HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és volt korlátozások VIII - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és volt korlátozások VIII Értékeld a témát: -----

#1121 Felhasználó inaktív   CyberLord 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 31. 12:57

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2007. jan. 31., szerda - 14:52

asus wl500g

Nekem is tudnál ajánlani egy nem wifis routert? 7004VBR-t kell cserélnem :(

#1122 Felhasználó inaktív   WhiteRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 31. 12:58

Idézet: debaj - Dátum: 2007. jan. 31., szerda - 12:55

Hát igen, azokon a helyeken, ahol még így is bevételt termelsz, mert mondjuk a dögkútból szedik a húst... ;)

Ugyan már, dögkútból cipelni. Amikor a kóbor kutyák és macskák házhoz jönnek!  :Đ

Szerkesztette: WhiteRaven 2007. 01. 31. 12:58 -kor

#1123 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 31. 13:06

Idézet: Papesz - Dátum: 2007. jan. 31., szerda - 12:28

Felhívtam az ügyfélszolgálatot. A Közalkalmazotti kedvezmény a Classic csomagra vonatkozik, így (mivel az elnevezés március 1-től Extreme-re módosul) március elsejétől az Extreme csomagra fizetünk majd kevesebbet. (Üfsz egyébként aszonta, hogy Extra csomag.  :D )

Viszont szerintem (ahogy NSD is írta) nagyon sokan (például LesiaLovag) összekeverik a Közalkalmazotti kedvezményt a DolgozóNET-el. Emberek a kettő NEM ugyanaz.

Ha valaki 7190 forintot fizet havonta, annak Közalkalmazotti kedvezménye van, amit értelemszerűen a közalkalmazottak vehetnek igénybe. A DolgozóNET (jobb esetben) ingyen van, hiszen azt a munkahely fizeti.

Srácok, ne tévesszük már össze a szezont a fazonnal, mert ahogy látom NSD is zavarba jön, pedig ő pontosan tudja, hogy miről van szó, hiszen már többször leírta, hogy kétféle kedvezmény létezik.

No offense, csak hogy mindenki képben legyen.  :up:

Majd kiderül az ÁSZF-ből, hogy mi a helyzet a dolgozónettel.

Amúgy a közalkalmazotti kedvezmény is dolgozónet ...

#1124 Felhasználó inaktív   ufonauta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 31. 13:07

Idézet: CyberLord - Dátum: 2007. jan. 31., szerda - 13:29

Csak ugy Chello vs Adsl egyárban vannak, és az egyik tényleges korlátlan.

Melyik is?

#1125 Felhasználó inaktív   gambrinus 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 31. 13:12

Idézet: mozesapo - Dátum: 2007. jan. 31., szerda - 12:21

Gondolom legkésőbb 2009-2010 körül elkezditek a Docsis3-ra való migrálást.  :respect:  És akkor jön el az igazi kánaán.  :respect:
Megspékelve egy kis hd-tv műsorszórással.  :respect:

Ja, és akkor már mindenki azt várja majd, hogy 5 év múlva a Docsis4-gyel jön el a kánaán, mert azzal az ultraHD-DVD 20 perc alatt jön le :)

#1126 Felhasználó inaktív   WhiteRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 31. 13:13

Idézet: ufonauta - Dátum: 2007. jan. 31., szerda - 13:07

Melyik is?

Még nem derült ki, hogy a Chello mennyire korlátlan. Mikor én kötöttem a szerződést, akkor korlátlan volt, aztán lett FUP. Később korlát. De a reklámokban még sokáig korlátlanként szerepelt.
Az ADSL sok szolgáltatónál valóban korlátlan, nincs FUP sem.
Egyébként a lilánál ( :Đ ) sem volt eredetileg FUP, csak szimplán kirúgták az ügyfeleket. Aztán, a közfelháborodás hatására, készült el a FUP, leírva a szerintük fair használatot.

#1127 Felhasználó inaktív   Falánk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 31. 13:13

Én is javaslok routert nektek:
Zyxel P-334WT 802.11g+ 125 Mbps vezeték nélküli router tűzfallal link
Zyxel P-334 Szélessávú router tűzfallal link
Szeretem a sört, bort, pálinkát no meg a Nőket is!

