HWSW Informatikai Kerekasztal: Otthoni internetmegosztás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Otthoni internetmegosztás Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 28. 21:52

A héten futottam nem egészen hasonlóba.
A villanyt, és a lant behúzta.... valaki.
Hibátlan volt, de nem oda került, ahova a megrendelő kérte (emelet), hanem a földszinti ügyféltérben kellett elhelyezni a racket, és a kismegszakítók szekrényét.
Aztán hívták az iparosokat, hogy szerelvényezzenek.
Ekkor derült ki az is, hogy telefonvonal előkészítés címén behúztak egy kábelt. Épp feleakkora kapacitással, mint amire szükség volt...
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#22 Felhasználó inaktív   PaLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 23:30

Én nem értem az embereket... Ha UTP-t huzatnak, akkor miért nem maguk teszik meg? Mert akkor tuti nem lesz szakadt, kopott, nyúzott, és újra se kell húzni?  :think:

#23 Felhasználó inaktív   Piton 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 00:17

Idézet: PaLa - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 23:30

Én nem értem az embereket... Ha UTP-t huzatnak, akkor miért nem maguk teszik meg? Mert akkor tuti nem lesz szakadt, kopott, nyúzott, és újra se kell húzni?  :think:

En ha magamnak csinalom, v megbizasbol mindig magam huzom, soha nem adom ki a kezembol...
Az eset, amit leirtam fentebb egy olyan megbizas volt, mikor ki volt kotve, h nekem meg kell adnom meretek stb, aztan majd csak az eszkozok beuzemelese az en feladatom, mert megvan aki befuzi a kabeleket, mert kabelezest eddig is o csinalta... Hat elejen nem is volt gond... Mikor kimentem h behordom eszkozoket (routerek, switchek stb) meg egesz szepen ment a dolog... Mikor vissza ertem lattam a problemas lepeseket, majd miutan kihuztam azaz inkabb bontottam kabel lattam az eredmenyt...Ekkor kozoltem, h inkabb megcsinalom en mert nincs kedvem meg eg ynapot raaldozni arra, h bontogassam, a hibas szakaszokat... :)

#24 Felhasználó inaktív   PaLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 00:20

Idézet: Piton - Dátum: 2007. jan. 29., hétfő - 1:17

En ha magamnak csinalom, v megbizasbol mindig magam huzom, soha nem adom ki a kezembol...
Az eset, amit leirtam fentebb egy olyan megbizas volt, mikor ki volt kotve, h nekem meg kell adnom meretek stb, aztan majd csak az eszkozok beuzemelese az en feladatom, mert megvan aki befuzi a kabeleket, mert kabelezest eddig is o csinalta... Hat elejen nem is volt gond... Mikor kimentem h behordom eszkozoket (routerek, switchek stb) meg egesz szepen ment a dolog... Mikor vissza ertem lattam a problemas lepeseket, majd miutan kihuztam azaz inkabb bontottam kabel lattam az eredmenyt...Ekkor kozoltem, h inkabb megcsinalom en mert nincs kedvem meg eg ynapot raaldozni arra, h bontogassam, a hibas szakaszokat... :)

Tehát megint ott tartunk, hogy ha magad hózod be, akkor nincs szívás. Ha a te dolgod, ha nem :)

#25 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 01. 29. 02:12

Idézet: PaLa - Dátum: 2007. jan. 29., hétfő - 0:20

Tehát megint ott tartunk, hogy ha magad hózod be, akkor nincs szívás. Ha a te dolgod, ha nem :)

Vagy értelmes ember kezébe kell adni, no meg olyannak aki esetleg hálózatokkal foglalkozik, nem csak "majd behúzzuk oszt lesz valami"
Make love not Wor.

#26 Felhasználó inaktív   PaLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 03:53

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. jan. 29., hétfő - 3:12

Vagy értelmes ember kezébe kell adni, no meg olyannak aki esetleg hálózatokkal foglalkozik, nem csak "majd behúzzuk oszt lesz valami"

Hát, ez is megoldás csak ritkább :)

#27 Felhasználó inaktív   Piton 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 10:11

Idézet: PaLa - Dátum: 2007. jan. 29., hétfő - 0:20

Pontosan... :) Kivetel, ha a kedves  megbizo okos, es... Gondolom ismeritek ezt a helyzetet is... S ilyenkor vagyunk ott, hogy mi megcsinalnank normalisan, de hat ugye ok jobban tudjak... S mikor az ember nem akar egy okos fonokocske miatt elveszteni egy nagyobb tobb reszbol allo melot, ami osszessegeben nagyon jo, mert mondjuk 5-6 reszbol allo melonal egyben van csak ilyen a tobbi sima ugy akkor kenytelenenk vagyunk bevallalni az egy allatot a teljes osszessegeben pozitiv melo miatt...  :cool:

