HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik IV.

#2261 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 27. 18:14

bogdan: azért, mert van olyan makrofotós, aki az extrém kicsi mélységélességet szereti, attól az még nem lesz általános nézet. Szerintem a többség továbbra is a nagyobb mélységélességet szeretné képminőségromlás nélkül.

Idézet: saen

A 200mm f2 DX vázon és a 300mm f2.8 FF vázon mélységélesség tekintetében egyenértékű (nagyon pici eltérés van csak), szóval ez a számolás helyes. Az, hogy mikor jelentkezik a fényelhajlás, az nemcsak a crop faktortól függ, hanem a szenzortól is, de a trend maga szintén helyes.

Valahol azt olvastam, hogy a mélységélesség a gyújtótávtól nem függ, csak úgy tűnik, ugyanis a nagyobb gyújtótáv összepréseli a képet, és a hátteret jobban kiemeli.
Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

#2262 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 27. 18:21

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2007. ápr. 27., péntek - 19:14

Valahol azt olvastam, hogy a mélységélesség a gyújtótávtól nem függ

Ez igaz.
A különböző obikat azért írtam, mert így lesz egyenlő effektív fókusztávjuk a különböző vázakon, így a látoszög és a képkivágás is azonos lesz, a szenzorméret és a rekesz különbségei pedig biztosítják az egységes mélységélességet.

#2263 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 27. 18:41

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2007. ápr. 27., péntek - 19:14

bogdan: azért, mert van olyan makrofotós, aki az extrém kicsi mélységélességet szereti, attól az még nem lesz általános nézet. Szerintem a többség továbbra is a nagyobb mélységélességet szeretné képminőségromlás nélkül.

Ráadásul a többségnek van nehezebb dolga. Mert extrém kis mélységélességet nagyon könnyű előállítani, elég, ha teljesen nyit, lesz is olyan mélységélessége, mint a penge éle. Ráadásul még fény is lesz bőven. Ellenben a nagyobb mélységélesség - a nagyobb itt sokszor csak pár milliméter - sokkal problémásabb.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#2264 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 27. 18:45

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2007. ápr. 27., péntek - 18:14

bogdan: azért, mert van olyan makrofotós, aki az extrém kicsi mélységélességet szereti, attól az még nem lesz általános nézet.

en csak erre valaszoltam:

Idézet

Én nem úgy hallom, hogy a makrofotósok még kisebb mélyégélességet szeretnének.

a tobbseg egyebkent engem nem erdekel, engem a jo fotosok erdekelnek! es en nem latom ugy, mint Te, miszerint a jo fotosok a nagyobb melysegelesseget szeretnek elerni makroban.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2265 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 27. 19:06

Idézet: bogdan

a tobbseg egyebkent engem nem erdekel, engem a jo fotosok erdekelnek!

Ja, tehát az a jó fotós, aki a makrofotózásban is az extrém kicsi mélységélességet szereti?

#2266 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 27. 19:08

nem jol erted. inkabb akiket en ismerek, es joknak tartok, azok inkabb a kicsi, mint a nagy melysegelesseget preferaljak.

de tudod mit? en mutattam peldakepet. mutatsz Te is, hogy kik azok, akik valoban jok, es nagy melysegelesseggel dolgoznak?
a forum ma:

#2267 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 27. 19:18

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. ápr. 27., péntek - 20:08

de tudod mit? en mutattam peldakepet. mutatsz Te is, hogy kik azok, akik valoban jok, es nagy melysegelesseggel dolgoznak?

Ha figyelembe vesszük, hogy honnan indult a dolog, akkor igazából felesleges akármit is mutatnia, merthogy:

Idézet: szeder - Dátum: 2007. ápr. 27., péntek - 11:50

Szerintem makró tartományban (merthogy arról volt szó) a mélységélesség általában nincs egyenes arányban a formátum méretével, ha a téma a kész képen ugyanakkora;  a mélységélesség nem fog olyan mértékben nőni, mint a crop faktor.

szerk.:  most látom, hogy azért ez így nem az igazi...  nem egyenes arány, nyilván, hanem fordított.

Szerkesztette: szeder 2007. 04. 27. 19:19 -kor

#2268 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 27. 19:21

szerintem nem onnan indult! elhangzott egy kijelentes, ami kornyezettol fuggetlenul is megallja a helyet, es en ugy is ertelmeztem. en ezzel a kijelentessel nem ertek egyet.

egyebkent de, egyenes aranyban.. ha a crop faktor no, azaz 1->1.6->2.. akkor no a melysegelesseg is.

Szerkesztette: bogdan 2007. 04. 27. 19:22 -kor

a forum ma:

#2269 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 27. 19:37

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. ápr. 27., péntek - 20:21

egyebkent de, egyenes aranyban.. ha a crop faktor no, azaz 1->1.6->2.. akkor no a melysegelesseg is.

Az nem kérdés, hogy a mélységélesség nő, de azt mire alapozod, hogy a crop faktorral egyenes arányban? (;

#2270 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 27. 19:53

pedig az elobb azt irtad, hogy "nem egyenes arány, nyilván, hanem fordított." en csak erre irtam, hogy de, egyenes.

(hogy azutan a fuggveny konkretan milyen, arrol persze, hogy nem beszelunk. de nem forditott az arany.)
a forum ma:

#2271 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 27. 20:03

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. ápr. 27., péntek - 20:53

pedig az elobb azt irtad, hogy "nem egyenes arány, nyilván, hanem fordított." en csak erre irtam, hogy de, egyenes.

Azt írtam, hogy "egyenes arányban a formátum méretével".

