Létezik USB - FireWire Type 1 átalakító kábel? Olyat találtam csak, ami Type 2 csatlakozású ("mini FireWire"), nagyobb Type 1-eset nem. Hogyha létezik, és rádugok egy USB2.0 kompatibilis eszközt, akkor azt a FireWire/USB2.0 (neten keresgéltem, és egymásnak ellentmondó adatokat találtam arról, melyik a gyorsabb, szóval a kettő közül a kevésbé gyors) sebességével képes kezelni? (Az én gépemen csak USB1.1 portok vannak, és eléggé megszenvedem a sebességet, ha nagyobb adatmennyiséget akarok mozgatni pendrive-ra vagy külső meghajtóra. Sajnos az USB2.0 cardbus kártya nem megoldás, mert az egyetlen portot elfoglalja a wireless kártya.)
Egyébként lassan egy hetes intenzív használat után egyre jobban megszeretem az Almát

Saját tapasztalataim alapján egy nem-Windows rendszer kb. 3-4 napig tart ki nálam, utána megy a levesbe, és menekülök vissza a Windowshoz, de ez a Mac OS annyira átgondolt és kezelhető, hogy komolyan gondolkodok rajta, hogy a legközelebb esedékes gépbővítésnél lecserélem a komplett asztali gépemet valami harapósabb Macintoshra. (Arról nem is beszélve, hogy szinte az összes gyakran használt programomnak van Maces megfelelője, ugyanez a Linuxról nem mondható el.)