HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és volt korlátozások VIII - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és volt korlátozások VIII Értékeld a témát: -----

#2501 Felhasználó inaktív   rzerge 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 07. 10:43

Sziasztok!
Igaz nem olvastam végig mint a százmillió oldalt, de mintha senki nem vette
volna észre a javított ászf-ben vhol a 10es pontnál, hogy 250gb-ban határozták
meg az "extrem user" fogalmát.  :Đ  Ami annyit tesz, hogy az egymást követő
3 hónapban nem lehet több 250gb-nál az adatforgalmad (ugye le és fel egyaránt).
Ha mégis eléred -sőt- túlléped, akkor ejnye-bejnye, csökkentés meg figyelmeztetés.
És ha ezek után ismét sikerál teljesítened, akkor akár meg is szüntethetik a
szolgáltatást az adott felhasználókával. Ha jól értelmeztem a upc oldalán elérhető
ászf pdf fájlt.
Átlag arcnak 250gb sok az tény, de ahogy néztem van itt aki hivatalból töltöget
fel ill. le nagyobb fájlokat, annak azért lehet, hogy necces. Bár ha eddig is sikerült
a mostani korlátoknál, akkor ezek után sem fog gondot okozni.

Sorry, ha már elhangzott, csak gondoltam leírom, ha már a upc hangoztatja, hogy
korlátlan... Amúgy én is tagjuk vagyok, váltani is akartam, aztán azért nem váltottam,
mert írták, hogy korlátlan lesz meg ilyesmi... Hát ezek után majd kiderül mit sikerül
nekik ill. nekem alkotni. :)

uff
AsusP5K Premium/wifi,Intel-e6550,KingmaxMars 2x1gb-1066mhz,Gainward8800gt 512mb,Samsung160gb sata,WD3200AAKS,Pioneer d110dvd rw,TaganTG420-U1

#2502 Felhasználó inaktív   KekszNET 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 07. 10:44

Idézet: Hippo - Dátum: 2007. febr. 6., kedd - 21:06

Ha beteg vagy kezeltesd magad.

p2p szolgáltatásokat miért is kellene korlátozni? Te sem tudod igaz? Jah.. úgygondolod, hogy csak illegális dolgokat lehet velük tölteni?
Mielőtt idegbajoskodsz a fórumon inkább olvasd át amit írsz egy post gomb megnyomása előtt.

;)

azt en sem hiszem el hogy vki 10mbit-et vesz vagy tobbet bongeszni, megha egesz nap videa-t is nez :p

az biztos hogy vmihez kell neki, pl. nagy adatok megmozgatasahoz
es ebben nekem meg soha nem volt problemam UPC-vel, mindig full savon jott...

azt nem befolyasolja a p2p, ha upc nem tud 10mbit-et adni akkor ne is probalja :p
(mondjon pl. 7MBit-et)
ha nem tudja azt garantalni, p2p-tol fuggetlenul

es voltak olyan idok amikor mindenki tudta h orrba szajba lehet tolteni, es nalam akkor sem volt gaz.
ha az eszkozok birjak, akkor birjak a p2p-t is

ha a upc-nek nem kell a nagy adatforgalom, akkor nem kellenek neki a userek sem :p
::: <a href='http://www.keksz.net' target='_blank'>www.keksz.net</a>

#2503 Felhasználó inaktív   KekszNET 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 07. 10:46

Idézet: rzerge - Dátum: 2007. febr. 7., szerda - 11:43

Átlag arcnak 250gb sok az tény, de ahogy néztem van itt aki hivatalból töltöget fel ill. le nagyobb fájlokat, annak azért lehet, hogy necces. Bár ha eddig is sikerült a mostani korlátoknál, akkor ezek után sem fog gondot okozni.

Eddig ugy jatszottad ki a merot ahogy nem szegyelted :p
500GB-t is szedhettel minden gond nelkul.
(Bar ezt nem tudom megerositeni, mert soha nem probaltam, asszem 180 volt a legtobb)

#2504 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 07. 10:46

Idézet: rzerge - Dátum: 2007. febr. 7., szerda - 10:43

Sziasztok!
Igaz nem olvastam végig mint a százmillió oldalt, de mintha senki nem vette
volna észre a javított ászf-ben vhol a 10es pontnál, hogy 250gb-ban határozták
meg az "extrem user" fogalmát.  :Đ  Ami annyit tesz, hogy az egymást követő
3 hónapban nem lehet több 250gb-nál az adatforgalmad (ugye le és fel egyaránt).
Ha mégis eléred -sőt- túlléped, akkor ejnye-bejnye, csökkentés meg figyelmeztetés.
És ha ezek után ismét sikerál teljesítened, akkor akár meg is szüntethetik a
szolgáltatást az adott felhasználókával. Ha jól értelmeztem a upc oldalán elérhető
ászf pdf fájlt.
Átlag arcnak 250gb sok az tény, de ahogy néztem van itt aki hivatalból töltöget
fel ill. le nagyobb fájlokat, annak azért lehet, hogy necces. Bár ha eddig is sikerült
a mostani korlátoknál, akkor ezek után sem fog gondot okozni.

