HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (109 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X VI. Értékeld a témát: -----

#1361 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 21. 22:42

Idézet: MamaSaid - Dátum: 2008. máj. 21., szerda - 22:11

A Mail-t milyen billentyűparancs segítségével lehet (ha lehet) elindítani? Leo+MBpro

Amelyikre bindelted..  :cool:
I don't believe it.
Prove it to me and I still won't believe it.
-- DNA

#1362 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 21. 22:58

Idézet: MamaSaid - Dátum: 2008. máj. 21., szerda - 21:50

Csak úgy megkérdezem, hogy használtatok-e már mb prot? Mert elég kényelmes a gépelés, éppen azért, mert van hova támasztani a praclit. Szerintem ezt is gondoljátok végig, mielőtt lehúzzátok a wc-n.

Szerintem az AIR billentyűzete jobb...

A MBP billentyűi kicsit 'lógnak', nekem olyan érzésem volt hogy billegnek. Az AIR billentyűzete valahogy jobb visszajelzést ad egy lenyomásról....

Lehet hogy csak én érzem így, szóval szubjektívnek is tekinthetitek...

#1363 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 21. 23:18

Idézet: MamaSaid - Dátum: 2008. máj. 21., szerda - 22:34

Sajnálatos dolog. Szerencsére nekem kézre áll. Biztos rám méretezték.  :cool:

nagy lapát kezem van, sajnálom. ezért szívok ezekkel a manapság divatos női kezekbe tervezett mobilokkal is :)
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1364 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 22. 06:29

Gyorsan reagálok pár dologra.
Az Air tényleg jó cucc, nekem is tetszik, de én nagyon úgy állok hozzá, hogy 1 fő gépem van ami legyen mobil ergo nálam nem játszik.
A PB MBP vonalnál kényelmesebb bill nekem nem létezik.
Linux szép jó aranyos, használok én eleget, de amíg az OS X jobban "kinyalja a hátsómat" addig a desktop gépemen nem kell más.

#1365 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 22. 09:16

Idézet: Xero - Dátum: 2008. máj. 22., csütörtök - 7:29

Gyorsan reagálok pár dologra.
Az Air tényleg jó cucc, nekem is tetszik, de én nagyon úgy állok hozzá, hogy 1 fő gépem van ami legyen mobil ergo nálam nem játszik.
A PB MBP vonalnál kényelmesebb bill nekem nem létezik.
Linux szép jó aranyos, használok én eleget, de amíg az OS X jobban "kinyalja a hátsómat" addig a desktop gépemen nem kell más.

az osx tenyleg szep es jo, nekem is tetszik, de amig a hozzaadott, itthoni ara szerint 300 ezres hardver szetmegy alatta addig sokakat nem fog erdekelni a dolog
macbook air 2014

#1366 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 22. 09:30

Idézet: evone - Dátum: 2008. máj. 22., csütörtök - 10:16

az osx tenyleg szep es jo, nekem is tetszik, de amig a hozzaadott, itthoni ara szerint 300 ezres hardver szetmegy alatta addig sokakat nem fog erdekelni a dolog

nem megy szét...ismeretségi körömben 4 macbook egyiknek sincs baja...

#1367 Felhasználó inaktív   StLewis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 22. 09:58

Sziasztok!

Az alábbi kérdésem lenne (ha rossz helyre teszem fel jelezzétek, mert nem kimondottan OS jellegű a kérdés)

Ügyfelem vett egy MacBook Air -t és egy apróság zavarja nagyon: bekapcsoláskor van egy rövid muzsika.
Ezt valahogy meg lehet szüntetni, van rá egyszerű mód? Ha nem kivitelezhető a dolog elfogadjuk azt is :)
(megjegyzem én még nem dolgoztam apple termékekkel, nagyon  :lama: vagyok a témában, habár bootcamp-pel már kapott egy XP-t, mert a Mac-es az nem tetszett emberemnek.)

Köszönöm!
"Néha mindenki elkövet néhány hibát/De ha magadba nézel és azt látod hogy/A szíved tiszta akkor/ Jó az út amin jársz és többé/ Ne is fordulj vissza" -Tankcsapda-Örökké tart

#1368 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 22. 09:58

Idézet: Xero - Dátum: 2008. máj. 22., csütörtök - 10:30

nem megy szét...ismeretségi körömben 4 macbook egyiknek sincs baja...

egy szervizes mondta hogy az ujabbaknak mar  kicsit jobb a burkolata, de meg mindig csak annyira hogy garancia lejarta utan menjen szet  :think:
macbook air 2014

#1369 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 22. 10:00

Idézet: StLewis - Dátum: 2008. máj. 22., csütörtök - 10:58

Sziasztok!

