HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és volt korlátozások VIII - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és volt korlátozások VIII Értékeld a témát: -----

#1901 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 03. 11:17

Idézet: LLaci - Dátum: 2007. febr. 3., szombat - 0:26

Na, végre  ;) , találtam egy hátrányt:
Mivel a dolgozónet=classic és van kábeltv (családi), a telefon előfizetési díja növekedni fog, mert a standard-családitv kombóra kisebb csomagkedvezmény jár (most).

LOL, a március 1-től érvényes telefon ÁSzF-ben még a régi chello csomagok szerepelnek. Fő a következetesség, így biztosan nem tudjuk meg a változást.

Bingó, ez tényleg kérdés, mert eddig telefondíjat értintő csomag kedvezmény szempontjából a Dolgozónet a classic-ot "ért", és egy ilyen értelmű átsorolás (hacsak nem fog a mediumhoz is ugyanaz a telefoncsomagos kedvezmény jártni) azért megemeli az összköltséget. (Van 80Ft tartalékuk a 7190->7110 különbségéből :) )

Mondjuk ajánlja fel a UPC kompenzációként, hogy a dolgozónethez (azonos ügyfélszámon, drótvégen és helyrajzi számon ;) az első vonal alapdíja 0Ft lesz. Szerintem szót fogunk érteni, és neki meg több telefonos ügyfele lesz.

#1902 Felhasználó inaktív   Tyrael 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 03. 11:22

Idézet: BoGab - Dátum: 2007. febr. 3., szombat - 12:12

Úgy van:

Idézet: NSD

A belső forgalom nincs mérve, csak az a data flow forgalom, ami a modemtől a CMTS felé megy és vissza - a VoIP nem. Tehát ha két gép között másolsz, az nem járja meg a CMTS-t tehát nem is aggregáljuk.

ja, azota mar latom, csak jo szokasom szerint onnan folytattam az olvasast, ahol tegnap abbahagytam, es nem vartam meg azzal a hozzaszolasommal, hogy elolvassam az osszes uzenetet, igy elobb irtam, mint olvastam volna Dömpi infojat. :)

Tyrael

#1903 Felhasználó inaktív   chhoward 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 03. 11:25

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2007. febr. 3., szombat - 9:52

Ez nem annyira bonyolult. A szolgáltató számlázási rendszerében az összes típusú dolgozó- és közalkalmazotti netnek saját kódja van, és ez mind különbözik a classictól. És ezeknek van egy tartalma, hogy 3 mbites sávszél tartozik hozzá.

A régi csomagok megszűnnek, újak jönnek, és a számlázási kódokhoz új megfeleltetést kell csinálni a valós szolgáltatásokhoz - ez pedig nem automatikus, hanem döntés kérdése. Ezután aki classicot fizetett, az extreme-et kap, aki ilyen dolgozónetet, az ezt, aki olyan közalkalmazotti netet, az azt.

Csak a teljesség kedvéért, nem a vita generálása a célom.
Megkaptam a számlákat.
Természetesen megnéztem milyen szolgáltatást számláz a UPC a számomra
A számlázott tétel megnevezése chello classic. Ennyi.
Decemberben kötöttem egy szerződést a UPC-vel. két év hűséget írtam alá a családi csomagra. Ezért kaptam kedvezményeket. A telefon előfizetés az utolsó 4 hónapban 1090 Ft/hó, mert van chello classic előfizetésem is. Tehát ez már a második szerződés amely szerint nekem chello classic előfizetésem van.
Teljesen megértem, hogy a UPC növelni akarja a nyereségét, de a szabály az szabály. Az aláírt szerződés az szerződés. Sok embernek van classic előfizetése, ezért más-más árakat fizetnek. A hűségnyilatkozat megléte, illetve időtartama alapján. Mindenki az extrem csomagba migrál. A többi csak kisérlet, a bevételek növelésére. 

#1904 Felhasználó inaktív   meghaltam 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 03. 11:26

Idézet: llamada - Dátum: 2007. febr. 3., szombat - 10:57

A switch nem tud semmit a tartalomról, nem tud routolni, és következképpen "a" switch nem küld semmit a upc-nek.

...

(Nem arról beszélünk, hogy veszel-e 230e-ért Csicsó routert isvagy megúszod 140e körül egy Csicsó switch-csel.

minden pontjaval egyetertek :D

aki ezek utan sem hisz benne, google boson netsim ;)

#1905 Felhasználó inaktív   lipigab 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 03. 11:28

Hi,

Nem tudom más is tapasztal-e hasonlót, de az utóbbi 3-4 napban torrent-el alig lehet letölteni. És nem a másik oldallal van a baj, mert a seeder-ek tolják tobb MB/s- el, nálam mégis csak 2, 3 Kb/s-el jön. Régen semmi gond nem volt, de már 4. napja szar.

Ja, http-vel semmi gond, az jön mint állat, már a másig képemen is kipróbáltam és u.a.

Más nem tapasztalt ilyet 4.kerület.

Köszi

Szerkesztette: lipigab 2007. 02. 03. 11:30 -kor

#1906 Felhasználó inaktív   Koppany 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 03. 11:31

Nalam is ez a gond a torrentekkel, up megy fullon, de a down csak csorog az utobbi napokban :mad:
(szerk: Sopronban)

Szerkesztette: Koppany 2007. 02. 03. 11:32 -kor

#1907 Felhasználó inaktív   Simon Templar 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 03. 11:31

Idézet: lipigab - Dátum: 2007. febr. 3., szombat - 10:28

Igen, pár órával ezelőtt említettem én is. XI. kerület. De nálam nem csak a torrentek hanem az egész nagyon labilis. Az indexen is többen említették.

Szerkesztette: Simon Templar 2007. 02. 03. 11:32 -kor

#1908 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 03. 11:36

Idézet: Simon Templar - Dátum: 2007. febr. 3., szombat - 11:31

Igen, pár órával ezelőtt említettem én is. XI. kerület. De nálam nem csak a torrentek hanem az egész nagyon labilis. Az indexen is többen említették.

XI.kerületben minden stabil reggel 6 óra óta. folyamatosan uppolok külföldi szerverre 120-130K között.
XIII.kerület hasonlóan jó.Ott classiccal értelemszerüen a fele körül megy.
VIII.Kerületben Chello Classic stabil down 320K.
:D
-- UNIX/Linux System Administrator
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik

#1909 Felhasználó inaktív   meghaltam 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 03. 11:40

Idézet: lipigab - Dátum: 2007. febr. 3., szombat - 11:28

Hi,

Nem tudom más is tapasztal-e hasonlót, de az utóbbi 3-4 napban torrent-el alig lehet letölteni. És nem a másik oldallal van a baj, mert a seeder-ek tolják tobb MB/s- el, nálam mégis csak 2, 3 Kb/s-el jön. Régen semmi gond nem volt, de már 4. napja szar.

Ja, http-vel semmi gond, az jön mint állat, már a másig képemen is kipróbáltam és u.a.

Köszi

ugyanez a helyzet debrecenben is: az esti orakban p2p nagyon lassu, de ftp/http ugyanolyan gyors. gondolom mindenki tolt ahogy a csovon kifer  :p

#1910 Felhasználó inaktív   lipigab 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 03. 11:40

Idézet: Koppany - Dátum: 2007. febr. 3., szombat - 12:31

Nalam is ez a gond a torrentekkel, up megy fullon, de a down csak csorog az utobbi napokban :mad:
(szerk: Sopronban)

Wazzz, Remélem ez nem valami új trükk, mert akkor sokra megyünk az emeléssel ha letölteni csak 512 és 1 M között tudunk. Bezzeg a Speedtest.net gyönyörűen működik.

Az upload nálam is olyan mint régen, csak a torrent download szar.

