HWSW Informatikai Kerekasztal: Virtual Pc! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Virtual Pc! Értékeld a témát: -----

#61 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 03. 16:30

Igaz! (mármint ha jól értettem)
Szóval a host oprendszeren simán lemásoltam a virtual disk-et (mármint a vhd-file-t), létrehoztam egy új virtual machine-t, és közben megkérdezte, hogy új virtuális disket is akarok hozzá, vagy inkább használok egy megkévőt. Ekkor persze az utóbbi lehetőséget választottam, és hozzárendeltem a backup vhd-t.
És ezzel pont azt kaptam, amit szerettem volna. Köszi! :)

#62 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 03. 16:54

A BIOS UUID / MAC address és egyebek ilyenkor megváltoznak, de a VHD-ban csücsülő oprendszer SID-je (meg hálózati neve) viszont nem, szerencsére ez csak bizonyos esetekben okozhat gondot (pl közös hálózatban használva)...
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#63 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 03. 16:59

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2007. nov. 3., szombat - 16:54

A BIOS UUID / MAC address és egyebek ilyenkor megváltoznak, de a VHD-ban csücsülő oprendszer SID-je (meg hálózati neve) viszont nem, szerencsére ez csak bizonyos esetekben okozhat gondot (pl közös hálózatban használva)...

newsid.exe-vel ezen is lehet segiteni.
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#64 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 07. 08:37

Melyiket éri meg használni a vmware-t vagy a Virtual PC-t? Régebben próbálkoztam vmware-rel, elboldogultam vele. Virtual PC viszont ingyé van, de még nem próbáltam. 3D support nem igazán lényeges nekem. Nem flame-et szeretnék, hanem objektív tanácsot. Főleg kompatibilitás és erőforrás terén.

Szerkesztette: N0zer0 2007. 11. 07. 08:41 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#65 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 07. 09:19

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2007. nov. 7., szerda - 8:37

Melyiket éri meg használni a vmware-t vagy a Virtual PC-t? Régebben próbálkoztam vmware-rel, elboldogultam vele. Virtual PC viszont ingyé van, de még nem próbáltam. 3D support nem igazán lényeges nekem. Nem flame-et szeretnék, hanem objektív tanácsot. Főleg kompatibilitás és erőforrás terén.

Attól függ, hogy mit szeretnél.
A vmware-ben van: USB kezelés (USB 2.0 is), lehetőség van a virtuális disket becsatolni a host fizikai lemezei közé (persze ha a virtuális gép file rendszere kompatibilis a host-al), lehetőség van meglévő fizikai gépet virtuális gépbe klónozni hálózaton keresztül, aláhálózatok alakíthatók ki, van remote funkció, stb.
Ezzel szemben a virtual PC sokkal szerényebb. Itt nincs lehetőség USB használatra, nem lehet alhálózatokat kialakítani, a VGA emuláció még mindig a mezei S3, a hangkártya emuláció még mindig az SB16, stb.

Mind a két rendszer jó. Az, hogy vmware vagy virtual PC az dönti el, hogy mire akarja az ember használni. pld. olyan fejlesztéseknél ahol nincs szükség a vmware többlet szolgáltatásaira ott kiváló a virtual PC is. Server beállítások, házirendek, tartományok tesztelésére ill.  kezelésének, beállításainak elsajátításához kiváló a virtual PC.
Viszont ha alhálózati kapcsolatokat, USB-s eszközök használatát, stb. kell megvalósítani akkor arra a vmware kell.

Szerkesztette: wpepi 2007. 11. 07. 09:20 -kor

#66 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 07. 09:46

Ezek szerint alap feladatokra nekem inkább megéri az ingyenes Virtual PC-t használni, egyedül az USB-t hiányolom csak, de azt megoldom máshogy.

A két rendszer közül melyik hagy a host gépnek több erőforrást, azonos host/virtuális konfig és host/virtuális OS mellett?

Szerkesztette: N0zer0 2007. 11. 07. 09:51 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#67 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 07. 09:49

VGA mindkét esetben 2D only, hálózati képességek hasonlók ( http://support.microsoft.com/kb/833134 ), USB (2.0) és diszk mount tényleg csak VMware WS (6.0)...
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#68 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 07. 09:57

Erőforrásigény és a guest gépek sebessége is hasonló (vmware tools/virtual pc additions szükséges a normális működéshez/sebességhez).

#69 Felhasználó inaktív   bibe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 07. 10:25

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2007. nov. 7., szerda - 10:49

... diszk mount tényleg csak VMware WS (6.0)...

VHDMount van a Virtual Server-ben. Az is ingyenes. Es fel lehet telepiteni csak a VHDMount utility-t belole:
http://technet2.microsoft.com/windowsserve...2ad2d61033.mspx
"Nincs izom, nincs izomláz!" (Garfield)

#70 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 07. 12:36

Idézet: bibe - Dátum: 2007. nov. 7., szerda - 11:25

VHDMount van a Virtual Server-ben. Az is ingyenes. Es fel lehet telepiteni csak a VHDMount utility-t belole:
http://technet2.microsoft.com/windowsserve...2ad2d61033.mspx

Hopp, az láttam hogy van a szerverben ez a lehetőség, de nem is tudtam hogy lehet így is eljárni...

#71 Felhasználó inaktív   kepler22 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 12. 15:15

Sziasztok!

Én is szeretnék MS Virtual PC-t használni, azonban nem xp-n, hanem win2003srv-n. Hogyan lehet felkönyörögni rá? Sajnos a MS Virtual PC 2004 csak a win2000-ert és az xp-t támogatja. Tud vki erre vmi megoldást? Van esetleg rám vmi registry-s trükk?
Köszönöm a segítségeteket!

#72 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 12. 15:35

Idézet: kepler22 - Dátum: 2007. nov. 12., hétfő - 16:15

Sziasztok!

Én is szeretnék MS Virtual PC-t használni, azonban nem xp-n, hanem win2003srv-n. Hogyan lehet felkönyörögni rá? Sajnos a MS Virtual PC 2004 csak a win2000-ert és az xp-t támogatja. Tud vki erre vmi megoldást? Van esetleg rám vmi registry-s trükk?
Köszönöm a segítségeteket!

Inkább próbáld meg ezt: Microsoft Virtual Server 2005 R2 SP1

#73 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 12. 15:36

pedig annak menni kene 2k3-m is.
milyen srv az? std, ent?

a 2k7-et is probaltad?

#74 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 12. 15:52

"The Virtual PC application requires a 400 MHz Pentium-compatible processor (1.0 GHz or faster recommended), and requires approximately 20 MB of disk space. It runs on Windows Vista Business, Windows Vista Enterprise, Windows Vista Ultimate, Windows XP Professional, or Windows XP Tablet PC Edition."

Írják itt: http://www.microsoft.com/windows/products/...c/overview.mspx

A relase notesben meg már van Windows Server 2003 Standard Edition és Windows Server 2003 Standard x64 Edition is, nem eccerű ez... :)

http://download.microsoft.com/download/4/4...43/relnotes.htm

#75 Felhasználó inaktív   kepler22 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 12. 16:13

Idézet: charlie - Dátum: 2007. nov. 12., hétfő - 15:36

pedig annak menni kene 2k3-m is.
milyen srv az? std, ent?

a 2k7-et is probaltad?

enterprise edition, és a MS Virtual PC 2004 5.3.582-es verzóját próbáltam felrakni. Telepítésnél ezt írja ki: You are not running on a supported operating system. Microsoft Virtual PC 2004 is only supported on Windows 2000 Professional and Windows XP Professional. Érdekessége, hogy rálehet kattintani a nextre és mintha el is kezdené telepíteni, de a végén hibaüzenetet ad!

#76 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 12. 16:34

hát talán a warezolt enterprise a baja.

#77 Felhasználó inaktív   kepler22 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 12. 16:36

Idézet: kepler22 - Dátum: 2007. nov. 12., hétfő - 16:13

enterprise edition, és a MS Virtual PC 2004 5.3.582-es verzóját próbáltam felrakni. Telepítésnél ezt írja ki: You are not running on a supported operating system. Microsoft Virtual PC 2004 is only supported on Windows 2000 Professional and Windows XP Professional. Érdekessége, hogy rálehet kattintani a nextre és mintha el is kezdené telepíteni, de a végén hibaüzenetet ad!

Leszedtem az újabb VPC-t is. (VPC 2007. 5.8-as verzió) de ez is kiírha h nem kompatibilis a win2003srv-vel. Felinstaláltam ezt is, itt az installáció sikeresen befejeződött, de amikor el akarom indítani a progit akkor ezt írja ki: Virtual PC cannot find MSXML 6. Please reinstall Virtual PC, or install MSXML 6 and try again. :(

#78 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 12. 16:42

A enterspájzon nem támogatott VPC, színétől függetlenül, ott a Server amit fentebb linkeltem...

#79 Felhasználó inaktív   kepler22 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 12. 16:48

Idézet: charlie - Dátum: 2007. nov. 12., hétfő - 16:34

hát talán a warezolt enterprise a baja.

Az a vicc, hogy nem warezolt, hanem MSDN academic alliance-ces.

#80 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 12. 16:52

Idézet: kepler22 - Dátum: 2007. nov. 12., hétfő - 16:48

Az a vicc, hogy nem warezolt, hanem MSDN academic alliance-ces.

VPC kliensre való, Virtual Server kell neked.
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

Téma megosztása:

• (5 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó