HWSW Informatikai Kerekasztal: ADSL sávszélességemelés 2007 II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ADSL sávszélességemelés 2007 II. Értékeld a témát: -----

#2281 Felhasználó inaktív   Windows NT 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 25. 10:46

Idézet: Krinyo - Dátum: 2007. jan. 25., csütörtök - 10:26

Es pont az invitelnel? Komolyan nem ertek egyeseket, nem lehetett volna korulnezni a piacon? Szamtalan jobbnal jobb ajanlat volt/van...

Krinyo

Sajnos  akkoriban ez volt a legolcsóbb és korlátlan, akkoriban tavaly február még szó sem volt, hogy megveszi az invitel az eurowebet, ez tavaly azthiszem ősszel harangozták be és hidd el melbe is vágot a dologm ert kemencén anyáméknál invitel telefon és internet is vol (ott csak invitel van) és rengetegemt kínlódtunk a szinte állandósult túlszámlázással mind telefon és mind internet vonatkozásában, ezért vágott melbe amikor megtudtam a hírt, hogy az invitelé az euroweb.

Egyébként kemncén rettentő nehezen szabadultunk meg a telefontól és a nettől is és amit t-comnál egy hívással elintéztünk azt náluk mindig vácra kellett szaladgálnom még egy jelentéktelen dologért is, hát nem az a cég amit őszintén ajánlanék valakinek is.

Köszönöm a válaszodat.

Üdv: Windows NT

#2282 Felhasználó inaktív   sydoka 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 25. 10:48

Idézet: adakiller - Dátum: 2007. jan. 25., csütörtök - 11:42

hello!

azt szeretném kérdezni, hogy anno 7-8 éve bekötettük a telót. aztán 3 éve visszamondtuk, de a kábelezés és minden más itt maradt, ahogy a szerelők kiépítették. na most megrendeltem újra a vezetékest adsl miatt, és érdemes lenne-e a szerelőkkel leszedetnem az oszloptól a kábelt, és újra kábeleztetni, a lehető nagyobb sebesség érdekében. mert ha már fizetek, és ha lehetséges akkor megéri-e ezt megcsináltatnom. mert gondolom a szerelők tuti a pokolba fognak kívánni :D

köszi előre is

egyrészt felesleges, másrészt nem fogják megcsinálni :}
*mármint jópénzért lehet megcsinálják, de nincs értelme. ha rossz lesz a vonalad, megnézetheted majd, de inkább házon belül szoktak lenni a problémák.

Szerkesztette: sydoka 2007. 01. 25. 11:01 -kor

#2283 Felhasználó inaktív   truth 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 10:57

Idézet: Robi19 - Dátum: 2007. jan. 24., szerda - 21:52

A Kiba***tt tágyakom mindenit nem hiszem hogy egy 130 ezres városban nem képesek emelni több júzernél mint 1-2. Nem értem hogy ez miért van!!!!! Az lenne a jó ha az előfizetés régisége alapján lenne ez.

Már tudom mit jelent a neved mögött a 19...  :omg:

#2284 Felhasználó inaktív   Silicon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 11:00

Idézet: truth - Dátum: 2007. jan. 25., csütörtök - 10:57

Már tudom mit jelent a neved mögött a 19...  :omg:

IQ?  :Đ :lol:

#2285 Felhasználó inaktív   BaLee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 11:00

Most átfutottam a topicot és nekem még mindig nem emeltek, akkor most anyáznom kéne, hogy kövessem a trendet?  :p

Tök lényegtelen, hogy most emelnek vagy 2 hét múlva semmivel nem leszek előbbre...

#2286 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 11:05

...

Szerkesztette: ion 2007. 01. 25. 11:09 -kor

#2287 Felhasználó inaktív   sanya82 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 11:06

Idézet: Nietzsche1 - Dátum: 2007. jan. 25., csütörtök - 4:50

nem értem ezt a routeres szisztémát... nem adsled van? :D akkor csak net megszakít, majd ismét csatlakozik, s akkor is új ipt oszt ki :lol:

Mikor emeltek azonnal ki is kapcsoltam a modemet, mert javasolták itt páran, de ha új ip-et szeretnék akkor nem a dialcomos modemet kapcsolgatom, hanem a routeren belül cserélek mivel az sokkal de sokkal gyorsabb. Nem igaz h te még nem találkoztál olyan esettel, h nem sikerült ip-et cserélni. Mikor vmi karbantartás féle van akkor gyakran megeshet. Akárhányszor cseréltem képzeld mindig ugyanazt az egyet kaptam, mit nem értesz te ezen???????

#2288 Felhasználó inaktív   Zpalee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 11:10

Idézet: sanya82 - Dátum: 2007. jan. 25., csütörtök - 11:06

Akárhányszor cseréltem képzeld mindig ugyanazt az egyet kaptam, mit nem értesz te ezen???????

ilyen tényleg előfordult velem is..rapidshare-nél pl. idegesitő tud lenni :down:
sztem főleg kis szolgáltatóknál lehet, ahol kevés ügyfél van..

