HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és volt korlátozások VIII - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és volt korlátozások VIII Értékeld a témát: -----

#1381 Felhasználó inaktív   LesiaLovag 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 01. 10:29

Idézet: -=nfs=- - Dátum: 2007. febr. 1., csütörtök - 10:27

Azért azzal te is tisztában vagy, hogy kemény letöltőknek ez nem sok pozitívumot hozott :) Ebben gondolom 1et értünk :) Én már írtam, magasról l3c4rom a sebességet, mert tudom, hogy nem tudom kihasználni :D Szerinted mivel tudom a 10Mbps-ot kihasználni? De most komolyan :D

Ezt a kérdéskört még hányszor futjuk körbe, egyszerűb ha a saját ***kadba harapsz az is egyfajta körforgás... :D
" az élet egy ritka szar játék, de a grafikája nagyon ott van!"

#1382 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 01. 10:36

Idézet: -=nfs=- - Dátum: 2007. febr. 1., csütörtök - 9:45

mitől mentek tönkre, ha nem titok? Vagy mi volt a hibajelenség?

mindegyiken openwrt volt, tehat eleve a garancia bukott - ez mondjuk onmagaban is ok a hibajelensegekre, aki default hasznalja az persze lehet nem fogja ezeket tapasztalni.  En a szokasos kis linux pc helyett akartam berakni (aramfogyasztas), de ragaszkodtam azokhoz a feature-okhoz amiket a linuxszal mar evek ota tudok (samba, openvpn, ftp, ssh).

Volt asus eszkoz ami egyszeruen elhasalt, felvette a linket de nem tudtam forgalmazni, tcpdump azt mutatta nem jon semmi, csak kuldok.  Volt ami katasztrofalisan lelassult, nagyjabol 1 estes teszt utan.  Irta korabban itt valaki, hogy 2 gep koze bekototte a cuccot, es attolt 1 dvd -t.  Ez nem teszt :)  En a /dev/zero -bol masoltam a /dev/null -ba, halozaton keresztul, wan-lan iranyban.  Este elinditottam, reggel raneztem.  Aztan eszkozcsere (akkoriban meg nem volt realis, hogy ekkora forgalom menhen at az eszkozon, de marciustol ugyebar ez realis).

Volt olyan doboz is, aminek a wireless-ehez nem lehetett asszocialodni.  Be volt allitva, semmi wep, semmi mac szures, factory reset utan.  Melle teve egy ugyanolyan masik factory resetes asus ahhoz hozza lehetett (masik ssid volt persze).  Probaltam noti beepitett wireless kapcsolattal, usb-s xmicro cuccal, illetve picimaci cisco aironet kartyaval.  Mind ment az egyikre, es egy sem ment a masikra.  windows, knoppix es kubuntu oprendszerekkel probaltam.

A dologhoz hozza tartozik, hogy a notebookom is asus, tehat legalabb az integralttal illett volna osszebaratkoznia.

#1383 Felhasználó inaktív   --== SzaboZE ==-- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 01. 10:36

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2007. jan. 30., kedd - 20:27

A várható sebességekről:
Ne felejtsük el, hogy ez best-effort jellegű szolgáltatás, azaz minden csillag kedvező együttállása esetén érheted el a maximális sebességet. A garantált sávszélesség maradt változatlan.

Nemá, a mostani garantált is nevetséges! Gondolom azért csak megemelik a garantáltat is.

#1384 Felhasználó inaktív   KekszNET 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 01. 10:44

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2007. febr. 1., csütörtök - 11:23

A szerződés elválaszthatatlan részét képezi rád vonatkozólag a mindenkori aktuális ászf.

Aki 2005 decemberben fizetett elo kozalkalmazotti kedvezmennyel classic-ra annak volt 1 ev huseg, aztan 1 ev utan a dolog ment tovabb de mar nincs huseg, mivel lejart az 1 ev, viszont az olcsobb havidijat fizeti. Ha pedig kerik a munkaltatoit akkor el kell kuldeni. Most a valtozasnal akkor megint egy evet kell bevallalni husegben? azaz megvaltozik minden...

Errol mikor tajekoztatnak? kovetkezo szamlanal? lesz ido felmondani, modositani?
Ilyen hulye kerdesek :D
::: <a href='http://www.keksz.net' target='_blank'>www.keksz.net</a>

#1385 Felhasználó inaktív   -=nfs=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 01. 10:49

Idézet: adam.k - Dátum: 2007. febr. 1., csütörtök - 10:36

mindegyiken openwrt volt, tehat eleve a garancia bukott - ez mondjuk onmagaban is ok a hibajelensegekre, aki default hasznalja az persze lehet nem fogja ezeket tapasztalni.  En a szokasos kis linux pc helyett akartam berakni (aramfogyasztas), de ragaszkodtam azokhoz a feature-okhoz amiket a linuxszal mar evek ota tudok (samba, openvpn, ftp, ssh).