Sorry, ha már elhangzott, csak gondoltam leírom, ha már a upc hangoztatja, hogy
korlátlan... Amúgy én is tagjuk vagyok, váltani is akartam, aztán azért nem váltottam,
mert írták, hogy korlátlan lesz meg ilyesmi... Hát ezek után majd kiderül mit sikerül
nekik ill. nekem alkotni. :)

uff

Elkéstél, már volt ebből egy 10-20 oldalas vita :D Ebben a topicban megtalálod, nem kell sokat visszamenned, már ha érdekel :)
ASUS A8N-E|3000+ A64@9*290|MSI 6600GT|2x512 Twinmos-2,5-3-3-8-1T@220MHz|Maxtor+Samsung 80 GB 7200|LG 1730B TFT|FSP Blue Storm 400W

"Minden probléma megoldására több módszer létezik. Van amelyik elegáns, és van amelyik működik - ha nem is tökéletesen."

#2505 Felhasználó inaktív   rzerge 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 07. 10:49

Idézet: Peetie - Dátum: 2007. febr. 7., szerda - 11:46

Elkéstél, már volt ebből egy 10-20 oldalas vita :D Ebben a topicban megtalálod, nem kell sokat visszamenned, már ha érdekel :)

hát igen, aki lusta...  :Đ
de lehet hogy akkor "gyorsan átfutom"  :cool:

szerk: lehet hogy értelmezési problémáim voltak, szentül meg voltam győződve, hogy 3hónapra van a 250gb
nem pedig havonta 250gb vagyis 3hónap átlaga 250gb :) ejj de régen volt magyar óra  :Đ

Szerkesztette: rzerge 2007. 02. 07. 11:34 -kor

AsusP5K Premium/wifi,Intel-e6550,KingmaxMars 2x1gb-1066mhz,Gainward8800gt 512mb,Samsung160gb sata,WD3200AAKS,Pioneer d110dvd rw,TaganTG420-U1

#2506 Felhasználó inaktív   Uthenger 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 07. 11:34

Idézet: KekszNET - Dátum: 2007. febr. 7., szerda - 10:44

;)

azt en sem hiszem el hogy vki 10mbit-et vesz vagy tobbet bongeszni, megha egesz nap videa-t is nez :p

az biztos hogy vmihez kell neki, pl. nagy adatok megmozgatasahoz
es ebben nekem meg soha nem volt problemam UPC-vel, mindig full savon jott...

azt nem befolyasolja a p2p, ha upc nem tud 10mbit-et adni akkor ne is probalja :p
(mondjon pl. 7MBit-et)
ha nem tudja azt garantalni, p2p-tol fuggetlenul

es voltak olyan idok amikor mindenki tudta h orrba szajba lehet tolteni, es nalam akkor sem volt gaz.
ha az eszkozok birjak, akkor birjak a p2p-t is

ha a upc-nek nem kell a nagy adatforgalom, akkor nem kellenek neki a userek sem :p

ez az egész csak számháború, arról szól hogy ki tud többet mondani kevesebbért.
Az átlagember a számokat és a havidíjat nézi.
ADSL-nél a 8M többnyire 6-6.5M, majd kiderül hogy a UPC-nél mennyi lesz :)
mindenki igérhet 50Mbit-et is, ha a garantált az ennek töredéke.

Manapság szerintem elég sok helyen meg van osztva a net, és így ha valaki töltöget, attól még a többiek is sávszélhez jutnak. 3 gépnél ha már v.ki töltöget 1 megás netnél 100K-val, a többiek eléggé lassuak lesznek :)

a nagy adatforgalom meg sztem senkinek nem kell, hiszen amiatt kell fejleszteniük a szolgáltatóknak
de ez van ezt kell szeretni alapon kénytelenek elviselni.

#2507 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 07. 11:41

Idézet: llamada - Dátum: 2007. febr. 7., szerda - 9:02

Offoffoff:

Kezdők ezek, kérem...

Tessék, a nagy testvér már a Gulágra küldi az illegális Windows használókat....

(Nem kamu, az az erdeti, Gorbacsov-féle levél Bill Gates-nek.

Pfff.

JÉgeralsó,tundrabugyi kéznél. :Đ  :D

(Gyengébbek kedvéért számlával igazolható windowsaim vannak... :p )

Szerkesztette: tikva 2007. 02. 07. 11:42 -kor

-- UNIX/Linux System Administrator
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik

#2508 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 07. 11:59

Idézet: Uthenger - Dátum: 2007. febr. 7., szerda - 11:34

ez az egész csak számháború, arról szól hogy ki tud többet mondani kevesebbért.
Az átlagember a számokat és a havidíjat nézi.
ADSL-nél a 8M többnyire 6-6.5M, majd kiderül hogy a UPC-nél mennyi lesz :)
mindenki igérhet 50Mbit-et is, ha a garantált az ennek töredéke.

A matáv sem zuhant meg attól, hogy pár hc átment vmi kis szolgáltatóhoz dísznek. A korábbi dilemma jön elő, hogy mivel a lakossági netszolgáltatás nem "faltól falig" kitömött drótokról és dedikált nemzetközi és belföldi sávszélességekről szól, hanem jó esetben 10-30%-ban lefedezett nagyker sávészekről, nyilván, beldöldre jobban, mint külföldre.  Így viszont, a megosztott használat miatt ha tényleg "korlátlan" lenne, az a userek 94%-ának értéktelen üveggolyó, mert az évben 11 hónapban nem megy 20-40GB fölé legalább. Közben, azok a hc-k, akik meg szalagra írják a netet, azok ennél nagyságrenddel többet visznek, azaz minimum 10-30 átlaguser kapacitását fogják le. A netszolgáltatóhoz befizetett közel azonos pénzekból (nincs nagyságrendi befizetési eltérés a std-től az plus/pro közötti sávban) így a hc-k forgalmát az átlagosok fizetik. Szerintem nyugodtan lehetne úgy hc csomag (hogy a sima előfizetéseken ne legyen hc forgalom, azt persze be kellene tudni tartatni), hogy neki ténylegkorlátlan, de ez gyakorlatilag a business garantált sávszélességű  árazása szerint lenne árazva. Valószínűleg a havi fél terák intenzív lehúzása nyilván igényli is a business jellegű szolgálatást, hogy finoman fogalmazzak.
Így nincs rinya, hogy kevés a 250GB-s extreme user kategória (ami ugye így is csendben kb 100G-vel több, mint a T) stb stb. Szerintem ez mindenki megelégedésére szolgáló megoldás lenne :D

(Kérdezzük meg a nem hc userekt, hogy szivesen fizetnének-e kevesebbet, ha a díjukból a hc-kre eső részt nem kéne nekik fizetni ... Mivel a userek legalább 94%-a nem hc,ezért viszonylag garantált lenne az eredmény.)

Szerkesztette: llamada 2007. 02. 07. 12:04 -kor

#2509 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 07. 12:00

offoffoff

Idézet: tikva - Dátum: 2007. febr. 7., szerda - 11:41

Pfff.

JÉgeralsó,tundrabugyi kéznél. :Đ  :D

(Gyengébbek kedvéért számlával igazolható windowsaim vannak... :p )

Ubuntu, opensuse.

Egyébként ezt reagálják a helyi iskolák is, nyomulnak át Linux+OpenOffice-ra, most nagy ott a riadalom....

Szerkesztette: llamada 2007. 02. 07. 12:01 -kor

#2510 Felhasználó inaktív   LesiaLovag 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 07. 12:28

Idézet: llamada - Dátum: 2007. febr. 7., szerda - 12:00

offoffoff

Ubuntu, opensuse.

Egyébként ezt reagálják a helyi iskolák is, nyomulnak át Linux+OpenOffice-ra, most nagy ott a riadalom....

És még a nagy európai autógyártók (pl Citroen) is leselejtezik a picipuha ablakost, helyette arra a néhány tízezer gépre Linuxot pakolnak.  :respect:

Ja és, hogy klasszikusokat gondoljak tovább: "250Gbytenak mindenre elégnek kell lennie...."

:D
" az élet egy ritka szar játék, de a grafikája nagyon ott van!"

