HWSW Informatikai Kerekasztal: ADSL sávszélességemelés 2007 II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ADSL sávszélességemelés 2007 II. Értékeld a témát: -----

#2361 Felhasználó inaktív   tiko0418 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 25. 17:34

Előre leszögezem, hogy nem vagyok teljesen laikus a témában (rendszerinformatikus vagyok), de már teljesem meg vagyok zavarodva. Itt a forumon arrol volt (van) szó, hogy a 8Mbit csak vonalsebesség, ellenben az internetszolgáltatók honlapjain ez letöltési sebességként szerepel. Namár most az én 2M-ás csomagomnál a letöltési sebesség ugyebár 2048 kbit/s, a modem tesztelésekor pedig minden 2M-ás csomag vonalsebessége 2560 kbit/s. A 2048 a 2560-nak pontosan a  80%-a. Ez eddig OK is, hiszen 20 ! elmegy a visszajelzésekre, meg minden egyébre, de ezt már mások is leirták előttem. Tehát az anno 2M-ás csomagoknál a nettó sebességet tüntették fel. Eddig érthető? Ezek szerint az új csomagoknál feltüntetett 8M a nettó sebességet jelenti. Akkor kérdem én, miért mondták (írták) sokan egymásnak azt, hogy "soha nem fogsz 8M-val tölteni, mert az csak a vonalsebesség" stb. stb. Ha a 8M télleg csak vonalsebesség, akkor sok szolgáltató csak ámítja az ügyfeleket.  Az utóbbi pár napban már nem volt időm visszaolvasni, ugyhogy, ha ezt már vki kifejtette, akkor bocsi.

#2362 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 25. 17:36

Munkahelyen már emeltek, 1m volt eddig.
2km a központtól, dialcom modem.
Kép
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#2363 Felhasználó inaktív   blpub 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 17:41

Idézet: napalm. - Dátum: 2007. jan. 25., csütörtök - 17:28

fejér megye, csákvár, 1 megabitről:
Speedtest

Donwload:  :taps:
Upload: :grrr:

Üdv!
"Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd!"

#2364 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 17:42

Idézet: tiko0418 - Dátum: 2007. jan. 25., csütörtök - 17:34

Előre leszögezem, hogy nem vagyok teljesen laikus a témában (rendszerinformatikus vagyok), de már teljesem meg vagyok zavarodva. Itt a forumon arrol volt (van) szó, hogy a 8Mbit csak vonalsebesség, ellenben az internetszolgáltatók honlapjain ez letöltési sebességként szerepel. Namár most az én 2M-ás csomagomnál a letöltési sebesség ugyebár 2048 kbit/s, a modem tesztelésekor pedig minden 2M-ás csomag vonalsebessége 2560 kbit/s. A 2048 a 2560-nak pontosan a  80%-a. Ez eddig OK is, hiszen 20 ! elmegy a visszajelzésekre, meg minden egyébre, de ezt már mások is leirták előttem. Tehát az anno 2M-ás csomagoknál a nettó sebességet tüntették fel. Eddig érthető? Ezek szerint az új csomagoknál feltüntetett 8M a nettó sebességet jelenti. Akkor kérdem én, miért mondták (írták) sokan egymásnak azt, hogy "soha nem fogsz 8M-val tölteni, mert az csak a vonalsebesség" stb. stb. Ha a 8M télleg csak vonalsebesség, akkor sok szolgáltató csak ámítja az ügyfeleket.  Az utóbbi pár napban már nem volt időm visszaolvasni, ugyhogy, ha ezt már vki kifejtette, akkor bocsi.

Töknyóc ki mit ír, mert a modemben a 8Mbit vonali sebességnek van beállítva.
"We are going to hell, so bring your sunblock."
"To borrow the pharse of the ancient philosopher Clarksonius, 4th century B.C. - How hard can it be?"
"Have you ever thought: Oh no, my shoehorn is far too heavy? Well, help is at hand with this special lightweight, carbonfiber ended shoehorn."
"Clarkson you great oaf!"
Twittegylet

#2365 Felhasználó inaktív   jozsef85 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 17:44

Idézet: ToBeY - Dátum: 2007. jan. 25., csütörtök - 17:03

Ha beviszem a modemet valamilyen T pontba megcsinálják a firmware updatet vajon? :think:

még most se frissítetted? vagy már frissítetted csak elk*rtad?
2perc alatt készvan ha nem csinálsz hülyeséget el se tudod szúrni :D
persze mint minden FW frissítésnek ennek is van kockázata meg parázol közbe de mikor kész akkor sikerélmény meglesz :up:

#2366 Felhasználó inaktív   blpub 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 17:45

Mivel a Tíkom határozottan nyilatkozta, hogy LINKSEBESSÉGET emel, egyértelmű, hogy a szolgáltatók a hunyók (durván megtévesztik a júzert).

