HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és volt korlátozások VIII - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és volt korlátozások VIII Értékeld a témát: -----

#141 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 28. 19:27

Idézet: Zozo® - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 19:16

Jól gondolom, hogy ha március 1-től lesznek a változások, 30 nappal előtte kell kihirdetni az ÁSZF-et, az az holnap, max. kedden, mivel február 28 napos? :think:

Rosszul gondolod, a (userek számára) pozitív vagy semleges változásokat nem kell előre ÁSZF-ben bejelenteni. Ilyen lehet a sávszél- vagy korlátemelés, az árcsökkenés vagy új csomagok bevezetése.
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#142 Felhasználó inaktív   PaLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 19:28

Idézet: Zozo® - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 20:16

Jól gondolom, hogy ha március 1-től lesznek a változások, 30 nappal előtte kell kihirdetni az ÁSZF-et, az az holnap, max. kedden, mivel február 28 napos? :think:

Nem, nem gondolod jól. Pozitív irányban változtathat a szoláltató amikor neki jól esik, amennyiben a szolgáltatás jellege nem változik (pl. nincs új csomag)

#143 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 19:30

Ámen :)

Bárcsak tudnánk már egy végleges infót.
Pioneer DEH-P3630MP hungarian user manual-t keresek!

#144 Felhasználó inaktív   gdeak 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 19:44

Idézet: PaLa - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 19:28

Nem, nem gondolod jól. Pozitív irányban változtathat a szoláltató amikor neki jól esik, amennyiben a szolgáltatás jellege nem változik (pl. nincs új csomag)

Utánakerestem ÁSzF-ben a dolognak:

Idézet

A Szolgáltató az Előfizetőt az ÁSZF módosítás hatálybalépését megelőzően legalább 30 (harminc)
nappal köteles a jelen ÁSZF 18.1. pontjában meghatározott módon országos napilapban való
közzététellel tájékoztatni, az alábbi tartalommal:

... ez csak felsorolás

Idézet

A Szolgáltató nem köteles a 30 napos értesítési határidő betartására olyan esetekben, amikor az ÁSZF
módosítása új szolgáltatás bevezetése miatt válik szükségessé, és a módosítás a már nyújtott
szolgáltatások feltételeit nem érinti, vagy ha a módosítással kizárólag valamely előfizetői díj csökken.

Azaz ha korlátot változtatnak/sebességet emelnek akkor mindenképpen kell a 30 nap. Ilyen "pozitív-irányú változtatás"  max. urban legendként létezik, ha jól ismerem az ÁSzF-et. De ha valaki jobban tudja nálam csak szóljon! ;)

A lényeg tehát: ha nem csak 1. új szolgáltatást vezetnek be  2. díjat csökkentenek akkor be kell jelenteni 30 nappal korábban. (azaz szerdáig tuti megtudjuk - ha márc. 1-ével lesznek a változások)
"Ha az a bemenő vektor elemei stacionárius tulajdonságú sztochasztikus változók, akkor a w súlyvektor elemei az a korrelációs mátrixának legnagyobb sajátérték vektorához konvergálnak."

#145 Felhasználó inaktív   PaLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 19:52

Idézet

A Szolgáltató nem köteles a 30 napos értesítési határidő betartására olyan esetekben, amikor az ÁSZF
módosítása új szolgáltatás bevezetése miatt válik szükségessé, és a módosítás a már nyújtott
szolgáltatások feltételeit nem érinti
, vagy ha a módosítással kizárólag valamely előfizetői díj csökken.

Én ezt úgy értelmezem, hogy a 3mbitet classic esetén adják, tehát nem érinti az ászfet, ha gyorsabb lesz...

Én vagyok a hülye?  :think:  :think:  :think:

szer: tehát nem kell bejelnteni 30 nappal hamarabb....

Szerkesztette: PaLa 2007. 01. 28. 19:53 -kor

#146 Felhasználó inaktív   gdeak 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 20:03

Idézet: PaLa - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 19:52

Én ezt úgy értelmezem, hogy a 3mbitet classic esetén adják, tehát nem érinti az ászfet, ha gyorsabb lesz...

