HWSW Informatikai Kerekasztal: ADSL sávszélességemelés 2007 III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ADSL sávszélességemelés 2007 III. Értékeld a témát: -----

#1941 Felhasználó inaktív   Danika123 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 17. 11:55

Idézet: tommiking - Dátum: 2007. febr. 17., szombat - 10:48

az a jobbik féle fajta dlink 360R nálam van B3G ill B3 is ..de csak téglának..szerintem kérj kölcsön (ha tudsz) egy 380T-t ha javít akkor megéri..de ebbe én nem szólhatok bele

épp az h nincs senkinek a környezetbe 380T modeme. azért kérdeztem a háuvéjt mert olyat elvileg kapok 2héten belül
<Gigabyte G31-S2L><E5200@3666mhz><2*2gb@889><HD4770><X-fi Xtreme gamer>

#1942 Felhasználó inaktív   tommiking 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 17. 11:56

Idézet: Danika123 - Dátum: 2007. febr. 17., szombat - 11:55

épp az h nincs senkinek a környezetbe 380T modeme. azért kérdeztem a háuvéjt mert olyat elvileg kapok 2héten belül

arra nem éri meg cserélni.ugyanaz mint a D-link(pingje rosszabb a hüvejnek) én könnyen beszereztem egy teló és a nagyker küldte is a 380T-t ha itt laknál kölcsönadnám..de hát az ország másik végén lax:(

Szerkesztette: tommiking 2007. 02. 17. 11:57 -kor

#1943 Felhasználó inaktív   toyotakacsa01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 17. 12:00

Idézet: tommiking - Dátum: 2007. febr. 17., szombat - 10:53

nyugi telózz be.kedvesen mond el mi a gond,segíteni fognak..láncfűrész,gépfegyver stb..nem használ..

Felhívtam az internetszolgáltatómat. Elmesélem, hogy 3 helyett 2mb-em van.

Externet:
Az úriember arról mesélt, hogy másik portra kellet tenni az emelés kedvéért a netemet, és mivel 3 megabites csomag már nem létezik, ezért kaptam 2-est. (Az már mellékes, hogy 2-es sem létezik, de ez csak később jutott eszembe). Azt is furcsállom, hogy miért kell az emeléshez másik portra rakni, tudtommal mindenkinek emelnek, mindenkit más portra rakni meg nincs értelme.

Felhívom a T-comot:
A hölgy azt mondta, hogy ők nem csökkenthetik a sebességem, mert az törvénybe ütköző lenne.
Biztosan az Externetnél van valami túlterheltség, mondta.

A bix-en nem úgy néz ki, mintha túlterheltség lenne:
Externet Bix stat

Lehet még valamit csinálni szerintetek?
Csak marad a láncfűrész. :)

#1944 Felhasználó inaktív   Danika123 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 17. 12:03

Idézet: tommiking - Dátum: 2007. febr. 17., szombat - 10:56

arra nem éri meg cserélni.ugyanaz mint a D-link(pingje rosszabb a hüvejnek) én könnyen beszereztem egy teló és a nagyker küldte is a 380T-t ha itt laknál kölcsönadnám..de hát az ország másik végén lax:(

mondjuk akitők kapnám a modemet az a gyerek 380T-t vesz, aztán ha neki nem válna be lecsapok a modemre :D mert sztem utánna már nem kötné szét ha jó lenne :D

amúgy én pl sajtá magam újraöttettem a hálózatot a csatlakozásoknál(kis doboz) aztán valamelyest javult a helyzet de hát csak 200kbit  :think:

#1945 Felhasználó inaktív   tommiking 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 17. 12:03

Idézet: toyotakacsa01 - Dátum: 2007. febr. 17., szombat - 12:00

Externet:
Az úriember arról mesélt, hogy másik portra kellet tenni az emelés kedvéért a netemet, és mivel 3 megabites csomag már nem létezik, ezért kaptam 2-est. (Az már mellékes, hogy 2-es sem létezik, de ez csak később jutott eszembe). Azt is furcsállom, hogy miért kell az emeléshez másik portra rakni, tudtommal mindenkinek emelnek, mindenkit más portra rakni meg nincs értelme.

Felhívom a T-comot:
A hölgy azt mondta, hogy ők nem csökkenthetik a sebességem, mert az törvénybe ütköző lenne.

Externet Bix stat

No Tícom felhív tényleg volt Dslam port csere ott finoman és udvariasan.ha nem volt  isp felhív ott durvábban  és keményebben mi a f..t csinálnak?

#1946 Felhasználó inaktív   tommiking 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 17. 12:05

Idézet: Danika123 - Dátum: 2007. febr. 17., szombat - 12:03

mondjuk akitők kapnám a modemet az a gyerek 380T-t vesz, aztán ha neki nem válna be lecsapok a modemre :D mert sztem utánna már nem kötné szét ha jó lenne :D

amúgy én pl sajtá magam újraöttettem a hálózatot a csatlakozásoknál(kis doboz) aztán valamelyest javult a helyzet de hát csak 200kbit  :think:

én is ezzel kezdtem újrakábeleztem lévén van itthon cucc...de hát a modem csak jajjgatott továbbra is hogy duplicate modem..aztán  végre elhitték és javították azóta kitűnő a kapcsolatom(kopp,kopp,kopp)

#1947 Felhasználó inaktív   Danika123 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 17. 12:06

Idézet: toyotakacsa01 - Dátum: 2007. febr. 17., szombat - 11:00

Externet:

Felhívom a T-comot:

Externet Bix stat

hát igen bosszantó lehet biztos, de az externet már csak ilyen... nem tudják megoldani a dolgokat.
mondjuk mostmár nincs nagy bajom velük, inkáb a trécommal mert hát 2002 óta Kiskunfélegyházán NEM VOLT KARBANTARTÁS

#1948 Felhasználó inaktív   Danika123 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 17. 12:08

Idézet: tommiking - Dátum: 2007. febr. 17., szombat - 11:05

én is ezzel kezdtem újrakábeleztem lévén van itthon cucc...de hát a modem csak jajjgatott továbbra is hogy duplicate modem..aztán  végre elhitték és javították azóta kitűnő a kapcsolatom(kopp,kopp,kopp)

nekem mondjuk annyi szernecsém lehet h itt van a karó a ház előtt aztán ha jönnek a trés szerelők akkor megkérem őket h átraknának e másik dobozba mert 3van rajta és ugye én a legrégibbe vagyok bekötve

#1949 Felhasználó inaktív   tommiking 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 17. 12:09

Idézet: Danika123 - Dátum: 2007. febr. 17., szombat - 12:08

nekem mondjuk annyi szernecsém lehet h itt van a karó a ház előtt aztán ha jönnek a trés szerelők akkor megkérem őket h átraknának e másik dobozba mert 3van rajta és ugye én a legrégibbe vagyok bekötve

a doboz az egy elosztó mind1 melyikbe van kötve elvileg belül mind ugyanolyan..

#1950 Felhasználó inaktív   Pók32 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 17. 12:29

Sziasztok!

Amikor megemelték a sávszélemet, én is beruháztam 1db 380T-be, és megérte. :)
Elötte huawei modem volt, de általában a syncelése 15-30 percig tartott (biztos vonalam sem a legjobb). Most a 380T gyorsan és 8096/512-vel syncel, amire a Huawei nem volt képes. Bár nekem csak adsl multi mode-ban syncelt össze a központtal. De egy szavam se lehet mert stabil és gyors. :D
A melegedése az meg összesem hasonlítható a Huawei-el.

Pók

#1951 Felhasználó inaktív   no_comment 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 17. 12:36

Üdv! Ilyen telnet eredményekkel érdemes 4-ről 8 mbit-re váltani? (effektíve meg lesz e a 8 mbit)
Előre is kösz...

TELNET eredmények.jpg

Modem: 380T
ISP: t-online

Szerkesztette: no_comment 2007. 02. 17. 12:38 -kor

#1952 Felhasználó inaktív   Danika123 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 17. 13:15

akinek szakadás gondjai vannak állandóan a 360R modemmel az hűtse le, nálam már 1,6 hete nem bontott és azóta a 24órás bontásom is elvileg menetközben történik, ami eddig szakadást eredményezett. minden chipre memóriára tettem 1-1 memóriabordát, aztán azóta király :) tessék követni a példát.
alig meleg a modem, szval már ezért megéri  :Đ

Szerkesztette: Danika123 2007. 02. 17. 13:16 -kor

#1953 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 17. 14:21

Balatonlellét is elérte a sávszélemelés a napokban.
up to 4Mbit eredménye 3.7
Nekem elég itt. :)
"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

#1954 Felhasználó inaktív   fsanyee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 17. 14:49

Idézet: fsanyee - Dátum: 2007. febr. 12., hétfő - 21:48

hi!

mult héten szerdán, este fél 11 után megszakadt az adsl. miután ujra kapcsolódott, örültem hogy a régi 2Mbit helyett már 8Mbit van. ezelött 1-2 nappal már többször is megszakadta net ami amugy napokig stabilan ment mindig. emelés után szintén megszakadt néhányszor, de nagyon nem zavart, mert még nem is kellett ujratárcsázni, csak syncelt a modem és ment tovább a net. pénteken-szombaton több mint 24órán keresztül semmi gond nem volt, 7-800kbyte/s-el töltöttem lefelé, fel pedig 45-55között. vasárnap egyre többször szakadt meg, már volt hogy 10 percen belül 4-5x, ma pedig akár 5percet is kellett várni hogy ujra synceljen és rengetegszer megszakadt. felhivtam ma délután a szolgáltatóm (Euroweb) hogy gond van, kérték a t-kom-os számom amin az adsl van, meg a mobilt is hogy majd felhivnak ha van vmi és mondták hogy utánanéznek hogy miért van ez. még semmi nem történt... az elmult 1 órában 10x szakadt meg... nagyon idegesitő.

modemem egy d-link 360t, jelenlegi státusza:
Modem Status
  Connection Status    Connected
  Upstream Rate (Kbps)    512
  Downstream Rate (Kbps)    8096
  US Margin    19
  DS Margin    10
  Modulation    GDMT
  LOS Errors    0
  DS Line Attenuation    21
  US Line Attenuation    29
  Path Mode    Interleaved

nem tudom hogy számit e, de a modem fw-je: V1.00B02T01.HU.20040403
érdemes frissiteni? ha igen melyikre?

tegnap este 20h-kor ujra felhivtam az Eurowebet, mer az adsl megint szakadt. Azt mondta a srác hogy a multkor a t-kom visszajelzett nekik hogy port hibájuk volt és javitották. Mondom ok, de most ismét meg-meg szakad. Bejelentette mégegyszer. 23h után minden rendben volt. Ma délelőtt telefonáltak a t-kom-tól és kérdezték hogy mi a hiba, elmondtam ujra, azt mondta hogy megnézi a központot és visszahiv. Nem telt el 5 perc és már 2Megára szinkronizált a modem. Vártam, vártam és 14h-kor beállit a t-kom-os arc akivel beszéltem telefonon. Jött megnézni hogy mi van itt. Mondtam hogy mióta beszéltünk azóta 2Mbit van, ő erről nem tudott, bejött, azzal kezdte hogy nyomott 1 resetet a modemen, elővette a notit és csatlakozott az adsl teszt szerverhez, majd megállapitotta hogy tényleg 2Megán megy. Szerinte ennyit bir a vonalam (nem értem akkor miért tudtam 840kB/s-el ledelé tölteni fél napja), azt mondta ez igy marad és hogy feb. 28ig mindenkit felhuznak amig lehet, utána meg a központot is. Mondta hogy neki is felhúzták 8Megára még amikor tesztelték egy éve és akkor ment stabilan 8Megán, most hogy emelték mindenkinek, igy már csak 6.5Megán megy...

Még megpróbálok beszélni az Eurowebbel hogy esetleg visszarakhatnának ők is 1el kissebb csomagba hogy ne fizessek 2Mbitért 10k-t.

#1955 Felhasználó inaktív   toyotakacsa01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 17. 15:09

Telefonáltam megint. (3-megás netből miért lett 2megás ügyben)

Externet:
10 percig hallgattam, hogy az "Ön hívása az első a sorban, első szabad munkatársunk az Ön rendelkezésére áll"
Végül aztán csak sikerült beszélnem egy úriemberrel.
Elmesélte, hogy neki 2 megás netje van, felvitték 6-ra, majd vissza 1-re. Pár napra.
Szóval ezek szerint mással is előfordult az eset. Panaszkoni meg ezek szerint nincs értelme, de azért kértem hogy továbbítsa a T-com felé hogy bajom van.
Azt is elmondta, amit már eddig is tudtam, hogy ők a sebességet nem tudják állítgatni, csakis a T-com. Ezért érdekes a T-comos ügyfélszolgálatos néni szövege, miszerint lejjeb venni a sebsséget törvénytelen lenne és ők olyat nem csinálnak. Lehet hogy jobban jártam volna, ha ott is egy férfi veszi fel a telefont...

A láncfűrészes projekten meg még gondolkodom.  ;)

#1956 Felhasználó inaktív   murex 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 17. 17:14

Idézet: no_comment - Dátum: 2007. febr. 17., szombat - 12:36

Üdv! Ilyen telnet eredményekkel érdemes 4-ről 8 mbit-re váltani? (effektíve meg lesz e a 8 mbit)
Előre is kösz...

TELNET eredmények.jpg

Modem: 380T
ISP: t-online

A kérdésedben benne van a válasz. Ha megnézed a modem statot, ptt van irva, hogy DS Max Attainable Bit Rate:10304 kbps. Tisztán a 8 nem lesz meg, hanem a beálitott érték (8096) 80-85%-a!

Szerkesztette: murex 2007. 02. 17. 17:16 -kor

#1957 Felhasználó inaktív   zsero 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 17. 23:03

Tök jó, hogy megtaláltam ezt az oldalt!

Egy Huawei modemem van, 2-3 hete begyorsult a net rendesen, de pár napja NAGYON durván lelassult. Nem is akárhogy lassult le, hanem úgy, hogyha elindítottam egy ftp feltöltést, (vagy torrenteket), 10 KB/s fölé, akkor a letöltés lelassult 20 KB/s-re. Ha levettem a feltöltést 5-re, akkor a letöltés felment 60-70-re.  Ha kikapcsoltam a feltöltést, akkor ment 150-nel. Szóval itt a fórumon ráakadtam a huawei admin részére, belogoltam, és megnéztem: a statisztikáknál 1500-at mutatott letöltésre.

Csináltam egy Factory Reset rebootot, és most látja 4200-nak a vonalat rendesen, igaz a letöltés minden oldalon (több szálon is) 3.27 mbps-t hoz ki, a 4.2 mbps helyett.

Két kérdésem lenne:
1. ez a modem hibája, hogy a 4.2-es vonalon csak 3.2-öt megy?
2. ha a szolgáltatónál (Interware) építsd magad csomagban vagyok, és annak idején meg kellett vennem a modemet, akkor van rá esély, hogy kicserélik ingyen a modemet valami komolyabbra, vagy csak álmodozok?

Egyébként 2 mbps mellett hihetetlen megbízhatóan működött a modem, sosem fagyott le 1 év alatt.

Szerkesztette: zsero 2007. 02. 17. 23:04 -kor

#1958 Felhasználó inaktív   vivaldee 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 02. 17. 23:36

Szasztok!Tudna vki segíteni nekem,hogy hogyan frissítsem a 360T modememet?
Fogalmam sincs hogyan kezdjek hozzá.Köszi!

Lehet,hogy már írtatok róla de képtelenség közel 70 oldalt végig nézegetni,Bocsánat.

#1959 Felhasználó inaktív   Zpalee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 17. 23:41

Idézet: vivaldee - Dátum: 2007. febr. 17., szombat - 23:36

Lehet,hogy már írtatok róla de képtelenség közel 70 oldalt végig nézegetni,Bocsánat.

a panteles topikban van egy leirás, ugyanaza játék, csak a saját firmware-jét kell megkeresned a D-link honlapján, ill. ftp-jén.
LINK

#1960 Felhasználó inaktív   murex 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 18. 00:06

Idézet: vivaldee - Dátum: 2007. febr. 17., szombat - 23:36

Innen leszedheted!

LINK

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • Utolsó »