#1128 Felhasználó inaktív   LesiaLovag 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 31. 13:14

Idézet: Papesz - Dátum: 2007. jan. 31., szerda - 12:28

Felhívtam az ügyfélszolgálatot. A Közalkalmazotti kedvezmény a Classic csomagra vonatkozik, így (mivel az elnevezés március 1-től Extreme-re módosul) március elsejétől az Extreme csomagra fizetünk majd kevesebbet. (Üfsz egyébként aszonta, hogy Extra csomag.  :D )

Viszont szerintem (ahogy NSD is írta) nagyon sokan (például LesiaLovag) összekeverik a Közalkalmazotti kedvezményt a DolgozóNET-el. Emberek a kettő NEM ugyanaz.

Ha valaki 7190 forintot fizet havonta, annak Közalkalmazotti kedvezménye van, amit értelemszerűen a közalkalmazottak vehetnek igénybe. A DolgozóNET (jobb esetben) ingyen van, hiszen azt a munkahely fizeti.

Srácok, ne tévesszük már össze a szezont a fazonnal, mert ahogy látom NSD is zavarba jön, pedig ő pontosan tudja, hogy miről van szó, hiszen már többször leírta, hogy kétféle kedvezmény létezik.

No offense, csak hogy mindenki képben legyen.  :up:

Értem, világos és kösz.

azért nem volt tiszta, mert anno az ÜFSZ a bekötésnél folyamatosan dolgozónetként emlegette a rendelésem.
" az élet egy ritka szar játék, de a grafikája nagyon ott van!"

#1129 Felhasználó inaktív   WhiteRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 31. 13:17

Úgy mellesleg nem nagyon értem, miért kell ekkora titokként kezelni a közalkamazotti kedvezményt és a dolgozónetet.
Mennyivel egyszerűbb volna, ha szerepelnének az ÁSZF-ben, a honlapon, sőt az akciók között is. Nem kellene itt találgatni, hogy melyik melyik.

szerk:

Nekem úgy tűnik, ez az emelés az UPC-t is meglepte. Az ember azt gondolná, hogy gondos előkészületek után jelentik be a dolgot. És lám, a bejelentés után 24 órával még mindig nincs meg az ÁFSZ. Azért nem gondoltam volna, hogy csak a bejelentés után kezdik fogalmazni. :D

Szerkesztette: WhiteRaven 2007. 01. 31. 13:21 -kor

#1130 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 01. 31. 13:20

Idézet: CyberLord - Dátum: 2007. jan. 31., szerda - 12:57

Nekem is tudnál ajánlani egy nem wifis routert? 7004VBR-t kell cserélnem :(

Neked akkor már nem ez az Asus, mert az előző tipp óta biztos elavult  :Đ
Make love not Wor.

#1131 Felhasználó inaktív   sajtmester 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 31. 13:28

Online Helpdesk tegnap azt mondta Dolgozónetnél is 10/1 megabit lesz ugyanazon az áron.

#1132 Felhasználó inaktív   jozsef85 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 31. 13:31

Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2007. jan. 31., szerda - 13:13

Még nem derült ki, hogy a Chello mennyire korlátlan. Mikor én kötöttem a szerződést, akkor korlátlan volt, aztán lett FUP. Később korlát. De a reklámokban még sokáig korlátlanként szerepelt.
Az ADSL sok szolgáltatónál valóban korlátlan, nincs FUP sem.
Egyébként a lilánál ( :Đ ) sem volt eredetileg FUP, csak szimplán kirúgták az ügyfeleket. Aztán, a közfelháborodás hatására, készült el a FUP, leírva a szerintük fair használatot.

ott is sokan keverik mert nem a T-com rugott ki 50hardcore letöltőt hanem T-online
és csak a T-online vezetett be 150gigás FUP-ot  de aztán rákoppintott a versenyhivatal és most már ők sem alkalmazzák.
szóval ADSL-nél minden ISP mostmár full korlátlan akkor is ha 2TB-ot töltesz havonta.
és ez eddig nagy előnye volt az ADSL-nek
kíváncsi leszek a Chello is ennyire korlátlan lesz-e majd :)

#1133 Felhasználó inaktív   xboxfreak 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 31. 13:32

Az emberek 90%-ának azért kellett a sávszél emelés, korlát eltörlés, hogy gyorsabban tudjon totál illegális dolgokat lopni :)

igen, a hd filmek gyűjtése illegális :) a fox-on futó sorozatok letöltése detto, sőt az amerikai profillal spéci módon megvett hd filmek is. És ti itt vidáman reklámozzátok magatokat egy totál nyilvános fórumon. Gratulálok :)))))

Egyébként a hd gyűjtőknek van egy jó hírem ... 20-30 euro németországban egy hd dvd vagy blueray lemez, keddenként esetleg áfa nélkül, nem ritkán féláron.

Én is itt élek és szemétségnek érzem a magyarországi dvd árakat és az általános lehúzást amit művelnek az adathordozók áraival, egyetértek azzal, hogy a UPC-t meg kellett volna büntetni, hogy korlátlannak hirdette a szolgáltatást éveken keresztül, azt is támogatom, hogy igenis tudatos fogyasztókra van szükség, akik ha megvesznek valamit azt használják is és "nincsenek tekintettel" a szolgáltatóra ergo a FUP mértékéig kihasználják ha fizettek valamiért.

Úgy általában azon a véleményen vagyok, hogy ez egy versenyhelyzet, ha a UPC nem tudja tartani a 10mbit-et az az ő baja, nem az enyém.
Ha ugyanis nem fizetembe a csekket, akkor a UPC könyörtelen és nem fogja azt mondani, hogy "Figyelj, te rendes felhasználó vagy a havi 30-50giga forgalmaddal, kapsz néhány hét haladékot" :)))

#1134 Felhasználó inaktív   mozesapo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 31. 13:42

Idézet: xboxfreak - Dátum: 2007. jan. 31., szerda - 14:32

Az emberek 90%-ának azért kellett a sávszél emelés, korlát eltörlés, hogy gyorsabban tudjon totál illegális dolgokat lopni :)

igen, a hd filmek gyűjtése illegális :) a fox-on futó sorozatok letöltése detto, sőt az amerikai profillal spéci módon megvett hd filmek is. És ti itt vidáman reklámozzátok magatokat egy totál nyilvános fórumon. Gratulálok :)))))

Egyébként a hd gyűjtőknek van egy jó hírem ... 20-30 euro németországban egy hd dvd vagy blueray lemez, keddenként esetleg áfa nélkül, nem ritkán féláron.

Én is itt élek és szemétségnek érzem a magyarországi dvd árakat és az általános lehúzást amit művelnek az adathordozók áraival, egyetértek azzal, hogy a UPC-t meg kellett volna büntetni, hogy korlátlannak hirdette a szolgáltatást éveken keresztül, azt is támogatom, hogy igenis tudatos fogyasztókra van szükség, akik ha megvesznek valamit azt használják is és "nincsenek tekintettel" a szolgáltatóra ergo a FUP mértékéig kihasználják ha fizettek valamiért.

Úgy általában azon a véleményen vagyok, hogy ez egy versenyhelyzet, ha a UPC nem tudja tartani a 10mbit-et az az ő baja, nem az enyém.
Ha ugyanis nem fizetembe a csekket, akkor a UPC könyörtelen és nem fogja azt mondani, hogy "Figyelj, te rendes felhasználó vagy a havi 30-50giga forgalmaddal, kapsz néhány hét haladékot" :)))

:offtopic:
Mit vársz el egy olyan országban, ahol a dolgozoknak kiosztandó fizetésket inkább ellopják, hogy így uralkodni tudjanak az emberek fölött? Egy gigantikus hazug országban élünk. A szegény ember felett mindig könyebb uralkodni, mint a gazdagok felett. Sajnos itthon tudatosan, és szándékosan ilyen alacsonyak a bérek, csak arra nem jönnek rá, hogy ha nincs pénzem, nem vásárolok, így csak tönkremegy a gazdaság. Tuti sokkal többen vennének legálisan filmeket, zenéket, stb, ha maradna a fizetésükből a hónap végére és nem azon kéne gondolkodniuk, hogy mit adjanak a gyereknek enni.
:offtopic: vége

Ja és letölteni olyat amit más ellopott, feltört, felvett nem illegális, visszaosztani illegális.  :think:
-Egész biztosan nem fogtok örülni - jegyezte meg Bölcs Elme.
-Ki vele! -Jó - mondta Bölcs Elme. - A Válasz a Nagy Kérdésre. . . -Nos?. . . -Az Élet, a Világmindenség Meg Minden. . . - mondta Bölcs Elme.
-Tehát?. . . -A Válasz. . . - mondta Bölcs Elme, és megállt.
-Igen?... -A Válasz. . .
-Igen???... -Negyvenkettõ - mondta Bölcs Elme végtelen méltósággal és hidegvérrel.