Az alábbi kérdésem lenne (ha rossz helyre teszem fel jelezzétek, mert nem kimondottan OS jellegű a kérdés)

Ügyfelem vett egy MacBook Air -t és egy apróság zavarja nagyon: bekapcsoláskor van egy rövid muzsika.
Ezt valahogy meg lehet szüntetni, van rá egyszerű mód? Ha nem kivitelezhető a dolog elfogadjuk azt is :)
(megjegyzem én még nem dolgoztam apple termékekkel, nagyon  :lama: vagyok a témában, habár bootcamp-pel már kapott egy XP-t, mert a Mac-es az nem tetszett emberemnek.)

Köszönöm!

Leállítás vagy újraindítás előtt vegye le a hangerőt. Erre vannak külön programok is. Érdemes nézelődni versiontracker.com és macupdate.com címeken.

#1370 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 22. 10:00

Idézet: StLewis - Dátum: 2008. máj. 22., csütörtök - 10:58

Sziasztok!

Köszönöm!

http://homepage.mac.com/geerlingguy/mac_su...rtup_sound.html

http://macupdate.com/info.php/id/16425

tudnam minek vett meket hogyha egybol windowst rakott ra  :confused:

ha az ugyfeled ennyire nemtudja hova dobalni a penzet, van egy baratnom akinek jolenne kifizetni a portfoliojat, aranyos csaj!  :D

Szerkesztette: evone 2008. 05. 22. 10:06 -kor

macbook air 2014

#1371 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 22. 10:13

Idézet: evone - Dátum: 2008. máj. 22., csütörtök - 9:58

egy szervizes mondta hogy az ujabbaknak mar  kicsit jobb a burkolata, de meg mindig csak annyira hogy garancia lejarta utan menjen szet  :think:

:offtopic: ez teljesen kezd hasonlítani a megszokott pro/con abit vitákra :)

#1372 Felhasználó inaktív   StLewis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 22. 10:16

Idézet: evone - Dátum: 2008. máj. 22., csütörtök - 11:00

http://homepage.mac.com/geerlingguy/mac_su...rtup_sound.html

http://macupdate.com/info.php/id/16425

ha az ugyfeled ennyire nemtudja hova dobalni a penzet, van egy baratnom akinek jolenne kifizetni a portfoliojat, aranyos csaj!  :D

Azé vette mert ez illik az irodába  :rolleyes: ... megkérdezésünk nélkül ... (vagyis 1 éve is akarta, de akkor lebeszéltük a dologról)

ui.: köszönöm a választ, amint kezembe kerül a cucc megnézzük  :respect:

L

Szerkesztette: StLewis 2008. 05. 22. 10:19 -kor

"Néha mindenki elkövet néhány hibát/De ha magadba nézel és azt látod hogy/A szíved tiszta akkor/ Jó az út amin jársz és többé/ Ne is fordulj vissza" -Tankcsapda-Örökké tart

#1373 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 22. 10:50

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. máj. 21., szerda - 15:23

nem rossz az, az iMac ellenben lehetne olcsobb. szerintem igen jo otlet a kabeltenger minimalizalas.

Joni jo, nem is a kabelekkel van a gond, hanem az arerzekenyseggel. En egyebkent sokaig azt gondoltam, hogy az Apple nem akar igazan nagy piaci reszesedest, nehogy elkurvuljon a mac, de naiv voltam. Egy multicegnel ilyen nem letezik, az elkovetkezo evekben valoszinuleg boviteni fogjak a termekpalettajukat, az Air sem csak veletlenul pottyant a tervezoasztalra.

Idézet

na aaacsi, abban egy 12 eves processzor van. siman hanyattesik szerintem az ajax-tol a videobannerektol meg ezektol...

Attol meg elkepesztoen sokat hasznalnak ezekbol a regi gepekbol. Az emberek es cegek tobbsege nem vesz uj gepet, hogy ajaxos oldalakat es videobannereket tudjon nezni.

Idézet

szerintem semmi ilyesmi nincs, mert az ipod-ok semmifele pluszt nem adnak apple hoszt gep eseten. Az IPhone usakiaban izgalmas. nalunk egyfelol ugye problema az hogy nem tamogatja a 3G-t.

Nem allitja senki, hogy azert kesztetne valakit az ipod mac vasarlasra, mert azzal jobban mukodik. Egyszeruen a brand vonzo a fogyasztok szamara. De nem is ertem, miert vitatkozol ezzel. Ez teny. Es szerintem az iPhone koruli hype rettenetesen felertekeli az Apple brandet.

Idézet

Masreszt az egesz ipodologia iTunes nelkul egy felkaru orias - tehat nalunk minimalis az elonye mondjuk a samsung yepp-ekhez kepest.

Ez a mondat azert fajt, mert a cikk, amit felhoztal, es az egesz parbeszed az amerikai piacrol szol, ugyhogy nem ertem, miert hozod ide a magyar piacot.

Idézet

ott a /.-os cikk, olvasd mar el, nem szezonalis hatasrol van benne szo.

Nem tartom tul mervadonak a cikket, szamos eddigi elemzes eltero ertekeket mutatott. Vannak, amik csak a bongeszo alapjan probaljak megtippelni a piaci reszesedest, es ott eleg nagy a szoras. Peldaul ebben a cikkben 2-3 evvel ezelotti adatok alapjan boven 4% alatt volt a macintoshok reszesedese az USA-ban. Az altalad linkelt cikkben pedig 14%-ot irnak. Raadasul az, amibol kiindultunk a cikkben pont az ellenkezojet allitja:
"I don't believe that Vista's to blame," Stephen responded. "The vast majority of consumers don't care [about the installed operating system]." Nem tudom, te olvastad-e...

#1374 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 23. 07:19

Idézet: evone - Dátum: 2008. máj. 22., csütörtök - 9:00

Mert nem tudta előre. Három ismerősöm is van, akik benyalták az apple hype -ot, belelovalták magukat, megvették a gépet és egy hónap múlva sírva kérték vissza a megszokott Windows felületüket - szerencsére mindhárom gép inteles volt, így nem kellett eladni őket. Bár már korábban sem ajánlottam senkinek az Apple gépeit, de azóta könyörgöm minden barátomnak, akiket megcsap a PR szele, hogy szerezzenek valahonnan kölcsönbe egyet vásárlás előtt, mert csúnya pénzeket lehet bukni akár a belépő szegmensben is, ha utólag jön rá az ember, hogy mégse annyira shiny az élet az erő almás oldalán.

#1375 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 23. 07:30

Idézet: HaZeX - Dátum: 2008. máj. 23., péntek - 7:19

Mert nem tudta előre. Három ismerősöm is van, akik benyalták az apple hype -ot, belelovalták magukat, megvették a gépet és egy hónap múlva sírva kérték vissza a megszokott Windows felületüket - szerencsére mindhárom gép inteles volt, így nem kellett eladni őket. Bár már korábban sem ajánlottam senkinek az Apple gépeit, de azóta könyörgöm minden barátomnak, akiket megcsap a PR szele, hogy szerezzenek valahonnan kölcsönbe egyet vásárlás előtt, mert csúnya pénzeket lehet bukni akár a belépő szegmensben is, ha utólag jön rá az ember, hogy mégse annyira shiny az élet az erő almás oldalán.

Én is anyázok rendesen, ha valami filmet kell nézni....
Nincs egy normális média lejátszó...

A QT ablakában olyan pici a sáv ahol a filmbe bele tudnál tekerni, hogy kb 5 perces ugrásokkal lehet pozicionálni a filmben.

A WmV támogatás (fli4mac)is egy vicc: letölti a videót, átkonvertálja majd lejátssza.
Kurvajó ezt hálózati megosztáson lévő filmmel eljátszani. :(

Tehát: mondjatok olyan lejátszót, amiben mindenféle film lejátszható (felirattal), teljes képernyőt átívelő a film hosszát jelző sáv (ahol az egérrel tudod pozicionálni a kívánt időpontra a lejátszást), nem parancssoros ratyiság.... és persze nem egyenként kell összevadászni a kodekeket a működéséhez...

#1376 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 23. 07:35

Idézet: FőDudu - Dátum: 2008. máj. 23., péntek - 6:30

Tehát: mondjatok olyan lejátszót, amiben mindenféle film lejátszható (felirattal), teljes képernyőt átívelő a film hosszát jelző sáv (ahol az egérrel tudod pozicionálni a kívánt időpontra a lejátszást), nem parancssoros ratyiság.... és persze nem egyenként kell összevadászni a kodekeket a működéséhez...

VLC

#1377 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 23. 08:26

Idézet: HaZeX - Dátum: 2008. máj. 23., péntek - 8:35

VLC

Vagy Chroma. Ez ugyan fizetős, de pl. G3-ason sokkal simábban működik, mint a VLC. :)

#1378 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 23. 09:06

Idézet: FőDudu - Dátum: 2008. máj. 23., péntek - 8:30

Én is anyázok rendesen, ha valami filmet kell nézni....
Nincs egy normális média lejátszó...

Mar miert ne lenne, elso dolgom volt MPlayert telepiteni (meg Operat :))...

Samott

Szerkesztette: Samott 2008. 05. 23. 09:07 -kor

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1379 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 23. 11:01

Idézet: Samott - Dátum: 2008. máj. 23., péntek - 9:06

Mar miert ne lenne, elso dolgom volt MPlayert telepiteni (meg Operat :))...

Samott

hurka  :up:

#1380 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 23. 11:05

Idézet: HaZeX - Dátum: 2008. máj. 23., péntek - 7:19

ugyanezen emebrek legalabb ennyire, ha nem jobban szopnak a vistaval csak azt szegyellik bevallani...

amit en legjobban szeretek egyebkent az osx-ben az az automator. joo persze rakhatol a ringyozra is powershell-t meg VSH-t, meg vehecc sulyos dollarezrekert rational robot-ot (automator leginkabb ehhez hasonlit)...

Téma megosztása:

• (109 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • Utolsó »