HWSW Informatikai Kerekasztal: ADSL sávszélességemelés 2007 II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ADSL sávszélességemelés 2007 II. Értékeld a témát: -----

#2261 Felhasználó inaktív   ToBeY 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 25. 09:40

Idézet: Buga_Laci - Dátum: 2007. jan. 25., csütörtök - 6:23

Firmware frissítésnél:

Elindítom az exét, és ezt írja ki elkezdi 2-3 kockáig eljut és ezt írja ki:

TFTP timeout...

És nem megy a firmware... Ez mi a faxtól van? El nem rontottam, de fel se tudom rakni...

Honnan tudom hogy A3-as vagy másféle a modem? Ezt honnan lehet megnézni?

Ha Dlink a modem,olyan firmware-t szedj le amire revision all  van írva

#2262 Felhasználó inaktív   Silicon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 09:41

Idézet: ToBeY - Dátum: 2007. jan. 25., csütörtök - 9:40

Ha Dlink a modem,olyan firmware-t szedj le amire revision all  van írva

Ugyanaz való mindhez, a firmware nevében is benne van:
DSL-360t_fw_revALL_20060220_ALL_eng_20060220

#2263 Felhasználó inaktív   Windows NT 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 25. 09:44

Üdv Mindenkinek!

Ezen és más fórumokon is látom már sokaknak emeltek és vidéken is, viszont szeretném kérdezni, hogy a XII. kerben az Alkotás u-ban emeltek e már valakinek és tudja e valaki, hogy mikorra várható.

Érdekes, hogy pont itt lenne legutoljára, van összefüggés a között, hogy a hűségidő 18 hónap (tavaly februárban kapcsolták be) és ezév októberben jár le épp most gondoltam erre is.

Válaszokat előre is köszönöm.

Üdv: Windows NT

#2264 Felhasználó inaktív   Silicon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 09:47

Idézet: Windows NT - Dátum: 2007. jan. 25., csütörtök - 9:44

Üdv Mindenkinek!

Ezen és más fórumokon is látom már sokaknak emeltek és vidéken is, viszont szeretném kérdezni, hogy a XII. kerben az Alkotás u-ban emeltek e már valakinek és tudja e valaki, hogy mikorra várható.

Érdekes, hogy pont itt lenne legutoljára, van összefüggés a között, hogy a hűségidő 18 hónap (tavaly februárban kapcsolták be) és ezév októberben jár le épp most gondoltam erre is.

Válaszokat előre is köszönöm.

Semmi összefüggés nincs, logikát még nem talált senki az emelésben.  :think:
Ha pl. a szomszédodnál emeltek, attól még te maradhatsz a végére is.

#2265 Felhasználó inaktív   Windows NT 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 09:59

Idézet: Silicon - Dátum: 2007. jan. 25., csütörtök - 9:47

Semmi összefüggés nincs, logikát még nem talált senki az emelésben.  :think:
Ha pl. a szomszédodnál emeltek, attól még te maradhatsz a végére is.

Köszi a választ!

Igen a vicc az egészben az, hogy én 6000-t fizetek havonta aki meg 3000-t (korlátlan ez is) itt a házba igaz nem tudom, hogy nekik emeltek, de már megkérdezem, viszont véleményem szerint kicsit etikátlannak tartanám, hogy én 6000-ért ugyanazt a sávszélt kapnám mint ők 3000-ért.

Véleményetek szerint lehetne kérni akkor, hogy emeljék legalább 2 megára?

Érdekes viszont az is, hogy pont a XII. ker marad utoljára és ebben sincs összefüggés, hogy igaz az alapszolgáltató a T-com, de én eurowebes/inviteles vagyok mert az invitelnél fennt van, hogy emeltnek t-com területen, de az eurowebnél mintha megállt volna az idő semmi info róla, véleményem szerint lehet ez, hogy az euroweb nem engedi emeltetni?