Én vagyok a hülye?  :think:  :think:  :think:

szer: tehát nem kell bejelnteni 30 nappal hamarabb....

Ha gyorsabb lesz, akkor módosulnak a használat feltételei pedig nem? Én szerintem ez pont az általad kiemelt rész, hiszen a "a módosítás a már nyújtott szolgáltatások feltételeit" pont hogy "érinti", hiszen megváltoztatja a paramétereket.
Szerintem. De nem vagyok jogász!:)

Másrészt pedig az és kapcsolat egy zárójelezést jelent: azaz HA bevezetnek egy új szolgáltatást, (mondjuk ablakmosást minden csellós user kocsijára) ÉS közben nem emelnek, akkor nem kell 30 nappal korábban bejelenteni.
"Ha az a bemenő vektor elemei stacionárius tulajdonságú sztochasztikus változók, akkor a w súlyvektor elemei az a korrelációs mátrixának legnagyobb sajátérték vektorához konvergálnak."

#147 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 20:08

Szerintem kár kombinálni. A múlt őszi emelésről is anno NSD szólt hogy lesz, de konkrétumot akkor is csak úgy tudtunk meg amikor felkerült az ÁSZF, emelés előtt 1 hónappal amiben már minden változás benne volt. Akkor egy 1 hónapig arról szólt a topic hogy mikor lesz már 1 hónappal később, majd amikor eljött a nagy nap megemelték a sebességeket. NSD akkor is szólt mikortól lehet resetelni a modemeket. Szóval szerintem, türelem, tornaterem. Mindent meg fogunk most is tudni idejében.

#148 Felhasználó inaktív   Uthenger 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 20:33

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 18:28

Kiszel Tünde és Dévényi Tibi bácsi!  :Đ

Tibi bácsi ezt is elintézi? :)

#149 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 20:39

Idézet: Qabsz - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 16:39

Nincs eltúlozva a dolog, csak már a T-fos másfél hónapja bejelentette az emelést és azóta síri csönd a upc felöl.
Én ezt annak tudom be, hogy váratlanul és felkészületlenül érte őket. És ez elkeserítő.

Nade: amit a T másfél hónapja bejelent, annak még nem ért a végére ám.... Sok helyen még mindig nincs meg az emelés, helyenként egyedileg kell visszamódosítani, hgoy egyáltalán menjen, és a napokban láttam olyan T-DSL-t, ami elvileg 1M-s, gyaklag (a modemen nézve) 360/256k -s. Szóval, egy dolog a bejelentés, és egy dolog a teljesítés.
Amikor a UPC beszél emelésről, az azt szokta jelenteni, hogy kedves összes user (esetleg egy-két település kivételével), menjetek haza, nézzétek meg, hgoy hasít, és ha kell, modem ki-be, és örüljetek.... Ez szimpatikusabb, mint hetekig parázni  hogy a _már bejelenetett_ emelés mikor lesz tényleges, és milyen mértékig. Nem beszélve arról, hogy  T most összemos pár előfizetési kategóriát egy-egy felső közösbe, és most akkor akit most egy magasabb árú csomagról módosítanak fölfelé, az rosszabbul jár, mint aki korábban az eggyel alacsonyabb árkategóriában volt (Pl: x eFt-ért eddig 2M volt az egyik ügyfélnek, a másiknak x+3eFt-ért mondjuk 4M, abból most egységesen 8M lesz, de ugyanúgy x, illetve x+3 eFt-t fizetnek a kuncsaftoknak, mert a szerződések nem változnak.) A másik még, hogy a T megemeli az ADSL hozzáférési sebességét, de ha nem T-online a szolgáltató mögötte, aki erre biztosan felkészülhetett (és nyilván, cégcsoporton belül egyeztettek is), akkor annak a bevásárolt (nagyker) belföldi és nemzetközi sávszélességeinek arányos növekedésére semmilyen garancia nincs, tehát növekszik a versengés az előfizetők között a kapacitásokért.

