Lécci segítsen valaki! Családi házba szeretnénk az internet bevezetni.ADSL net lenne,amit szeretnénk 5 helységben használni.Az elképzelésünk szerint a falakban vezetnénk el a kábeleket,ahol a villany is lenne.Járható út ez? Hogyan lehetne ezt a gyakorlatban megoldani,egyátalán milyen kábel kell hozzá? Wireless megoldást nem szeretnénk.Sajnos láma vok ezen a téren,ezért kérnék segítséget.
Otthoni internetmegosztás
Elküldve: 2007. 01. 27. 22:09
Lécci segítsen valaki! Családi házba szeretnénk az internet bevezetni.ADSL net lenne,amit szeretnénk 5 helységben használni.Az elképzelésünk szerint a falakban vezetnénk el a kábeleket,ahol a villany is lenne.Járható út ez? Hogyan lehetne ezt a gyakorlatban megoldani,egyátalán milyen kábel kell hozzá? Wireless megoldást nem szeretnénk.Sajnos láma vok ezen a téren,ezért kérnék segítséget.
Elküldve: 2007. 01. 27. 22:17
2. van hálózatépítős altopik is, faszán össze szerszámsegédlettel, annyaizéjével.
De egyszerűbb kérni valakitől kábelt, oszt behúzást úgyis Te szertnéd megoldani, oszt az a valaki utána feltolja 2 óra alatt a falialjzatokat. Jobban jársz, mert eleve 2 napot utánaolvasol, feleslegeset kérdezel, meg rendes szerszámod sincs hozzá (ha csak nem Legrandot veszel)
Eccómincáz, hálózatos topikban LE VAN ÍRVA
Elküldve: 2007. 01. 27. 22:26
Idézet: Jahno - Dátum: 2007. jan. 27., szombat - 22:17
2. van hálózatépítős altopik is, faszán össze szerszámsegédlettel, annyaizéjével.
De egyszerűbb kérni valakitől kábelt, oszt behúzást úgyis Te szertnéd megoldani, oszt az a valaki utána feltolja 2 óra alatt a falialjzatokat. Jobban jársz, mert eleve 2 napot utánaolvasol, feleslegeset kérdezel, meg rendes szerszámod sincs hozzá (ha csak nem Legrandot veszel)
Eccómincáz, hálózatos topikban LE VAN ÍRVA
köszi,akkor megnézem azokat a topikokat. csak sürge lett a dolog,mert jön a villanyszerelő és ő vezetné a netes dolgokat is,és nem akarok,hogy hülyeságet mondjak neki,vagy,h ő csináljon rosszul valamit.én meg láma vagyok ehhez.
Elküldve: 2007. 01. 27. 22:46
Idézet: Dior - Dátum: 2007. jan. 27., szombat - 22:26
Villanyszerelő általában jól el szokta baszni, tisztelet annak a nagyon kevés kivételnek.
Elküldve: 2007. 01. 27. 23:19
Kenyérpirító be, klaviatúra rácsat...
Elküldve: 2007. 01. 27. 23:20
Idézet: Jahno - Dátum: 2007. jan. 27., szombat - 22:46
no,most mégjobban megvok ijedve.
Elküldve: 2007. 01. 28. 10:37
Idézet: Dior - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 0:20
Legyél is. Nekünk a cégnél vagy 100 méter kanócot húztak be tök feleslegesen.
1, ugyanabban a csatornában mint a 230V
2, nem oda ahova kellett volna
3, semmit nem ér az egész.
Utána 1 hétig kábeleztünk.
Elküldve: 2007. 01. 28. 11:05
Elküldve: 2007. 01. 28. 11:57
1. Miert hiszi mindenki, hogy azt a rohadt kabelt csak berakom, gep radug aztan annyi?
2. Mi a francert nem lehet hasznalni azt a kiba.... sok keresot, ami van a neten? Minden szarra ott a valasz, csak keresni kellene, nem mindig uj topic nyitni...
Elküldve: 2007. 01. 28. 13:12
Idézet: Piton - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 12:57
1. Miert hiszi mindenki, hogy azt a rohadt kabelt csak berakom, gep radug aztan annyi?
2. Mi a francert nem lehet hasznalni azt a kiba.... sok keresot, ami van a neten? Minden szarra ott a valasz, csak keresni kellene, nem mindig uj topic nyitni...
jaja, jóhogy nagy betűkkel ott van minden hogy hálózatos topic....
szeretem énis amikor 100ezer új topicot nyitnak minden kérdsének, mert lusta venni azt az 1-2perc plusz olvasást. mire meg topciot nyit meg megfogalmazza a kérdést az 10perc....
remélem törölni fogják ezt mert tök felesleges úgyis....
a témához szólva, szerintem a villanyszerelő annyit ért hozzá hogy elezeti neked a kábelt, de semmi mást nem... neked kell venni aljzatot, de azt nem egyszerű megcsinálni ha még sose láttál... utána még kell plusz kábel, vagy veszel ilyen gyári 5méterest vagy ha nem kell annyi akkor amit vettél abból levágsz amennyit kell, de ahhoz meg krimpelő, fejek, törésgátló....
