HWSW Informatikai Kerekasztal: Virtual Pc! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Virtual Pc! Értékeld a témát: -----

#81 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 12. 17:00

Idézet: kepler22 - Dátum: 2007. nov. 12., hétfő - 16:48

Az a vicc, hogy nem warezolt, hanem MSDN academic alliance-ces.

az majdnem olyan.
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#82 Felhasználó inaktív   kepler22 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 12. 19:29

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2007. nov. 12., hétfő - 16:52

VPC kliensre való, Virtual Server kell neked.

Köszönöm a segítségeteket, valóban úgy néz ki, hogy a virtual server az én programom. :) Azonban ennél is akadnak gondjaim. A HWSW-n rákerestem a virtual serverre, de nem találtam róla leírást, úgyhogy nem igazán boldogulok vele.

A telepítésnél kérte, hogy előbb telepítsem fel az IIS szolgáltatást, feltelepítettem. Így már gond nélkül sikerült feltelepíteni a gépemre. De a beállítások! :s
A proginak eddigi ismereteim szerint van 1 kleinsoldala és 1 admin oldala. És az egészet 1 webes admin felületen lehet beállítani. Na most be tudok jelentkezni erre az admin felületre (ez az amikor az alapértelmezett porton keresztül lépek be (1024) ), ezután elvileg itt kéne tudnom virtuális PC-t hozzáadni. de ezen a felületen nem látok egyebet csak az oldal title-je: Virtual Server Error, és bal oldalt van 1 menü, de csak 1 elem van benne: Master status. Illetve 1 Recent Events táblázat, melyben leírja hogy a virtual server is attempting to stop aztán virtual server succesfully stopped, aztán virtual server succesfully started, és ez az utolsó. Ezek szerint megy a szolgáltatás. De akkor miért nem látok semmit a felületen ezen kívül? És vajon a kliens oldalon a csatlakozásnál mit kell beírni címként?

#83 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 12. 19:49

Itt van egy két hibaelhárítási tipp:
http://technet2.microsoft.com/windowsserve...3.mspx?mfr=true
Itt meg olvasnivaló, bár szvsz a helpet se szégyen használni.
http://www.microsoft.com/windowsserversyst...n/revguide.mspx
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#84 Felhasználó inaktív   kepler22 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 13. 21:44

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2007. nov. 12., hétfő - 19:49

Itt van egy két hibaelhárítási tipp:
http://technet2.microsoft.com/windowsserve...3.mspx?mfr=true
Itt meg olvasnivaló, bár szvsz a helpet se szégyen használni.
http://www.microsoft.com/windowsserversyst...n/revguide.mspx

Köszönöm a linkeket, olvasgattam azokat, internetet és helpet is. Már egészen
kapizsgálom, hogy hogy működik a progi. Van virtuális gépem, elérem a
hálózatról, kezdek kiigazodni az admin felületen is. Azonban sehogysem
tudok hálózatot (internetet) csiholni a virtuális gépre. A virtuális
DHCP-t kéne szerintem megfelelően bekonfigolni, de vhogy nem jönn össze.
Ezt írja ki: The DHCP settings could not be saved. The network IP address
“192.168.0.1” must be the base of the subnet. Nem tudom, hogy mi lehet a
baj. A következő fülek vannak: Network adress; Network mask;Starting IP
adress; Ending IP address; Virtual DHCP server address; Default gatewway
adress; DNS servers; WINS servers. Néhány dolog magától értetődik
(Network mask;Starting IP adress; Ending IP address). Gondolom hogy a
DNSt és a WINSet nem kéne bántani. De a többit vajon hogy kell
beállítani?. A fizikai gépben, amin a virtual server fut 2 hálókártya
van. Az eggyik beállításai: IP: 10.0.96.1 ; alh.maszk: 255.255.255.0
alapért.átjáró: 10.0.96.56, elsődleges DNS: 10.0.96.56. Nos ez a kártya
be van állítva az internetkapcsolat megosztására, így a másik kártya
beállítása: IP: 192.168.0.1, alh. maszk: 255.255.255.0, ezenkívül más itt
nincs beállítva a kártyán. Összvissz 1 ilyen kérdést találtam a google-n,
de sajna ott is csak megoldást vártak a problémára.

#85 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 13. 23:27

Ennél szemléletesebbet most hirtelen nem tudtam keríteni:
http://www.digit-life.com/articles2/cm/vir...serv-page4.html
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#86 Felhasználó inaktív   kepler22 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 14. 20:30

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2007. nov. 13., kedd - 23:27

Ennél szemléletesebbet most hirtelen nem tudtam keríteni:
http://www.digit-life.com/articles2/cm/vir...serv-page4.html

Segített, a virtuális DHCP szerver már működik, de sajnos net még mindig nincs a virtuális gépen. Hiába állítom be a virtuális gép ipjét, alh. maszját, átjáróját arra, ami a fizikai gépeken is van. Az általad küldött linkben a blokkdiagrammokat tanulmányozva szerintem az lehet a baj, hogy a virtuális kártya nincs hozzárendelve a fizikai kártyához. Illetve nem tudom hogy ez a Microsoft visszacsatoló adapter mire jó. Telepítettem, mert azt írta hogy kell, de hogy hogy kell beállítani az jó kérdés.

#87 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 16. 06:58

Igaz nem Virtiual Servert, hanem PC-t próbáltam, de nekem a NAT beállítás segített. Próbáld meg hátha. Jelöld be a Virtual Serverben a viruális gép hálózati tulajdonságainál a NAT opciót, majd a virtuális gépen a TCP/IP tulajdonságainál hagyj mindent automatán.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#88 Felhasználó inaktív   kepler22 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 16. 10:30

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2007. nov. 16., péntek - 6:58

Igaz nem Virtiual Servert, hanem PC-t próbáltam, de nekem a NAT beállítás segített. Próbáld meg hátha. Jelöld be a Virtual Serverben a viruális gép hálózati tulajdonságainál a NAT opciót, majd a virtuális gépen a TCP/IP tulajdonságainál hagyj mindent automatán.

Sajnos a Vserverben nincs ilyen opció(, vagy csak én nem találom sehol). Valahogy a reális gépben levő kártyát kéne összehozni a Vserver beállításaival. Onnantól már megy hogy ezeket a beállításokat alkalmazzam a virtuális gépre.

#89 Felhasználó inaktív   lehella 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 18. 22:49

sziasztok! a problémám adódott hogy felraktam a VPC 2007-et, SP1-el, és egy régebbi elmentett win98at szerettem volna müködtetni, de a VPC nem engedi hogy a saját gépem fizikai dvd olvasóit lássam, illetve a különbözö virtual pc-k számára a ramot sem tudom szabályozni. tudom hogy későre jár, egész nap tanultam + nem fog már az agyam, lehet én néztem be valamit nagyon, de köszönöm előre is a segitségeket :Đ

#90 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 14. 08:53

Idézet: lehella - Dátum: 2009. ápr. 18., szombat - 22:49

sziasztok! a problémám adódott hogy felraktam a VPC 2007-et, SP1-el, és egy régebbi elmentett win98at szerettem volna müködtetni, de a VPC nem engedi hogy a saját gépem fizikai dvd olvasóit lássam, illetve a különbözö virtual pc-k számára a ramot sem tudom szabályozni. tudom hogy későre jár, egész nap tanultam + nem fog már az agyam, lehet én néztem be valamit nagyon, de köszönöm előre is a segitségeket :Đ

Talán már késő, de jobb egérgomb a CD ikonon az alsó sávban....

#91 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 14. 09:12

Naszóval, van valakinek tippje:
Virtual PC 2007-re nagy nehezen felnyomtam a DOS-t. Azt szeretném, ha az ősi masinámról átmentett cuccokat használni tudnám.

Annyit szívtam vele, mint soha, amig a 486-os gépet használtam.
Ranish Partition Manager nem képes kiszámolni a partició méretét, belövök 504 MB-t, és csinál egy 380 MB-st, meg ilyeneket művel.
A Norton Commander (ill. ez alatt veszem észre), hibázik:  kurzormozgató gombokat néha a neki megfelelő számoknak érzékeli (ezt régen tapasztaltam 386SX masinákon is, érdekes hiba, lehet a CWI magyaritó kavar be). Aztán meg mintha Alt nyomva lenne, vagy TAB / funkciógombok csak sokadik lenyomásra csinálják azt amit kell, vagy nem (pl. F10 / kilépés úgy csinál, mintha F9-et nyomnék)

Win 3.11-et sikerült rávennem 1024 /768-as felbontásra, és 256 színre ! :eek: Addig működött, amíg ki nem léptem belőle, utána már progman.exe hibát generált... Kilépés után az EMM386.EXE leállítja a gépet, mert súlyos hibát talált adott címen... 32 MB RAM-ot adtam a gépnek, úgy emlékszem ezzel volt valami kavar anno, jól emlékszem? Adjak kevesebbet?

Persze, a játékok közöl csak néhány fut. Valahogy lassítani kellene a gép processzorán.
Anno volt is ilyen TSR a P1 /PII-höz. Most is elérhető valahol és PIV-hez is jó?

Van itt valaki akinek sikerült DOS-t telepíteni és használni a Virtual PC 2007 -re?

//DOSBOX nem jó! Nem lehet normálisan magyar karaktereket használni alatta//

#92 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 14. 17:23

Pedig mennie kéne. CWI magyarítót és egyéb különleges állatfajtákat mellőzd. Ha nem megy, próbáld ki a VirtualBoxot.

Milyen DOS verzió? Mert ha legalább 6-os, akkor mehet neki 64MB ram is.

DOS-os játékoknak meg jobb a DOSBox, kifejezetten erre a célra készült. CPU sebesség szabályozása, hangkártya emulálás, stb.

Szerkesztette: N0zer0 2009. 12. 14. 17:24 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#93 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 14. 20:09

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. dec. 14., hétfő - 17:23

Pedig mennie kéne. CWI magyarítót és egyéb különleges állatfajtákat mellőzd. Ha nem megy, próbáld ki a VirtualBoxot.

Milyen DOS verzió? Mert ha legalább 6-os, akkor mehet neki 64MB ram is.

DOS-os játékoknak meg jobb a DOSBox, kifejezetten erre a célra készült. CPU sebesség szabályozása, hangkártya emulálás, stb.

6.22-es a DOS...
Közben művelődtem kicsit, van pár infóm, hogy fel kellene rakni neki a DOS extensiont, amit a 2004-es Virtulal PC SP1-es csomagjából kell kibányászni.
Meg találtam ígéretes CPU lassító progikat, is. Most kicsit sűrű nekem, beindult a malom, de ha majd lesz időm, akkor foglalkozom vele, és majd beszámolok.

A CWI-t, azért nem szeretném mellőzni, mert sok olyan magyar progi (és játék is) van, amihez kellene.
//Anno amikor DOSBOX-al próbálkoztam, nem csak ez, de még a DOS saját 852-es kódlapának a belövése sem akart összejönni//

#94 Felhasználó inaktív   ajax 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2010. 07. 15. 14:36

Üzenet megtekintéseIdézet: hkpk - Dátum: 2009. 12. 14. 20:09

<br /> 6.22-es a DOS...<br />Közben művelődtem kicsit, van pár infóm, hogy fel kellene rakni neki a DOS extensiont, amit a 2004-es Virtulal PC SP1-es csomagjából kell kibányászni.<br />Meg találtam ígéretes CPU lassító progikat, is. Most kicsit sűrű nekem, beindult a malom, de ha majd lesz időm, akkor foglalkozom vele, és majd beszámolok.<br /><br />A CWI-t, azért nem szeretném mellőzni, mert sok olyan magyar progi (és játék is) van, amihez kellene.<br />//Anno amikor DOSBOX-al próbálkoztam, nem csak ez, de még a DOS saját 852-es kódlapának a belövése sem akart összejönni//<br />
<br /><br /><br />
Kedves Törzsvendég!Én nekem angol a dosbox de a Windows 3.11-gyet is felraktam rá.És működik.

#95 Felhasználó inaktív   ajax 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2010. 07. 15. 14:45

Sziasztok! Nekem egy MSVPC 2007 SP1-gyem van.De sajnos nem indul el a virtuális gép.Úgy értem,hogy a progi elindul csak a virtuális nem.És egyszerűen kijön a kékképernyős hibaüzenet.És ujraindul a gép.Mit tegyek?A VPC 2004-gyel is ugyanez van.
Remélem nem untattam halálra senkit.

Szerkesztette: ajax 2010. 07. 15. 14:46 -kor

#96 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 15. 14:56

Üzenet megtekintéseIdézet: ajax - Dátum: 2010. 07. 15. 15:45

Sziasztok! Nekem egy MSVPC 2007 SP1-gyem van.De sajnos nem indul el a virtuális gép.Úgy értem,hogy a progi elindul csak a virtuális nem.És egyszerűen kijön a kékképernyős hibaüzenet.És ujraindul a gép.Mit tegyek?A VPC 2004-gyel is ugyanez van.
Remélem nem untattam halálra senkit.

Milyen oprendszer nem indul a virtuális gépen? Mi a pontos hibaüzenet (klasszik 0x7B vagy más)?

Téma megosztása:

• (5 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó