HWSW Informatikai Kerekasztal: Környezetszennyezés - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (6 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Környezetszennyezés Az erdőírtástól a felmelegedésig Értékeld a témát: -----

#41 Felhasználó inaktív   Symurr 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 22. 13:41

Idézet: Dextrose - Dátum: 2007. jan. 20., szombat - 16:07

Te nem éreznéd magad jobban, ha mindig meleg lenne? Nem kellene fűteni, nem kellene kabát, nem kellene téli gumi, a drága gázt se kellene fizetni.

Ha mindezek nem is lennének, kellene malária és egyéb trópusi betegségek elleni oltás/gyógyszer, mert az éghajlat melegebbé válásával ezek is jönnének.
Igen, kabát nem kellene viszont az 'ózonlyuk' miatt fokozottan figyelni kellene arra, hogy ne égjen meg a bőrünk. (Erre ugye már most is érdemes figyelni.)

És mivel fogyasztói társadalomban élünk, a fent ülő-dirigáló 'okosok' úgyis kitalálnának a meleg örömére még néhány adót, aminek persze mi nagyon örülünk (már most is).  :confused:
Szóval szerintem sem lenne fenékig tejfel az élet a melegtől.
"a természet igazságos, aki vak az jobban hall, aki süket az jobban lát, akinek rövidebb az egyik lába, annak hosszabb a másik"

"mindenkinek hinnie kell valamiben. én azt hiszem iszom még egyet..."

#42 Felhasználó inaktív   Fanatic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 22. 14:12

Idézet: Carmaged - Dátum: 2007. jan. 21., vasárnap - 11:58

Vannak páran, akik a száguldó fantáziájukkal rengeteg részletet kihagynak és rohannának tovább arra, amerre eddig is.

Vannak páran, akik tájékozottabbak és nagyon meg vannak rettenve, hogy mi is lesz itt, nagyon szívesen tennének dolgokat, ha tudnának.

Vannak páran, akik tájékozottabbak, csak éppen másik irányból, ők informáltságuk helyességének magabiztos tudatában nem akarnak semmi különöset tenni.

Vannak páran, akik szintén azt látják, hogy baj lesz, de a megoldást mástól várják.

Mindenkinek a saját joga (kötelessége?) felmérni, hogy melyik csoportba tartozik és a jövő szempontjából melyik kifizetődő. Annak is, aki most nagyon határozottan kitart az álláspontja mellett. Ez után lehet érdemben elkezdeni kitalálni, hogy mégis mit lehetne tenni és apró lépéseket tenni - még ha csak kicsiben is vagyunk rá képesek.

Az a baj, hogy ez az egész nagyon összetett... Én nagyon sokat olvastam ezekről a dolgokról, ( meg két féléves tantárgy volt nálunk  a környezetgazdálkodás ;) ), és nagyon is van mitől tartanunk.
Nem is anyira a mi generációnknak van veszélyben (mi már öregek leszünk, mire a nemkívánatos hatások összegződve jelentkeznek), hanem a mi gyermekink. 
Mint írtam rengeteg modell létezik - ez is jól mutatja, hogy biztosat senki nem tud- nagy valószínűséggel talán csak az állítható, hogy a végkifejlet az összes modelből fog tartalmazni valamennyit.

A nagy probléma itt az USA, Kína, India és valamilyen szinten az Unió energiaéhsége. Ebből a két legnagyobb probléma USA és Kína. Nagyon úgy néz ki, hogy rájuk nem lehet észérvekkel hatni és mindent alárendelnek a gazdasági növekedésüknek és a folyamatosan emelkedő életszínvonaluknak.
Jelen állapotukban csak katonai erővel lehetne rájuk kényszeríteni a többség akaratát, viszont mindkét ország olyan hatalmas katonai potenciállal rendelkezik, hogy könnyedén száll szembe akár a fél világgal.

A mérleg másik serpenyőjében pedig ott van az iparszerű környezetrombolás (Brazilia stb) és az elsivatagosodás. A globális felmelegedésel együtt a tengerek, óceánok felmelegednek, és ez a felmelegedés nagyban lerontja a fitoplanktonok produktivitását. Ez pedig azért fenyeget katasztrófával, mert ezen tengeri planktonok adják az összes növényi fotoszintézis felét.

Persze, nagyon fontos, hogy mindenki a saját eszközeivel, "kicsiben" tegyen valamit, de ez majdnem hatástalan , mert itt milliárdnyi ember gondolkodásán kellene változtatni
"...Magyarország eljátszotta a lehetőségeit, és most nagy bajban van. Ez a szélsőségesen elitvezérelt ország beleragadt a nyolcvanas évek félkapitalista mutyivilágába. Ezen nem segít sem a reform, sem a kormányváltás. Itt elitváltástra van szükség..."

#43 Felhasználó inaktív   peba0706 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 17:07

Aggasztó. Engem nagyon bánt.
Soha egy szemétdarabot nem dobok el. Ha kimegyek a szobámból mondjuk 15 percre, a monitort kikapcsolom. A villanyt le. Este kihúzom a gépet a konnektroból, mert AKKOR IS fogyaszt áramot, csak ezt sokan nem tudják. Pl a TV-k is energiafogyasztásuk nagy részét az viszi el, hogy standby módban vannak.
Ilyen apróságok. Nem nagy ügy, de én így nyugodtabban alszom.
[ changemydesk.net ] - oszt' nézzedmánmeg!

#44 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 01. 22. 18:02

Idézet: peba0706 - Dátum: 2007. jan. 22., hétfő - 17:07

Ilyen apróságok. Nem nagy ügy, de én így nyugodtabban alszom.

Idézet: gazdi - Dátum: 2007. jan. 20., szombat - 15:33

Van egy óriásplakát, "rajtad múlik" vagy hasonló felirattal.

:up:

Ja, még egy apróság, egy sor az emailek aláírás részébe:
"P Before printing, please think about ENVIRONMENTAL responsibility"
vagy magyarul:
"P Nyomtatás előtt gondoljon a KÖRNYEZETI felelősségre"
A P betű típusa legyen Webdings.
Egy volt kollégámtól kaptam, azóta használom.

Szerkesztette: gazdi 2007. 01. 22. 18:09 -kor

Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#45 Felhasználó inaktív   Symurr 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 22. 20:41

Igazán jó, hogy Fanatic ilyen jól megfogalmazta ezt az összetett dolgot. Nekem ez nem megy, viszont a fejemben ilyen gondolatok vannak.
Köszi! ;)
"a természet igazságos, aki vak az jobban hall, aki süket az jobban lát, akinek rövidebb az egyik lába, annak hosszabb a másik"

"mindenkinek hinnie kell valamiben. én azt hiszem iszom még egyet..."

#46 Felhasználó inaktív   peba0706 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 23. 14:58

Ez a Gazdi-féle aláírás nekem tetszik, én applikáltam is.  : )

Amúgy ha kocsival mentek valahová, és jön szembe egy ismerős, szintén kocsival, és tudod, h kb 1-2 percet fogsz vele beszélgetni, leállítjátok a motort?

#47 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 23. 15:59

Egyébként ha mindenki csak egy icipicit meghúzná magát a saját kis háztartásában,
akkor már nem lenne ez az óriási pazarlás, és lehet hogy nem is folytatódna a folyamat.
Mert hát nem elsősorban a fejlődés okozza, a nagy energiafelhasználást, hanem a pazarlás.
Pl.: hasonlítsuk össze mennyi co2 kibocsátással jár, ha egy pc egész nap be van kapcsolva, és
mennyibe ha valaki ugyan ezen a napon egy nagytérfogatú benzinmotoros autóval a dugóban bevánszorog a munkahelyére meg vissza. Vagy ha például szar a lakása hőszigetelése, szóval kell egy fontossági sorrend:

1. Közlekedés  a:ha autóval milyennel--a dízelnek min 30% magasabb a hatásfoka.
            b:városban a legjobb a bkv, vagy a bicaj

2. Fűtés a: Hőszigetelés milyensége
b: Fűtésrendszer korszerűsége(Alegyjobb a hőszivattyú, skandináviában ha jól tudom már nagyon kezd elterjedni.)

Szerintem ha csak ezt a két dolgot mindenki rendbetenné a maga kis környezetében, már nem lenne semmi gond.

Még mielőtt valaki jönne az ipari felhasználással: Az is valamilyen formában a fogyasztó ember által fogyasztódik el.

3. Mondjuk az esőerdők védelme, hogy fogyni is tudjon a co2.
(No gumifa nyelű kés, stb)

Nem lenne nagy ügy.
Ja és amerika meg Kína: A kínaiak nem olyan hülyék/kapzsik mint az amcsik, már ők is elkezdtek foglalkozni a problémával, ezért
lenne jó ha Európa élen járna a fenntartható életforma/fejlődés bemutatásával, mert így a világ többi része láthatná, hogy igenis
megvalósítható, ráadásul akár még gyorsítja a fejlődést is az energiahatékonyságra való törekvés.

Az EU hálistennek elkezdett  foglalkozni a kérdéssel, ám ha a kisembert nem érdekli a dolog, nem akar tenni érte, nem lehet majd felülről rásegíteni, ugyanis nem diktatúrában élünk.

Ugyanakkor a fentebb említett lépéseket már most mindenki átgondolhatja, nem kell hozzá semmilyen politikai er, hogy ezekkel már most foglalkozzunk. (Meg felülről hiába várunk bármit, fel kéne ébredni!)

Azért a megoldási módozatokkal jöttem elő. mert mifelénk az a rögzült hozzáállás, hogy jól kitárgyaljuk a problémákat, de a megoldásokig
valahogy már ritkán jutunk el.

Felasználható jelmondatok: BKV - Inkább a szép popókat figyeld mint az utat!

Jobb ma egy dízel, mint holnap a barlanglakás.
Ma, 2008 márc 19.-án még semmi hír az amnesty international lapjain a tibetiek kínaiak általi terrorizálásáról.(kb. 14. óta tart) Ennyit érnek. És azok is, akik ezek után nem bojkottálják az olimpiát.

#48 Felhasználó inaktív   peba0706 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 24. 11:27

...itt ülök a fősuli könyvtárában, mellette a parkoló, az ablakon kilátni.
Csomó kocsi, a teljesség igénye nélkül; Saab, Peugeot, Lexus, Saab, Ford, Opel Vectra, és így tovább.
"Szerencsére" mindegyik "kicsi" motorral szerelt. Legtöbben egyedül járkálnak vele.
Ja meg azt bírom kajak, amikor a fősulira a kis köcsög újgazdag bejön az albérletből kocsival, ami kb gyalog 5 percre van, de nem úgy, hogy normálisan, hanem gyorsít mint az állat, utána meg satufék.
Az ilyet nyakon tudnám taposni. Na nem baj, majd ha homokot fog enni, majd rájön, h maga alatt vágta a fát. Aki meg környezettudatos, jól szétverjük a fejét :D hú, na bocs, ez már elvetemült így kicsit. Jelzem, nekem is van autóm, benzines (bocs) de az csupán 1200-as motorral van, és tudom normálisan, hatékonyan vezetni. Fölösen gyorsítani minek, csak a pénze fogy az embernek, persze átvitten -> benzin, miegymás, ugye.  Amúgy meg nem is használom sokat az autót.

A parkolós témára visszatérve, van itt egy kis reményfolt: Daewoo Matiz : )
Amúgy meg most húzott el itt egy Passat, az is a "kisebbik" fajta autók közül való... ugye.... :(

#49 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 24. 15:06

Idézet: peba0706 - Dátum: 2007. jan. 24., szerda - 11:27

Az ilyet nyakon tudnám taposni.

/OFF

Ez qrva jó szöveg :nevet: :nevet:

/ON

#50 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 19:44

Egyet értek :)
Ma, 2008 márc 19.-án még semmi hír az amnesty international lapjain a tibetiek kínaiak általi terrorizálásáról.(kb. 14. óta tart) Ennyit érnek. És azok is, akik ezek után nem bojkottálják az olimpiát.

#51 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 19:53

Idézet: peba0706 - Dátum: 2007. jan. 24., szerda - 12:27

Ja meg azt bírom kajak, amikor a fősulira a kis köcsög újgazdag bejön az albérletből kocsival, ami kb gyalog 5 percre van, de nem úgy, hogy normálisan, hanem gyorsít mint az állat, utána meg satufék.
Az ilyet nyakon tudnám taposni. Na nem baj, majd ha homokot fog enni, majd rájön, h maga alatt vágta a fát.

Az nem is lenne baj, hogy van kocsijuk, de ez az idióta viselkedésmód nekem is szemet szúr sokszor. Nem csak környezetben tesznek kárt, hanem a kocsiban is.

Egyebkent az esőerdőírtást, meg minden mást elítélek. De az utak menti fákra, és a városban lévő felesleges fákra allergias vagyok. Mi szükség van az utak mentén fákra? Életveszélyes mindegyik! Nem beszélve arrol, hogy a gallyak az ut felett roskadoznak, bármikor leszakadhat egy ág egy kocsira.

Legyenek fák városban, de csak a parkokban! Mert ott a helyük, nem a nyílt utcán. Takarja a nagy épületeket, hullik a levele, csak a baj van vele.