#2266 Felhasználó inaktív   rendszergazda 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 09:59

Idézet: Sumi - Dátum: 2007. jan. 25., csütörtök - 1:24

mondhatták volna, hogy akár 100 megabit... és akkor mivan? nemvágom ezen miért kell így fennakadni.. ha aszonták volna, hogy akár 100 megabit, de a max profil amit beállítanak az csak 8096kbit, akkor sem lenne helye a pofázásnak.

Mondani valóban bármit lehet, pl. mint írtad, hogy akár 100 Mbps lehet  a sávszélesség. Az már más kérdés, hogy (jó)néhány hónap múlva lesz egy ilyesmi hír a hírportálokon: "A Gazdasági Versenyhivatal határozata szerint a T-Com Magyarország a fogyasztók megtévesztésére alkalmas módon hirdette "100 Mbps"-nek egyes ADSL csomagjait."  ;)

A 8 Mbps-el csak az a gond, hogy nem vonali sebességről, hanem egyértelműen letöltési sebességről ír a hivatalos T-Com bejelentés:

Idézet

A jelenleg 512 kbit/s sávszélességű szolgáltatásnál akár 1 Mbps, a jelenleg 1 Mbps maximális letöltési sávszélességű csomagnál akár 4 Mbps, a jelenlegi 2 Mbps vagy 3 Mbps sávszelességű csomagoknál pedig akár 8 Mbps lehet a maximális letöltési sebesség.

Ha úgy vesszük, ez is "a fogyasztók megtévesztésére alkalmas" hír a 8 Mbps esetében, de ezt majd a GVH megvizsgálja és eldönti.
Olyan világban élünk, ahol a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, a bútorápolószerek viszont valódi citromot

#2267 Felhasználó inaktív   Csapszi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 10:06

Sziasztok!
Nekem nincsen ilyen hatalmas sebességű netem. Eddig egy alap 512/96-os volt.
Eddig a valóságban 500 körül jött lefelé és 105 körül fel.
Tegnap megtörtént a duplázás. A letöltés duplázódott is , de a feltöltés nem, maradt pontosan ugyanannyi.
Pedig pont ezért írtam alá még egy év hűséget ,ahol 160-at ígértek feltöltésre.
Szerintetek szóljak a szolgáltatónak, vagy várjak még?

#2268 Felhasználó inaktív   sydoka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 10:06

Idézet: Windows NT - Dátum: 2007. jan. 25., csütörtök - 10:59

Érdekes viszont az is, hogy pont a XII. ker marad utoljára és ebben sincs összefüggés, hogy igaz az alapszolgáltató a T-com, de én eurowebes/inviteles vagyok mert az invitelnél fennt van, hogy emeltnek t-com területen, de az eurowebnél mintha megállt volna az idő semmi info róla, véleményem szerint lehet ez, hogy az euroweb nem engedi emeltetni?

:nevet2:  :bolond:

#2269 Felhasználó inaktív   Windows NT 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 10:12

Idézet: sydoka - Dátum: 2007. jan. 25., csütörtök - 10:06

Lehet én vagyok buta, de ez mit jelent?

#2270 Felhasználó inaktív   sydoka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 10:12

Idézet: Csapszi - Dátum: 2007. jan. 25., csütörtök - 11:06

Sziasztok!
Tegnap megtörtént a duplázás. A letöltés duplázódott is , de a feltöltés nem, maradt pontosan ugyanannyi.

1 megánál tudtommal 128k az up, ami linksebesség, tehát nettóban ugyanott vagy.

#2271 Felhasználó inaktív   Csapszi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 10:15

Idézet: sydoka - Dátum: 2007. jan. 25., csütörtök - 11:12

1 megánál tudtommal 128k az up, ami linksebesség, tehát nettóban ugyanott vagy.

"Díjcsomag: ADSL szolgáltatás, Privát csomag
Sávszélesség: 1280/160 kbit/s
Ügyfél típusa: egyéni előfizető "

Ezt ígérték ,ha hűséget írok még alá.
Az új előfizetőknél valóban 128.