Volt asus eszkoz ami egyszeruen elhasalt, felvette a linket de nem tudtam forgalmazni, tcpdump azt mutatta nem jon semmi, csak kuldok.  Volt ami katasztrofalisan lelassult, nagyjabol 1 estes teszt utan.  Irta korabban itt valaki, hogy 2 gep koze bekototte a cuccot, es attolt 1 dvd -t.  Ez nem teszt :)  En a /dev/zero -bol masoltam a /dev/null -ba, halozaton keresztul, wan-lan iranyban.  Este elinditottam, reggel raneztem.  Aztan eszkozcsere (akkoriban meg nem volt realis, hogy ekkora forgalom menhen at az eszkozon, de marciustol ugyebar ez realis).

Volt olyan doboz is, aminek a wireless-ehez nem lehetett asszocialodni.  Be volt allitva, semmi wep, semmi mac szures, factory reset utan.  Melle teve egy ugyanolyan masik factory resetes asus ahhoz hozza lehetett (masik ssid volt persze).  Probaltam noti beepitett wireless kapcsolattal, usb-s xmicro cuccal, illetve picimaci cisco aironet kartyaval.  Mind ment az egyikre, es egy sem ment a masikra.  windows, knoppix es kubuntu oprendszerekkel probaltam.

A dologhoz hozza tartozik, hogy a notebookom is asus, tehat legalabb az integralttal illett volna osszebaratkoznia.

másik openwrt-vel is próbáltad? vagy csak egyel?

Szerkesztette: -=nfs=- 2007. 02. 01. 11:03 -kor

#1386 Felhasználó inaktív   repattila 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 01. 10:50

Idézet: --== SzaboZE ==-- - Dátum: 2007. febr. 1., csütörtök - 10:36

Nemá, a mostani garantált is nevetséges! Gondolom azért csak megemelik a garantáltat is.

Mar kint van az uj aszf a upc.hu -n, nem emeltek meg.

#1387 Felhasználó inaktív   Investor2 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 01. 10:54

NSD, nekem a 41. old. mindenkire érvényesnek tünik:(

Kinek marad meg az Extrém sebesség akik nem jófejségböl kapják?
Szerinted lehet Extrémre módosítani ha új szerződést ír alá hűséggel és nem kéri a dolgozónetet?

#1388 Felhasználó inaktív   Picur 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 01. 10:55

Idézet: repattila - Dátum: 2007. febr. 1., csütörtök - 10:50

Mar kint van az uj aszf a upc.hu -n, nem emeltek meg.

Meg is lepődtem volna. Jóval nagyobb lesz a hálózat leterheltsége, nem fogják még a garantált értéket is megemelni..
Ha ezek közül bármely proci megszerzésében tudsz segíteni, akkor küldj PÜ-t! Köszi!

#1389 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 01. 11:08

Idézet: LesiaLovag - Dátum: 2007. febr. 1., csütörtök - 10:17

Ez lehet, hogy hülye kérdés, de a közalkalmazotti net az jófejség, vagy állam bácsi fizeti a különbözetet, mert ugye az Clasikként szerepel a szerződésemen.

Tudtommal jófejség.

#1390 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 01. 11:11

Idézet: Investor2 - Dátum: 2007. febr. 1., csütörtök - 10:54

Kinek marad meg az Extrém sebesség akik nem jófejségböl kapják?

Igen. Akiknek a munkáltatója fizeti a különbözetet.

Idézet: Investor2 - Dátum: 2007. febr. 1., csütörtök - 10:54

Szerinted lehet Extrémre módosítani ha új szerződést ír alá hűséggel és nem kéri a dolgozónetet?

Persze.

#1391 Felhasználó inaktív   Investor2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 01. 11:20

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2007. febr. 1., csütörtök - 11:11

Igen. Akiknek a munkáltatója fizeti a különbözetet.

Persze.

Köszönöm a választ :-)

#1392 Felhasználó inaktív   kys 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 01. 11:24

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2007. febr. 1., csütörtök - 11:08

Tudtommal jófejség.

Bocs, hogy belebeszélek, és még csak érintett sem vagyok, de szerintem felejtsük el ezt a "jófejség"-kifejezést.

Én úgy értem, ez inkább ún. mennyiségi kedvezmény, vagyis adott munkáltatók vállalják, hogy x tiz-száz-vagy ezer előfizetőt biztositanak UPC-nek, ha arra kedvezményt kapnak...

Gondolom, ezen munkáltatók beszerzőin áll, hogy jelen helyzetben újratárgyalják-e a feltételeket...

Én igy értem

#1393 Felhasználó inaktív   stark100 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 01. 11:24

NSD!
Pü ment!

#1394 Felhasználó inaktív   LesiaLovag 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 01. 11:27

Nekem is bajom van a jófejség kifejezéssel, tekintve, hogy egy multit csak a profit érdekel, csak úgy nem jófejkedik.

#1395 Felhasználó inaktív   Shadowman007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 01. 11:38

Idézet: LesiaLovag - Dátum: 2007. febr. 1., csütörtök - 9:31

Azért az már tényleg felháborít, hogy a 250 gigás határra is ennyi nyavajgás van. Toronyóra lánccal nem kéne?

:up:
http://www.videa.hu/main.php?page=play&v=MQ54IAz46OIt1aXZ
Chello??? Az mi??? Az valami ütős hangszer??? ÁÁÁ dehogy inkább szivatós...

#1396 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 01. 11:48

Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2007. febr. 1., csütörtök - 2:17

Most látom, hogy kimaradt a 2. számú mellékletből a mért adatforgalom ellenőrzésének lehetősége. Ezek szerint az UPC tetszés szerint bármikor úgy dönthet, hogy korlátoz.

Azért arra kiváncsi vagyok, hogy az NHH mit szól majd ehhez. Én azért megkérdezem őket.

Ez egyébként egy jó kis jogcím a felmondáshoz, mivel nem kell visszafizetni az igénybevett kedvezményt, ha a felmondás oka a szerződés olyan változása, amelyik az előfizetőt hátrányosan érinti. Ez pedig olyan.

Na, majd másold be azt a levelezést, amiben a többszörös sebességnövelés és "fizikai" korlátról épeszűség határian belül korlátlanra növelést el tudsz adni, mint hátrányos módosítást.
Léci. De lehetőleg szeméylesen vidd ám be az NHH ügyintézőjéhez, és meséld el, hogy milyen arcot vágott. Léci, léci, léci...

#1397 Felhasználó inaktív   mizso 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 01. 11:58

250 GB...egyrészt, az rengeteg, nem értem mi a sz*rt kell már ennyit szenvedni vele...másrészt tuti fog bővülni a keret, ha egyáltalán beindult az egész átállásos mizéria utáni normális használat...

szótam :reklamacio:

#1398 Felhasználó inaktív   ufonauta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 01. 12:12

Idézet: -=nfs=- - Dátum: 2007. febr. 1., csütörtök - 10:17

De csodálkozok, ha marad olyan hülye, aki Professional csomagban marad :)

Ne hülyézz, mert lek.rvázlak. :D

Végigolvastam az utolsó oldalakat és ha az uploadon kívül csak egy érvet felhoztál volna amellett, hogy miért is váltsak lassabb csomagra, esküszöm megtenném.

De miért is hülye az, aki esetleg nem tölt le havi 250 Gigát, de amennyit letölt, azt szeretné gyorsabban letölteni? 4 gép lóg a router LAN portjain és egy noti a wifijén. Miért is nem jobb, ha ezek 20 megával gazdálkodnak és nem 10-el?

#1399 Felhasználó inaktív   LesiaLovag 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 01. 12:15

Idézet: ufonauta - Dátum: 2007. febr. 1., csütörtök - 12:12

Ne hülyézz, mert lek.rvázlak. :D

Végigolvastam az utolsó oldalakat és ha az uploadon kívül csak egy érvet felhoztál volna amellett, hogy miért is váltsak lassabb csomagra, esküszöm megtenném.

De miért is hülye az, aki esetleg nem tölt le havi 250 Gigát, de amennyit letölt, azt szeretné gyorsabban letölteni? 4 gép lóg a router LAN portjain és egy noti a wifijén. Miért is nem jobb, ha ezek 20 megával gazdálkodnak és nem 10-el?

:respect:

#1400 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 01. 12:18

Idézet: ufonauta - Dátum: 2007. febr. 1., csütörtök - 12:12

4 gép lóg a router LAN portjain és egy noti a wifijén. Miért is nem jobb, ha ezek 20 megával gazdálkodnak és nem 10-el?

Igy mar ertheto, de aki nem szolgaltatja tovabb, annak lehet hogy tenyleg felesleges...

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.