HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (109 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X VI. Értékeld a témát: -----

#1101 Felhasználó inaktív   kChris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 29. 23:23

valaki tud 1-2 fő drivert megosztani (wifi,ethernet,egér)? legyaktam a macosxet, GPRSen a bootcampet csak végső megoldásként szedném le... felment rá az XP simán csak épp mindenhez külön driver kellene, alig ismert fel valamit (SATA driver halistennek integralva volt). vagy legalább annyit hogy egy MACbookban milyen elemek vannak.. az az érdekes h a beépített touchpadban a jobb klikk nem műxik... vagy esetleg ha valaki megtenné kirakni valahova az XP driver cd image-et isoban? megköszönném nagyon :)

#1102 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 29. 23:32

Idézet: kChris - Dátum: 2007. dec. 29., szombat - 23:23

az az érdekes h a beépített touchpadban a jobb klikk nem műxik...

Nem tudom, hogy hogy működik az új Maceknél, de a korábbi modellekben (legalábbis a Powerbookokban, iBookokban) csak egy gomb van, ez a "balklikkre" szolgál, a jobbklikk a Command + kattintás. USB-s egérrel nem kell bűvészkedni, ott beveszi a jobbklikket rendesen.

Az félrevezető lehet, ha nem csak egy mikrokapcsolót tesznek a gomb alá, a Powerbookomban például három van (egy-egy a két szélen, egy középen), az első egy-két órában kattingattam is bőszen a gomb jobb szélével :D

Szerkesztette: debaj 2007. 12. 29. 23:34 -kor

#1103 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 30. 09:25

Idézet: debaj - Dátum: 2007. dec. 30., vasárnap - 0:32

Nem tudom, hogy hogy működik az új Maceknél, de a korábbi modellekben (legalábbis a Powerbookokban, iBookokban) csak egy gomb van, ez a "balklikkre" szolgál, a jobbklikk a Command + kattintás. USB-s egérrel nem kell bűvészkedni, ott beveszi a jobbklikket rendesen.

Az félrevezető lehet, ha nem csak egy mikrokapcsolót tesznek a gomb alá, a Powerbookomban például három van (egy-egy a két szélen, egy középen), az első egy-két órában kattingattam is bőszen a gomb jobb szélével :D

Az újabbaknál a "két ujjas klikk" is használható jobb klikknek. Igen kényelmes megoldás. :)

#1104 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 30. 11:01

Idézet: kChris - Dátum: 2007. dec. 29., szombat - 23:23

valaki tud 1-2 fő drivert megosztani (wifi,ethernet,egér)? legyaktam a macosxet, GPRSen a bootcampet csak végső megoldásként szedném le... felment rá az XP simán csak épp mindenhez külön driver kellene, alig ismert fel valamit (SATA driver halistennek integralva volt). vagy legalább annyit hogy egy MACbookban milyen elemek vannak.. az az érdekes h a beépített touchpadban a jobb klikk nem műxik... vagy esetleg ha valaki megtenné kirakni valahova az XP driver cd image-et isoban? megköszönném nagyon :)

a bootcamp felajanlotta volna hogy, rakj be egy cdt es kiirja a drivereket

http://www.google.hu/search?q=bootcamp+xp+...lient=firefox-a

Szerkesztette: evone 2007. 12. 30. 11:16 -kor

macbook air 2014

#1105 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 30. 11:25

ha meg van leo telepítő dvd hozzá akor azon is rajta vannak a driverek
amúgy a kalózos torrenten fenntvannak a win-es driverek  egy csomagban
..és a nyolcadik napon isten megteremté a TV-t!
egyszerű internet tesztelő
Panorámák

#1106 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 05. 15:23

Létezik USB - FireWire Type 1 átalakító kábel? Olyat találtam csak, ami Type 2 csatlakozású ("mini FireWire"), nagyobb Type 1-eset nem. Hogyha létezik, és rádugok egy USB2.0 kompatibilis eszközt, akkor azt a FireWire/USB2.0 (neten keresgéltem, és egymásnak ellentmondó adatokat találtam arról, melyik a gyorsabb, szóval a kettő közül a kevésbé gyors) sebességével képes kezelni? (Az én gépemen csak USB1.1 portok vannak, és eléggé megszenvedem a sebességet, ha nagyobb adatmennyiséget akarok mozgatni pendrive-ra vagy külső meghajtóra. Sajnos az USB2.0 cardbus kártya nem megoldás, mert az egyetlen portot elfoglalja a wireless kártya.)