Elküldve: 2007. 01. 28. 13:28
Idézet: leslie - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 11:05
Akkor sem az igazi, ugyanúgy fogja tépni, mint a 2.5-es rezet, oszt csak úgy jön le a PVC köpeny, drót meg nyúlik a vérbe, mert ugye ez nem drót, hanem _kábel_. Vagy éppen 50 méteres szakasz betépnek egyszerre 3 kanyaron át, vagy csak simán megcsomózzák.
Én csupa ilyesmit látok, ha villanyszerelőről van szó. UTP kábelt falban szakadva is csak akkor láttam, ha villanyász húzta.
Meg egyéb rémtöténetekkel gondolom többiek is így vannak. Ezt meg olvasszuk bele a gyarkorlatos részbe, de hamar.
Elküldve: 2007. 01. 28. 13:30
Idézet: Dj.Kakukk - Dátum: 2007. jan. 27., szombat - 23:19
Nem tudom komolyan gondoltad e, de tényleg vannak olyan hálózati eszközök, amik a lakásban lévő elektromos kábeleken keresztül kommunikálnak. Csak bedugod a konnektorba, van rajta egy utp csatlakozó és kész. Ezekre gondoltam.
Dior, a routerek általában 4 portosak, bár mintha láttam volna már 5 portosat is, csak jóval drágábban.
Elküldve: 2007. 01. 28. 13:33
Idézet: Coldfish - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 13:30
Dior, a routerek általában 4 portosak, bár mintha láttam volna már 5 portosat is, csak jóval drágábban.
Routerből van az 8 portos is, ezeket a 220 voltos izéket meg ha nem szobán belül használjuk, akkor el kel felejteni.
Elküldve: 2007. 01. 28. 13:42
Idézet: Jahno - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 14:33
Ha csak internethez kell, jó az. Hálózatra meg nem ér semmit...
Elküldve: 2007. 01. 28. 15:56
Idézet: PaLa - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 13:53
Én is próbáltam, házon belül is simán 3 megabit alá megy, collision hegyek, szóval manapság már a net is gyorsabb ennél, UPS-en nem megy át, oszt 1-1 áramkörön belül működik, de családi házas szétherélt környezetben, mikor a garázsban vana router, másik 4 szobában meg ilyen bigyó (ráadásul sokezer pénz/darab áron), nekem inkább nem kellene.
Szépen UTP, aztán azon lehet telefon, meg kapunyitó, meg később kamerás kapucsengő, vagy amit akarunk. Csak ésszel kell kitalálni a kezdeti tyúkbelezést, oszt ha családi ház, akkor minden szobába legalább két végpont, meg egy rendes alagsori rendező, mert ha 5 év múlva jön a Lopokcsalok Kft., hogy Ő most akkor műholdas net, meg optika, meg telfeon, meg akármi, akkor csak a rendezőig behúzzák a vonalat, ház többi része adott. Apucinak is lehet dolgozószoba, vagy beledugjuk a bébiőrt, meg a lanos mp3 playerünket...
Elküldve: 2007. 01. 28. 20:26
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció: http://unicodesms.freeweb.hu
Elküldve: 2007. 01. 28. 20:37
Idézet: asdf - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 20:26
Naja, szépen fölé lehet tapétázni, vagy bármi. Anyámék jó 20 évvel ezelőtt a nappali sarkába behúztak 4 csövet, meg a szobák sarkaiba is 2-2 csövet, a padlásról lefelé. Most marha jól jön, mert be lesz építve a tetőtér, meg pont abba a sarokba került már 3 PC, ahol vannak csövek.
Oszt télleg, kezdeti költséget meg nem növelte, most viszont szépen lejött rajtuk a kábelTV, az internet, meg megy fel a villany a tetőtérbe. Oszt nem kell vésni, bombázni.
Ha 3 év múlva jön a műholdas net, meg optikán oszlopról be a cuccos, akkor még ott vannak a csövek lefelé majdnem minden helységbe. Világi ötlet volt.
Elküldve: 2007. 01. 28. 21:28
Bemertem mindent, megmondatam mindent, megmondtam nem szabni a rohadt kabelt, mert nem vontato kotel... Kb 5 percre hagytam ott... Hat mi tortent? Fickonak megakadt kicsit a kabel, hat nem gond, megrangatjuk... Eredmenyt talan nem kell mondani a tapasztaltabbaknak, de a kezodknek:
-3 helyen megtort a kabel...
-2 helyen szarra vagta a vedo reszt ugy, hogy belso adalekokat ne elemezzuk...
-6 helyen felrepet a boritas...
Ezt sikerult 32meteren elerni...
Hja mikor arrol volt szo, hogy meg a tobbit is befuzi inkabb mondtam hagyjuk uljon le behuzom en... Aztan folytathatja...
Szoval: IGEN VILLANYSZEREOVEL ERDEMES HALOTATI KABELT BEFUZETNI!

Súgó
A téma zárva.