HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik IV.

#721 Felhasználó inaktív   G_ArchAngel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 27. 09:04

Idézet: RiCS - Dátum: 2007. jan. 27., szombat - 6:58

Jejzusom. Korán ébredtem és beleolvastam az indexes 5D topikba. Ezt így korán reggel, éhgyomorra... Szilartot is örök időkre elfelejtem asszem mint canon beszerzési lehetőséget. :)

Az objektíves topic jobb móka volt... :rolleyes:

Megvárom a PMA-t, hogy mi lesz pro kategóriában az újdonság, utána az enyém 995, hogy eladó lesz...
EOS 5D + BG-E4 + 4 pótakksi... - egyelőre 3000 expó alatt van és majd eladáskor indíttatom el a 12 hónap CH garanciát...
Ja, a 400D ugyanígy, de abban kevesebb expó van...

Most, hogy leszoktam a piálásról, bulizásról, dohányzásról, megijedtem, hogy nem találok semmit amivel szórhatom a pénzt - szerencsére a technokrata sznobizmussal kevert költekezési mániám megoldotta ezt a gondomat is...

#722 Felhasználó inaktív   husevo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 27. 12:54

50/1.8-as optika 1.6 cropos vázon. Makrózni szertnék. Milyen közgyűrűt vegyek?(edigitalon van pl 30-ért solignor sor.próbálta vki?) Mekkora közgyűrűt lehet használni, hogy ne legyen  nagyon zavaró a lecsökkent élességállítási tatomány?

Szerkesztette: husevo 2007. 01. 27. 12:55 -kor

#723 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 27. 12:57

Idézet: husevo - Dátum: 2007. jan. 27., szombat - 12:54

50/1.8-as optika 1.6 cropos vázon. Makrózni szertnék. Milyen közgyűrűt vegyek?(edigitalon van pl 30-ért solignor sor.próbálta vki?) Mekkora közgyűrűt lehet használni, hogy ne legyen  nagyon zavaró a lecsökkent élességállítási tatomány?

Mekkora nagyítást szeretnél elérni?
Mellesleg minél nagyobb a nagyítás, az élesre beállítható tartomány annál kisebb lesz majd...

#724 Felhasználó inaktív   husevo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 27. 14:30

Azt hiszem egyelőre olyan 1:2 nagyítással kiegyeznék...
Azt tudom, hogy egyre kisebb lesz, csak azt nem tudom, hogy ez mennyire zavaró. Nem nagyon tudok senkitől kölcsönkérni, hogy kipróbáljam.
Ha mondjuk 30mm-nél már csak a gép távolságának változatatásával lehet manipulálni akkor azt hiszem nem szivesen áldoznék rá.
Most a 30D-re elment a pénzem, aztán később lehet, hogy befektetek egy 100/2.8 makróba, de addig is szeretnék azért makrózni ha normálisan meg lehet oldani az 50mm üveggel.

Szerkesztette: husevo 2007. 01. 27. 14:33 -kor

#725 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 27. 15:12

Idézet: husevo - Dátum: 2007. jan. 27., szombat - 14:30

Azt tudom, hogy egyre kisebb lesz, csak azt nem tudom, hogy ez mennyire zavaró. Nem nagyon tudok senkitől kölcsönkérni, hogy kipróbáljam.
Ha mondjuk 30mm-nél már csak a gép távolságának változatatásával lehet manipulálni akkor azt hiszem nem szivesen áldoznék rá.
Most a 30D-re elment a pénzem, aztán később lehet, hogy befektetek egy 100/2.8 makróba, de addig is szeretnék azért makrózni ha normálisan meg lehet oldani az 50mm üveggel.