#150 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 20:44

Idézet: gdeak - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 19:44

A lényeg tehát: ha nem csak 1. új szolgáltatást vezetnek be  2. díjat csökkentenek akkor be kell jelenteni 30 nappal korábban. (azaz szerdáig tuti megtudjuk - ha márc. 1-ével lesznek a változások)

Szerintem ezt úgy kezelik, hogy aki reklamál,hogy értesítés nélkül gyorsult a chello-ja, vagy növekedett a havi limitje, azt kérésre 30 napig vissza tudják rakni a korábbi konfigra :)
Másrészt meg, akcióhatárokon szokott változás bekövetkezni, most még jan31-ig kifut a "December 62 napos" akció, és utána mehet a varia. Médiacégeknél már kint kell lennie az új promóció anyagainak, csak nyilván titokra van csomózva a szájuk :)

#151 Felhasználó inaktív   LesiaLovag 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 20:49

Szerintem erről Dömper komának kéne nyilatkoznia.
" az élet egy ritka szar játék, de a grafikája nagyon ott van!"

#152 Felhasználó inaktív   PaLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 20:51

Azért tök jó, hogy minden emelés esetén lehet nyifogni, hogy mi lesz... :)

#153 Felhasználó inaktív   subidu 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 28. 21:37

Szerintem csak 1 dolog biztos, mégpedig az , hogy lesz valami változás.
Nekem elég lenne a korlát eltörlése is.
AMD64 939 3000+ Venice , MSI K8N NEO4 PLATINUM, Leadteak 6600GT EXTREME 128Mb, 1024Mb Twinmos Twister CL2 KIT, 160GB Maxtor SATA 8MB, 120GB Maxtor PATA 8MB, 250GB Samsung SATA 8MB, AG NEOVO 19" TFT, Chieftek 360W, Thermaltake VA1000RWA Lanmoto.

#154 Felhasználó inaktív   PaLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 21:41

Idézet: subidu - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 22:37

Szerintem csak 1 dolog biztos, mégpedig az , hogy lesz valami változás.
Nekem elég lenne a korlát eltörlése is.

Ha a korlát megy, maradok. Ha megemelik 10 megára és marad a korlát, akkor is (1 mega elég)

#155 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 22:21

Idézet: llamada - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 20:44

Médiacégeknél már kint kell lennie az új promóció anyagainak, csak nyilván titokra van csomózva a szájuk :)

Biztosíthatlak, hogy kint is vannak. Elég közeli élményem van róla :p
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#156 Felhasználó inaktív   PaLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 22:24

Idézet: moq - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 23:21

Majd ha a saját szememmel meggyőződtem róla, én is bizakodó leszek... :) Addig viszont a chellonak rezeg a léc...

Szerk:
Viszont ha a chello jobb, nem megyek jehova. A T-com-ot meg megdobáljuk kakival :)

Szerkesztette: PaLa 2007. 01. 28. 22:29 -kor

#157 Felhasználó inaktív   LesiaLovag 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 22:33

Sajna az a baj, hogy utálom a azt a bugyiLILA színt, felfordul tőle a gyomrom.
" az élet egy ritka szar játék, de a grafikája nagyon ott van!"

#158 Felhasználó inaktív   PaLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 22:35

Idézet: LesiaLovag - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 23:33

Sajna az a baj, hogy utálom a azt a bugyiLILA színt, felfordul tőle a gyomrom.

Hát igen, de ez van. ezt kell utálni...

#159 Felhasználó inaktív   gdeak 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 01. 28. 22:42

Idézet: moq - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 22:21

Neked is kötelező titoktartásod van, mint Dömpinek? :)

#160 Felhasználó inaktív   PaLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 22:47

Idézet: gdeak - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 23:42

Neked is kötelező titoktartásod van, mint Dömpinek? :)

Télleg, mondj valamit, ami bíztató a modemem-re nézve... :)

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.