#2289 Felhasználó inaktív   adakiller 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 11:15

Idézet: sydoka - Dátum: 2007. jan. 25., csütörtök - 10:48

egyrészt felesleges, másrészt nem fogják megcsinálni :}
*mármint jópénzért lehet megcsinálják, de nincs értelme. ha rossz lesz a vonalad, megnézetheted majd, de inkább házon belül szoktak lenni a problémák.

hát sztem meg kell csinálniuk, mert ha ugyanazt az összeget fizetem ki, mintha egy centi kábel se lenne. de ha nincs értelme...

#2290 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 11:16

Idézet: Krinyo - Dátum: 2007. jan. 25., csütörtök - 10:26

Es pont az invitelnel? Komolyan nem ertek egyeseket, nem lehetett volna korulnezni a piacon? Szamtalan jobbnal jobb ajanlat volt/van...

Krinyo

Kiokitanal, hogy hol van jobb ajanlat? :) Mert ilyen marciusig felaron, meg 2 eves szerzodes eseten blabla mindenhol van, szoval szerintem a vegen ugyis az jon ki, hogy szinte ugyanannyiba kerul mindenhol, mivel arverseny van.

Szerkesztette: ion 2007. 01. 25. 11:19 -kor

#2291 Felhasználó inaktív   adakiller 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 11:29

hát azért nem:)

én pl szétnéztem, hol lenne legolcsóbb a 8 megás adsl. legtöbb helyen 9-10 ezer/hó, externetnél meg megkaptam 7300ért. azért ha nem is 10ezreket, de éves szinten egy 10est minmum meg lehet spórolni, és inkább én baxom el azt a 10est, mint vmelyik igazgató egyiptomban :D

Szerkesztette: adakiller 2007. 01. 25. 11:29 -kor

#2292 Felhasználó inaktív   blpub 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 11:32

Idézet: jozsef85 - Dátum: 2007. jan. 25., csütörtök - 0:22

lesz ebből még 8megabit is
jó a marginod meg a csillapításod kb akkora mint nekem és én 900-1000méterre lakom az elosztótól.
no para ezen menni fog up to 8 megabit csutkán is szerintem :respect:

Menne, ha 2 megás netem lenne. :)
De elég nekem az 1Mbit>~4Mbit emelés is, főleg, ha belegondolok, hogy 2004 nyarán 384kbittel indultam.  :Đ
A központ légvonalban 1,5km, és mivel nem túl szélesen lakott területen lakom, kb. 2km lehet a valós vezetékhossz. A kábelek 25 évesek, és 2003-ban kiordibáltam a digi központcserét, mert a dial-up a recsegő (ARK központos) vonal miat állandóan szakadt. 7400Ft kötbért fizetett a néhai Matáv. :D
Most már csak emelni kéne azt a sávszélt, nehogy február 27-ére maradjon... IW ügyfél vagyok egyébként.

Üdv!
"Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd!"

#2293 Felhasználó inaktív   akoli 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 11:51

Na engem is utólért a T-com scriptje (Bp. VII. ker.) Az eddigi stabil 2Mbit-es letöltésem 1Mbitre csökkent. Csak így tovább.  :D

#2294 Felhasználó inaktív   Gkobi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 11:58

Gondom a következő:

Eredetileg 2 M-ás netem volt, s ez a gyakorlatban néha túl is lépte :-) (szóval nem panaszkodhattam) 2150 kbit/s körül mozgott a sebesség.

Múlt héten nálam is emeltek sávszélet, de sokszor még a 4 M-át sem éri el a letöltési sebesség.(3700 kbit/s körül mozog csak)

Haveromnak 1 M-ás nete volt, erre most ugyanott van mint én. Ez már csúcs! Mert ahogy olvastam a fórumon azért átlagosan olyan 5-6 M azért "összeszokott jönni". Sőt ahogy mondja nála még a feltöltés is 400 fölé ment mint nálam. Mi ebben az ésszerűség? HIszen tsak 256kbps járna nem?

Lenne egy olyan kérdésém, s mi lenne ha például szomszédom megrendelné a 8 megás netet? Akkor ő is csak max 4 megás netet kapna a magasabb összegért? (persze ezt nem tudja előre).
Ha viszont nem a 4 megás netet kapja, hanem a 8 körülit, akkor nekem miért csak 4-re emeltek?

Ha szeretném megemelni 8-ra a sávszélességet, akkor mit csinálnának? Hiszen elvileg nem bírná a rendszer nem?

Bocsi ha kicsit bonyolult voltam.

#2295 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 12:03

Idézet: adakiller - Dátum: 2007. jan. 25., csütörtök - 11:29

hát azért nem:)

én pl szétnéztem, hol lenne legolcsóbb a 8 megás adsl. legtöbb helyen 9-10 ezer/hó, externetnél meg megkaptam 7300ért. azért ha nem is 10ezreket, de éves szinten egy 10est minmum meg lehet spórolni, és inkább én baxom el azt a 10est, mint vmelyik igazgató egyiptomban :D

Szomszedomnak externete van, es nagyon szar a support. Egyszer ket hetig nem volt internetelerese.
Ilyen is van.
Meg egyebkent megemeltek a havidijat, miutan lejart a szerzodese. Csak neztem, mint a moziban, de nem volt idom foglalkozni vele.

Szerkesztette: ion 2007. 01. 25. 12:05 -kor

#2296 Felhasználó inaktív   20Joe20 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 12:10

Idézet: Gkobi - Dátum: 2007. jan. 25., csütörtök - 12:58

Gondom a következő:

Eredetileg 2 M-ás netem volt, s ez a gyakorlatban néha túl is lépte :-) (szóval nem panaszkodhattam) 2150 kbit/s körül mozgott a sebesség.

Múlt héten nálam is emeltek sávszélet, de sokszor még a 4 M-át sem éri el a letöltési sebesség.(3700 kbit/s körül mozog csak)

Haveromnak 1 M-ás nete volt, erre most ugyanott van mint én. Ez már csúcs! Mert ahogy olvastam a fórumon azért átlagosan olyan 5-6 M azért "összeszokott jönni". Sőt ahogy mondja nála még a feltöltés is 400 fölé ment mint nálam. Mi ebben az ésszerűség? HIszen tsak 256kbps járna nem?

Lenne egy olyan kérdésém, s mi lenne ha például szomszédom megrendelné a 8 megás netet? Akkor ő is csak max 4 megás netet kapna a magasabb összegért? (persze ezt nem tudja előre).
Ha viszont nem a 4 megás netet kapja, hanem a 8 körülit, akkor nekem miért csak 4-re emeltek?

Ha szeretném megemelni 8-ra a sávszélességet, akkor mit csinálnának? Hiszen elvileg nem bírná a rendszer nem?

Ha nem bir tobbet,akkor nem bir tobbet,akarmit csinalsz.Teendo,hogy atvaltassz eggyel kisebb csomagra,es ugy fizetsz kevesebbet.Ez van.

#2297 Felhasználó inaktív   Dr_Syrex 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 12:13

Idézet: Gkobi - Dátum: 2007. jan. 25., csütörtök - 12:58

Gondom a következő:

először is, ha valakinek 1Mbites net volt, annak nem lesz (lett) 5, pláne nem 6 Mbit.
az a 3700 Kbit/s reális érték, nincs vele semmi gond :)

másodszor: ha 4 megás netet rendelsz, akkor (közel) annyit is kapsz majd, ha pedig 8 megásat, akkor annyit :smoker:
Persze előfordulhat, hogy nem bírja a vonalad :D

Szerkesztette: Dr_Syrex 2007. 01. 25. 12:15 -kor

#2298 Felhasználó inaktív   Gkobi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 12:18

Idézet: Dr_Syrex - Dátum: 2007. jan. 25., csütörtök - 12:13

először is, ha valakinek 1Mbites net volt, annak nem lesz (lett) 5, pláne nem 6 Mbit.
az a 3700 Kbit/s reális érték, nincs vele semmi gond :)

másodszor: ha 4 megás netet rendelsz, akkor (közel) annyit is kapsz majd, ha pedig 8 megásat, akkor annyit :smoker:
Persze előfordulhat, hogy nem bírja a vonalad :D

Az 5-6 Megát, a 2 megásokra értettem, nem az 1 megásokra.

Összességében, ha az emelést, árat nézem akkor "nagyot buktam" novemberben, hogy nem 1 megás netet köttettem be akkor. :down:

#2299 Felhasználó inaktív   adakiller 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 12:21

Idézet: ion - Dátum: 2007. jan. 25., csütörtök - 12:03

Szomszedomnak externete van, es nagyon szar a support. Egyszer ket hetig nem volt internetelerese.
Ilyen is van.
Meg egyebkent megemeltek a havidijat, miutan lejart a szerzodese. Csak neztem, mint a moziban, de nem volt idom foglalkozni vele.

support addig nem érdekel, míg adják a netet rendesen. az én szolgáltatómnak is kaka a supportja. 3 éve hülyítenek, hogy megszüntetik a NAT-ot. holott a szerződésbe meg se említették, hogy ilyen netet kapunk. szal szar supporthoz már hozzászoktam :D . ráadásul közel 7000 ftért adnak 768/128at. és idén nem is emelnek. talán majd jövőre. externetnél, ha csak 5-6 megát kapok közel ugyanennyiért összeteszem kezem-lábam.

#2300 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 12:25

Itt meg mindig semmi.

Tegnap voltam egyik ugyfelnel XV. Dregelyvar utcaban, kemeny 521/105-ot mutatott az adsl@test
Pedig nekik T-offline-juk van eppen. (nemfizetes miatt letiltva, de ufsz-tol fizetes utan kapott uj jelszoval sem ment a netjuk)

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.