Miért döltem volna be? Senki sem mondta, hogy azért vettem 2 gigát, mert attól több teljesítményt várok.
@ brd: tudom, hogy ez így van. szerintem ezt össze lehet hasonli´tani egy funkcióval. rajzolok 1et és feltöltöm.
ha 200 Mhzel fut a RAM, az teljesen elegendö. minél inkább hajtod a RAMod, annál inkább csökken a "profit"od. egyszerüen nem érdemes sokkal több mint 200 Mhzen hajtani a RAMot. De ha te úgy gondolod, hogy kell, akkor hajrá, vegyél magadnak drága RAMot, senki sem tiltja, de felesleges. Ez az egész csak marketing. De vagy az a valaki, aki bedöl, nem én.
Ezt a 2GBot vettem 160€ért. A 1024MB Teamgroupot sikerült eladnom 187€ért. Számolj utánna, én arra jutok, hogy dupla annyi RAMom van, meg még 27€-m. Az is tuti, hogy sebbességkülömbséget nem veszek észre.
Minél magassab frequenciával hajtod a RAMjaid, annál inkább strapálod a prociban integrált memory controllert. Na most ha az lenne netán a limitálo faktor, akkor mit csinálsz? Ha te még nem tapasztaltál olyat, hogy mondjuk a 2800 Mhz eléréséhez kellet az "aszinkron" RAM futtatásal mondjuk 1.392V, és a szinkron futtatáshoz 1.424V. ne mondd, hogy nincs külömbség, mert van. ahoz, hogy magassab órajelen fusson a RAM, a memory controllert jobban strapálod.
Nem értem hogy minek ide bicaj? észre vettem hogy ti itt nem igazán érveltek, hanem nevettségessé teszitek az egészet.
mekkel is volt egy kis vitám, mostmár nem beszél velem ...
arról volt szó, hogy én azt mondtam, hogy baromság levenni a kupakot az A64esröl, mert attól nem ér el az ember több Mhzet.
az igaz, hogy a hö csökken, azt nem is vitattam. de az eredmény nem változik. volt egy 146os opteronom, az kupakkal 2800mhzet ment 1 órát prime95-öt, kupak nélkül szinte. a fesz mindkét esetben 1.36V volt. kupak nélkül 12°C-al futott hüsebben, de az eredmény mégis ugyan az volt. érdekes? nem. attól hogy ö már x kupakocskát vett már le procikról, nem jelenti azt hogy helyes is, amit cisnál (keyword: választás 2006

)
az a kérdése volt, hogy haszáltam e már kupaknélküli A64est, mondtam neki hogy nem. ettöl fogva nem volt hajlandó velem beszélni, picit fúrcsa volt. másnap, mikor folytatni akartam a vitát, elküldötr a pic***a (punany area

).
mondtam neki hogy bizonyítsa be, amit mondd. erre fel ö: nehogymá' ö keressen nekem eredményeket. ha az ember bizonyítani akar valamit, akkor nem ö keresi azokat a dolgokat, amivel érvel? ez is fura volt, de mind1
az lehet, hogy az A64es reagál a höfokra, én ezt nem tapasztaltam. de ha 38°C fut a procim max, akkor minek vegyem le a kupakot? csak elvesztem a garit, talán fut 3°al hidegebben, de 35 és 38° között nem lesz a frequenciánál külömbség.
Ha a finnek folyékony nitrogénnal hütik a procit, az nem azért fut olyan gyorsan meg nem azért könnybe hajtani, mert olyan jó a hütés, hanem mert olyan alacsony höfokoknál az áram is könnyeben fut me minden és kevesebb hiba van az adatátvitelnél (bocsi fiúk, lehet hogy ezt szarul magyaráztam el, de hiányoznak a szaksazvak, németül sztem tudnám). Itt van, amire gondolok:
http://de.wikipedia....iki/Supraleiter
arra akarok célozni, hogy itt nem csak 10-20° külömbségröl van szó, amit vízhütéssel el lehet érne egy levegöhütéssel szemben, itt már -200°okról van szó és itt már a fizika is teljessen más.
hogy most egy procin a magon direktbe (kupaktalan proci) víz van, vagy egy eröteljes levegöhütö (mint pl. a scythe ninja vagy hasonló thermalright termékek), az elvileg mind1, a höt az is abszorbálja.
ez az én véleményem. örülnek, ha hozzászólna valaki, de lécce - lécci ne bicajról, galuskákról vagy tejfölös tésztárol legyen szó, meg ha nagyon finom is
Yidaki
Intel DZ77GA-70K + Intel Core i5-3570K + 8GB Transcend DDR1333 + AMD Radeon HD 6950 [watercooled]