HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és volt korlátozások VIII - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és volt korlátozások VIII Értékeld a témát: -----

#2161 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 04. 12:39

Idézet: moq - Dátum: 2007. febr. 4., vasárnap - 12:37

Attól, hogy az ÁSZF-be bekerül egy FUP, még nem biztos hogy az ISP alkalmazza is. Neki se (főleg neki nem) érdeke elveszíteni az előfizetőket. A FUP egy lehetőség arra, hogy szükség esetén búcsút mondhasson (jogilag le legyen fedve) a usernek. Ez így működik mindenhol. Az, hogy a gyakorlatban hogyan fog ez működni, fogja-e alkalmazni, nagyon sok mindentől függ (leginkább attól, hogy mennyir bírja a hálózat).

Pontos tökéletes és szép megfogalmazás.
Köszönjük.  :up:
-- UNIX/Linux System Administrator
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik

#2162 Felhasználó inaktív   addictive 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 04. 12:46

Idézet: moq - Dátum: 2007. febr. 4., vasárnap - 13:37

Attól, hogy az ÁSZF-be bekerül egy FUP, még nem biztos hogy az ISP alkalmazza is. Neki se (főleg neki nem) érdeke elveszíteni az előfizetőket. A FUP egy lehetőség arra, hogy szükség esetén búcsút mondhasson (jogilag le legyen fedve) a usernek. Ez így működik mindenhol. Az, hogy a gyakorlatban hogyan fog ez működni, fogja-e alkalmazni, nagyon sok mindentől függ (leginkább attól, hogy mennyir bírja a hálózat).

Egyetértek, nem is a kedélyek korbácsolása a célom, csak néhányan annyira tájékozottak, hogy azt gondolják, ADSL=T-Online, pedig nem. Ha pedig a szerződésben nyoma sincs a FUP-nak, akkor tuti nem alkalmazzák rád. A T-Online-nak úgytűnik belefért anno a balhé, bár a szerződést ő is felmondhatja, csak az indoklása volt elég gáz. Ha nektek a UPC kábelen lenne olyan választási lehetőségetek, hogy egy másik cég "hegedű extrém" csomagját vegyétek igénybe, mely ugyanazt ígéri mint UPC csak FUP nélkül, melyiket választanák többen? :)

#2163 Felhasználó inaktív   PaLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 04. 12:46

Tehát akkor nem fog a UPC kivagdosni emberkéket az FUP miatt, mert bírja a hálózat? :)

#2164 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 04. 12:51

Idézet: addictive - Dátum: 2007. febr. 4., vasárnap - 12:46

Egyetértek, nem is a kedélyek korbácsolása a célom, csak néhányan annyira tájékozottak, hogy azt gondolják, ADSL=T-Online, pedig nem. Ha pedig a szerződésben nyoma sincs a FUP-nak, akkor tuti nem alkalmazzák rád. A T-Online-nak úgytűnik belefért anno a balhé, bár a szerződést ő is felmondhatja, csak az indoklása volt elég gáz. Ha nektek a UPC kábelen lenne olyan választási lehetőségetek, hogy egy másik cég "hegedű extrém" csomagját vegyétek igénybe, mely ugyanazt ígéri mint UPC csak FUP nélkül, melyiket választanák többen? :)

Nem kell ahhoz FUP, hogy a szolgáltató felmondja a szerződést. Megteheti ezt minden ok nélkül, normál (általában 30 napos) felmondással. Sok ilyen volt már, főleg kis helyi ISP-k körében. A FUP ilyen tekintetben sokkal tisztább dolog, mert tudod mire számíthatsz.
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#2165 Felhasználó inaktív   addictive 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 04. 12:52

Idézet: PaLa - Dátum: 2007. febr. 4., vasárnap - 13:46

Tehát akkor nem fog a UPC kivagdosni emberkéket az FUP miatt, mert bírja a hálózat? :)

Alapvetően nem is a kivagdosásról szól a FUP, hanem az esetleges sávszélkorlátozásról. A kivagdosás valóbaban nem érdeke, főleg régebbi, eddig megelégedett ügyfelek esetén.

#2166 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 04. 12:52

Idézet: PaLa - Dátum: 2007. febr. 4., vasárnap - 12:46

Ezt szerintem -a tudomány mai állása szerint- még NSD se tudja, nemhogy én :)
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#2167 Felhasználó inaktív   addictive 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 04. 12:53

Idézet: moq - Dátum: 2007. febr. 4., vasárnap - 13:51

Nem kell ahhoz FUP, hogy a szolgáltató felmondja a szerződést. Megteheti ezt minden ok nélkül, normál (általában 30 napos) felmondással. Sok ilyen volt már, főleg kis helyi ISP-k körében. A FUP ilyen tekintetben sokkal tisztább dolog, mert tudod mire számíthatsz.