Bar vegulis szerintem lenyeg a lenyeg: Ne alljon neki se halozatnak ha nem ert hozza... S ne villanyszerelovel kottesse a dolgokat, mert nagyon meglepodhet... Mint ahogy mondjuk egy hazat se autoszerelore... :)
Igaz vezetek vezetek... :) Na de azert eleg mas vezetek... Ugy ugy mint ahogy a 3 volt is aram meg a 380.... meg a 1000is :) Csak kicsit mashogy viselkedik...  :respect:  Hogy a fene egye is meg...  :reklamacio:  Miert is nem lehet csak ugy oda rakni gep melle, aztan beugrik a helyere... :think:  :cool:

Szerkesztette: Piton 2007. 01. 29. 10:15 -kor

#28 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 15:33

Villanyszerelo vs. utp temaban az eddigi legjobb fogasom, amikor rovid volt a kabel, es forrasztva toldotta :omg: :D
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#29 Felhasználó inaktív   PaLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 18:39

Idézet: asdf - Dátum: 2007. jan. 29., hétfő - 16:33

Villanyszerelo vs. utp temaban az eddigi legjobb fogasom, amikor rovid volt a kabel, es forrasztva toldotta :omg: :D

Erre még én is felkiáltottam a gép előtt... :)

#30 Felhasználó inaktív   Piton 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 21:11

Idézet: asdf - Dátum: 2007. jan. 29., hétfő - 15:33

De gondolom o nagyon buszke volt ra...  :D
Miert nem  emelted meg a kalapod, h igen ezzel megoldotta a problemat, mert igy mar nem is kell semmit csinalnod egesz addig, mig nem lesz kabel csere... :respect:
Amugy itt latszik az ami miatt az informatikaban dolgozo szakemberek nap mint nap szivnak... Mert ugye ehhez a terulethez mindenki ert...  :confused:  :reklamacio:  :omg:

#31 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 21:50

Jo, kotottem mar en is ugy strangos telefondrotot /kb. 80 erpar es 6 ilyen kabelnyit ;)/, hogy nem abban a sorrendben voltak a szinek, mint ahogy a telefonosok megszoktak. Azert meg gondolom engem imadtak :D /annyi mentsegem van azert, hogy azert nem osszevissza volt kotogetve, es valogathattak a drotot, hanem kovetkezetesen, ugyanugy volt felrekotve az osszes, tehat legalabb szisztema volt benne :)/.
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#32 Felhasználó inaktív   PaLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 17. 14:25

Idézet: Piton - Dátum: 2007. jan. 29., hétfő - 22:11

De gondolom o nagyon buszke volt ra...  :D
Miert nem  emelted meg a kalapod, h igen ezzel megoldotta a problemat, mert igy mar nem is kell semmit csinalnod egesz addig, mig nem lesz kabel csere... :respect:
Amugy itt latszik az ami miatt az informatikaban dolgozo szakemberek nap mint nap szivnak... Mert ugye ehhez a terulethez mindenki ert...  :confused:  :reklamacio:  :omg:

Vagy legalábbis próbál úgy tűnni, hogy ért... :)

#33 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 17. 14:30

A villanyszerelő csak jövőbelátó volt.

Falbandzsalazinternyet
-- UNIX/Linux System Administrator
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik

#34 Felhasználó inaktív   PaLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 17. 14:32

Idézet: tikva - Dátum: 2007. febr. 17., szombat - 15:30

A villanyszerelő csak jövőbelátó volt.

Falbandzsalazinternyet

Asszem itt se a forrasztott/tekert csatlakozás a nyerő, inkább egy minőségi kábelezést igényelhet... :)

#35 Felhasználó inaktív   Robi19 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 25. 12:57

Énnél már csak az volt jobb mikor ilyen forrasztott kötést lezsugorozott és behúzta a csőbe tehát a kötés a csőben félúton volt. Ez egészen odáig nemis volt gond még 10mites gép lógott rajta, de mikor mehozták az új gépeket a céghez mi meg lecseréltük az addigi HUB okatt sw-kre, akkor jött a meglepetés hogy eldobálta a linket. Mikor ranyomtuk a testert a szakaszra a fluke tester csak úgy visított akkota volt az attunation :) Nem tudtuk mire vélni kb 3 szor cseréltem path panelt meg falicsatit mire azt mondtuk hogy újrahúzzuk a szakaszt és peszre akkor jött elő a zsugor :)

#36 Felhasználó inaktív   doktorszamár 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 28. 20:18

mi faszán átfurtuk a fafödémet... :D

utp kábel be, oszt cső
60herzben ég a világ...
Kép

Téma megosztása:

• (2 Oldal)
  • +