#2272 Felhasználó inaktív   sydoka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 10:17

Idézet: Windows NT - Dátum: 2007. jan. 25., csütörtök - 11:12

Lehet én vagyok buta, de ez mit jelent?

bocs, csak elég nagy hülyeségeket irtál :}
szóval: olyan nincs, hogy az "euroweb nem engedi emeltetni". annyi köze van az eurowebnek az emeléshez, mint nekem kb. :} legyél türelmes és nálad is meg lesz emelve.
a másik, hogy vki 3k-ért kapja ugyanezt, hát ez olyan dolog, hogy ha aláírsz te is 1 évet akkor te is annyiért kapod majd. emiatt felesleges is reklamálni, nem fognak feljebb rakni :}

#2273 Felhasználó inaktív   Dr_Syrex 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 10:17

Idézet: Windows NT - Dátum: 2007. jan. 25., csütörtök - 10:59

Köszi a választ!

Igen a vicc az egészben az, hogy én 6000-t fizetek havonta aki meg 3000-t (korlátlan ez is) itt a házba igaz nem tudom, hogy nekik emeltek, de már megkérdezem, viszont véleményem szerint kicsit etikátlannak tartanám, hogy én 6000-ért ugyanazt a sávszélt kapnám mint ők 3000-ért.

Véleményetek szerint lehetne kérni akkor, hogy emeljék legalább 2 megára?

Ezen felesleges emésztened magad, hogy mért fizetsz ugyanazért a sebességért többet, mint más. ;)
Sokan vannak ezzel így, köztük jómagam is :) . Egy lehetőséged van: megvárod, míg lejár a szerződés és váltasz egy másik szolgáltatóra. :up:  De előbb utóbb nálad is emelni fognak, várd ki hogy mi lesz majd az eredménye.
Emelni pedig csak annyit fognak, amennyit mindenki másnak, attól fügően hogy most milyen sávszéled van :smoker:

#2274 Felhasználó inaktív   vargalex 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 10:18

Idézet: Csapszi - Dátum: 2007. jan. 25., csütörtök - 9:06

Sziasztok!

Hi!

Ha megnézted az emelés előtt, akkor elméletileg a régi linksebességed 608/128kbps volt, ami az emelés után 1280/128kbps-re változott. Tehát nincs értelme szólni a szolgáltatódnak, ugyanis a feltöltési sebességed ugyan az kell, hogy legyen. A letöltés duplázódik. Ez van a régi 512-es csomag esetén.

Alex

U.i: Bocsi, most néztem, az újabb hozzászólásodat, hogy új hűséged van. Azok az értékek pedig (1280/160kbps) a régi 1 megás vonalra adatai. Tehát, ha csomagot váltottál, akkor emelés után a 4 megásba kellene lenned! Ha nem váltottál csomagot, akkor a szolgáltató informált félre.

Szerkesztette: vargalex 2007. 01. 25. 10:21 -kor

#2275 Felhasználó inaktív   Windows NT 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 10:18

Idézet: sydoka - Dátum: 2007. jan. 25., csütörtök - 10:06

Na várjál csak mindjárt szólok a moderátorbácsinak! Most már látom amit látok.

#2276 Felhasználó inaktív   Windows NT 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 10:22

Idézet: sydoka - Dátum: 2007. jan. 25., csütörtök - 10:17

bocs, csak elég nagy hülyeségeket irtál :}
szóval: olyan nincs, hogy az "euroweb nem engedi emeltetni". annyi köze van az eurowebnek az emeléshez, mint nekem kb. :} legyél türelmes és nálad is meg lesz emelve.
a másik, hogy vki 3k-ért kapja ugyanezt, hát ez olyan dolog, hogy ha aláírsz te is 1 évet akkor te is annyiért kapod majd. emiatt felesleges is reklamálni, nem fognak feljebb rakni :}

Köszönöm midkettőtők válaszát

De már erre is gondoltam. Egyébként 512/96 és sajna 18 hónapot írtam alá.

#2277 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 10:26

Es pont az invitelnel? Komolyan nem ertek egyeseket, nem lehetett volna korulnezni a piacon? Szamtalan jobbnal jobb ajanlat volt/van...

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#2278 Felhasználó inaktív   adakiller 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 10:42

hello!

azt szeretném kérdezni, hogy anno 7-8 éve bekötettük a telót. aztán 3 éve visszamondtuk, de a kábelezés és minden más itt maradt, ahogy a szerelők kiépítették. na most megrendeltem újra a vezetékest adsl miatt, és érdemes lenne-e a szerelőkkel leszedetnem az oszloptól a kábelt, és újra kábeleztetni, a lehető nagyobb sebesség érdekében. mert ha már fizetek, és ha lehetséges akkor megéri-e ezt megcsináltatnom. mert gondolom a szerelők tuti a pokolba fognak kívánni :D

köszi előre is

#2279 Felhasználó inaktív   vargalex 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 10:43

Idézet: Krinyo - Dátum: 2007. jan. 25., csütörtök - 9:26

Es pont az invitelnel? Komolyan nem ertek egyeseket, nem lehetett volna korulnezni a piacon? Szamtalan jobbnal jobb ajanlat volt/van...

Krinyo

Hi!

Én ugyan nem az Invitelnél vagyok, de sógornőmnek karácsony előtt ott rendeltem meg. Neki elég volt az 512-es sávszélesség. Szerintem elég jól körülnéztem, de annál jobbat, hogy 1 év hűséggel korlátlan csomagban, 2007.02.28-ig havi 1500 Ft, majd utána 2990 Ft, ráadásul úgy, hogy a net-en történt rendelés miatt egyszeri 1500 Ft kedvezmény is volt, nem találtam. Persze mindez T-COM területen. Tehát most ennyi pénzért lesz 1 megás letöltése.

Alex

Szerkesztette: vargalex 2007. 01. 25. 10:55 -kor

#2280 Felhasználó inaktív   McKinley 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 10:45

Idézet: Dr_Syrex - Dátum: 2007. jan. 25., csütörtök - 10:17

Ezen felesleges emésztened magad, hogy mért fizetsz ugyanazért a sebességért többet, mint más. ;)
Sokan vannak ezzel így, köztük jómagam is :) . Egy lehetőséged van: megvárod, míg lejár a szerződés és váltasz egy másik szolgáltatóra. :up:  De előbb utóbb nálad is emelni fognak, várd ki hogy mi lesz majd az eredménye.
Emelni pedig csak annyit fognak, amennyit mindenki másnak, attól függően hogy most milyen sávszéled van :smoker:

Hey Dr_Syrex&mindenki!

Neked már mondtam de leírom ide is. Most 11900 forintot fizetek a 2 megáért a t-online-nál. Namost a hűségem 11 hónap múlva jár le és persze én is belekerültem ebbe a más miért fizet kevesebbet, mint én körbe, úgyhogy felhívtam a t-online-t.  A következőt derült ki. Ha maradok a szolgáltatómnál, de feljebb váltok akkor az ingyenes, a gond csak az, hogy a legfelsőbb csomagom van, így ez lehetetlen.

Ha lejjebb akarok váltani(már emeltek nálam sávszélt, 6,2 megabit), mondjuk a 4-es csomagra, akkor 18.000 ft!! büntetést kell fizetnem és kapom a 4 megát és az olcsóbb számlát. Ha felmondom a szerződést, akkor 36.000 forintot kell fizetenem és mehetek akárhova.

A dolog kis számolás után, úgy van kiszámolva, hogy pont ne érje meg váltani, se lejjebb se máshova. A max sporólható összeg olyan 10-15 ezer forint körül van éves szinten, ami a macerához, netkieséshez képest ami ezzel jár elhanyagolható. :rolleyes:

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.