Szerkesztette: lipigab 2007. 02. 03. 11:41 -kor

#1911 Felhasználó inaktív   Simon Templar 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 03. 11:41

Idézet: tikva - Dátum: 2007. febr. 3., szombat - 10:36

XI.kerületben minden stabil reggel 6 óra óta. folyamatosan uppolok külföldi szerverre 120-130K között.
XIII.kerület hasonlóan jó.Ott classiccal értelemszerüen a fele körül megy.
VIII.Kerületben Chello Classic stabil down 320K.
:D

A felfelé sebesség nekem is megy rendesen. A lefelével van gond. Összefoglalva:

1. A honlapok megnyitásakor (akár itt a Válasz gomb megnyomása után) vár jópár másodpercet majd utána viszonylag gyorsan betölti az oldalt.

2. A letöltés eddig stabil 360K-val jött, most 240-290 között, de úgy, hogy másopercenként ugrál a számláló mondjuk 280-ról 250-re majd vissza 270-re. Ilyen eddig sosem volt.

3. A torrentek gyalázatos sebességgel jönnek, negyed-ötöd sebességgel, itt még a webes 250K-t sem tudom elérni sosem.

Mindez 4 napja. Előtte 6 évig sosem volt ilyen gondom.

Szerk: Ja, a chello-s sebességmérő szépen méri a 350K-t, de az kevésbé vígasztal.

Szerkesztette: Simon Templar 2007. 02. 03. 11:43 -kor

#1912 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 03. 11:41

Idézet: Simon Templar - Dátum: 2007. febr. 3., szombat - 10:21

Bocs, nem tudom volt-e már, de mitől lassult be a net az elmúlt pár napban? Pont az emelés bejelentése óta 150-250K között ingadozik a sebeség (Classic), az ingadozás azt jelenti, hogy másodpercenként ugrál össze-vissza a sebesség. A torrentek negyed akkora sebességgel jönnek, mint szoktak, stb. Ráadásul általában nagyon sokat kell várni mire egy oldal elkezd letöltődni ezen az alacsonyabb sebességen. Nálam még sosem volt ilyen korábban, és több fórumon több Chello-stól olvastam, hogy ugyanígy szenvednek.

Köszi.

Szokj hozzá :)

Le lett írva amúgy, hogy bővítések megkezdődtek ezerrel..

Én már csak arra lennék kiváncsi, hogy van-e vagy lesz-e valamiféle területi kimutatás, hogy hol és mikor végzik a bővítéseket.
Pioneer DEH-P3630MP hungarian user manual-t keresek!

#1913 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 03. 11:44

Idézet: Simon Templar - Dátum: 2007. febr. 3., szombat - 11:41

A felfelé sebesség nekem is megy rendesen. A lefelével van gond. Összefoglalva:

1. A honlapok megnyitásakor (akár itt a Válasz gomb megnyomása után) vár jópár másodpercet majd utána viszonylag gyorsan betölti az oldalt.

2. A letöltés eddig stabil 360K-val jött, most 240-290 között, de úgy, hogy másopercenként ugrál a számláló mondjuk 280-ról 250-re majd vissza 270-re. Ilyen eddig sosem volt.

3. A torrentek gyalázatos sebességgel jönnek, negyed-ötöd sebességgel, itt még a webes 250K-t sem tudom elérni sosem.

Mindez 4 napja. Előtte 6 évig sosem volt ilyen gondom.

Ez segit!

Kép
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik

#1914 Felhasználó inaktív   lipigab 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 03. 11:44

Idézet: tikva - Dátum: 2007. febr. 3., szombat - 12:44

Ez segit!

Kép

Köszi, de ez alapból be van kapcsolva és mégis..... :(

#1915 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 03. 11:47

Call 1221...  :Đ

#1916 Felhasználó inaktív   WhiteRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 03. 11:48

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2007. febr. 3., szombat - 9:31

A belső forgalom nincs mérve, csak az a data flow forgalom, ami a modemtől a CMTS felé megy és vissza - a VoIP nem. Tehát ha két gép között másolsz, az nem járja meg a CMTS-t tehát nem is aggregáljuk.

Az ÁSZF egészen mást ír.

Idézet

2. számú melléklet:

Az adatforgalom mérésének módja:

Minden az internet felé irányuló forgalom, amelyet az előfizető generál, vagy az internet felől az előfizetőhöz érkezik, a szolgáltató forgalom mérési rendszerében rögzítésre kerülhet.

Az internet felé vagy velől irányuló forgalomnak számít minden forgalom, amely a kábel modem ethernet és/vagy USB portján keresztül halad át. Az előfizető adatkommunikációra csak a szolgáltató által kiosztott IP címet használhatja. Amint a 10.1 pontban rögzített, extrém használatnak minősülő adatmennyiség 80 %-a elérésre kerül, az előfizető figyelmeztető e-mailt kaphat a szolgáltatótól, és a 100 % elérésekor a rendszer a szolgaltatási csomagban foglalt maximálisan elérhető az előfizető számára maximum 90 %-kal csökkentheti az adott hónap végéig. Ez az alacsonyabb sebesség továbbra is - időbeli korlát nélkül - lehetővé teszi az előfizető számára, hogy a szolgáltatást teljes értékűen használhassa.

A szolgáltató az előfizető, vagy az igémylő számára - annak kérésére -  az adatforgalom mérésének részletes szabályairól minden szükséges felvilágosítást megad.

A fenti idézet majdnem szó szerinti. Csak a germanizmusokat javítottam benne. A magyar helyesírás szerint ugyanis csak a tulajdonneveket kell nagy kezdőbetüvel írni, a közneveket nem. Az UPC ÁSZF-ében viszont az előfizető, szolgáltató internet következetesen nagy kezdőbetüvel szerepel. Most két lehetőség van, vagy rosszul írják, vagy ezek valóban tulajdonnevek, és akkor csak az Előfizető nevű előfizetőre vonatkozik az ÁSZF. A csúcs egyébként az, hogy a forgalom mérési rendszert is csupa nagy kezdőbetüvel írták, mintha bizony a rendszer tulajdonnév volna.

Ezek szerint minden adat beleszámít, ami a modem ethernet és USB portján áthalad. Márpedig a belső forgalom ezen kétszer is áthalad. És itt látszik az a tény is, hogy a forgalom aktuális állásáról az előfizetőnek semmilyen tájékozódási lehetőség nincs biztosítva, még a figyelmeztető e-mail is csak feltételes.

Szerkesztette: WhiteRaven 2007. 02. 03. 11:49 -kor

#1917 Felhasználó inaktív   lipigab 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 03. 11:50

Na ezt fejtsétek meg:

Kép

:think:  :think:  :think:

#1918 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 03. 11:50

Internet - maga a net
internet - a technológia
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#1919 Felhasználó inaktív   Simon Templar 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 03. 11:54

Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2007. febr. 3., szombat - 10:48

Az UPC ÁSZF-ében viszont az előfizető, szolgáltató internet következetesen nagy kezdőbetüvel szerepel.

Nagybetűvel kell írni. A szerződésekben is az Eladó és a Vevő mindig nagybetü. Itt a szolgáltató, az igénybevevő és a szolgáltatás tárgya helyesen nagybetűs.

#1920 Felhasználó inaktív   WhiteRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 03. 11:55

Idézet: Uthenger - Dátum: 2007. febr. 3., szombat - 9:38

No White Rawen ezt is megoldotta a Tibi bácsi :D
akkor milyen probléma merül még fel?

szerk:
xp-nél alapból fent van a Microsoft Network Ügyfél és ha beállítod akkor a Fájl és nyomtatómegosztás az MS Networks-höz.
enélkül nem tudsz ugyse másolgatni ha nem ftp-n keresztül akarsz másolgatni. Ezek pedig nem ip alapon működnek.

De bizony nem oldott meg semmit. AZ ÁSZF egészen mást ír. És az a mérvadó, ahogy azt NSD már néhányszor kifejtette itt a topicon.

Amint írtad, a Microsoft Network az ügyfél, és a fájlmegosztás is az. Az egy magasabb réteg, de a protokoll, amin az adattovábbítás zajlik, a TCP/IP. Próbáld csak meg eltávolítani. Ilyen protokoll még például az IPX/SPX. A switch ezt tudja továbbítani az általa értelmezhető helyre. Ez pedig a gateway, vagyis a modem. Tehát beleszámít a forgalomba.

Szerkesztette: WhiteRaven 2007. 02. 03. 12:02 -kor

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.