Szerkesztette: Dextrose 2007. 01. 25. 19:54 -kor

Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#52 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 01. 25. 20:08

Ablak is minek, hisz világíthat az igényes neoncső az fejedre.
Világítás se kell az utcára, sötétben úgyis égnek az autók fényszórói.
Pad teljesen felesleges, csak széttörik vagy hajléktalanok alszanak rajtuk.
Szökőkút? Kell a francnak, csak csobog és vizelnem kell tőle.
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#53 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 20:23

Kép

-C0pp3rM!n3-

#54 Felhasználó inaktív   keton 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 20:24

Idézet: Dextrose - Dátum: 2007. jan. 25., csütörtök - 19:53

Egyebkent az esőerdőírtást, meg minden mást elítélek. De az utak menti fákra, és a városban lévő felesleges fákra allergias vagyok. Mi szükség van az utak mentén fákra? Életveszélyes mindegyik! Nem beszélve arrol, hogy a gallyak az ut felett roskadoznak, bármikor leszakadhat egy ág egy kocsira.

Legyenek fák városban, de csak a parkokban! Mert ott a helyük, nem a nyílt utcán. Takarja a nagy épületeket, hullik a levele, csak a baj van vele.

Menj végig az Andrássy úton (de gyalog!), utána a város tetszőleges, faltól falig leaszfaltozott utcáján. Egyebet nem tudok elmondani.

#55 Felhasználó inaktív   Cadaver 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 26. 11:51

Idézet: Gurgula - Dátum: 2007. jan. 25., csütörtök - 19:44

Egyet értek :)

Én kettőt. :Đ
Faster! Harder! Cadaver!

#56 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 26. 12:15

Idézet: Dextrose - Dátum: 2007. jan. 25., csütörtök - 20:53

Mi szükség van az utak mentén fákra? Életveszélyes mindegyik! Nem beszélve arrol, hogy a gallyak az ut felett roskadoznak, bármikor leszakadhat egy ág egy kocsira.

Ezt teljesen komolyan gondolod?Életveszélyes?Ne má.Csak gondozni kell ezeket is.
Azok az ágak a járdák felett is roskadoznak.Sétáltam eleget Pesten amíg egyetemre jártam.Mit monjak?Baromi jó dolog árnyék nélkül a tűző napon sétálni a "jó levegőn".Ugye félig-meddig a levegő miatt is "tartjuk" őket.
Nem beszélve arról, hogy sokat javít egy utca - vagy akármi hangulatán.Is.
Hullik a levele?Hát öszintén szólva - ez legyen a legnagyobb baj vele.

Takarja az épületeket?
Fogadni merek, hogy a járókelők még az életben nem nézték meg az épületek homlokzatát.Ha meg belülről nézem, szerintem kellemesebb egy olyan munkahely, ahonnan kinézve nem a koszos várost látod.

Az életveszélyességről még csak annyit, hogy sokkal veszélyesebb a fáknál a 100 éves és még idősebb épületek kinyúló koronázópárkányai alatt sétálni.Na az veszélyes.
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#57 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 26. 12:25

Idézet: carcass - Dátum: 2007. jan. 26., péntek - 13:15

Ezt teljesen komolyan gondolod?Életveszélyes?Ne má.Csak gondozni kell ezeket is.
Azok az ágak a járdák felett is roskadoznak.Sétáltam eleget Pesten amíg egyetemre jártam.Mit monjak?Baromi jó dolog árnyék nélkül a tűző napon sétálni a "jó levegőn".Ugye félig-meddig a levegő miatt is "tartjuk" őket.
Nem beszélve arról, hogy sokat javít egy utca - vagy akármi hangulatán.Is.
Hullik a levele?Hát öszintén szólva - ez legyen a legnagyobb baj vele.

Takarja az épületeket?
Fogadni merek, hogy a járókelők még az életben nem nézték meg az épületek homlokzatát.Ha meg belülről nézem, szerintem kellemesebb egy olyan munkahely, ahonnan kinézve nem a koszos várost látod.

Az életveszélyességről még csak annyit, hogy sokkal veszélyesebb a fáknál a 100 éves és még idősebb épületek kinyúló koronázópárkányai alatt sétálni.Na az veszélyes.

Az utak menti fákat legalább gondoznák! Én nem egyszer látom az országúton, hogy félig már le vannak szakadva a hatalmas ágak, ezek szinte mindegyike az út felett van! Ha az ráesik egy autóra, szörnyethalnak benne. Főleg most télen, hogy a fák ki vannak száradva, mindegyik rá van hajolva az utakra. Baleseteknél meg gyakran fákba csapodnak az autok.

Nem volt tul normalis aki fákat telepitett az utak mellé.

Nyíregyhazan is ültetnek egy-két helyen fákat. Most tök jó, napos a város, terebélyes, bezzeg ha majd kinőnek, csak a helyet foglaljak meg a napot takarják.

