HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és volt korlátozások VIII - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és volt korlátozások VIII Értékeld a témát: -----

#1921 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 03. 11:56

Idézet: lipigab - Dátum: 2007. febr. 3., szombat - 11:50

Na ezt fejtsétek meg:

:think:  :think:  :think:

Köszönjük hogy ipcimeinket a hatóságokkal megosztod. :lama:
-- UNIX/Linux System Administrator
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik

#1922 Felhasználó inaktív   WhiteRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 03. 11:58

Idézet: Simon Templar - Dátum: 2007. febr. 3., szombat - 11:54

Nagybetűvel kell írni. A szerződésekben is az Eladó és a Vevő mindig nagybetü. Itt a szolgáltató, az igénybevevő és a szolgáltatás tárgya helyesen nagybetűs.

Ezt Te mondod. A helyesírási szabályok szerint viszont csak a tulajdonnevek írandók nagybetüvel. Engem nem hívnak Előfizetőnek, hát téged?
De, ha lesz kutyám, lehet, hogy így fogom nevezni. Akkor már nagybetüvel. :D

#1923 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 03. 11:58

Idézet: tikva - Dátum: 2007. febr. 3., szombat - 12:44

Ez segit!

Kép

Ez miért jó?

#1924 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 03. 11:59

:Đ  :Đ  :Đ 
ŐŐŐŐ
Protokoll titkositás?
Asszem a google.com segit...  :D  :D  :D
-- UNIX/Linux System Administrator
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik

#1925 Felhasználó inaktív   Beácska 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 03. 11:59

Tudom kicsi az esélye, de elöfordulhat, hogy már a februári forgalmat is beleveszik 3hó átlagába?

#1926 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 03. 12:01

Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2007. febr. 3., szombat - 12:48

Az ÁSZF egészen mást ír.

A fenti idézet majdnem szó szerinti. Csak a germanizmusokat javítottam benne. A magyar helyesírás szerint ugyanis csak a tulajdonneveket kell nagy kezdőbetüvel írni, a közneveket nem. Az UPC ÁSZF-ében viszont az előfizető, szolgáltató internet következetesen nagy kezdőbetüvel szerepel. Most két lehetőség van, vagy rosszul írják, vagy ezek valóban tulajdonnevek, és akkor csak az Előfizető nevű előfizetőre vonatkozik az ÁSZF. A csúcs egyébként az, hogy a forgalom mérési rendszert is csupa nagy kezdőbetüvel írták, mintha bizony a rendszer tulajdonnév volna.

Ezek szerint minden adat beleszámít, ami a modem ethernet és USB portján áthalad. Márpedig a belső forgalom ezen kétszer is áthalad. És itt látszik az a tény is, hogy a forgalom aktuális állásáról az előfizetőnek semmilyen tájékozódási lehetőség nincs biztosítva, még a figyelmeztető e-mail is csak feltételes.

Én viszont azt sem látom, hogy itt kirúgásról-szerződésbontásról szó lenne. Egyszerűen mint eddig: 90%-ban korlátoznak hó végéig.  Persze úgy még mindig használható lesz a net. De mégsem korlátlan.
A Chello az Chello.

#1927 Felhasználó inaktív   meghaltam 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 03. 12:03

Idézet: Beácska - Dátum: 2007. febr. 3., szombat - 11:59

Tudom kicsi az esélye, de elöfordulhat, hogy már a februári forgalmat is beleveszik 3hó átlagába?

kizart, vagy ha igen, marciustol mar velem bontani fognak :D

#1928 Felhasználó inaktív   Beácska 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 03. 12:06

Idézet: mexel - Dátum: 2007. febr. 3., szombat - 12:01

Én viszont azt sem látom, hogy itt kirúgásról-szerződésbontásról szó lenne. Egyszerűen mint eddig: 90%-ban korlátoznak hó végéig.  Persze úgy még mindig használható lesz a net. De mégsem korlátlan.
A Chello az Chello.