#2511 Felhasználó inaktív   ufonauta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 07. 12:48

Idézet: llamada - Dátum: 2007. febr. 7., szerda - 12:59

A matáv sem zuhant meg attól, hogy pár hc átment vmi kis szolgáltatóhoz dísznek. A korábbi dilemma jön elő, hogy mivel a lakossági netszolgáltatás nem "faltól falig" kitömött drótokról és dedikált nemzetközi és belföldi sávszélességekről szól, hanem jó esetben 10-30%-ban lefedezett nagyker sávészekről, nyilván, beldöldre jobban, mint külföldre.  Így viszont, a megosztott használat miatt ha tényleg "korlátlan" lenne, az a userek 94%-ának értéktelen üveggolyó, mert az évben 11 hónapban nem megy 20-40GB fölé legalább. Közben, azok a hc-k, akik meg szalagra írják a netet, azok ennél nagyságrenddel többet visznek, azaz minimum 10-30 átlaguser kapacitását fogják le. A netszolgáltatóhoz befizetett közel azonos pénzekból (nincs nagyságrendi befizetési eltérés a std-től az plus/pro közötti sávban) így a hc-k forgalmát az átlagosok fizetik. Szerintem nyugodtan lehetne úgy hc csomag (hogy a sima előfizetéseken ne legyen hc forgalom, azt persze be kellene tudni tartatni), hogy neki ténylegkorlátlan, de ez gyakorlatilag a business garantált sávszélességű  árazása szerint lenne árazva. Valószínűleg a havi fél terák intenzív lehúzása nyilván igényli is a business jellegű szolgálatást, hogy finoman fogalmazzak.
Így nincs rinya, hogy kevés a 250GB-s extreme user kategória (ami ugye így is csendben kb 100G-vel több, mint a T) stb stb. Szerintem ez mindenki megelégedésére szolgáló megoldás lenne :D

(Kérdezzük meg a nem hc userekt, hogy szivesen fizetnének-e kevesebbet, ha a díjukból a hc-kre eső részt nem kéne nekik fizetni ... Mivel a userek legalább 94%-a nem hc,ezért viszonylag garantált lenne az eredmény.)

Ott a pont.

Bár én nem is az ár oldaláról közelíteném a témát, hanem a használhatóság oldaláról. Mert bár nem töltök többszáz gigát havonta (jópár oldallal ezelőtt is írtam már), de ha mégis töltök, akkor azt szeretném max sávszélen megtenni. Ráadásul úgy, hogy négy gép lóg a router lan portjain és egy noti a wifin.
Nem örülök neki, ha félgőzzel kell neteznem, mert Kovács Pistike és a haverjai a negyediken letükrözik az internetet. 

Úgyhogy én is egy olyan megátalkodott manus vagyok, aki elő mert fizetni a plusra úgy, hogy nem tölti le a fél hálót.

Egyébiránt a fiam szokott néha torrentezni oszt rákérdeztem tegnap:
- Mondd csak! Neked jön rendesen? Mert sokan panaszkodnak.
- Elkocog. Most is jön 4 K-val.
- Biza nem sok.
- Hova siessek fater? "hun van még karácsony?"

#2512 Felhasználó inaktív   Simon Templar 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 07. 13:00

Idézet: ufonauta - Dátum: 2007. febr. 7., szerda - 11:48

Hova siessek fater? "hun van még karácsony?"

Oké, ha karácsonyi nótákat töltöget akkor persze, hogy ráér.  :)

#2513 Felhasználó inaktív   PaLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 07. 13:06

Idézet: ufonauta - Dátum: 2007. febr. 7., szerda - 13:48

Ott a pont.

Bár én nem is az ár oldaláról közelíteném a témát, hanem a használhatóság oldaláról. Mert bár nem töltök többszáz gigát havonta (jópár oldallal ezelőtt is írtam már), de ha mégis töltök, akkor azt szeretném max sávszélen megtenni. Ráadásul úgy, hogy négy gép lóg a router lan portjain és egy noti a wifin.
Nem örülök neki, ha félgőzzel kell neteznem, mert Kovács Pistike és a haverjai a negyediken letükrözik az internetet. 

Úgyhogy én is egy olyan megátalkodott manus vagyok, aki elő mert fizetni a plusra úgy, hogy nem tölti le a fél hálót.

Egyébiránt a fiam szokott néha torrentezni oszt rákérdeztem tegnap:
- Mondd csak! Neked jön rendesen? Mert sokan panaszkodnak.
- Elkocog. Most is jön 4 K-val.
- Biza nem sok.
- Hova siessek fater? "hun van még karácsony?"

Igazából ezért mondom, hogy ha valaki egy-egy cuccot leszed, megnézi, esetleg kettőt, azzal nem nagyon fog hc-nek számítani. Inkább az a baj, hogy kétfelé lehet osztani a dolgot.

Az egyik tábor, aki p2p valahol lóg, és iszonyat mennyiségű cuccot szed le, amit ugye vagy meg tud nézni, vagy nem. Amikor éppen nem tölt, akkor feltölt. Nem egy személyben kell gondolkodni, 4 különböző érdeklődésű embernél ez is szép mennyiség.

A másik a multimédiás tartalmak online kategória, ahol lehet nézni 2-3-4 mbites cuccokat is. Itt a kérdés, hogy nem kellene-e leállítani, ha nem nézed. Persze visszatér a kérdés, hogy mivan, ha mellette dolgozol, stb... Ugye itt napi 10 órát mehet egy jobb csatorna.

Értelmetlen tükrözésnél nem látom a dolgok értelmét, ha leszedi, de nem nézi meg, akkor semmi értelme a dolognak.

Ugye a net azért van, hogy használjuk. Az ésszerű mértéket meg lehet tartani (az első 2 hónap után...).

A gyerek torrentjére visszatérve: neki van igaza, nem kell idegeskedni, holnap is ráér. De ha mondjuk éppen haverokkal összeültök filmeket nézni dumálni sörözni, akkor jó, ha míg egyet megnézel, addig egy új leér, hogy folytatni tudjátok. Ez persze nem követelmény (létezik a társasjáték, kártya, stb.. is).

#2514 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 07. 13:10

Idézet: ufonauta - Dátum: 2007. febr. 7., szerda - 12:48

...nem is az ár oldaláról közelíteném a témát, hanem a használhatóság oldaláról. ...

Pontosan, az a lényeg, hogy legyen elkülönített kapacitásfedezet a chello hálón belül és a külső kapcsolatokban is a hc felhasználásra méretezve, meg a normálra is, és a kettő ne egymás elől szívja el a levegőt. Nyilván nem a gyaloguser fogja a hc elől....

#2515 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 07. 13:15

Idézet: llamada - Dátum: 2007. febr. 7., szerda - 12:00

offoffoff

Ubuntu, opensuse.

az allam megvette a windowst az iskolaknak...
meg azért nemhinnem, hogy a sajat udvarat kezdene el soprogetni az allam.. (minek buntessenek meg egy iskolat, mikor a buntetest ugyis az allam fizeti ki kozvetve...)
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#2516 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 07. 13:20

Idézet: charlie - Dátum: 2007. febr. 7., szerda - 13:15

Cikk olvas: Oroszország. Ott van a Gulag, csak azért.

#2517 Felhasználó inaktív   ufonauta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 07. 13:22

Idézet: Simon Templar - Dátum: 2007. febr. 7., szerda - 14:00

Oké, ha karácsonyi nótákat töltöget akkor persze, hogy ráér.  :)

OFF
Ah... az idézet klasszikus volt.
Az Indul a bakterház-ban Bendegúz szállóigéje, hogy miért is nem mondta meg, mit izent a Miska bácsi. (patás)
ON

#2518 Felhasználó inaktív   PaLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 07. 13:37

Idézet: ufonauta - Dátum: 2007. febr. 7., szerda - 14:22

OFF
Ah... az idézet klasszikus volt.
Az Indul a bakterház-ban Bendegúz szállóigéje, hogy miért is nem mondta meg, mit izent a Miska bácsi. (patás)
ON

Szerintem viccelt...

#2519 Felhasználó inaktív   KekszNET 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 07. 13:39

Idézet: charlie - Dátum: 2007. febr. 7., szerda - 14:15

meg azért nemhinnem, hogy a sajat udvarat kezdene el soprogetni az allam.. (minek buntessenek meg egy iskolat, mikor a buntetest ugyis az allam fizeti ki kozvetve...)

Igy van, iskolakban annyi az illeglis cucc, mert a tanarok hasznalnak de nem veszi meg az allam.
A "szervek" meg elobb mennek barhova mashova elobb mint oda.

#2520 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 07. 15:30

Életemben 7 alkalommal vettem windows-t.
Linuxot csak akkor használok ha muszáj.
Részemről elégedett vagyok az ms cuccokkal,a hibákat megszoktam megtanultam.
Fogyasztói társadalomban mért pont az operációs rendszer ne avulna el?
Viszont aki ismeri a tanár+diák ms koncepciót az tudja igencsak potom pénzért
kapják a legalitást,a KÖZ alkalmazottai és a diákok.
Mégsem sirok,hogy kérem nekem ez hátrányos...  :Đ
-- UNIX/Linux System Administrator
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.