#1135 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 31. 13:42

Idézet: LesiaLovag - Dátum: 2007. jan. 31., szerda - 13:14

Értem, világos és kösz.

azért nem volt tiszta, mert anno az ÜFSZ a bekötésnél folyamatosan dolgozónetként emlegette a rendelésem.

Mert "közalkalmazotti dolgozónetnek" hívják, tehát ténylegesen DOLGOZÓNET-ről van szó.

És ezt szilárdan merem állítani, nem a saját fejecskémből pattant ki, mint pl. Papesznek ...

#1136 Felhasználó inaktív   xboxfreak 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 31. 13:50

Az elejével egyetértek és az elv, olyan mint a fing: tartja az ember amíg tudja :)

Az utolsó mondat viszont nem igaz, különben a letöltött vista vidáman futhatna a gépeden, miközben nézed a frissen letöltött filmet (nem torrentről persze ...) :)
Az hülyeség, hogy amíg nem keresel vele pénzt vagy nem terjesztesz valamit, addig bármit letölthetsz.

#1137 Felhasználó inaktív   xboxfreak 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 31. 14:08

És igen, mindenféle politizálás nélkül is vérlázítóak az árak Magyarországon, annak ellenére, hogy ez egy kis piac...
Nevetséges egy film 5.000ért, egy xbox játék 17.000ért és a media markt-ban egy hd-dvd 19.000ért. Vicc.

De ha a 10Mbit-et nem éri el a UPC, akkor remélem minél több öntudatos fogyasztó perelni fog, mint az állat.
Ezért felesleges a vita a háttér információkon, hogy mit bír az infrastruktúra vagy mit nem. Érdekes persze :)

#1138 Felhasználó inaktív   KekszNET 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 31. 14:10

A biztos h nem a csont gazdagok toltogetnek lefele, hanem azok akik nem tudnak elmenni havonta 5x moziba, vagy megvenni egy kulfoldi eloado 5000 forintos cd-jet.

Ilyen az orszag, es nem kell ezen itt sirni.
Ha havi 400.000 nettot fogok keresni akkor majd megveszem azt az egy jatekot amit evente letoltok, de addig nem...
::: <a href='http://www.keksz.net' target='_blank'>www.keksz.net</a>

#1139 Felhasználó inaktív   slam 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 31. 14:15

lenne egy kérdésem
írtátok itt,hogy kevés lehet a 10/100 router,most elgondolkdotam,h megkéne rendelni a WiFi-t,az szerintetek mennyi jó ötlet?

#1140 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 31. 14:18

Idézet: xboxfreak - Dátum: 2007. jan. 31., szerda - 15:08

És igen, mindenféle politizálás nélkül is vérlázítóak az árak Magyarországon, annak ellenére, hogy ez egy kis piac...
Nevetséges egy film 5.000ért, egy xbox játék 17.000ért és a media markt-ban egy hd-dvd 19.000ért. Vicc.

De ha a 10Mbit-et nem éri el a UPC, akkor remélem minél több öntudatos fogyasztó perelni fog, mint az állat.
Ezért felesleges a vita a háttér információkon, hogy mit bír az infrastruktúra vagy mit nem. Érdekes persze :)

Egy szó a megoldás: Arisius.

Mindenre rálapátolnak egy csomó jogdijat, mert ők jogvédők és mi akiknek a jogait kurvára nem védik tartjuk el őket. Minden multimédiás biszbaszon rajta van a takony sarcuk a fényképezőbe való memóriakártyán át a cdn kersztül a dvdfelvevőig is behajtanak mindenen, amire csak rámondható, hogy mm. Újabb csel, hogy jogi úton remekül megéljen a pöcsvakarásból és a törvényhozásból jó pár 1000 munkanélküli jogász...

Régen sok cdt, dvdt vettem, de ma már nem. Nem a művészek ellen irányul a tett, de az én pénzemből ezek ne éljenek, ha támogatni kivánom a zenekarokat, elmegyek a koncertjükre amikor itt turnéznak. Az meg, hogy egy 10 dolcsis cd itt 4 rugó mert tele van hologrammos matricázva... GUSZTUSTALAN...
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.