HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és volt korlátozások VIII - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és volt korlátozások VIII Értékeld a témát: -----

#1161 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 31. 15:27

Idézet: pauz - Dátum: 2007. jan. 31., szerda - 14:33

tenyleg adsl-nel is kell ele szuro mint upc-nel? en meg nem hallottam rola:) telefonvonal ele szuro....

Hétfőn kezdődik a sávszélességemelés - szűrő nélkül rosszabbul járhatsz!

#1162 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 01. 31. 15:32

Idézet: pauz - Dátum: 2007. jan. 31., szerda - 14:33

tenyleg adsl-nel is kell ele szuro mint upc-nel? en meg nem hallottam rola:) telefonvonal ele szuro....

Kell, elvégre a kábelmodem belepofázna a telefonálásba. Ezt leszűrik, oszt kész, egyből nem hallani, nem zavarja, nem folyik vissza semmi.
Make love not Wor.

#1163 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 31. 15:36

Idézet: Papesz - Dátum: 2007. jan. 31., szerda - 14:24

Én nem bántottalak Téged, akkor miért személyeskedsz? Leírtam egy pár dolgot, hogy mindenki értse, miről van szó. Van aki megköszönte, van, aki belekötött. Döntsd el, hogy Te melyik kategóriába tartozol.  :D

DolgozóNET

Ha szilárdan mered állítani, akkor légy olyan szíves és mutasd meg, hol szerepel az a szóösszetétel, hogy "közalkalmazotti dolgozónet". Én nem találok ilyet, de ezek szerint Te úgyis okosabb vagy.

Csak azért bántalak, mert félrevezeted a többieket.

A közalkalmazotti kedvezmény igenis dolgozónet, ha nem hiszed el, az a te bajod.
A honlapon nincs kint, mivel erről úgymond automatikusan tudnia kellene minden közalkalmazottnak.
(Az más dolog, hogy sokan nem tudnak róla, de ez már a különböző minisztériumok tájékozatásának hiányából fakad.)

Az viszont igaz, hogy a dolgozónetnek ezeregy fajtája van. Van olyan, ahol teljes mértékben a cég állja a netet, és van olyan, ahol az alkalmazott alacsonyabb árat fizet, és a cég állja a listaár és a kedvezményes ár közötti különbözetet.
Tehát ez a két nagy altípus van.
A közalkalmazotti "kedvezmény" pedig a második kategória, tehát a különbséget a "cég" fizeti. Azonban mivel az állam -szerintem- biztos nem állja a különbözetet, ezért a UPC nyeli le ezt a "veszteséget".
És innen már bárki azt gondol, amit szeretne.
Annyi biztos, hogy két lehetőség van:

1. a közalkalmazotti kedvezménnyel rendelkezők is 10 megát kapnak
2. a közalkalmazotti kedvezménnyel rendelkezők alacsonyabb sebességet kapnak mint 10 mega

De majd kiderül ....

#1164 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 31. 15:38

Keresgéltem, de semmi összefüggést nem találtam.

Sem azt UPC sem a Chello oldalán nincs már erről semmi, lehet, hogy már nincs ilyen?

Amúgy nem nyel le senki semmit. Nemes egyszerűséggel az upc ezek után a bevételek után nem fizet adót. Legalábbis ez tűnik logikusnak.

Szerkesztette: BoGab 2007. 01. 31. 15:49 -kor

Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#1165 Felhasználó inaktív   CyberLord 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 31. 15:51

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2007. jan. 31., szerda - 17:01

a konkértumok nélküli hibabejelentést defaultból ignorálom

privát ment  ;)

#1166 Felhasználó inaktív   Ptibo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 31. 15:52

Nos én is most hívtam fel az ügyfélszolgálatot,semmilyen hivatalos info nincs még a dolgozónetről,de azt mondták,hogy: csak egy csomag van,ez a DOLGOZÓNET(ebbe tartozik bele minden kedvezményes,mindegy milyen formában kapja a kedvezményt).
Időben meg fogjuk tudni,azt mondták...
De megnéztem: az én szerződésemen is chello classic szerepel,szóval reméljük,hogy megkapjuk mi is a 10 megát...

#1167 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 01. 31. 15:52

Idézet: BoGab - Dátum: 2007. jan. 31., szerda - 15:38

Amúgy nem nyel le senki semmit. Nemes egyszerűséggel az upc ezek után a bevételek után nem fizet adót. Legalábbis ez tűnik logikusnak.

Persze, ha nincs róla számla, meg számla ellenében UPCnek sem fizetnek.
Make love not Wor.

#1168 Felhasználó inaktív   alex1989 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 31. 15:58

na hali!
olvastam a topicban a routereknél fellépő WAN to LAN-os átverést, nos az én routerom: ASUS WL-500g sima kiadás (DD-WRT legújabb beta firmwarrel beizzítva).

Beállítottam a static ip-t, az asztali gépemnek(WAN) is beraktam egy static ip-t. Fogtam és bekapcsoltam a gépemet, ami egy másik szobában van, annak pedig a router kiosztotta DHCP-vel a 192.168.1.13-as címet.

WAN(192.168.2.23)------------------------>192.168.2.21(router)
asztali                                                          |
                                                                      |
                                                                      |
                                                                      |
                                                                192.168.1.13(másik gépem)

Nos fogtam magam átmentem a másik szobába csatlakoztattam egy Hálozati meghajtót: \\192.168.2.23\D a WAN gépről.
Total Commanderben megnyitottam azt a meghajtót és egy DVD-t el kezdtem lemásolni. Hát a sebesség 2200KB/s-ról indult és beállt olyan 2056KB/s-ra. De néha leugrott 19xx KB/s-ra is.
Közben a router oldalán megnéztem, hogy mekkora a processzor terheltsége (125 MHz). Hát kb. 30 másodperc után sikerült betöltenem az oldalt és láttam, hogy a terheltség 100%. Mondom megnézem, hogy tényleg ennyi mindent lefog vagy csak a webszervere gajdult be, putty elő, megnyomom a connect gombot, 10mp....17mp hoppá login as: .... beütöm ..... 10 mp Password: beütöm ..... kis üzit látom 10 mp.... és bent vagyok.

Megpróbáltam a sebességet úgy is, hogy kikapcsoltam a router tűzfalát, hát nem segített nagyon, szinte semmit.
15-17 megabitet kaptam tűzfallal és anélkül.

Viszont ha ugyanazt a DVD-t kezdem el lemásolni rendesen LAN to LAN megoldásban akkor 8-9xxx KB/s-mal jön át.

Konklúzió: WAN 10/100 .... NC  :reklamacio:  :down:

Most már csak azon gondolkozok, hogy mi lesz márciusban mikor el kezdek tölteni, hogy a router mit csinál majd az "EXTREME csomaggal".

#1169 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 31. 15:59

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. jan. 31., szerda - 16:52

Persze, ha nincs róla számla, meg számla ellenében UPCnek sem fizetnek.

Persze.

Munkáltatói igazolást kellett a kedvezményhez leadni. Mi van ha állambácsi azt mondja, hogy ezek után az ügyfelek után nem kell adózni?

Egyébként fingom sincs róla, hogy milyen szerződést irtak alá állambácsival (mellesleg nem csak ők, mert ilyen tudtommal más szolgáltatónál is van/volt), de olyan nincs, hogy valaki azt mondja, hogy az alkalmazottaimnak olcsóbban adod a nete, de én nem adok érte semmit.

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

#1170 Felhasználó inaktív   VINIKOR 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 31. 16:06

Nem lehetne megoldani, hogy az UPC-s értesítések ne csak a fő címre jöjjenek, hanem az aliasokra is? Annyi spam érkezik a fő e-mailomra, hogy már nem is csinálok neki fiókot az Outlookban.
Szolgálati közlemény:                                Konfig leírasa a Profilban található

#1171 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 31. 16:16

Idézet: Feriboy - Dátum: 2007. jan. 31., szerda - 14:57

én a fájlcseréléssel úgy vagyok, hogy már családi hagyomány :D:D
anyám néha meséli hogy, hogyan másolták le még azokat a régi karika alakú szalagokat :)

:D  :Đ  :up:
-- UNIX/Linux System Administrator
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik

#1172 Felhasználó inaktív   Xabi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 31. 16:18

Idézet: xboxfreak - Dátum: 2007. jan. 31., szerda - 14:08

De ha a 10Mbit-et nem éri el a UPC, akkor remélem minél több öntudatos fogyasztó perelni fog, mint az állat.

Te el vagy varázsolva. A 10 Mbit nem garantált sávszél, mint ahogy azt már többen leírták. A garantált sávszél ennél sokkal kisebb (nem tom, mennyire változik, de az ÁFSZbe benne lesz), szoval mehetsz perelni, de nyilván körbe fognak téged ezzel röhögni.
Más dolog, hogy az UPC, amennyire tudja, tartani fogja magát ehhez. De ha nálam spec csak mondjuk 8Mbit lesz, attól még nem fogok a kardomba dőlni, az UPC pedig nem fog szerződést szegni.
Lásd még a Dömpi által többszörösen is citált "up-to" kifejezést.

Peace

X.

