HWSW Informatikai Kerekasztal: Letraset-Alfaset-Cherpech meg társaik. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Letraset-Alfaset-Cherpech meg társaik. Bocsi, ha rosszul írtam a nevét.

#1 Felhasználó inaktív   olzoli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 05. 03:29

Régebben a Bajcsin volt egy grafikai szaküzlet. ott lehetett mindenféle ehez hasonló dolgokat kapni.
Bezártak, elköltöztek. Az uj cimen azt mindta a hölgy, hogy 2002 ota nem gyártanak ilysmit. az utolsó szállitmányt 2003-ban visszaküldték. A kérdés az hogy hátha mégis vannak belölle valahol megbuvó darabok.
Aki tud valamit az árulja már el legyenszíves.

Aki nem tudná miröl van szó annak csak anyit, hogy voltak különböző betűtipusok, számok, szimbolumok különböző méretben. Általában A4-es lapon. Ceruzával át kelett satirozni a feliratozni kivánt felületre és kész is volt. A kontur átlátszó volt, igy ugy nézet ki mintha rajzolták volna. Kapott egy kis lakkot és gyárinak tűnt a felirat.Voltak elektronikai panelek gyártásához is szimbolumok, amivel egyszerű volt egy sima panel elkészitése.  mára hiánycikk.

(ha valaki mod látja kérem javitsa a helyesírást a cimben mert ilyenkor már nem lenne szabad irnom) :)  :respect:

Szerkesztette: olzoli 2007. 02. 05. 03:40 -kor

#2 Felhasználó inaktív   olzoli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 00:20

:up:

#3 Felhasználó inaktív   olzoli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 07:52

Senki?

#4 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 08:06

Az Esselte-t – a világ vezető irodaszer gyártó cégét - 1913-ban alapították Stockholmban, Svédországban. A vállalatot 2002 júliusában egy amerikai székhelyű, magán kézben lévő befektetési cég J.W.Childs vásárolta meg. Az Esselte jelenleg egy erőteljes növekedési stratégia megvalósításának folyamatában van, mely a márkák erősítésére, felvásárlásokra - a vállalat termékkínálatának vagy kiterjeszkedésének növelésének céljából –és a szervezet hatékonyabb müködésére épül.

1913-ban, 13 különálló, grafikai és hasonló munkák kivitelezésével foglalkozó svéd vállalat, egyesültek, hogy létrehozzák az SLT-t.

Különböző cégek felvásárlásával a vállalat folyamatosan fejlődött. Hamarosan főbb tevékenységei közé tartozott minden a könyvkötéstől, papírgyártástól kezdve egészen a levélpapírok, kártyák, térképek, nyomtatványok, értékpapírok, azon belül is részvénybizonylatok és kötvények nyomtatásáig.

Az 1960-as évek elejére az SLT-nek több egymással konkurens tevékenysége és terméke volt, ami elkerülhetetlenné tette az 1964-ben bekövetkezett drámai, szerkezeti átalakítást. A hasonló tevékenységű diviziók öszevonásra kerültek, míg az összeférhetetlenek megszűntetésre.

1970. augusztus 1-én a csoport nevét Esselte-re változtatta. Magas likviditásának, valamint egy tengerentúli felvásárlási lehetőségnek köszönhetően az Esselte egy dinamikusan fejlődő időszakába lépett, amely a világ legnagyobb gyűrűs szerkezet gyártójának, a Benson’s Int. Systems Kft. megvásárlásával kezdőtött.

Főbb események

1976 Az Esselte megvásárolja az Oxford Pendaflex Kft-t, egy amerikai vezető függőmappákat gyártó vállalatot.

1978 Az Esselte megvásárolja a san francisco-i székhelyű DYMO Industries Rt-t, a Meto árazó üzletágával együtt.

1981 Az Esselte megvásárolja a Letraset Kft.-t, mely a grafikai tervezéshez és műszaki rajzokhoz gyárt eszközöket.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#5 Felhasználó inaktív   olzoli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 10:19

:rolleyes:  Ezt mind jó ha tudjuk! De hol lehet MOST kapni?

Föleg az alkatrész mintákat! meg a betűket, ja és a számokat, meg néhány szimbolum is kellene. :)

Szerkesztette: olzoli 2007. 02. 06. 10:20 -kor

#6 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 12:45

Hivd fel a linken szereplo telszamot, aztan megmondjak :rolleyes:

#7 Felhasználó inaktív   olzoli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 15:27

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. febr. 6., kedd - 13:45

Hivd fel a linken szereplo telszamot, aztan megmondjak :rolleyes:

Felhivtam :)  Na ők nem, de a piron talán. Felhívtam, ök sem de majd utánnaérdeklödik a hölgy, és keressem ujra. Szerinte viszont itthon senki nem forgalmazza. MIÉRT? kérdem és és joggal...

Szerkesztette: olzoli 2007. 02. 06. 15:28 -kor

#8 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 09:56

Idézet: olzoli - Dátum: 2007. febr. 6., kedd - 15:27

Felhivtam :)  Na ők nem, de a piron talán. Felhívtam, ök sem de majd utánnaérdeklödik a hölgy, és keressem ujra. Szerinte viszont itthon senki nem forgalmazza. MIÉRT? kérdem és és joggal...

Mert nagy valószínűséggel nem gyártják...

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#9 Felhasználó inaktív   Tron65 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 02. 11. 21:54

A multkorjában pakolás közben a kezembeakadt pár ív Alfaset. Kipróbáltam, annyira kiszáradt az anyag, hogy átsatírozáskor töredezik.
Godolom a nemgyártás abból indul ki, hogy ma már nagyon olcsó és jó minőségű nyomtatókat lehet kapni, és a PC-k is mindenhol elérhetőek megfelelő programokkal, alaposan lecsökkent az igény.
Az analfabétáknak ugyanúgy ízlik a betűtésztával készült leves?

#10 Felhasználó inaktív   olzoli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 11. 23:04

Idézet: Tron65 - Dátum: 2007. febr. 11., vasárnap - 22:54

A multkorjában pakolás közben a kezembeakadt pár ív Alfaset. Kipróbáltam, annyira kiszáradt az anyag, hogy átsatírozáskor töredezik.
Godolom a nemgyártás abból indul ki, hogy ma már nagyon olcsó és jó minőségű nyomtatókat lehet kapni, és a PC-k is mindenhol elérhetőek megfelelő programokkal, alaposan lecsökkent az igény.

Valósznűleg ez az oka, de nyomtatóval nehéz pl. üvegre vagy, kerámiára feliratot rakni egyszerűen. De biztos ennek is megvan a mai, modern technikája.

#11 Felhasználó inaktív   RaidX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 11. 20:00

Igaz már kicsit régi a téma, de nekem is szükségem lenne valami hasonlóra. A neten találtam külföldi beszerzési forrást, de nekem olyan kevés kellene, hogy a szálítási költség nem éri meg.

Letraset

Még mindég nemtudni itthon hol lehet hozzájutni?
RaidX

#12 Felhasználó inaktív   zetor2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 24. 20:42

Nekem maradt pár ívem ebből a csodából.

Az, hogy mennyire ragad, azt nem tudom. ha gondolod, 2 sör, és nekedadom a kollekcióm. Meg még meg tudom kérdezni faterom, aki régebben érintve volt ezekben a dolgokban. Klf montírozó (nyomdai montír) ellátóban is utánanézhetnél, ők talán még forgalmaznak. A cherpech meg asszem Chartpak néven ment.

Nekem Alphaset ívek voltak / vannak, a nagyja asszem fekete színű, de 1-2 fehér ív is maradt, asszem.
Ha nyomtatott áramköri lapot terveznél, azt egy nyomdai levilágító megcsinálja neked, csak adj nekik PDF-et :-) A4 es ív ~3000 Ft. Olcsóbb lehet, ha pauszra nyomtatsz lézernyomtatóval, igaz, ekkor nagyon vékony utakat ne tervezz...
Ki az a Mailer Daemon, és honnan tudja az e-mail címem?

#13 Felhasználó inaktív   gomy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 10. 09. 21:22

Remélem valaki még olvassa :-)

Az új technológia a kopír fólia. Lézernyomtatóba való, és nyákra vasalható.
Még nem próbáltam, de jól hangzik. Valahol olvasta egy komplett működési
leírást. Újságban?!
Ha veszek 1 lézernyomtatót, a pofám A4-es megjelenése után ez lesz a következő!
  :D

#14 Felhasználó inaktív   Tron65 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 10. 15. 15:00

Még csak fólia se kell, kis melóval a papír hordozó vasalás után eltávolítható.
Remélem nem moderálják ki, pl itt elég részletesen foglalkoznak a dologgal.
Az analfabétáknak ugyanúgy ízlik a betűtésztával készült leves?

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó