HWSW Informatikai Kerekasztal: ADSL sávszélességemelés 2007 III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ADSL sávszélességemelés 2007 III. Értékeld a témát: -----

#2381 Felhasználó inaktív   Danika123 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 05. 18:28

Idézet: Piton - Dátum: 2007. márc. 5., hétfő - 17:13

Hidd el en sajnalom... Szivesen segitenek... Epp ugy mint itt a kornyeken, de sajnos en is csak a kozlemenyeket tudom... En is eppen ugy  :reklamacio:  De semmi... Jelenleg ott tartunk, hogy egyre no azoknak a szama akik szeretnenek es nem is fenysebesseggel meg 12-24 megaval, hanem csak 1megaval 4 megaval es paran 8, de semmi sehol...
Betelt a dslam aztan ennyi volt...
A fejlesztesekben meg en sem nagyon hiszek... Sot azt is hallottam, h pl Sopron es Szhely egyes reszein se tudnak semmit se csinalni...

Poen, most eppen okoska hallotta benn t-com, h nalunk is lesz kabelnet... :) Hehe vicc az benn, h halozat sik alkalmatlan... De persze marcius 1tol indult... :) (esetleg vki agyaban... de itt tuti nem...)

hm felénk most húzzák ki a kábeltévét. aztán aztmondják h lesz rajta net is.
na szval ezen lenne a kábelnet is? amúgy meg egy linket lehet kani h hol lehet káblenetes netet nézni? :D
h egykicsit offoljunk is  :Đ
<Gigabyte G31-S2L><E5200@3666mhz><2*2gb@889><HD4770><X-fi Xtreme gamer>

#2382 Felhasználó inaktív   Piton 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 18:39

Idézet: Danika123 - Dátum: 2007. márc. 5., hétfő - 18:28

hm felénk most húzzák ki a kábeltévét. aztán aztmondják h lesz rajta net is.
na szval ezen lenne a kábelnet is? amúgy meg egy linket lehet kani h hol lehet káblenetes netet nézni? :D
h egykicsit offoljunk is  :Đ

trekabelnek a honlapjan asszem fenn van vhol... legalabbis volt, de most persze hirtelen nem latom :s
de marha keves helyen :(

#2383 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 19:23

Idézet: IGNOTUS - Dátum: 2007. márc. 5., hétfő - 14:26

Hellósztok
Arról is érdemes lenne beszélgetni és utána felgyujtani a szolgáltatókat ,hogy hiába a hatalmas sávszélességnövelés,bazira nem fog működni mindenhol,főleg aki jó messze van a bázistól.
Nekem tvnetes adsl2+ netem van papíron akár 12-18 megabites sebességgel ,de kb odáig jutottunk hogy a 10-megabitnél ledobál meg befagy a hardware a tcomnál és szopás az egész, ezért az a megoldás, hogy és itt a lényeg amit a netoldalon hatalmas kiírásoknál, hogy nesze most csak 1 forint az 1milliókimondhatatlan megabájt sávszélesség ,hogy ha nem megy akkor lekorlátozzuk arra amin stabilan megy, na ez nálam kb 6megabitig stabil, pedig kb fél kilóméterre vagyok a bázistól.Ennyit a nagy sza*rakás fejlesztésükről.Majd esetleg a XXII századba elérjük hogy mindenkinél stabilan menjen a 18megabites net. Ja és amíg gagyi 4000 forintos modemeket osztogatnak még az adls2+ os eléréshez is amik túlmelegszenek meg ic hibásak addig ne is csodálkozzunk ,éljen MAGYARORSZÁG a szemétlerakat.És ezekután próbálj reklamálni hogy pedig a szerződéseden már 10 megabit felett vagy, de nem megy annyival és csináljanak akkor valamit hogy menjen ,mégha fizetsz sem tudnak ,mert csak szemfényvesztés az egész és kiváltság és szerencse ha eléred azt amit beigértek és amit a reklámokban tukmálnak és hogy ezt garantálják.HÁT GARANTÁLJÁK, ne csak bohóckodjanak.

A választási lehetősége mindenkinek megvan. Elő lehet venni az 56k-s modemet, az stabilan tudott 52k-t vagy kevesebbet.
"Magyarországot" többek között mi is alkotjuk. A magyar ember sokmindent nagyon tud, de talán sírni tud/szokott a legjobban! Néhány évvel ezelőtt még modemen nyomtuk. Azóta nagyon sokat fejlődött az internet Mo-n. Persze mindig panaszkodtunk, hogy milyen rossz nekünk. Miért kell mindig elégedetlenkedni? Pontosabban vágyni/törekedni kell a jóra, és a jobbra, de nem lehet ezt egy kicsit szolídabban?

Szóval óvatosabban a sárdobálással.

Egyik kedves barátom mondta valakinek, aki hasonlóan elégetlenkedett, hogy "Neked se lehet egy jóízűt szarni!".
Vulgárisan hangzik, de valami iróniába burkolt igazság van benne.

Azért halkan megkérdezem, hogy mire nem elég a 6Mbit/s?
Én szinte észre sem vettem, hogy 3-ról 10 megára emelték a sávszélt, pedig lehet, hogy többet ülök az internet előtt, mint Te. ;)
Az tény, hogy ritkán töltök le nagy file-okat, inkább csak a 'normális' internetezés megy, de az nagyon. (havi 25GB, csak net, meg árlisták, driverek, frissítések, levelek, skype, winvnc, stb.!!! Rádió, meg egyéb streaming média pedig nem.)
"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

#2384 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 19:48

Idézet: IGNOTUS - Dátum: 2007. márc. 5., hétfő - 13:26

Hellósztok
Arról is érdemes lenne beszélgetni és utána felgyujtani a szolgáltatókat ,hogy hiába a hatalmas sávszélességnövelés,bazira nem fog működni mindenhol,főleg aki jó messze van a bázistól.
Nekem tvnetes adsl2+ netem van papíron akár 12-18 megabites sebességgel ,de kb odáig jutottunk hogy a 10-megabitnél ledobál meg befagy a hardware a tcomnál és szopás az egész, ezért az a megoldás, hogy és itt a lényeg amit a netoldalon hatalmas kiírásoknál, hogy nesze most csak 1 forint az 1milliókimondhatatlan megabájt sávszélesség ,hogy ha nem megy akkor lekorlátozzuk arra amin stabilan megy, na ez nálam kb 6megabitig stabil, pedig kb fél kilóméterre vagyok a bázistól.Ennyit a nagy sza*rakás fejlesztésükről.Majd esetleg a XXII századba elérjük hogy mindenkinél stabilan menjen a 18megabites net. Ja és amíg gagyi 4000 forintos modemeket osztogatnak még az adls2+ os eléréshez is amik túlmelegszenek meg ic hibásak addig ne is csodálkozzunk ,éljen MAGYARORSZÁG a szemétlerakat.És ezekután próbálj reklamálni hogy pedig a szerződéseden már 10 megabit felett vagy, de nem megy annyival és csináljanak akkor valamit hogy menjen ,mégha fizetsz sem tudnak ,mert csak szemfényvesztés az egész és kiváltság és szerencse ha eléred azt amit beigértek és amit a reklámokban tukmálnak és hogy ezt garantálják.HÁT GARANTÁLJÁK, ne csak bohóckodjanak.

Kötelezett valaki arra, hogy ADSL szolgáltatásra fizess elő? Ott van a kábelnet meg a béreltvonal. Ha téged zavar, hogy a technikai lehetőségek nálad nem adnak 10Mbps vagy annál nagyobb letöltési sebességet akkor miért nem térsz át olyan szolgáltatásra ahol nincsenek olyan technikai akadályok mint az ADSL esetében.

Szerkesztette: wpepi 2007. 03. 05. 19:49 -kor

#2385 Felhasználó inaktív   kigyi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 05. 22:15

Idézet: Zpalee - Dátum: 2007. márc. 5., hétfő - 12:18

Szerintem már mindnekinek emeltek..

És láss csodát ez nem így van :(
Még pl. nálam sem emeltek pedig a városban tudtommal rajtam kívül márcsak 1 ember van hasonló helyzetben.
Itt még mindig 2Mb van, pedig itt a központ kb 150m-re tehát biztos érezném ha emelnének rajta de eddig semmi.  :reklamacio:
Egyébként bár nem ehhez a hsz-hez szól, de nagyon tudom sajnálni azt akinek 6Mb megy csak hát te szegény.
Nekem nem is a letöltés mint inkább a feltöltés lenne fonto.
Másfél évig 4800/608-as DSL-em volt most nagyon hiányzik erre csesznek emelni, hogy legalább újra legyen uppom.

#2386 Felhasználó inaktív   Zpalee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 22:24

Idézet: kigyi - Dátum: 2007. márc. 5., hétfő - 22:15

...
Másfél évig 4800/608-as DSL-em volt most nagyon hiányzik erre csesznek emelni, hogy legalább újra legyen uppom.

1, Akkor sorry, az én ismerőseimnek már mind megy, igaz nem mindenki elégedett, mert sokan "csak" 4-5-6-ot kaptak a 8 helyett. Persze azt énis nagyon "sajnálom, aki azért sír, mert "csak" 7xxx-re syncel neki 8000 helyett...

2, Nekem is az UP-pal volt tele a t*köm, vagyis azzal hogy szinte csak annyit adnak, amennyi a 8 mbites letöltés mellé "feltétlenül" szükséges a visszaigazoló adatok elküldéséhez. Ezért váltottam pantelre ;) igaz nagyon kevés helyen vannak, és ha ma rendeled meg, már csak a legnagyobb csomaghoz adnak 768 upot..

#2387 Felhasználó inaktív   Piton 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 22:53

Idézet: kigyi - Dátum: 2007. márc. 5., hétfő - 22:15

Még pl. nálam sem emeltek pedig a városban tudtommal rajtam kívül márcsak 1 ember van hasonló helyzetben.
Itt még mindig 2Mb van, pedig itt a központ kb 150m-re tehát biztos érezném ha emelnének rajta de eddig semmi.  :reklamacio:
Egyébként bár nem ehhez a hsz-hez szól, de nagyon tudom sajnálni azt akinek 6Mb megy csak hát te szegény.

Megkerdezted a szolgaltatod, h emeltek-e? en se erzekeltem, aztan bejelentettem, mert nalam mar nem h nem nott, hanem a 192es up helyett 55 volt... :) Erre bejelentes utan kb 1 oraval mar elkezdett felfele maszni...

#2388 Felhasználó inaktív   kigyi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 22:59

Idézet: Piton - Dátum: 2007. márc. 5., hétfő - 22:53

Megkerdezted a szolgaltatod, h emeltek-e? en se erzekeltem, aztan bejelentettem, mert nalam mar nem h nem nott, hanem a 192es up helyett 55 volt... :) Erre bejelentes utan kb 1 oraval mar elkezdett felfele maszni...

Nem megyek vele sokra mivel az externetről van szó azok meg bagóznak az egészre így szopi van nekem úgynéz ki.

#2389 Felhasználó inaktív   iNTi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 23:06

Idézet: Piton - Dátum: 2007. márc. 5., hétfő - 19:39

trekabelnek a honlapjan asszem fenn van vhol... legalabbis volt, de most persze hirtelen nem latom :s
de marha keves helyen :(

Mondjuk a térkábelnél eddig ismerőseimnél szerzett szerény tapasztalataim alapján még a nem emelt ADSL is jobb.
Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem hogy alacsony a kerítés.

#2390 Felhasználó inaktív   iNTi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 23:10

Idézet: Csirke - Dátum: 2007. márc. 5., hétfő - 20:23

A választási lehetősége mindenkinek megvan. Elő lehet venni az 56k-s modemet, az stabilan tudott 52k-t vagy kevesebbet.
"Magyarországot" többek között mi is alkotjuk. A magyar ember sokmindent nagyon tud, de talán sírni tud/szokott a legjobban! Néhány évvel ezelőtt még modemen nyomtuk. Azóta nagyon sokat fejlődött az internet Mo-n. Persze mindig panaszkodtunk, hogy milyen rossz nekünk. Miért kell mindig elégedetlenkedni? Pontosabban vágyni/törekedni kell a jóra, és a jobbra, de nem lehet ezt egy kicsit szolídabban?

Egyik kedves barátom mondta valakinek, aki hasonlóan elégetlenkedett, hogy "Neked se lehet egy jóízűt szarni!".

Én szinte észre sem vettem, hogy 3-ról 10 megára emelték a sávszélt, pedig lehet, hogy többet ülök az internet előtt, mint Te. ;)
Az tény, hogy ritkán töltök le nagy file-okat, inkább csak a 'normális' internetezés megy, de az nagyon. (havi 25GB, csak net, meg árlisták, driverek, frissítések, levelek, skype, winvnc, stb.!!! Rádió, meg egyéb streaming média pedig nem.)

