Idézet: Dextrose - Dátum: 2007. jan. 20., szombat - 15:00
Kezdésnek itt egy cikk:
http://idojaras.orig...061213soha.html
amely azt tárgyalja, milyen lesz, ha meditterránosodni fogunk. Merthogy a jelenlegi ütem következménye ez lesz, a levegőben lévő egyre sűrűsödő szén-dioxid felfogja a hőt.
Szerintem azonban rosszul kezelik ezt a kérdést. Mindenki pánikol, hogy jajj, mi lesz most, holott erre fel kellene készülni. Ami napjaunkban zajlik Észak Európában, a 30 ember halálát is a felkészületlenség okozta.
Nem értem miért csodálkoznak az ítéletidők miatt, az emberek saját maguk okozták ezt, ők akarták hogy így legyen. Úgy gondolom, felesleges megakadályozni ezt a folyamatot, hiszen a technika fejlődése nem folytatodhat környezetszennyezés nélkül. A bio, környezetbarát duma sztem baromság, erre megint pénz kell, ebből ugyse lesz semmi. Inkább meg kellene barátkozni a gondolattal, és elfogadni, mi várható.
Például sírnak egy csomoan, hogy Magyarország éghaljata megváltozik. Én nagyon sajnálom a gazdákat és a növénytermesztőket, de azért valljuk be, vannak ennek jó oldalai! Például meditterán környezet leszünk! Ez nem csak a magyar ember életfelfogásán fog változtatni, hanem megemelkedik majd a turizmus is! Gondoljunk bele, a Balaton képe mennyire át fog alakulni majd! Boldogabb, vidámabb lesz mindenki mert meleg lesz.
Nézzünk egy másik dolgot. Kőolaj, az emberek elhasználják a nyersanyagot a Földről. Ez megintcsak pánik. Sír Amerika, hogy mi lesz, nem lesz üzemyanyag. Holott ott van az érintetlen Szibéria tele olajjal! Azt a területet senkinek se jutna eszébe használni, pedig sok ezer négyzetkilométer, és mégcsak egy árva falu sincs ott. A földje alatt százmilliárd tonnájával lapul a kőolaj meg a földgáz. Ráadásul mire egy területről felhasználják a kőolajat, addig a másikon megjelenik ujra!
Hát ne haragudj...
Kb. minden mondatoddal vitába tudnék szállni...
A gyorshajtásos topikban elkezdtük kibontani a problémát, de abba is hagytuk, mert nem oda való.
Kacérkodtam én is egy ilyen jellegű téma nyitásával, de mostanában elég kevés az időm.
Nézd meg
-ezen- az oldalon a két grafikont ill. a trendvonalakat.
Az alapvető baj az, ha nagy valószínűséggel elérünk egy pontot, akkor az időjárási rendszer alpjaiban borul meg, és teljesen random lesz a végkifejlet. Egyes számítások szerint arra van a legnagyobb esély, hogy nyaraink forróak és szárazak lesznek (60-80 nap csapadék nélkül), a tél pedig elméletileg enyhe és nedves, márha a medence hatás miatt elérnek minket a nedves légtömegek.
(Sokan elbagatelizálják ezt, pedig a Kirill "keménymagját" is Alpok és a Kárpátok vonulatai térítették el Magyarországtól. Angliára még 150-160 km/h-ás széllel csapott le, nálunk már csak 100-110-es szélökések voltak.)
Más forgatókönyvek szerint a sarkvidéki jégsapka elolvadása ill. egyéb okok miatt a Golf-áramlat gyengülésével/eltolódásával számol, és akkor vége a jóidőnek, Európa kihül, miközben New Orleanst és Velencét elönti a víz...
Persze, mindíg is voltak időjárási anomáliák, volt átmeneti felmelegedés és volt mikro jégkorszak is, aminek az egyik XVII. sz.-i "csúcspontján" a befagyott Temzén vásárokat rendeztek, de nagyon úgy néz ki ezt a felmelegedési szakaszt, mi -azaz az emberiség- okozzuk.
Most tekintsünk el olyan "kicsiségektől", hogy az Alföld egy jó része félsivatag lesz, és a tenyészidőszakbani csapadékhiány miatt megművelhetetlen lesz, és nézzük a Kárpát-medence természetes, őshonos faunáját és flóráját: ugye nem kell részleteznem, hogy mik a kilátások.
A patkány és a veréb (mint jól alkalmazkodó faj) valószínűleg túléli, de pl a fekete gólya vagy az uhu nem biztos. Bár tudom, ez nem számít, mert majd lesz helyette turistánk...
Nyilván tudod, hogy a kőolaj és a földgáz széntartalama évmilliók alatt vonódott ki a légkörből, és nem biztos, hogy jól tesszük a Földel, ha cca 200 év alatt visszapöfékeljük, tehát akkor tennénk jót magunkal, ha szibériai olaj a helyén maradna.
Idézet
A bio, környezetbarát duma sztem baromság, erre megint pénz kell
Itt most mire gondolsz? A fenttartható fejlődésre és a megújuló energiaforrásokra, vagy biotermékekre vagy a mire?
Idézet
Gondoljunk bele, a Balaton képe mennyire át fog alakulni majd! Boldogabb, vidámabb lesz mindenki mert meleg lesz.
Tényleg, milyen jó lesz az összezsugorodott Balaton a magas vízhőmérséklet miatt elszaporodott kékalgával és az oxigénhiány miatt megdöglött halakkal, de sebaj, majd "csekély" környezetrombolásal csinálunk egy mesterséges csatornát a Dunáig, és majd szépen feltöltjük vele a Balatont, jóféle Dunavizzel... Annál csak a Velencei tó lesz szebb, ami teljesen kiszárad...
Idézet
Ráadásul mire egy területről felhasználják a kőolajat, addig a másikon megjelenik ujra!

Hát ez késsssz, ez a pont az i-n...
"...Magyarország eljátszotta a lehetőségeit, és most nagy bajban van. Ez a szélsőségesen elitvezérelt ország beleragadt a nyolcvanas évek félkapitalista mutyivilágába. Ezen nem segít sem a reform, sem a kormányváltás. Itt elitváltástra van szükség..."