#2272 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 27. 20:12

valoban. en a masodik reszt neztem:
"a mélységélesség nem fog olyan mértékben nőni, mint a crop faktor."
azt hittem erre irod, hogy forditott es nem egyenes! ;)
a forum ma:

#2273 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 27. 20:45

Idézet: WiZARD - Dátum: 2007. ápr. 27., péntek - 17:11

a maradék pénzbe belefér az amcsi repjegy is :)

Ez a durva! Ezért rendelek szinte már mindent újabban az ebayről. Még ha be is fürdök egy 200e ft-os obival, lassan annyit megspóroltam - pedig csak Németországból rendelek, ahol nem annyival alacsonyabbak az árak, mint a tengerentúlon - hogy egy ilyen bebukása lassan ingyenbe lenne...
Annyira várom már egy-két pofátlan magyar kereskedő csődjét. Ami most a vesszőparipám (mert pont most nézegetem), a Tokina 50-135, árak: itthon optiform fotókereskedés 200e ft, német ebay 136e ft. Ne mondja nekem senki hogy Németországból behozni, raktárazni, eladni összes költséggel együtt 64e ft-ba kerül!!! Mikor futár elhozza 10e alatt... Na mindegy.  :reklamacio:

#2274 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 27. 21:02

Idézet: lugosi - Dátum: 2007. ápr. 27., péntek - 21:45

Ne mondja nekem senki hogy Németországból behozni, raktárazni, eladni összes költséggel együtt 64e ft-ba kerül!!! Mikor futár elhozza 10e alatt...

Minden pontosan annyiba kerül, amennyiért megveszik. :) Németországban annyiért veszik meg, Magyarországban ennyiért is.

#2275 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 27. 21:03

Idézet: debaj - Dátum: 2007. ápr. 27., péntek - 22:02

Minden pontosan annyiba kerül, amennyiért megveszik. :) Németországban annyiért veszik meg, Magyarországban ennyiért is.

Vagy, mint a mellékelt ábra mutatja, mégse veszik meg itt ennyiért. Itt omlik össze az egész kereslet-kínálati elmélet :think:

szerk. pl. nekem is a teljes felszerelésem vagy index-aprónet, vagy import. Kistáskát véletlenül találtam egy boltban, de kéne egy nagyobb :think:

Szerkesztette: alvaro 2007. 04. 27. 21:05 -kor

Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#2276 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 27. 21:08

Idézet: alvaro - Dátum: 2007. ápr. 27., péntek - 22:03

Vagy, mint a mellékelt ábra mutatja, mégse veszik meg itt ennyiért.

Nézd, amikor az eBay még nem is létezett, akkor is voltak, akik kimentek Bécsbe a Grundig hűtőgépért. A többség viszont továbbra is a Keravillba ment hűtőért. ;) Tehát nem lehet kijelenteni, hogy nem veszik meg ennyiért, sőt, a mellékelt ábra pont az ellenkezőjét mutatja: ha a magyar kereskedőtől senki sem venné meg azért a pénzért, akkor nyilván a német árakhoz igazítaná az árait. Viszont nem ez a helyzet, és nem biztos, hogy a közeljövőben változni fog, hiszen Németországban már évek óta jóval kedvezőbb áron lehet műszaki cikkeket venni, mint Magyarországon, mégsem látszik a csökkenő ártendencia.

#2277 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 27. 21:24

Idézet: alvaro - Dátum: 2007. ápr. 27., péntek - 21:03

Vagy, mint a mellékelt ábra mutatja, mégse veszik meg itt ennyiért. Itt omlik össze az egész kereslet-kínálati elmélet :think:

A kereslet-kínálat elmélet nem is azt mondja, hogy mindenki meg fogja venni a cuccot ;)

#2278 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 27. 21:36

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. ápr. 27., péntek - 19:08

nem jol erted. inkabb akiket en ismerek, es joknak tartok, azok inkabb a kicsi, mint a nagy melysegelesseget preferaljak.

Az a helyzet, hogy én a legritkább esetben jegyzek meg neveket általában. Fotózás terén még nem is jegyeztem meg nevet, egyet kivéve, Capa, mivel sokat emlegettétek már itt.
Főleg nem követek profikat. Én össze-vissza nézelődök, és nem érdekel, hogy profi vagy amatőr képet látok. Amatőrök között is látni gyönyörű képeket.
Ezért most jobb híján a fotozz.hu-n túrkáltam.

f22 cropos vázon:
klikk
Milyen lett volna f2.8-on? Vajon mi lett volna éles a fején? Mert nagy valószínűséggel nem az egész.

f14
klikk

f3.5
klikk
Ez szerintem jobb lett volna nagyobb mélységélességgel.

f10
klikk
f10 és már itt is kiesik valamennyi. Nem zavaró igazából, de ha nagyobb blendével csinálta volna, akkor mi maradt volna meg?

Én nem mondom, hogy ezek aztán hűde kiemelkedő fantasztikus fotók, de egész jók (az f3.5-ös lehetett volna jobb is).

#2279 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 28. 15:17

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2007. ápr. 27., péntek - 20:36

f3.5
klikk
Ez szerintem jobb lett volna nagyobb mélységélességgel.
... ... de egész jók (az f3.5-ös lehetett volna jobb is).

Igen! Megnéztem az összes képet, én is valóban úgy érzem hogy jobb lett volna az a katicás kép ha még egy kicsit nagyobb a mélységélesség. Nem kellett volna sok, talán még egy kicsi. De így is nagyon tetszik valóban.

#2280 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 28. 15:30

Idézet: debaj - Dátum: 2007. ápr. 27., péntek - 20:02

Hm, a durva az, hogy Hong Kongból 117e-be kerülne. Itthon mitől 200? Mostmár komolyan érdekelne! Na majd lesz egy normális kereskedő aki adja teszem azt 160-ért, aki meg 200-ért kínálja arra vagy rárohad, vagy leértékeli.

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.