Egyébként lassan egy hetes intenzív használat után egyre jobban megszeretem az Almát :) Saját tapasztalataim alapján egy nem-Windows rendszer kb. 3-4 napig tart ki nálam, utána megy a levesbe, és menekülök vissza a Windowshoz, de ez a Mac OS annyira átgondolt és kezelhető, hogy komolyan gondolkodok rajta, hogy a legközelebb esedékes gépbővítésnél lecserélem a komplett asztali gépemet valami harapósabb Macintoshra. (Arról nem is beszélve, hogy szinte az összes gyakran használt programomnak van Maces megfelelője, ugyanez a Linuxról nem mondható el.)

#1107 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 06. 00:51

Szerintem egyaltalan nem letezik olyan atalakito (meg hub sem), ami egy usb-s eszkozt firewire portra vagy forditva csatlakoztat.

Amugy ez a 3-4 nap a Mac OS-nel is lehetseges, hidd el :)

#1108 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 06. 08:50

Idézet: ion - Dátum: 2008. jan. 5., szombat - 23:51

Amugy ez a 3-4 nap a Mac OS-nel is lehetseges, hidd el :)

Nem frissült a Kukacosalma jó ideje, várjuk az újabb postokat! :)

#1109 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 06. 16:36

Idézet: debaj - Dátum: 2008. jan. 5., szombat - 15:23

Létezik USB - FireWire Type 1 átalakító kábel? Olyat találtam csak, ami Type 2 csatlakozású ("mini FireWire"), nagyobb Type 1-eset nem. Hogyha létezik, és rádugok egy USB2.0 kompatibilis eszközt, akkor azt a FireWire/USB2.0 (neten keresgéltem, és egymásnak ellentmondó adatokat találtam arról, melyik a gyorsabb, szóval a kettő közül a kevésbé gyors) sebességével képes kezelni? (Az én gépemen csak USB1.1 portok vannak, és eléggé megszenvedem a sebességet, ha nagyobb adatmennyiséget akarok mozgatni pendrive-ra vagy külső meghajtóra. Sajnos az USB2.0 cardbus kártya nem megoldás, mert az egyetlen portot elfoglalja a wireless kártya.)

Egyébként lassan egy hetes intenzív használat után egyre jobban megszeretem az Almát :) Saját tapasztalataim alapján egy nem-Windows rendszer kb. 3-4 napig tart ki nálam, utána megy a levesbe, és menekülök vissza a Windowshoz, de ez a Mac OS annyira átgondolt és kezelhető, hogy komolyan gondolkodok rajta, hogy a legközelebb esedékes gépbővítésnél lecserélem a komplett asztali gépemet valami harapósabb Macintoshra. (Arról nem is beszélve, hogy szinte az összes gyakran használt programomnak van Maces megfelelője, ugyanez a Linuxról nem mondható el.)

de
macbook air 2014

#1110 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 06. 18:28

Idézet: evone - Dátum: 2008. jan. 6., vasárnap - 17:36

de

aperture, photoshop, coda, textmate

Ezeket kéremszépen linuxon :) köszi köszi köszi :)

szerk: amugy rákérdeztem kábelre hétfőre van válasz

Szerkesztette: Xero 2008. 01. 06. 18:29 -kor

#1111 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 06. 18:55

Pontosan. Amint mond valaki nekem Linux alá 16 bites képeket (8 bitesre konvertálás nélkül) kezelni tudó, minimum Gimp tudású szoftvert, meg leszek győzve.

SZERK.: köszi! :) (Mondjuk lehet, hogy mégiscsak egyszerűbb lesz egy cardbusos USB hub. Ezek közül mindegy, milyet választok, vagy van, amelyikre allergiás a Mac?)

Szerkesztette: debaj 2008. 01. 06. 18:57 -kor

#1112 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 06. 19:38

Idézet: Xero - Dátum: 2008. jan. 6., vasárnap - 18:28

aperture, photoshop, coda, textmate

Ezeket kéremszépen linuxon :) köszi köszi köszi :)

szerk: amugy rákérdeztem kábelre hétfőre van válasz

windowsra van aperture? :p

csakhogy belekossek

thx h megkerdezted

Szerkesztette: evone 2008. 01. 06. 19:39 -kor

macbook air 2014

#1113 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 06. 20:40

Számomra a magabiztosság alfája és omegája az, ahogy a linux-rajongók komoly munkára tudják ajánlani az általuk kedvelt hobbi operációs rendszert :)

#1114 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 06. 20:46

Idézet: HaZeX - Dátum: 2008. jan. 6., vasárnap - 20:40

Számomra a magabiztosság alfája és omegája az, ahogy a linux-rajongók komoly munkára tudják ajánlani az általuk kedvelt hobbi operációs rendszert :)

komoly munka alatt csak a grafika a lenyeg?

pl programozas nem szamit komoly munkanak? :) azt azert csak elfogadod hogy nagyon kenyelmesen lehet csinalni barmien unix alatt
macbook air 2014

#1115 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 01. 06. 20:54

Idézet: evone - Dátum: 2008. jan. 6., vasárnap - 20:46

komoly munka alatt csak a grafika a lenyeg?

Aki grafikus, animátor, fotós, designer vagy videóvágással, szerkesztéssel foglalkozik, annak csak az. Ki beszélt windowsról meg programozásról? Annyi volt a kiinduló infó, hogy Mac OS alá léteznek olyan programok, amelyeket használok, de nincs linuxos megfelelőjük. :)

SZERK.: Mellesleg ez a programozásra is áll, a Mac OS X, mint Unix alapú rendszer éppolyan kényelmes programozásra, mint bármelyik Linux. ;)

Szerkesztette: debaj 2008. 01. 06. 20:57 -kor

#1116 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 06. 21:01

Idézet: debaj - Dátum: 2008. jan. 6., vasárnap - 20:54

Aki grafikus, animátor, fotós, designer vagy videóvágással, szerkesztéssel foglalkozik, annak csak az. Ki beszélt windowsról meg programozásról? Annyi volt a kiinduló infó, hogy Mac OS alá léteznek olyan programok, amelyeket használok, de nincs linuxos megfelelőjük. :)

SZERK.: Mellesleg ez a programozásra is áll, a Mac OS X, mint Unix alapú rendszer éppolyan kényelmes programozásra, mint bármelyik Linux. ;)

nyilvan, de en mar masra reagaltam

altalanossagban kijelentette hogy a linux nem jo komoly munkara
macbook air 2014

#1117 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 06. 21:06

Jogos.

#1118 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 06. 23:05

Idézet: evone - Dátum: 2008. jan. 6., vasárnap - 22:01

nyilvan, de en mar masra reagaltam

altalanossagban kijelentette hogy a linux nem jo komoly munkara

Én pusztán úgy vagyok vele, hogy programozni is ritka kényelmes az osx. Megvan a kis xcode textmate és ilyen olyan fordító kombinációim, és úgy forgatok ahogy akarok. Windows meg le van ejtve.

#1119 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 07. 09:30

Idézet: evone - Dátum: 2008. jan. 6., vasárnap - 19:46

pl programozas nem szamit komoly munkanak? :) azt azert csak elfogadod hogy nagyon kenyelmesen lehet csinalni barmien unix alatt

Ez sok mindentől függ. Ha valaki C/C++ -ban programoz device driver -t, akkor a linux nagyon kényelmes lehet egy emacs -el megszerelve. Ha ugyanezen nyelveken grafikus alkalmazást fejleszt, akkor nem tudok az XCode -al vagy a Visual Akármivel egyenértékű linuxos IDE -ről. Különösen igaz ez mondjuk egy 3D alkalmazásra, amit soha nem kezdenék az OpenGL platformfüggetlenése ellenére sem linux alatt fejleszteni például, mert a hardveres támogatás ugye legjobb esetben is kétes. Ha valaki x86 platformra teljesítménykritikus alkalmazást fejleszt, akkor a gcc nem a legjobb választás, mert más fordítók jobb kódot képesek generálni. Ha valaki nem C/C++ -ban fejleszt, akkor pedig kvázi mindegy, hogy hol csinálja, mert vagy van jó környezet hozzá, vagy nincs, így inkább másodlagos tényezők számítanak. Személy szerint Perl -ben utazom (és némi C/C++), így erről sokat tudnék mesélni :)

#1120 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 10. 17:33

No, megetettem a géppel a Tigrist, valóban gyorsabbnak érezni. :)

Téma megosztása:

• (109 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.