Üdv!
"Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd!"

#2367 Felhasználó inaktív   jozsef85 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 17:46

Idézet: napalm. - Dátum: 2007. jan. 25., csütörtök - 17:28

fejér megye, csákvár, 1 megabitről:
Speedtest

ezerszer meg lett már mondva hogy rendes mérést csak T-com ADSL tesztszerveren tudsz mérni
speedtest.net felé senki se mondta hogy stabil lesz a kapcsolatod és a mérésed valós lesz.

tesztelj ADSL tesztszerveren --> http://192.168.9.1

#2368 Felhasználó inaktív   jozsef85 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 17:49

8megabit az linksebesség amivel a modem kommunikál de abból te letöltésre meg feltöltésre a sáv kb 85-87%-át tudod csak használni.

sajnos igaz hogy akár 8 megabites letöltést írnak mindenhol ahelyett hogy akár 8 megabites vonalsebességet írnának.
sajnos ez van majd megszokja mindenki

amúgy legjobb esetben up to 8 megabites csomaggal legjobb vonal esetén olyan 6,8-6,9megabit lesz a letöltés nettóban :Đ

#2369 Felhasználó inaktív   tiko0418 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 17:50

Idézet: McLaca - Dátum: 2007. jan. 25., csütörtök - 17:45

Mivel a Tíkom határozottan nyilatkozta, hogy LINKSEBESSÉGET emel, egyértelmű, hogy a szolgáltatók a hunyók (durván megtévesztik a júzert).

Üdv!

Ja. különben engem nem érint a dolog, mert örülök, hogyha elérem az 5-5,5M-át (ebböl következik, hogy még nem emeltek  :mad: ), de azok, akik esélyesek a nyócra, egy kicsit érzékenyen érintheti a dolog, hogy át lettek b...va.

és ezzel vesztenek több mint 1M-át

Szerkesztette: tiko0418 2007. 01. 25. 17:53 -kor

#2370 Felhasználó inaktív   jozsef85 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 17:54

Idézet: tiko0418 - Dátum: 2007. jan. 25., csütörtök - 17:50

Ja. különben engem nem érint a dolog, mert örülök, hogyha elérem az 5-5,5M-át (ebböl következik, hogy még nem emeltek  :mad: ), de azok, akik esélyesek a nyócra, egy kicsit érzékenyen érintheti a dolog, hogy át lettek b...va.

miért lettek átb*szva?
mert 2 megabit helyett "csak" 6,8-6,9 lehet nekik max?
jajj de sajnálom őket :Đ
ez is több mint 3szoros emelkedés ha a vonal bírja és egy fillérrel nem kell többet fizetni majd

#2371 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 18:00

Idézet: knor - Dátum: 2007. jan. 25., csütörtök - 17:03

de ez nem válasz a kérdésemre, annál is inkább, mert máshol (pl. tvnetnél (tvnetes előzetésű vagyok) lévő mérő is így mér). Másrészről nagyon pontosan mindig u.annyit kapok sebességileg (3.3 Mbitet délután) már több napja. Tehát a tesztszerver ingadozása kizárható.

Szerintem meg ez pont azt jelenti, hogy a tesztszerver (speedtest) délután leterhelt, hajnali 5-kor meg nem :D

Az egyetlen jó metódus a mérésre:

1. ADSL tesztszerver és ADSL tesztszerver FTP-n elérve.

2. "valóságszagú": külsős FTP szerver, szerverparkban

A többi mérés erősen tájékoztató jellegű.

Szerkesztette: Kory 2007. 01. 25. 18:02 -kor

#2372 Felhasználó inaktív   Bertee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 18:19

Valaki esetleg nem tud egy oldalt ahol a dialcom 1600-nak lehetne legfrissebb firmware-t letölteni? Köszi

#2373 Felhasználó inaktív   jozsef85 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 18:24

Idézet: Bertee - Dátum: 2007. jan. 25., csütörtök - 18:19

Valaki esetleg nem tud egy oldalt ahol a dialcom 1600-nak lehetne legfrissebb firmware-t letölteni? Köszi

nincs ilyen oldal.
nem attól lesz gyorsabb a neted ha frissíted a modemet hanem ha javul a vonalad.
meg várni kellene még ezzel a szereléssel frissítéssel meg mindennel hiszen nem tudhatod hogy holnap vagy jövőhéten fognak-e még a vonaladon finomhangolni és lehet hogy jobb sebességed lesz.

#2374 Felhasználó inaktív   Bertee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 18:25

Idézet: jozsef85 - Dátum: 2007. jan. 25., csütörtök - 18:24

nincs ilyen oldal.
nem attól lesz gyorsabb a neted ha frissíted a modemet hanem ha javul a vonalad.
meg várni kellene még ezzel a szereléssel frissítéssel meg mindennel hiszen nem tudhatod hogy holnap vagy jövőhéten fognak-e még a vonaladon finomhangolni és lehet hogy jobb sebességed lesz.

Okés.  :)

#2375 Felhasználó inaktív   Piton 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 18:27

Meddig lovagolunk meg ezen? Nezzetek meg kulfoldon mit hirdetnek mar a szolgaltatok... Ez egy szep kis emberbutito dolog, ami az egesz vilagra ervenyes... Mindenhol errol szol a dolog sokszor olyan sebessegeket irnak, amire meg 50m-re a kozpontoktol sincs lehetoseg... Csak ugye mig az emberek tobbnyire addig versengenek csak, amig szukseguk van ra addig jo magyar szokas szerint, mi  nem azt akarjuk, amire tenyleg valos szuksegunk van, hanam annak sokszorosat...
Teny, en se bannam, ha vegre megjonne felem az emeles... Na de ha a 8 mega helyett lesz 6 mondjuk akkor ez van akkor is tobb lesz mint eddig volt ugyan azon az aron...
Nezzetek meg itt: https://forum.hwsw.h...opic=90835&st=0 total hasonlo a tema... Tobb tobb tobb... Holott sok helyen ott sem lehet tobb... Magyarul: a szolgaltatok tobbnyire manapsag mar a szamokkal es nem a valos sebesseggel versenyeznek... Amugy meg ha bele gondolsz... Hiaba kap mindenki 8megat valosan, meg 24 meg mittudom en mennyit akar 100at, ha a servereknel meg nem birnak annyira boviteni... Azert ugye a dolog ketiranyu... Nem csak az a lenyeg, h mi megkapjuk, hanem h server oldalon is legyen...
Igen oke 8nak hirdeti... De ha megnezed kabel stb... Es mi van, ha mondjuk tenyleg nem kapod meg? Mindenhol ott van, h up to 8... Mellesleg pl T-Online ugy is irja ki, hogy "Max. elérhető sebesség: 8 Mbit/s"

Szerkesztette: Piton 2007. 01. 25. 18:32 -kor

#2376 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 18:28

Idézet: freeone - Dátum: 2007. jan. 25., csütörtök - 17:36

Munkahelyen már emeltek, 1m volt eddig.
2km a központtól, dialcom modem.
Kép

Bezzeg itthon még semmi :reklamacio:
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#2377 Felhasználó inaktív   suexID 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 18:37

Idézet: Piton - Dátum: 2007. jan. 25., csütörtök - 19:27

Magyarul: a szolgaltatok tobbnyire manapsag mar a szamokkal es nem a valos sebesseggel versenyeznek...

Pontosan, van egy egészséges lélektani határ, ami fölé lehet menni ugyan, de nem érdemes. Mert mégis mire jó az, ha van mondjuk egy 10 megás neted? Egyszerre szedsz 2 DVD ripet, meg közben 3 torrentet seedelsz és miközben mindezt csinálod még CS-zel is? Fantasztikus. Megalomániások tömkelege garázdálkodik a neten, aki jó dolgában azt se tudja, hogy mit csináljon. Szerintem végre azt kellene elérni, hogy a szolgáltatók ne csak a letöltési sebességet duplázzák, hanem megjelenjenek a piacon a szinkron DSL csomagok, amikben a le- és feltöltés is emberi érték, amit használni is lehet. Mert megteheti a T-Com, hogy júniusban bejelenti, hogy mindenkinek 8 megás netje lesz, aztán lehet örömködni, mint majom a farkának, hogy húúha, tölhetünk még gyorsabban, csak éppen nem lesz olyan hely, ahol igazából ki tudnánk használni a letöltési sebességet, mert az up meg kicsit.
--
suexID | blog.suexid.hu
email: suexid [kukac] gmail [ponty] com
komolyabb dolgokra: info [kukac] suexid [pont] hu

#2378 Felhasználó inaktív   item00 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 18:40

Nemtudom mit sirnak azok akinél már emeltek és az emelés mondjuk csak 5 vagy 6 megabit volt????!!! Ez INGYÉÉÉÉÉÉÉ VOLT! :ninja: Remélem világosan fejeztem ki magam?!  :D fejezze már be a sirás rívást a sok megveszekedett user!  Egész nap csak ezt látom jónéhány embernél, hogy jaja csak ennyi meg annyi, és kit érdekel örülj annak amit kaptál! Nálam még nem emeltek, és lehet hogy csak a legvégén lesz, az se érdekel és most is elég jól elvagyok a stabil 2M es vonalammal,de ha megemelik mondjuk 4-4.5 Mbit/s re akkor már nagyon jól jártam,hisz ahogy mondtam INGYÉÉÉ VOLT!

Peace....  :smoker: