Idézet: zomgwtf - Dátum: 2007. jan. 27., szombat - 23:36
Sigma 100-300/4 EX IF HSM-je van vkinek? Tapasztalatok?
Nagyon szimpatikus a tartománya, a fényereje is jó, és mindenhol csak jókat olvastam a képminőségéről és AF sebességéről.
A hátránya a súlya csak igazából, de ez legyen a legnagyobb bajom. Ára viszont nagyon barátságos (viszonylag természetesen, 225ezer Ft hol abszolút mértékben véve sosem lehet barátságos

).
sziasztok!
nekem van egy ilyen. elég nagy dög, 22 cm hosszú és 82mm-es a menete elöl. szóval méretes, még a húd nélkül is.
cserébe a képminőség nagyon jó.
lehet vele nyitott rekesszel bűvészkedni, a mélységélesség tök jó móka ilyenkor. lehet lerekeszelve is
próbálkozni, tűéles lesz a kép. a HSM hatalmas plusz, gyakorlatilag USM számomra. biztos van még ennél is komolyabb AF-motor, de az a fehér lencséken van, nekem meg olyan nincs, hogy összevessem.
mivel IS nincs, ezért figyelni kell a záridőre, de ezt amúgy is figyeli az ember. crop vázon az 1.6x300mm már tekintélyes, lehet "távolra is zúmolni", mondjuk egy repülőnapon például.
az obi kialakítása szerintem elég jó. van rajta egy rücskös bevonat, amit mondjuk könnyen le lehet ütni, ha az ember hülye és svenkelés közben a kecskeméti repülőnapon izomból belefordul vele az időközben elfelejtett állványba. olyankor ez a réteg egy kis helyen lejön, de hát nem mindenki ilyen

ha nem püfölöd fémmel, akkor az rajta fog maradni. az obi EX, tehát nagyon össze van rakva. az
L biztos jobban össze van rakva, de olyanom nincs.
van egy komoly hood hozzá, amit simán fel lehet csavarni rá. véd is a becsillanástól, hasznos. mondjuk egy ilyen hosszú lencse azért elég ritkán csillan be. de extra védelemnek rá lehet tenni.
van normális állványcsavar is, itt már a gép fityeg az obin.
mivel IF, ezért nem forog az eleje, de nem is változik a hossza. sok
L bizony változtatja a hosszát, ez nem. ez a szó szoros értelmében belül mozog csak. a tömege és a mérete a katalógus alapján nem tűnik soknak, de sok. ha egész nap fényképezel vele a repülőnapon, akkor a válladat nagyon fogod érezni. viszont a képek nagyon jók lesznek
a képminőség f4-en szerintem már szuper, de f5.6-tól a tesztek szerint sokkal jobb. f11-en pedig űber. egy L biztos jobb, de... (ismerős innentől)
én még 2003-ban vettem és bár ritkán van a gépen, de eladni nem tervezem. jó üveg nagyon. szerintem persze.
Photozone.de teszt...
remélem, hogy segítettem!
üdv!
.
.
.