HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik IV.

#2221 Felhasználó inaktív   alkalmialkesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 26. 20:26

Idézet: debaj - Dátum: 2007. ápr. 26., csütörtök - 20:14

Viszont ez tényleg elgondolkodtató, hiszen tipikusan pocsék fényviszonyok között használná (uszoda, buli). Összehasonlítási alapom nincs, hogy mennyivel világosabb egy 5D keresője, mint egy 30D-é, de előnynek mindenképp előny.

Ha nem is világosabb, de biztosan nagyobb!!

partifotóhoz meg szerintem egy 17-55 is jó kell hogy legyen, ráadásul abban van IS, és 2,8 is ugye, zoomot meg azért csak tud tekerni...

#2222 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 26. 20:57

Idézet: alkalmialkesz - Dátum: 2007. ápr. 26., csütörtök - 21:26

Ha nem is világosabb, de biztosan nagyobb!!

partifotóhoz meg szerintem egy 17-55 is jó kell hogy legyen, ráadásul abban van IS, és 2,8 is ugye, zoomot meg azért csak tud tekerni...

IS-el szvsz partin nem sokra megy, mert mit ér a betonstabilan megtartott 1/8 sec, ha az alany mozdul be?
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#2223 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 26. 21:01

Mintha írt volna egy vakuról is....

Szerintem legyen: 30D, 16-35/2.8, 70-200/2.8 IS, 580EX. Aztán, ha ez megvan, akkor jöhet egy jó kis makró-obi. Ami legyen, mondjuk egy Sigma 150/2.8.
El is van költve a pénzed... Ha kell még efféle tanács, gyere ide bátran, hamar találunk helyet a többinek is :D

Szerkesztette: Dolfer 2007. 04. 26. 21:04 -kor

dolfer
I tried bouncing my flash and it broke into  20 pieces...

#2224 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 26. 21:16

Idézet: Dolfer - Dátum: 2007. ápr. 26., csütörtök - 22:01

Mintha írt volna egy vakuról is....

Bulin általában fények is vannak, egy vaku meg totálisan elrontja az összhatást.

#2225 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 26. 21:18

Idézet: Dolfer - Dátum: 2007. ápr. 26., csütörtök - 21:01

16-35/2.8

Miért is ezt a 17-55/2.8 IS helyett?
Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

#2226 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 26. 21:23

Idézet: debaj - Dátum: 2007. ápr. 26., csütörtök - 21:16

Bulin általában fények is vannak, egy vaku meg totálisan elrontja az összhatást.

Nem kell telibevillantani az áldozatot... Épp csak akkorát kell villantani, amekkorát feltétlen muszáj.

Szerkesztette: Dolfer 2007. 04. 26. 21:31 -kor

dolfer

#2227 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 26. 21:30

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2007. ápr. 26., csütörtök - 21:18

Miért is ezt a 17-55/2.8 IS helyett?

EF-S vs. EF, L vs. non-L... Igaz, hogy az előbbiben van egy IS, de, ha gondol egyet és vesz egy 1/5D-t, hasonlóan hirtelen felindulásból, akkor megnézheti magát...
Továbbá mintha a 16-35 egy kicsit masszivabbnak tünne.

Persze ez csak az én véleményem... Nem szeretnék én senkit sem meggyőzni. Én tuti, ha a sima EF obit választanám. PONT :D
dolfer

#2228 Felhasználó inaktív   kovacs_istv 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 26. 21:48

Idézet: Dolfer - Dátum: 2007. ápr. 26., csütörtök - 21:30

EF-S vs. EF, L vs. non-L... Igaz, hogy az előbbiben van egy IS, de, ha gondol egyet és vesz egy 1/5D-t, hasonlóan hirtelen felindulásból, akkor megnézheti magát...

Persze ez csak az én véleményem... Nem szeretnék én senkit sem meggyőzni. Én tuti, ha a sima EF obit választanám. PONT :D

Thx ;) De EF-S lesz, mert 1/5D kizárva, hosszú távra is. A többiben egyetértünk :D

Vaku ügyileg meg annyit, hogy helyzetfüggő, nem minden partyn vannak agresszív fények, ott kiválóan fog jönni az az 580! Ha meg strobi van, akkor égig tolom a fejét, 'oszt jónapot ;)

#2229 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 27. 04:58

Idézet: Dolfer - Dátum: 2007. ápr. 26., csütörtök - 21:30

17-55 a canon egyik legjobb objektíve. Aki hosszú távon biztosan nem akar Fullframe-re cserélni és komolyan veszi a dolgot egy kötelező darab.

#2230 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 27. 06:48

zomgwtf: makronal is jobb a FF! egyfelol pont a kisebb melysegelesseg miatt, ha az kell, masfelol a crop-os vazon szukre rekeszelve elkezd romlani a minoseg. FF-en ez kesobb kovetkezik be.

kovacs_istv: en objektivparti vagyok, de ha ennyi penzed van, akkor en is az 5D-t ajanlanam. partyfotozashoz, amiket en lattam, elengedhetetlen a kis zaj, es a nagylatoszog. persze meg kell nezni, hogy mi van a "tuloldalon". igazabol kene mutatnod nehany kepet (nem sajat!), hogy kb. milyen kepeket is akarnal csinalni. mert az egy dolog, hogy itt mindenki eldonti magaban, hogy o hogy fenykepezne azokban a korulmenyekben, de azert inkabb Te tudod, hogy az a fedett viz, az mit is takar..

es ha most croppos vazat is veszel, egyaltalan nem biztos, hogy kesobb nem fogsz FF vazat venni, ugyhogy semmikeppen sem ajanlanam a croppos objektiveket.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2231 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 27. 06:54

Idézet: RiCS - Dátum: 2007. ápr. 27., péntek - 5:58

17-55 a canon egyik legjobb objektíve. Aki hosszú távon biztosan nem akar Fullframe-re cserélni és komolyan veszi a dolgot egy kötelező darab.

Egy így tökéletesen igaz. A bibi akkor van - mint már említettük - ha az APS-C idővel visszasüllyed a belépőszintre. Akkor a 20D/30D kategóriát kedvelő ember szívatva vagyon az EF-S obikkal.
Mindezek ellenére én is megvettem márciusban a 10-22-t. :Đ
Csak még kipróbálni nem nagyon tudtam, mert időközben eltört a lábam (fotósbaleset :omg: ), legfeljebb látom a keresőben, hogy beállok a sarokba és onnan az egész szobát fényképezhetem. :eek:
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#2232 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 27. 07:30

Idézet: Thrawn - Dátum: 2007. ápr. 27., péntek - 6:54

Egy így tökéletesen igaz. A bibi akkor van - mint már említettük - ha az APS-C idővel visszasüllyed a belépőszintre. Akkor a 20D/30D kategóriát kedvelő ember szívatva vagyon az EF-S obikkal.
Csak még kipróbálni nem nagyon tudtam, mert időközben eltört a lábam (fotósbaleset :omg: ), legfeljebb látom a keresőben, hogy beállok a sarokba és onnan az egész szobát fényképezhetem. :eek:

Ülva, 10mm-en, a térded, mint egy iránymutató vezetheti a tekintetet a téma felé  :Đ
dolfer

#2233 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 27. 07:55

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. ápr. 27., péntek - 6:48

zomgwtf: makronal is jobb a FF! egyfelol pont a kisebb melysegelesseg miatt, ha az kell, masfelol a crop-os vazon szukre rekeszelve elkezd romlani a minoseg. FF-en ez kesobb kovetkezik be.

Én nem úgy hallom, hogy a makrofotósok még kisebb mélyégélességet szeretnének.
Nem tudom, ki az, aki még kisebb mélységélességet akar makroban, mint mondjuk amit a 30D ad f2.8-on.
Az, hogy tovább lehet rekeszelni FF-en, változatlanul hátrányosabb, hiszen így kevesebb fény jut be, tehát méginkább állványra szorul az ember.
Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

#2234 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 27. 08:37

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2007. ápr. 27., péntek - 6:55

Nem tudom, ki az, aki még kisebb mélységélességet akar makroban, mint mondjuk amit a 30D ad f2.8-on.
Az, hogy tovább lehet rekeszelni FF-en, változatlanul hátrányosabb, hiszen így kevesebb fény jut be, tehát méginkább állványra szorul az ember.

Azon kívül azért kényszerül még jobban rekeszelni, mert a FF miatt még kisebb a mélységélesség. Vagyis cropos vázon f/16 alatt maradni a képminőség miatt, ugyanaz mint FF vázon f/22 alatt maradni. Mélységélesség ugyanaz, képminőség romlás ugyanaz, most akkor a nagyobb szenzor okozta kisebb mélységélesség miatt 1 f stoppal jobban rekeszelünk, cserébe az FF miatt 1 f stoppal később romlik a képminőség. TÖK ugyanott vagyunk, csak egy 3x annyiba kerülő vázzal.

#2235 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 27. 08:39

Idézet: Thrawn - Dátum: 2007. ápr. 27., péntek - 5:54

Részvétem és jobbulást! 5 csonttörésem volt, át tudom érezni milyen...  :(

#2236 Felhasználó inaktív   kovacs_istv 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 27. 08:43

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. ápr. 27., péntek - 6:48

mi van a "tuloldalon"

http://vlv.hu/src/ga..._24_(Mindless)/

ilyesmihez gondoltam a 70-200/F2.8-ra, IS-en még gondolkodom, mert végülis monopoddal elég fix lehet (vagy nem?). Egyébként a fenti képek szerintem pont a fény hiánya miatt néznek ki ratyin (sajna nem tudom milyen obi, Nikon D70 váz).

#2237 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 27. 08:54

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2007. ápr. 27., péntek - 7:55

akkor nem olvastad tul figyelmesen azokat a linkeket, amiket mar tobbszor is belinkeltem. a kedvedert akkor meg egyszer, mert olyan szepek, hogy barhanyszor is megeri:
http://www.vizurart.com/

lugosi: a szamitasod szep, de vajon helyes-e? engem erdekelnek ezek a szamadatok (technologiai erdeklodes szintjen), de nem mernek igy kijelenteni, hogy 1-1 aranyban van a melysegelesseg romlas, ahogy Te irod.

az arban persze igazad van (de csak felig, mert egy analog vaz azert eleg olcso, megis FF :p), de errol nem is beszeltunk. plane amikor az 5D, mint penzugyileg megfontolando megoldas szerepelt.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2238 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 27. 09:56

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. ápr. 27., péntek - 9:54

lugosi: a szamitasod szep, de vajon helyes-e? engem erdekelnek ezek a szamadatok (technologiai erdeklodes szintjen), de nem mernek igy kijelenteni, hogy 1-1 aranyban van a melysegelesseg romlas, ahogy Te irod.

A 200mm f2 DX vázon és a 300mm f2.8 FF vázon mélységélesség tekintetében egyenértékű (nagyon pici eltérés van csak), szóval ez a számolás helyes. Az, hogy mikor jelentkezik a fényelhajlás, az nemcsak a crop faktortól függ, hanem a szenzortól is, de a trend maga szintén helyes.

#2239 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 27. 10:05

Idézet: lugosi - Dátum: 2007. ápr. 27., péntek - 9:39

Részvétem és jobbulást! 5 csonttörésem volt, át tudom érezni milyen...  :(

Köszönöm! :respect:  Már levették a gipszet, de a lábam még  messze nem a régi. :(  A tavaszi túra szezont ezúttal kihagyom, talán őszre rendbe jövök annyira, hogy komolyabb túrákra is el tudjak menni.

#2240 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 27. 10:22

Idézet: Thrawn - Dátum: 2007. ápr. 27., péntek - 10:05

Köszönöm! :respect:  Már levették a gipszet, de a lábam még  messze nem a régi. :(  A tavaszi túra szezont ezúttal kihagyom, talán őszre rendbe jövök annyira, hogy komolyabb túrákra is el tudjak menni.

Én még nem törtem (csak orrom), de mindenképpen jobbulást kívánok!
.
.
.

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114