HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek VI.

#541 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 09. 20:34

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2007. ápr. 9., hétfő - 0:42

Sziasztok! Ezt a kepet ma csinaltam itt az UK-ban a D600-ammal. Jo nem lett, mert kezben tartottam, bemozdult, stb., de azert turheto:

kép

:offtopic:

próbálok konstruktív lenni. gyűjts össze pár képet és a legjobbat tedd be. de nem ide, hanem a mobilos fényképezős topikba. próbálj komponálni. a sok árnyék és a korlát nem jó a képen. az ég beégett, túl világos. a felénk sétáló leányzó nem árul el semmit. meg kellett volna várni, hogy ideérjen vagy hogy kilépjen a képből. szóval a nézőnek nem mond semmit a kép.

egyébként nem mozdult be, hanem simán életlen. a bemozdulás lassú záridőnél keletkezik, amikor a kezed mozgása vagy a tárgy (téma) mozgása okoz elmosódást. ez is lehet egyébként tudatosan használni. a képre inkább a borzalmas rajzolat, a magas zajszint és a kromatikus aberráció a jellemző. de ez csak a technikai oldala. a kompozíció teljesen más. de sajnos a mobiloktól sokkal jobbat nem lehet várni.

itt egy kép, amit én hamisítottam. próbáltam mobilosnak látszó képet alkotni, de kiszúrták a hozzáértők sajnos :)

Siemens SX1 kép, Vár és Palota

Lánchíd és minden más fekete

egy teljesen beégett Hősök tere

én itt meg is álltam a mobilos fényképezéssel (a csúcson kell abbahagyni, mondhatnánk  :omg: )

remélem, hogy nem sértődsz meg a hozzászólástól, én próbálok segíteni a dologban  :up:

üdv!
.
.
.

#542 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 10. 09:34

Idézet: donphobos - Dátum: 2007. ápr. 9., hétfő - 20:34

:offtopic:

próbálok konstruktív lenni. gyűjts össze pár képet és a legjobbat tedd be. de nem ide, hanem a mobilos fényképezős topikba. próbálj komponálni. a sok árnyék és a korlát nem jó a képen. az ég beégett, túl világos. a felénk sétáló leányzó nem árul el semmit. meg kellett volna várni, hogy ideérjen vagy hogy kilépjen a képből. szóval a nézőnek nem mond semmit a kép.

egyébként nem mozdult be, hanem simán életlen. a bemozdulás lassú záridőnél keletkezik, amikor a kezed mozgása vagy a tárgy (téma) mozgása okoz elmosódást. ez is lehet egyébként tudatosan használni. a képre inkább a borzalmas rajzolat, a magas zajszint és a kromatikus aberráció a jellemző. de ez csak a technikai oldala. a kompozíció teljesen más. de sajnos a mobiloktól sokkal jobbat nem lehet várni.

itt egy kép, amit én hamisítottam. próbáltam mobilosnak látszó képet alkotni, de kiszúrták a hozzáértők sajnos :)

Siemens SX1 kép, Vár és Palota

Lánchíd és minden más fekete

egy teljesen beégett Hősök tere

én itt meg is álltam a mobilos fényképezéssel (a csúcson kell abbahagyni, mondhatnánk  :omg: )

remélem, hogy nem sértődsz meg a hozzászólástól, én próbálok segíteni a dologban  :up:

üdv!

Nezz be a hwsw evo-janak N95-os topikjaba, vagy a prohardware-en levobe, es mindjart meglatod, hogy lehet jobb kepet csinalni mobillal. Az N95 a maga 5MP-es Carl Zeiss optikajaval, AF-el, stb. maris jobb kepet csinal. Az also kategorias digit gepeket szerintem veri.

#543 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 10. 09:37

Idézet: donphobos - Dátum: 2007. ápr. 9., hétfő - 20:34

En kozel sem vagyok hozzaerto, de szerintem mobillal - meg egyelore - nem lehet ilyen zaridoket allitani, hogy igy elmossa az auto lampajat a hidon. Szal` ez nekem is gyanus lenne.  :)

#544 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 10. 09:40

De a mobil is mér fényt, és ha sötét van, akkor hosszabb záridőt fog beállítani, minek következtében egy kézben tartott gép be fog mozdulni.
Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

#545 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 10. 09:54

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2007. ápr. 10., kedd - 10:34

Az N95 a maga 5MP-es Carl Zeiss optikajaval

Ezt jól megmondtad  :D

#546 Felhasználó inaktív   alkalmialkesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 10. 09:59

Idézet: saen - Dátum: 2007. ápr. 10., kedd - 9:54

Ezt jól megmondtad  :D

figyelj, lehet, hogy tudja, hány vonalpár a felbontása az obinak és az alapján írta ezt :D

#547 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 10. 10:55

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2007. ápr. 10., kedd - 10:34

Az also kategorias digit gepeket szerintem veri.

Árban mindenképpen. :)

Egyébként ez a "Carl Zeiss optika" szöveg is tartogathat érdekességeket. Nemrég láttam egy telefont, a tulaj büszkén mutogatta az "objektív" köré írt Carl Zeiss feliratot, jobban megnézve szinte ugyanaz a rizsszemnyi műanyaglencse volt, mint az én 6230-amban. Ekkora műanyagdarabnál szerintem tökmindegy, hogy a Tsingua Tongfang préseli, vagy a Carl Zeiss. :) Nem mondom, hogy az Nmittudoménhanyas nokiában műanyaglencsék vannak, de semmiképpen sem egy Biotar :)

Szerkesztette: debaj 2007. 04. 10. 10:59 -kor

#548 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 10. 11:08

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2007. ápr. 10., kedd - 9:34

es mindjart meglatod, hogy lehet jobb kepet csinalni mobillal. Az N95 a maga 5MP-es Carl Zeiss optikajaval, AF-el, stb. maris jobb kepet csinal. Az also kategorias digit gepeket szerintem veri.

ketseg kivul igazad van abban, hogy nem a technika, hanem a KEP a lenyeg. egy Szmenaval gyonyoru kepeket lehet csinalni, akar jobbakat is, mint egy csucs digitalis vazzal. hozzaertes kerdese.

de azt is el kell ismerned, hogy egy adott kozosseg a sajat szempontjai szerint ertekel kepeket, es ez igy van rendjen. egy mobillal keszult kep ontologiailag mas minoseg, mint egy fenykepezogeppel keszult. az elsoben tipikusan a helyzet, az "ott vagyok" dominal, a masodiknal a "hogyan latom". ezek az alapjai, hogy kulonbozo kozossegek maskep ertekelik a kepeket.

az a kep, amit linkeltel itt, nalunk, abban a kozossegben akiknek az onazonossaguk (reszben) a topic cimenek megfelelo digitalis fenykepezogepek illetve digitalis fenykepezes (mindkettobe elkuldted a kepedet!), sajnos a "nem nyert" kategoria. nem jo kep. sem technikailag, sem esztetikailag. ettol persze meg lehet, hogy egy masik kozosseg ("fenykepezes mobillal") mashogy fogja ertekelni, es ez IGY VAN JOL, hiszen abszolut ertek nincs. amit mi mondunk, az nem az abszolut igazsag, hanem ennek a kozossegnek az ertekrendje.

a fentiek fenyeben a kovetkezoket ajanlom ismetelten: szerintem a postod helye a fenykepezes mobillal topic!
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#549 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 10. 12:40

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. ápr. 10., kedd - 11:08

a fentiek fenyeben a kovetkezoket ajanlom ismetelten: szerintem a postod helye a fenykepezes mobillal topic!

Akarhanyszor fogod meg `ismetelten` ajanlani, nem tudom sem torolni, sem athelyezni azt a post-omat. Majd jon czaki, es ha ugy latja jonak, akkor megteszi. Nekem nincs jogom hozza, igy nem tudom megcsinalni.

#550 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 10. 12:44

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2007. ápr. 10., kedd - 12:40

Akarhanyszor fogod meg `ismetelten` ajanlani, nem tudom sem torolni, sem athelyezni azt a post-omat. Majd jon czaki, es ha ugy latja jonak, akkor megteszi. Nekem nincs jogom hozza, igy nem tudom megcsinalni.

Nem is mondta, hogy töröld vagy helyezd.
Nyugalom, nem kell megenni egymást :pitbull:

#551 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 10. 13:00

valoban.. nem art helyesen ertelmezni a szavaimat! ;)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#552 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 12. 15:18

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2007. ápr. 10., kedd - 9:34

Nezz be a hwsw evo-janak N95-os topikjaba, vagy a prohardware-en levobe, es mindjart meglatod, hogy lehet jobb kepet csinalni mobillal. Az N95 a maga 5MP-es Carl Zeiss optikajaval, AF-el, stb. maris jobb kepet csinal. Az also kategorias digit gepeket szerintem veri.

Hát, a mobilos fényképezés biztosan komolyan fejlődik. A felbontás (szenzoré!) növekszik, egyre nagyobb optikát is tesznek bele, de azért nagyon messze van ez még attól, hogy a szenzort hatékonyan támogassa az optika. A régi Olympus C4000Z fényképezőgépemnél figyeltem meg, hogy az 1 megapixel és a 4 megapixel között jó minőségű jpeg tömörítést feltételezve nincs nagy különbség a végeredmény tekintetében. Egyszerűen csak a fájl mérete lett nagyobb, a felbontás az információ szintjén nem lett nagyobb. Egyszerűen az a 3 centis kis üveg (ott üveg van) ennyit tud. Lehet rekeszelni, de nem számít.

A mobilokban összehasonlíthatatlanul kisebb obi van, ráadásul nagyon sokban műanyag. Azokról kár is beszélni. Az üveg már jobb, de azért még messze van az igazitól. Az AF sokat segíthet, de sajnos azt kell mondani, hogy egy jobb kompaktot még nem veri meg a legjobb mobil. Egyszerűen nincs annyi lehetőséged, hogy jó legyen, mindenképpen beleszól az automata. Túl kicsi a szenzor, emiatt túl nagy a zaj. Persze lehet ISO-t állítani, de az alap zaj is nagyon sok. A rajzolat pedig hagy némi kívánnivalót maga után.

Azt elismerem, hogy például a K700i és a K800i képeit nem lehet egy napon említeni. És hobbi szinten a K800i is nagyon jó képeket csinál. De a leginkább SLR vagy DSLR gépeket használó fotósok előtt az ilyen képek mindig a vörös posztó és a mosolyogtató próbálkozás közötti tartományba fognak kerülni. Teljesen más célközönség.

Én például a következő mobilomnak olyat választottam, amiben nincs is kamera, mert felesleges cipelni. Csak idegesít, hogy +20 gram és +5 mm egy nyomorult kis szerkezet miatt a penalty, amit mindenképpen rám akarnak erőltetni. Számomra felesleges feature. Viszont mások nagyon jól szórakoznak vele, tehát biztosan van létjogosultsága.

Majd még próbálok hamisítani mobilosnak tűnő képeket és linkelek a megfelelő topikba. Aztán majd jól kiszúrjátok a turpisságot :)

Üdv!
.
.
.

#553 Felhasználó inaktív   Melorin 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 12. 19:48

Hová tudnám feltenni a használt fényképezőgépem hirdetését, ahol nagy a "forgalom"?
[HFRT]Melorin,Fecni
Fotóim
Weblapom+Verseim

#554 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 12. 19:54

Idézet: Melorin - Dátum: 2007. ápr. 12., csütörtök - 19:48

Hová tudnám feltenni a használt fényképezőgépem hirdetését, ahol nagy a "forgalom"?

Mindenhova, ahol ingyenes ;)
apronet.hu pl.
felteheted vatera.hu-ra is, csak ott a 6%-át az eladási árnak a vaterának be kell fizetni, viszont ez aukciós, úgyhogy itt van meg a legnagyobb esély arra, hogy a lehető legmagasabb áron add el

#555 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 12. 20:00

Viszont aproneten pofátlan áron is elviszik, csak várni kell :D

#556 Felhasználó inaktív   Melorin 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 13. 19:12

Köszi, feltettem apronetre.
Lassan ideje elgondolkodnom, hogy milyen gépet vegyek. a Nikon D50 nálam jelenleg a befutó, nem tudom, hogy az új modelleket éri megvenni inkább? :think:
[HFRT]Melorin,Fecni
Fotóim
Weblapom+Verseim

#557 Felhasználó inaktív   alkalmialkesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 13. 21:26

Idézet: Melorin - Dátum: 2007. ápr. 13., péntek - 19:12

Köszi, feltettem apronetre.
Lassan ideje elgondolkodnom, hogy milyen gépet vegyek. a Nikon D50 nálam jelenleg a befutó, nem tudom, hogy az új modelleket éri megvenni inkább? :think:

ha nem zavar, hogy a D40(x)
- kisebb mint a d50,
- nincs status LCD,
- csak AF-S vagy AF-I optikákkal van AF, régebbiekkel nincs,
- csak 3 fókuszpont van,

akkor irány a d40(x), mert sokkal jobb gép szinte minden szempontból.
a d80 meg egyértelmű válasz, de drágább is.

használt D70s-et ha találsz egy jót olcsón, akkor azzal is jól lehet járni.

#558 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 14. 06:29

Idézet: alkalmialkesz - Dátum: 2007. ápr. 13., péntek - 22:26

akkor irány a d40(x), mert sokkal jobb gép szinte minden szempontból.

:confused:  Ezt kifejtenéd bővebben. Egyedül a JPG konvertere fejlettebb tudtommal...

#559 Felhasználó inaktív   alkalmialkesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 14. 07:48

Idézet: saen - Dátum: 2007. ápr. 14., szombat - 6:29

:confused:  Ezt kifejtenéd bővebben. Egyedül a JPG konvertere fejlettebb tudtommal...

jobb kereső, gyorsabb működés, iso3200, ami most hirtelen eszembe jut, pedig nem gondolkodtam rajta sokat.

#560 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 14. 08:02

+a helyszínen is jól ellenőrizhetőek vele a képek, mert nagy fölbontású a TFT, és tud RGB hisztogramot is mutatni

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.