#1173 Felhasználó inaktív   LLaci 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 31. 16:34

Dolgozónet témához (aki nem értené vagy nem akarja):
Novemberig chello classic-om volt, utána vittem egy darab munkáltatói igazolást (nem vagyok közalkalmazott). Kitöltöttem egy nyilatkozatot (hűség+kedvezmény).
A kedvezményt a UPC biztosítja, tehát nem fizeti ki senki. Az egyáltalán nem tartozik ide, hogy a kedvezménnyel csökkenett előfizetési díjat valaki saját zsebből vagy a munkáltató által nyújtott béren felüli juttatási rendszerből fizeti.
(Ezen kívül létezhet még a közalkalmazottaknak nyújtott kedvezmény, ami áraiban akár meg is egyezhet ezzel, de azt nem ismerem)

Mivel a számlán és a nyilatkozaton chello classic szerepel(t), ezért két lehetőséget tudok elképzelni:

1. Marad 7190/hó és a "régi" classic utáni emelésnek megfelelő 10/1 (extreme)
2. Standard utáni emeléshez tartozó sebességet kapjuk 5/768k (medium), ekkor viszont a nyilatkozat és az ár érvényét veszti, újat kell kötni, új feltételekkel (gondolom ezen agyalnak).

Íme a nyilatkozat és a számla.

Remélem világos. Csak a kérdés marad, hogy mi lesz?

Üdv!
LLaci

#1174 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 31. 16:35

NSD, vagy aki tudja. Ismerős kérdi, hogy elő volt fizetve Light csomagra, de az öccse a tudomása nélkul 'előfizetett' [upgrade] egy drágább csomagra, miközben nem az öcsike a díjfizető. Természetesen az upgrade megtörtént, mostantól többet fizetnek. Kérdés, hogy ha a díjfizető nem akarja a nagyobb csomagot, akkor mit tehet. Szerinte a UPCnek jobban meg kellett volna győződnie arról, hogy a díjfizető hajlandó erre [meghatalmazás stb, de ilyen nem volt].
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#1175 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 31. 16:44

Ha még nem jött számla sztem vissza lehet csinálkni. Fel kell hivni az üfszot és megmondani nekik, hogy a tudta nélkül telefonáltak. Ha erről nincs semmi papir, hogy ő kérte, illetve a telefonbeszélgetés is visszakereshető. Ha meg az öccse irt alá vmit akkor be lehet perelni okirathamisitásért :D

#1176 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 31. 16:47

Egy számla jött már, akkor jött rá a csaj hogy valami csavar történt.
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#1177 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 31. 16:48

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2007. jan. 31., szerda - 14:33

A kábelből bármennyit :)

???  :think:
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#1178 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 31. 16:50

Idézet: Wyco - Dátum: 2007. jan. 31., szerda - 17:47

Mindenképp fel kell hivni őket. Sztem el lehet érni, hogy visszateszik őket a régebbi csomagra, a kijött számlát persze gondolom be kell fizetnie.

#1179 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 31. 16:53

Idézet: Wyco - Dátum: 2007. jan. 31., szerda - 16:35

NSD, vagy aki tudja. Ismerős kérdi, hogy elő volt fizetve Light csomagra, de az öccse a tudomása nélkul 'előfizetett' [upgrade] egy drágább csomagra, miközben nem az öcsike a díjfizető. Természetesen az upgrade megtörtént, mostantól többet fizetnek. Kérdés, hogy ha a díjfizető nem akarja a nagyobb csomagot, akkor mit tehet. Szerinte a UPCnek jobban meg kellett volna győződnie arról, hogy a díjfizető hajlandó erre [meghatalmazás stb, de ilyen nem volt].

Az ügyfelet mindig két személyes adattal azonosítják az ügyfélszámon kívül. Az más kérdés persze, hogy közeli hozzátartozó ezt lazán tudhatja, ráadásul az ügyfélszolga is úgy szokott rákérdezni, hogy "szükségem lenne az előfizető édesanyja nevére" tehát mégcsak ki se derül ha mondjuk testvér telefonál, nem kell hazudnia. Ha bizonyítható, hogy nem az előfizető kérte a váltást, akkor jóvá kell írniuk és vissza, az más kérdés, hogy az adott ügyfélszám alatt az életben nem lesz mégegyszer telefonon keresztül intézhető bármi :) Lehet, hogy az ilyen actionhöz személyesen kell bemenni ügyfélszolgálathoz, ha még csak egy számlát kapott, nem késő.
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#1180 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 31. 16:55

Idézet: Wyco - Dátum: 2007. jan. 31., szerda - 16:47

Csaj? És öccse? Azért az ügyfélszolgának illik megkülönböztetnie egy csaj hangját egy fiúétől, hacsak nem mutál a gyerek még... Így még könnyebben rá lehet verni a upc-re a hibát, vissza kell csinálniuk.

Szerk.: nem mintha nagyon szeretnék még egy pin kódot a többi 20 mellé, de azért röhej, hogy a upc képtelen bevezetni és helyette mindenféle hülyeséget kérdeznek, amit bárki tudhat... (pontos lakcím, hát nagyon nehéz kideríteni; édesanyja nevét szintúgy ha valaki ismeri az illetőt; ügyfélszámot el lehet lesni akármikor) no comment... bár visszaélni nyilván nem lehet vele, de megszopatni valakit jól, azt igen.

Szerkesztette: moq 2007. 01. 31. 16:58 -kor

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.