Igen. Ebben is igazad van. A kérdésem pedig nyitva maradt... ;)

#2168 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 04. 12:54

Idézet: addictive - Dátum: 2007. febr. 4., vasárnap - 12:52

Alapvetően nem is a kivagdosásról szól a FUP, hanem az esetleges sávszélkorlátozásról. A kivagdosás valóbaban nem érdeke, főleg régebbi, eddig megelégedett ügyfelek esetén.

Igazából nem is az elmaradt haszon miatt (mivel az visszaköszön máshol, ha nincsenek HC userek), hanem a vele járó presztizsveszteség, negatív reklám (pl. fórumokon), ill. esetleges lavina elindítása miatt.

#2169 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 04. 12:54

Idézet: addictive - Dátum: 2007. febr. 4., vasárnap - 12:53

Igen. Ebben is igazad van. A kérdésem pedig nyitva maradt... ;)

Hol volt kérdés? :)

#2170 Felhasználó inaktív   addictive 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 04. 12:55

Idézet: moq - Dátum: 2007. febr. 4., vasárnap - 13:54

Hol volt kérdés? :)

Ha nektek a UPC kábelen lenne olyan választási lehetőségetek, hogy egy másik cég "hegedű extrém" csomagját vegyétek igénybe, mely ugyanazt ígéri mint UPC csak FUP nélkül, melyiket választanák többen?

#2171 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 04. 12:57

Idézet: addictive - Dátum: 2007. febr. 4., vasárnap - 12:55

Ha nektek a UPC kábelen lenne olyan választási lehetőségetek, hogy egy másik cég "hegedű extrém" csomagját vegyétek igénybe, mely ugyanazt ígéri mint UPC csak FUP nélkül, melyiket választanák többen?

Nyilvánvalóan akkor is a UPC-t mivel annak van neve a szakmában :) Az átlagembereknek a név, a reklámkampány sokkal többet számít, mint egy eldugott FUP. Főleg, hogy a FUP alig pár százalék előfizetőt érint.

#2172 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 04. 12:58

Idézet: PaLa - Dátum: 2007. febr. 4., vasárnap - 12:46

Az eddigi ÁSzF-ekben is benne volt, hogy aki rendszeresen átlépi az 5/30/60 gigát, attól a szolgáltató könnyes búcsút vehet.

Hallottunk ilyen esetről? ;)

#2173 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 04. 12:58

Mindig lessz UPC előfizetésem.Több vas a tüzben alapon.
Több szolgáltató=nagyobb biztonságú hozzáférés.  :up:
-- UNIX/Linux System Administrator
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik

#2174 Felhasználó inaktív   Uthenger 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 04. 12:59

Idézet: addictive - Dátum: 2007. febr. 4., vasárnap - 12:55

akkor azt választanám amelyik stabilabb...
minek letölteni havonta 55 dvd-t?
tény hogy a 30G az tényleg nagyon kevés volt classicnál normál használat mellett /webtv - rádió/ + 1 kis tőtikézés esetén, de a 250G az szerintem csak annak nem elég akinek 3T se lenne elég...
ja bocs, a seed-et nem számoltam :)

#2175 Felhasználó inaktív   addictive 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 04. 13:00

Idézet: moq - Dátum: 2007. febr. 4., vasárnap - 13:57

Nyilvánvalóan akkor is a UPC-t mivel annak van neve a szakmában :) Az átlagembereknek a név, a reklámkampány sokkal többet számít, mint egy eldugott FUP. Főleg, hogy a FUP alig pár százalék előfizetőt érint.

Hát, 1-2 fórulakót elnézve, elég sokaknak "szálka" még az új FUP is, mely amúgy sokkal "FUP-abb"  mint az eddigi korlát. :D

#2176 Felhasználó inaktív   Uthenger 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 04. 13:07

szerintem 1szerüen ha eléred a 250G-t akkor lelassítanak ugyanúgy 90%al, aztán 1én oldódik a korlát mint eddig..
ha meg 3szor tulléped akkor jön a dádá...
ki kell próbálni hogy mi lesz a dádá :D

#2177 Felhasználó inaktív   addictive 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 04. 13:08

Idézet: Uthenger - Dátum: 2007. febr. 4., vasárnap - 13:59

akkor azt választanám amelyik stabilabb...
minek letölteni havonta 55 dvd-t?
tény hogy a 30G az tényleg nagyon kevés volt classicnál normál használat mellett /webtv - rádió/ + 1 kis tőtikézés esetén, de a 250G az szerintem csak annak nem elég akinek 3T se lenne elég...
ja bocs, a seed-et nem számoltam :)

Ezért is mondtam, hogy ugyanazt a szolgáltatást, beleértve a minőséget is, tehát stabilitásra mondjuk ugyanolyanok. Az egyikben van szó korlátozási lehetőségről, a másikban nincs. Tudatos (ÁSZF-et szerződéskötés előtt böngésző) előfizető szemében a korlátozási lehetőség szóösszetétel nem sok jót jelent. És akkor még az árak eltéréséről nem is beszéltünk, bár ma már nincs olyan nagy különbség árakban pl ADSLen, mint anno. De gondolom az sem mindegy hogy 13.000,-/hó FUPpal, vagy 9.000,-/hó FUP nélkül, ugyanazon a magas színvonalon. Na de nem akarom szétoffolni UPCs fórumot, csak érdekes lenne, ha UPC kábelen is lehetne választási lehetőség, elképzelhető, hogy az emellett is UPCt választó userek profitálnának belőle, mivel lehetne elvándorlás ugyanazon a kábelen.

#2178 Felhasználó inaktív   -=nfs=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 04. 13:08

Idézet: addictive - Dátum: 2007. febr. 4., vasárnap - 13:00

Hát, 1-2 fórulakót elnézve, elég sokaknak "szálka" még az új FUP is, mely amúgy sokkal "FUP-abb"  mint az eddigi korlát. :D

Az a szálka nem feltétlenül azért szálka, mert nem lesz elég!!! Hanem a parasztvakítás miatt :D ELTÖRLIK A KORLÁTOKAT persze ott van, hogy az eddigi korlátokat :) Tudnillik helyes megfogalmazásban ez a következőképpen hangzana. Modosítják a korlátot, vagy többszörösére emelik a jelenlegi korlátot. De nálam spec ez azt jelenti, hogy eltöröltek egy korlátot, majd rögtön létrehoztak egy újat :D Tehát csak modosításra került, nem törlésre. És ilyen nüansznyinak cseppet sem nevezhető hazugságokkal van tele a UPC történelme kis hazánkban.

#2179 Felhasználó inaktív   addictive 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 04. 13:11

Idézet: -=nfs=- - Dátum: 2007. febr. 4., vasárnap - 14:08

Az a szálka nem feltétlenül azért szálka, mert nem lesz elég!!! Hanem a parasztvakítás miatt :D ELTÖRLIK A KORLÁTOKAT persze ott van, hogy az eddigi korlátokat :) Tudnillik helyes megfogalmazásban ez a következőképpen hangzana. Modosítják a korlátot, vagy többszörösére emelik a jelenlegi korlátot. De nálam spec ez azt jelenti, hogy eltöröltek egy korlátot, majd rögtön létrehoztak egy újat :D Tehát csak modosításra került, nem törlésre. És ilyen nüansznyinak cseppet sem nevezhető hazugságokkal van tele a UPC történelme kis hazánkban.

A korlátot eltörölték, viszont mostnatól alkalmazzák a kerítést...  :Đ

Szerkesztette: addictive 2007. 02. 04. 13:11 -kor

#2180 Felhasználó inaktív   Uthenger 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 04. 13:16

Idézet: addictive - Dátum: 2007. febr. 4., vasárnap - 13:08

Ezért is mondtam, hogy ugyanazt a szolgáltatást, beleértve a minőséget is, tehát stabilitásra mondjuk ugyanolyanok. Az egyikben van szó korlátozási lehetőségről, a másikban nincs. Tudatos (ÁSZF-et szerződéskötés előtt böngésző) előfizető szemében a korlátozási lehetőség szóösszetétel nem sok jót jelent. És akkor még az árak eltéréséről nem is beszéltünk, bár ma már nincs olyan nagy különbség árakban pl ADSLen, mint anno. De gondolom az sem mindegy hogy 13.000,-/hó FUPpal, vagy 9.000,-/hó FUP nélkül, ugyanazon a magas színvonalon. Na de nem akarom szétoffolni UPCs fórumot, csak érdekes lenne, ha UPC kábelen is lehetne választási lehetőség, elképzelhető, hogy az emellett is UPCt választó userek profitálnának belőle, mivel lehetne elvándorlás ugyanazon a kábelen.

ha telhetetlen vagyok akkor a FUP nélkülit, de ott is rinyálnék 1folytába hogy mért csak ennyivel jön és miért nem 3szorennyivel... bár nem értem hogy ők miért nem dobnak össze 2-3an 1 szerverre v.melyik szerverparkban és lehet max sebességgel nyomulni tényleg korlátlanul, amit persze nem fog nézegetni, de az aránya jó lesz...

ha nincsenek "letöltöm a fél netet v. visszaseedelem" igényeim akkor teljesen mind1 melyiket választja az ember.
de attól függetlenül hogy adsl vs chello vitát akarsz kiváltani, nincs olyan aki uezt nyutja fup nélkül -ping, stabilitás, blabla- :)

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.