Egyebkent meditterán területeken semmi bajom a fákkal, azok ugyanis általában pálmák, tehat néznek is ki valahogy, épp ezért vetettem fel a hidegtűrő pálmák lehetőségét egy masik topikban :D
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#58 Felhasználó inaktív   OnLány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 26. 18:59

Nekem az a véleményem, hogy mi, kisemberek globális szinten nem tudunk beleszólni a dolgokba, legalábbis közvetlenül nem. De sok, látszólag apróságot tehetünk. Ha mindenki tenné is őket, akkor sok kicsi sokra megy alapon ha totálisan nem is, de sztem jelentősen javíthatnánk a helyzeten.
3 évig tanultam környezetvédelmet, szal némi fogalmam van erről-arról. De nem kell környezetvédelem tudósnk lenni, csak egy kis józan paraszti ész kell ahhoz, hogy ezeket az apróságokat házilag megtehessük. Pl. :
- Nem vásárlok vissza nem váltható palackos üdítőt. Ha mégis (mert nincs visszaváltható csomagolású), akkor azt szelektíven gyűjtöm, és elviszem a szelektív hulladékgyűjtőbe. Ahol is a palackot összetaposom, hogy kevesebb helyet foglaljon a konténerben, és így a hulladékot elszállító autónak ne kelljen annyiszor fordulnia.
- Az elemeket nem dobom ki, erre is vannak ma már szerencsére konténerek.
- Nem szemetelek utcán, a természetben meg főleg nem.
- Ami elektromos kütyüt nem használok (beleértve a villanyt is), kikapcsolom. Energiatakarékos izzókat használok. Ezekkel pénzt is spórolok, és a környezetet is védem.
- Nem padlógázzal közlekedek lámpától lámpáig. Igyexem optimálisan használni a kocsit, ezzel kocsinak is meghosszabbítva az élettartamát, és a kipufogógáz mennyiségét is csökkentve. Az meg, hogy egyes agresszív marhák emiatt anyáznak, letojom.
- Vásárlásnál megnézem, hogy a csomagolás mennyi. Pl. röhejnek tartom, hogy 10 deka csipsz egy kétszer akkora zacskóba van bele téve, mint amekkora a csipsz térfogata. Vagy hogy egy szappan külön be van csomagolva egy zacskószerűségbe, meg egy dobozba is.

Nagyhirtelen ezek jutottak eszembe. :)
Azt mondják, az ember az, amit megeszik ("ételed az életed"). Ha ez így van, miért van az, hogy a manapság már szinte mindenben megtalálható tartósítószerek fogyasztása ellenére is korán halálozunk el?

#59 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 26. 19:11

Idézet: Dextrose - Dátum: 2007. jan. 25., csütörtök - 19:53

Alapvetően az emberekkel van baj, nem a fákkal...

Félelmetes, ahogy gondolkodsz, de komolyan.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#60 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 26. 19:29

Idézet: Dextrose - Dátum: 2007. jan. 26., péntek - 12:25

Az utak menti fákat legalább gondoznák! Én nem egyszer látom az országúton, hogy félig már le vannak szakadva a hatalmas ágak, ezek szinte mindegyike az út felett van! Ha az ráesik egy autóra, szörnyethalnak benne. Főleg most télen, hogy a fák ki vannak száradva, mindegyik rá van hajolva az utakra. Baleseteknél meg gyakran fákba csapodnak az autok.

Nem volt tul normalis aki fákat telepitett az utak mellé.

Nyíregyhazan is ültetnek egy-két helyen fákat. Most tök jó, napos a város, terebélyes, bezzeg ha majd kinőnek, csak a helyet foglaljak meg a napot takarják.

:nevet: Ez kész....
Jó tudni hogy télen kiszáradnak a fák :D

A fák maximum akkor veszélyesek ha valamelyik barom nekihajt, de erről se a fa tehet ugyebár legtöbbször. Városban meg pláne 0 a veszélyük, mivel rendszeresen ellenörzik őket és ha gond van kivágják/megmetszik.

De szar lesz nyáron hogy nem lesz árnyék a városban és az 50-60 fokos aszfalton lépkedhetsz. De a magadfajtának ez gondolom nem gáz mivel kocsival mászkálsz, arra az 5 percre meg tökmindegy h meleg-e az aszfalt vagy nem, amíg bemész a házba.

Ja és gondolom anyázol rendesen, amikor nyáron a dögmelegben nem találsz árnyákos parkolóhelyet....

Nekünk is vannak szép fáink, és jellemzően több árnyékot adnak mint a délebbi fajták.
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

Téma megosztása:

• (6 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.