Én pl. fizetek az ISP-nek 14 rugót havonta az ADSL-ért. Lehet, hogy állandóan nem használom ki, de amikor letöltök egy fájlt, akkor örülnék neki, hogy a 14 rugómért megkapom azt a max. sávszélt. A magyar ember néhány éve még valóban modemmel nyomult, de az nem azt jelenti, hogy az akkor így volt jó, hanem az, hogy európa eme kis elmaradt szegletében a magasságos T-Com úgyérezte, hogy még ezzel jó nagyot szakíthat rajtunk. A mostani sávszélemeléssel kezdjük el elérni azt a csodálatos már-már utópisztikus állapotot, amikor kezdhetjük azt mondani, hogy a szolgáltatások értékarányosan kezdik megközelíteni a nyugati szinvonalat. Tehát szerintem igenis jogosan sír a magyar ember a pénzéért cserébe kapott szolgáltatások miatt. Már csak azért is, mert ha mindenki ülne, és beletörődne abba, hogy átkefélik nagy cégek, akkor még a végén azt hinnék, hogy ez egy akkora balek ország, hogy itt nem kell fejleszteni semmit, jó ezeknek a szar is drágán.
Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem hogy alacsony a kerítés.

#2391 Felhasználó inaktív   Piton 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 23:20

Idézet: kigyi - Dátum: 2007. márc. 5., hétfő - 22:59

Nem megyek vele sokra mivel az externetről van szó azok meg bagóznak az egészre így szopi van nekem úgynéz ki.

Attol meg, ha megmondjak, akkor egyertelmu lesz szamodra... Es onnantol t-com fele szolhatsz, h hat ugy latod, valami zur van... veszteni nem vesztesz vele... tobbeknek is bejott mar...  :)

#2392 Felhasználó inaktív   Piton 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 23:21

Idézet: iNTi - Dátum: 2007. márc. 5., hétfő - 23:06

Mondjuk a térkábelnél eddig ismerőseimnél szerzett szerény tapasztalataim alapján még a nem emelt ADSL is jobb.

En nem is akarok kabelnet... :) Valahogy inkabb kihagyom... De tudod, a tapasztalatlanoknak hiaba mondod... Aki nem tapasztalta, aki nem ert hozza... had ne folytassam...

#2393 Felhasználó inaktív   kigyi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 23:22

Idézet: Piton - Dátum: 2007. márc. 5., hétfő - 23:20

Attol meg, ha megmondjak, akkor egyertelmu lesz szamodra... Es onnantol t-com fele szolhatsz, h hat ugy latod, valami zur van... veszteni nem vesztesz vele... tobbeknek is bejott mar...  :)

Én már szóltam nekik de csesznek rá................
Sajnos a T-com fele meg mivel externetes vagyok nemtudok mit szólni.

#2394 Felhasználó inaktív   Piton 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 23:39

Idézet: kigyi - Dátum: 2007. márc. 5., hétfő - 23:22

ha t-com teruleten vagy akkor a vonal a t-com-e azaz a sebesseget a vonalra fizikailag o allitja be...

#2395 Felhasználó inaktív   addictive 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 06. 01:03

Idézet: kigyi - Dátum: 2007. márc. 6., kedd - 0:22

A T-Comot a telefonvonalad alapján kell megközelíteni, mivel ott közvetlen hozzájuk tartozol, aztán szépen ADSLre terelni a szót... ;)

#2396 Felhasználó inaktív   tommiking 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 06. 07:40

Idézet: Csirke - Dátum: 2007. márc. 5., hétfő - 19:23

3>>>10 az chello.semmi köze a dsl hez.na most menj egy faluba ahol a legközelbbi dslam mondjuk 5Km megy max 2M-l és többet fizetsz mint akinek megy 4M-l up to power.amikor elkezdték mondtam hogy ez baromság amit csinál,egy sima dupla bőven bőven elég lett volna.dehát a magyar telhetetlen nesze neked up to.(nekem megy az up to 8 nem magam miatt mondom ezt)

#2397 Felhasználó inaktív   tommiking 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 06. 07:42

Idézet: Piton - Dátum: 2007. márc. 5., hétfő - 23:39

ha t-com teruleten vagy akkor a vonal a t-com-e azaz a sebesseget a vonalra fizikailag o allitja be...

a 360T tícomos firmel szar ,de a chipje sokkal jobb mint a 360R ben levő trendchip, a 380T ben levő chip még plusz 25-30%-l erősebb mint a 360T-é

#2398 Felhasználó inaktív   tommiking 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 06. 07:44

Idézet: Zpalee - Dátum: 2007. márc. 5., hétfő - 22:24

1, Akkor sorry, az én ismerőseimnek már mind megy, igaz nem mindenki elégedett, mert sokan "csak" 4-5-6-ot kaptak a 8 helyett. Persze azt énis nagyon "sajnálom, aki azért sír, mert "csak" 7xxx-re syncel neki 8000 helyett...

2, Nekem is az UP-pal volt tele a t*köm, vagyis azzal hogy szinte csak annyit adnak, amennyi a 8 mbites letöltés mellé "feltétlenül" szükséges a visszaigazoló adatok elküldéséhez. Ezért váltottam pantelre ;) igaz nagyon kevés helyen vannak, és ha ma rendeled meg, már csak a legnagyobb csomaghoz adnak 768 upot..

hááát elég kevés az is de ennyi a korlát na jó nem ennyi de nem sokkal több viszont ekkora uppal soha nem fogsz letölteni max sebivel..mégha a központ a házban van akkor sem

#2399 Felhasználó inaktív   tommiking 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 06. 07:46

Idézet: iNTi - Dátum: 2007. márc. 5., hétfő - 23:10

Én pl. fizetek az ISP-nek 14 rugót havonta az ADSL-ért. Lehet, hogy állandóan nem használom ki, de amikor letöltök egy fájlt, akkor örülnék neki, hogy a 14 rugómért megkapom azt a max. sávszélt. A magyar ember néhány éve még valóban modemmel nyomult, de az nem azt jelenti, hogy az akkor így volt jó, hanem az, hogy európa eme kis elmaradt szegletében a magasságos T-Com úgyérezte, hogy még ezzel jó nagyot szakíthat rajtunk. A mostani sávszélemeléssel kezdjük el elérni azt a csodálatos már-már utópisztikus állapotot, amikor kezdhetjük azt mondani, hogy a szolgáltatások értékarányosan kezdik megközelíteni a nyugati szinvonalat. Tehát szerintem igenis jogosan sír a magyar ember a pénzéért cserébe kapott szolgáltatások miatt. Már csak azért is, mert ha mindenki ülne, és beletörődne abba, hogy átkefélik nagy cégek, akkor még a végén azt hinnék, hogy ez egy akkora balek ország, hogy itt nem kell fejleszteni semmit, jó ezeknek a szar is drágán.

még mindig sok helyen nincs lehetőség szélessávra...emlékeztek a reklámra ő még dialupot használ..mire megkérdezik és mit eszik? mondjam a válasz?.

Szerkesztette: tommiking 2007. 03. 06. 07:46 -kor

#2400 Felhasználó inaktív   tommiking 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 06. 07:56

Idézet: shabba - Dátum: 2007. márc. 5., hétfő - 11:11

Nem állandó. Ahogy növelik a sávszél úgy csökken a margin. De a margin nem csökkenhet akármeddig, 10 db alá nem célszerű lemenni mert akkor instabillá válik és szakadni fog. Épp ezért a sávszél sem nőhet akármeddig, mert a margin csökkenésének is vannak alsó határai. A transmit powerrel lehet a margin értékét növelni, de a TP sem emelhető az egekbe, az ADSL szabvány meghatározza mennyi lehet a maximum értéke, ami úgy tudom 20 dbm.

shabba a gdmt szabvány valóban max 20Tp-t tud a dsl2 25tp-t a dsl2+ 38-t de a tícom elkövetett szvsz!!! egy nagy hibát az 1Mseknek is csúcson jár a tp,de minek? az öcsémnél az up to 1M  19 tp 34 margin de minek? ez akkora zajt csinál hogy a nagyobb csomagok snr-je vészesen zuhan.kérdem én ha logikusan gondolkodom nem lenne elég nekik 15-16 margin ott nem szakad az 1M sőt a 2M sem..hiába vette le az up to 4-8M 10 targetra ha az 1M*snek magas,olyan zajt csinálnak hogy a nagy csomagok látják kárát.mind1 nem én vok a dsl műszaki vezető de ez szerintemnagyon sok helyen sokat javítana.magyarul minél kisebb a sávszél annál kevesebb marginnal beéri a kapcsolat .sőt az EDA-s dslamok stabilak 8-s marginnal is.szóval nem értem minek kell csúcson járatni a tp-t ott ahol nem kell,ja és ha a nagy csomagok interleave-n kicsik fastpathon..nem ragozom a legtöbbnek ezek csak szavak..
:offtopic: szétírtam a topicot.bocs modok.

Szerkesztette: tommiking 2007. 03. 06. 08:00 -kor

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.