Idézet: N0zer0 - Dátum: 2007. nov. 7., szerda - 8:37
Melyiket éri meg használni a vmware-t vagy a Virtual PC-t? Régebben próbálkoztam vmware-rel, elboldogultam vele. Virtual PC viszont ingyé van, de még nem próbáltam. 3D support nem igazán lényeges nekem. Nem flame-et szeretnék, hanem objektív tanácsot. Főleg kompatibilitás és erőforrás terén.
Attól függ, hogy mit szeretnél.
A vmware-ben van: USB kezelés (USB 2.0 is), lehetőség van a virtuális disket becsatolni a host fizikai lemezei közé (persze ha a virtuális gép file rendszere kompatibilis a host-al), lehetőség van meglévő fizikai gépet virtuális gépbe klónozni hálózaton keresztül, aláhálózatok alakíthatók ki, van remote funkció, stb.
Ezzel szemben a virtual PC sokkal szerényebb. Itt nincs lehetőség USB használatra, nem lehet alhálózatokat kialakítani, a VGA emuláció még mindig a mezei S3, a hangkártya emuláció még mindig az SB16, stb.
Mind a két rendszer jó. Az, hogy vmware vagy virtual PC az dönti el, hogy mire akarja az ember használni. pld. olyan fejlesztéseknél ahol nincs szükség a vmware többlet szolgáltatásaira ott kiváló a virtual PC is. Server beállítások, házirendek, tartományok tesztelésére ill. kezelésének, beállításainak elsajátításához kiváló a virtual PC.
Viszont ha alhálózati kapcsolatokat, USB-s eszközök használatát, stb. kell megvalósítani akkor arra a vmware kell.
Szerkesztette: wpepi 2007. 11. 07. 09:20 -kor