Idézet: Qabsz - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 16:39
Nincs eltúlozva a dolog, csak már a T-fos másfél hónapja bejelentette az emelést és azóta síri csönd a upc felöl.
Én ezt annak tudom be, hogy váratlanul és felkészületlenül érte őket. És ez elkeserítő.
Nade: amit a T másfél hónapja bejelent, annak még nem ért a végére ám.... Sok helyen még mindig nincs meg az emelés, helyenként egyedileg kell visszamódosítani, hgoy egyáltalán menjen, és a napokban láttam olyan T-DSL-t, ami elvileg 1M-s, gyaklag (a modemen nézve) 360/256k -s. Szóval, egy dolog a bejelentés, és egy dolog a teljesítés.
Amikor a UPC beszél emelésről, az azt szokta jelenteni, hogy kedves összes user (esetleg egy-két település kivételével), menjetek haza, nézzétek meg, hgoy hasít, és ha kell, modem ki-be, és örüljetek.... Ez szimpatikusabb, mint hetekig parázni hogy a _már bejelenetett_ emelés mikor lesz tényleges, és milyen mértékig. Nem beszélve arról, hogy T most összemos pár előfizetési kategóriát egy-egy felső közösbe, és most akkor akit most egy magasabb árú csomagról módosítanak fölfelé, az rosszabbul jár, mint aki korábban az eggyel alacsonyabb árkategóriában volt (Pl: x eFt-ért eddig 2M volt az egyik ügyfélnek, a másiknak x+3eFt-ért mondjuk 4M, abból most egységesen 8M lesz, de ugyanúgy x, illetve x+3 eFt-t fizetnek a kuncsaftoknak, mert a szerződések nem változnak.) A másik még, hogy a T megemeli az ADSL hozzáférési sebességét, de ha nem T-online a szolgáltató mögötte, aki erre biztosan felkészülhetett (és nyilván, cégcsoporton belül egyeztettek is), akkor annak a bevásárolt (nagyker) belföldi és nemzetközi sávszélességeinek arányos növekedésére semmilyen garancia nincs, tehát növekszik a versengés az előfizetők között a kapacitásokért.