Hát nézd.
Legegyszerűbb módon számolva (és remélhetőleg semmit nem elrontva!) ha a Canon 50/1.8-as objektívre közgyűrűt teszel, akkor viszonylag jó közelítéssel a következő a helyzet:
12,5mm-es közgyűrű esetén az elérhető nagyítás 1:4 és 1:2,5 között, a tárgytávolság (nem a közelpont!) pedig 250mm és 175mm között van.
25mm-es közgyűrűnél ugyanezek 1:2 és 1:1,5 valamint 150mm és 127mm.
Nem tudom, h az említett Soligor sorban mekkora közgyűrűk vannak, a Canon közgyűrűi 12,5 és 25mm-esek, ezért számoltam ezekkel.

Ha a gép előre-hátra mozgatásával való fókuszálást nagyon problémásnak érzed (pl. rendszeresen szeretnél állványról makrózni, és nincs fókuszálósíned), akkor alighanem jobban jársz egy csak 12,5mm-es közgyűrűvel, cserébe viszont be kell érned 1:2,5-ös nagyítással.

#726 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 27. 19:27

30-ért ne vegyél közgyűrűt, mikor 35-ért kínálom a 100 3.5 vivitár macrót szalon állapotban. :) És képminőség ügyileg teljesen jó kis cucc...

#727 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 27. 23:36

Sigma 100-300/4 EX IF HSM-je van vkinek? Tapasztalatok?

Nagyon szimpatikus a tartománya, a fényereje is jó, és mindenhol csak jókat olvastam a képminőségéről és AF sebességéről.
A hátránya a súlya csak igazából, de ez legyen a legnagyobb bajom. Ára viszont nagyon barátságos (viszonylag természetesen, 225ezer Ft hol abszolút mértékben véve sosem lehet barátságos :)).
Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

#728 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 04:01

Idézet: husevo - Dátum: 2007. jan. 27., szombat - 14:30

Nah...Végigolvastam :D
Hogy Ti mit műveltetek, míg én vizsgáztam.... Jessssszzuuusss :eek:  :eek:
MACRO:
Vagy Rics 100-as makrója, vagy egy Tamron 70-300 macro (Sigma is lehet). Elég alacsony az áruk és 1:2-es leképezést tudnak, rekeszt is állíthatsz, 95cm a közelpontja, stb. Én egy évig használtam a Tamront. Elégedett voltam vele. Kezdésnek, szerintem tökéletes!
dolfer
I tried bouncing my flash and it broke into  20 pieces...

#729 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 07:05

Tévedni tetszik, mert a vivitar 1:1-es leképzést tud.

#730 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 09:07

szerintem azt a tamron-szigmara ertette tobbesszamban.

de zoom-ot makrosan makrora hasznalni, hat ize.. es valoszinulleg en vagyok tajekozatlan, de ilyenben en valodi makro lekepzesrol meg nem hallottam.. (1:5,1:6 ilyenek szoktak lenni leginkabb! 1:2?? melyik az? mutatnatok egy linket?)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#731 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 01. 28. 10:15

Két rövid keresés megadta a választ...
Sigma 70-300
Tamron 70-300

Szerkesztette: gazdi 2007. 01. 28. 10:15 -kor

Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#732 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 10:30

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2007. jan. 27., szombat - 23:36

donphobosnak.
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#733 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 11:04

http://www.fototipp.hu/node/383 (nekem a Spider Web1 nagyon tetszik.) :)
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#734 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 11:23

En meg itt vagyok a nyaralas kozepen es elromlott a vakum! :-(((( villan, csak nincsen szinkronban! persze itt a dzsungel kozepen kar is lenne Canon szervizt keresni... :-(

#735 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 11:30

Idézet: eszpe - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 11:04

http://www.fototipp.hu/node/383 (nekem a Spider Web1 nagyon tetszik.) :)

Igen, elég jó a kompozíció, jó szögből csinálta.
Nekem viszont a Magic Mountain még jobban tetszik, imádom a misztikus képeket :)
A Weekly Challenge sorrendjével nem értek viszont egyet. Szerint a The Ice Cavern szebb, az első helyezettnél nem látok igazából különleges dolgot. Megjegyzem a harmadiknál sem. 52 heti versenyből ezek a legjobbak?
Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

#736 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 13:10

Eladó egy 400/5.6 L 260e Ft-ért.

#737 Felhasználó inaktív   G_ArchAngel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 14:06

Idézet: eszpe - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 13:10

nekem 2.8 IS kell, de a 260e az megfelel :D

#738 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 16:22

Idézet: gazdi - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 10:15

Két rövid keresés megadta a választ...

hm.. valoban. akkor ezek szerint azota, hogy ilyen kategoriaju zoomokkal foglalkoztam volna sokat fejlodott itt is a technologia. persze ettol meg nem biztos, hogy kepminoseg szempontjabol szerencses. (egy fix-re rakott kozgyuru sem epp optimalis, hat meg egy zoom!) de persze nem ismerem ezeket.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#739 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 19:21

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2007. jan. 27., szombat - 23:36

Nagyon szimpatikus a tartománya, a fényereje is jó, és mindenhol csak jókat olvastam a képminőségéről és AF sebességéről.
A hátránya a súlya csak igazából, de ez legyen a legnagyobb bajom. Ára viszont nagyon barátságos (viszonylag természetesen, 225ezer Ft hol abszolút mértékben véve sosem lehet barátságos :)).

sziasztok!

nekem van egy ilyen. elég nagy dög, 22 cm hosszú és 82mm-es a menete elöl. szóval méretes, még a húd nélkül is.

Kép

cserébe a képminőség nagyon jó.  lehet vele nyitott rekesszel bűvészkedni, a mélységélesség tök jó móka ilyenkor. lehet lerekeszelve is próbálkozni, tűéles lesz a kép. a HSM hatalmas plusz, gyakorlatilag USM számomra. biztos van még ennél is komolyabb AF-motor, de az a fehér lencséken van, nekem meg olyan nincs, hogy összevessem.

mivel IS nincs, ezért figyelni kell a záridőre, de ezt amúgy is figyeli az ember. crop vázon az 1.6x300mm már tekintélyes, lehet "távolra is zúmolni", mondjuk egy repülőnapon például.

az obi kialakítása szerintem elég jó. van rajta egy rücskös bevonat, amit mondjuk könnyen le lehet ütni, ha az ember hülye és svenkelés közben a kecskeméti repülőnapon izomból belefordul vele az időközben elfelejtett állványba. olyankor ez a réteg egy kis helyen lejön, de hát nem mindenki ilyen :lama:
ha nem püfölöd fémmel, akkor az rajta fog maradni. az obi EX, tehát nagyon össze van rakva. az L biztos jobban össze van rakva, de olyanom nincs.

van egy komoly hood hozzá, amit simán fel lehet csavarni rá. véd is a becsillanástól, hasznos. mondjuk egy ilyen hosszú lencse azért elég ritkán csillan be. de extra védelemnek rá lehet tenni.

van normális állványcsavar is, itt már a gép fityeg az obin.

mivel IF, ezért nem forog az eleje, de nem is változik a hossza. sok L bizony változtatja a hosszát, ez nem. ez a szó szoros értelmében belül mozog csak. a tömege és a mérete a katalógus alapján nem tűnik soknak, de sok. ha egész nap fényképezel vele a repülőnapon, akkor a válladat nagyon fogod érezni. viszont a képek nagyon jók lesznek :)

a képminőség f4-en szerintem már szuper, de f5.6-tól a tesztek szerint sokkal jobb. f11-en pedig űber. egy L biztos jobb, de... (ismerős innentől)

én még 2003-ban vettem és bár ritkán van a gépen, de eladni nem tervezem. jó üveg nagyon. szerintem persze.

Photozone.de teszt...

remélem, hogy segítettem!
üdv!
.
.
.

#740 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 22:23

Én egy ugyanilyen 100-300/4 sigmát próbáltam nikon vázon, meglepett hogy mennyire éles képe van. Holott nem kellett volna annyira meglepődnöm, ez már az az árkategória. Szóval jó obi szerintem is, minden tekintetben tetszett.

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.