Kirugásrol a 21. oldal végén, 22. oldal elején esik szo, sajna ebböl a formátumbol kimásolni nem tudom. :)

#1929 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 03. 12:07

Idézet: Beácska - Dátum: 2007. febr. 3., szombat - 12:06

Kizárt dolog. Március 1.-től van az emelés, februárban csak annyi, hogy nem korlátoznak elméletileg ;)

A Chello az Chello.

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Szerkesztette: Hippo 2007. 02. 03. 12:15 -kor

Pioneer DEH-P3630MP hungarian user manual-t keresek!

#1930 Felhasználó inaktív   WhiteRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 03. 12:08

Idézet: llamada - Dátum: 2007. febr. 3., szombat - 10:57

A switch nem tud semmit a tartalomról, nem tud routolni, és következképpen "a" switch nem küld semmit a upc-nek. Az a Te pc-d, ahol van gateway beállítás a nem azonos subnetek felé, ezért a Te pc-d k
küldi el a csomagot a UPC felé. Majd az ő routereük löki vissza a Te másik pc-dre, természetesen a Te modemeden át.
De csak akkor, ha ketten nincsenek azonos subneten, mert akkor a Te okos PC-d nem a gateway felé megy, hanem LAN-on lerendezi a szomszéd géppel.
Esetleg NSD meg tudja mondani, hogy azt a rengeteg ip címet véletlenszerűen kapják az egy modem mögötti gépek, vagy egy subnetben lesznek, mert ilyen okos a dhcp-jük hogy tudja, hogy melyik modemhez milyen tartomány fog tartozni?

Ha L3-at is kezelő switched van, akkor sem vagy sokkal beljebb ebben az esetben, mert nem az L3 switch lesz a pc-d számára a gateway, hanem amit a chello dhcp  leoszt nekik. Ahhoz, hogy a helyi switched L3-ban hozzá tudjon szólni, ahhoz mindhárom (valamennyi diszjunkt :) .) subnetben kell, hogy tudjon gw-t adni, valamint neki is kéne hogy legyen, egy UPC felé publikált címe, amit a UPC router visszirányban ismer a Nálad levő IP címek számára gw-nek. Nyilván nem.

Használhatsz három alhálónak (mondjuk 12 géped van otthon), három routert, egyenként négy-négy géppel, ekkor az alhálókon belüi forgalom bent marad, mindegyik gépnek privát tartományos IP címe lesz, és feltételezzük, h egymás közti forgalom nem jellemző, ezért szeded szét őket alhálókra.

Ne haragudj, de kicsit életszerűtlen, hogy egy SOHO vagy otthoni, vagy bármilyen LAN-t az Interneten keresztül valósítasz meg - ugye ezt jelentené,ha az "egymás közti másolgatás a UPC-n keresztül történik": biztonságtalan, chello 135/tcp tiltása miatt szerencsére alapból nem is működik Windows alatt stb. ezért kicsit érdektelen ez az eset. Főleg, hogy egy 8p-os kábeles kisroutert 10eFt körül már kapsz, és egy házi 8p switch is 10e-n belül van, tehát még anyagi vonzata sincs. (Nem arról beszélünk, hogy veszel-e 230e-ért Csicsó routert isvagy megúszod 140e körül egy Csicsó switch-csel.

Szerk: az, hogy a belső forgalom is mért lesz, csak ösztönzés arra, hogy ne használják a kedves ügyfelek LAN-nak a UPC hálózatát :)
Szerk2: jaja, lassan kezdünk ráébredni, hogy most ismerkedünk a matáv-féle "díjcsomag kivezetés" UPC-s módjával. (Nem akarok hergelni, ld. még 150Ft-os matávos-tárcsázós kedvezmény "kivezetése".)

Te kedves már megint nem olvasol, csak írsz.

Az UPC által kiosztott 3 ip-cím soha nincs egy subnetben. Legalábbis az eddig eltelt időben (már több mint 2 év) még soha nem volt. Ezt írja az ÁSZF is, és a gyakorlat is ezt igazolta. Csak Te nem vagy képes elfogadni.

És megint nem fogtad fel az egész lényegét: a Plus/Professional csomaghoz adott 3 ip-cím csak parasztvakítás. Életszerű helyzetekben nem használható. Te magad is ezt állítod akkor, amikor routert javasolsz, mivel azzal csak 1 ip-címet használhatsz.
Tulajdonképpen min is vitatkozol?

Szerkesztette: WhiteRaven 2007. 02. 03. 12:10 -kor

#1931 Felhasználó inaktív   Gizmoka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 03. 12:12

Idézet: Hippo - Dátum: 2007. febr. 3., szombat - 13:07

Kizárt dolog. Március 1.-től van az emelés, februárban csak annyi, hogy nem korlátoznak elméletileg ;)

Elméletileg nem korlátoznak?  :confused:
Ki az a bátor aki kimeri probálni?  :D
6321 MB
Én nemmerem kiprobálni inkább a belső forgalmat használom ,amit persze megszüntetnek  :omg:
Üdvicsek Gizmo

Asus P5B Core2Duo 6330 [húzatva 2.3Ghz] Samsung 3Gb DDR2 800 Ram [húzatva] Sapphire HD4850 1024MB GDDR3 PCTV PRO Tvkártya Samsung 120Gb + Samsung 320Gb SATA II 16Mb Monitor : MAG 786PF , Sony G420 , Router : Edimax  BR-6574N Wireless Router     Nekem megfelel :)

#1932 Felhasználó inaktív   WhiteRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 03. 12:12

Idézet: BoGab - Dátum: 2007. febr. 3., szombat - 11:12

Úgy van:

Idézet: NSD

A belső forgalom nincs mérve, csak az a data flow forgalom, ami a modemtől a CMTS felé megy és vissza - a VoIP nem. Tehát ha két gép között másolsz, az nem járja meg a CMTS-t tehát nem is aggregáljuk.

Nincs úgy. Ezt csak NSD állítja, az ÁSZF mást állít. Talán el kellene olvasnia NSD-nek is, és ha rosszul van fogalmazva, akkor kijavíttatni. Ha pedig az ÁSZF-nek van igaza, akkor talán NSD is alkalmazkodhatna hozzá.

#1933 Felhasználó inaktív   Simon Templar 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 03. 12:13

Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2007. febr. 3., szombat - 10:58

Ezt Te mondod. A helyesírási szabályok szerint viszont csak a tulajdonnevek írandók nagybetüvel. Engem nem hívnak Előfizetőnek, hát téged?
De, ha lesz kutyám, lehet, hogy így fogom nevezni. Akkor már nagybetüvel. :D

Meg nem keresem neked most a helyesírási szabályzatban, de nagybetűvel kell írni. Ilyen esetben ugyani a főnév a tulajdonevet helyettesíti. Azaz nem azt írják, hogy UPC Magyarország KFt. és Kis Pista egyéni vállalkozó, hanem Szolgáltató és Igénybevevő. Ugyanez adás-vételnél is ahol már az elején leírják, hogy Gipsz Jakab, született, szigsz, címe, stb.-t a szerződés további részében az egyszerűbb, rövidebb Eladó főnévvel helyettesítik. Nagybetűvel.

#1934 Felhasználó inaktív   subidu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 03. 12:14

Idézet: lipigab - Dátum: 2007. febr. 3., szombat - 12:28

Hi,

Nem tudom más is tapasztal-e hasonlót, de az utóbbi 3-4 napban torrent-el alig lehet letölteni. És nem a másik oldallal van a baj, mert a seeder-ek tolják tobb MB/s- el, nálam mégis csak 2, 3 Kb/s-el jön. Régen semmi gond nem volt, de már 4. napja szar.

Ja, http-vel semmi gond, az jön mint állat, már a másig képemen is kipróbáltam és u.a.

Más nem tapasztalt ilyet 4.kerület.

Köszi

Ez nálam is szokott jelentkezni, de csak aste 7 és 8 óra között. Egyébként minden ok.
Megy a net teljes sebeséggel.  :D
AMD64 939 3000+ Venice , MSI K8N NEO4 PLATINUM, Leadteak 6600GT EXTREME 128Mb, 1024Mb Twinmos Twister CL2 KIT, 160GB Maxtor SATA 8MB, 120GB Maxtor PATA 8MB, 250GB Samsung SATA 8MB, AG NEOVO 19" TFT, Chieftek 360W, Thermaltake VA1000RWA Lanmoto.

#1935 Felhasználó inaktív   WhiteRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 03. 12:15

A Chello az Chello.

Akkor olvasd el a 10.1 pontot. Abban van szó a kirúgásról.

#1936 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 03. 12:16

Idézet: Gizmoka - Dátum: 2007. febr. 3., szombat - 12:12

6321 MB
Én nemmerem kiprobálni inkább a belső forgalmat használom ,amit persze megszüntetnek  :omg:

Én sztem kipróbálom majd ;)

17418 MB

#1937 Felhasználó inaktív   meghaltam 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 03. 12:16

Idézet: Gizmoka - Dátum: 2007. febr. 3., szombat - 12:12

6321 MB

100% hogy nem korlatoznak. sajat magamat tudom felhozni peldakent es meg jopar embert az orszagbol aki nagyban chellozik :D

klasszik es 46395 MB

Szerkesztette: meghaltam 2007. 02. 03. 12:17 -kor

#1938 Felhasználó inaktív   Beácska 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 03. 12:17

Idézet: Uthenger - Dátum: 2007. febr. 2., péntek - 17:46

biztos velem van a probléma, de aki sajnál 2-3 ezret 1 switch-re vagy kicsivel többet 1 routerre, az kösse össze direktbe a 2 gépet.
A modem nem arra való hogy belső hálón másolgass rajta.

Kicsit nem idevágo a kérdésem, de mit jelent "direktbe összekötni két gépet" (azaz mivel) ?  :lama:

#1939 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 03. 12:19

Ha nem tévedek, akkor két 2 gép hálóba kötését jelenti UTP kábellel.

Szerkesztette: Hippo 2007. 02. 03. 12:21 -kor

#1940 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 03. 12:19

Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2007. febr. 3., szombat - 11:48

Az ÁSZF egészen mást ír.

Szerződések elején szokásos definícó, hogy ....mint Eladó, és ... mint Vevő, ettől kezdve ezt bontod ki ügyesen a makrófeldolgozóddal, innen tudod, hogy nem általánosan valamilyen eladó és valamilyen vevő-ről van szó, hanem a szerződésben egyedileg instanciált példányokról :D

Ha egy rendszer, aminek a célja az, hogy forgalmat mérjen, amit mások akár forgalommérő rendszernek is hívhatnak (mozgószabály, nem?) , azt a fantáziadús nevet sikerült adni, hogy Forgalom Mérő Rendszer, akkor az az ő tulajdonneve, nagybetűvel.

Idézet

Ezek szerint minden adat beleszámít, ami a modem ethernet és USB portján áthalad.

Át...az Internet felé/felől.
Magyarul, az a forgalom, ami csak a Te modemedig jön kintről, de a PC-dig már nem ér el, mert oda nem tartozó bródkaszt (szokjuk csak, szokjuk, valamint kapucsínó és vincseszter), azt nem számítják fel Neked. Mert jófejek. De ha gondolod, biztosan tudnak egyedi módosítással ilyet is Hozzád számolni :)

Idézet

A belső forgalom kétszer is áthalad.

Aki LAN-nak használja az Internetet, annak ki is számlázzák. Ennél egyszerűbben én nem tudom megfogalmazni.

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.