HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (109 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X VI. Értékeld a témát: -----

#1321 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 21. 13:33

Ugyan thinkpadfan es tulaj vagyok, de az sem a kanaan... a lenovo gepeken is van muanyag, ami le tud torni es le is torik, a kijelzojuk sajnos atlagos, es az a franya D-sub... 2008-ban a legtobb laptopon meg mindig analog kimenet van, pedig a digitalist olcsobb analogga alakitani, mint forditva, ha megjelenitesrol van szo.

#1322 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 21. 13:43

Idézet: evone - Dátum: 2008. máj. 21., szerda - 14:16

vegyel inkabb lenovo t61et :)))

Nem, mindenképpen Mac OS X-et szeretnék, a hackintosh megoldásokat meg inkább kihagynám.

#1323 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 21. 13:49

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. máj. 21., szerda - 13:30

sajnos nem az, a multik a premium brandjeik soran szeretik ezzel feszitani a hurt.

notebook fronon?

a mobil G4-ek mar tavaly iszonayt elavultak voltak...

na nee... es mit huz maga utan? te, ha tortenetesen walkman-ek van akkor az teged kapacital arra hogy sony vaio-t vegyel?

a Goto 1-gyel egyet ertunk. az edekes az, hogy mig hp, lenovo, dell egymast tiporja $1000 alatt addig az apple noveli az eladasait $1000 felett a tobbiek karara. ez a jelenseg, errol beszelunk ;)

a vista-t mint kudarcot, ballmer is elismerte.....

Igen, az Apple kulonosen szereti ezzel fesziteni a hurt, es pont azert szanalmas, mert csak ezzel a strategiaval probalkoznak. Az egyetlen olcso macintosh a Mac Mini, ami egy vicc, ha figyelembevesszuk, mi minden lehetne kozte es egy iMac kozott.

Notebook fronton is volt uj gep, pl Macbook Air... a legsikeresebb Apple gep lehet belole...

Az tok mindegy, hogy mi volt elavult tavaly, egy csomo helyen meg mindig PPC-s gepeket hasznalnak, az elavultsag a macintosh vilagaban csak a konkurenciara alkalmazott fogalomkent letezik.

Az iPod mar onmagaban huzoerovel rendelkezett az elso nano szeria idejen vagy talan meg elobb, erre millio elemzo is ramutatott... igen, ha divattermekrol van szo, akkor az emberek tobbsege azt a markat fogja keresni mas termekkategoriakban is. Nezd csak meg az rss feedjeidet, es szamold ossze hany bejegyzes cimeben szerepel az iPhone szo csak az utobbi 3 honapban. A kibaszott kerti csapbol is az folyik.
A walkman manapsag nem csabitana vaio noti vasarlasra senkit, de a 80-as evekben rengetegen vettek Sony termekeket (pl televiziot) a walkman hirneve miatt, szerintem.

Az Apple nem novel semmit, nincs benne annyi potencial (vagy a fogyasztokban nincs potencial), mindenesetre ez csak atmeneti allapot. Az Applenek tul keskeny a termekpalettaja, es nem is lesz nagyobb, a fogyasztok tobbsege nem erre gerjed, es a tobbseguknek nem azert kell, mert olyan jo a Mac OS, hanem mert most ez a trendi.

Ballmer nem azt mondta, hogy kudarc, hanem ezt "It's a very important piece of work. We did a lot of things right and have a lot of things we need to learn from. You never want to let five years go between releases". Ezt forditotta kudarcnak a bulvarsajto?

Szerkesztette: ion 2008. 05. 21. 14:03 -kor

#1324 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 21. 13:49

Idézet: EV6 - Dátum: 2008. máj. 21., szerda - 11:19

...meg Motorola mobillal. A haliwúdi filmekben legalábbis. :Đ

vagy hat houstonban legalabbis.. (ja es igen, kb az emberek fele motorola mobillal maszkal, es rengeteg meg a cdma/verzion paros is, aranyos kis antennakkal etc)

A macbookot fikazoknak kb annyit, hogy itt 1000 usd (154e ft) + AFA (7-8%), kb olyan osszeg ami akar minden honapban megengedheto kiadas, es ennyiert mar macet lehet kapni. A normalisabb pc-k (dell/lenovo/hp) szinten 1000 folott vannak, de meg a bestbuyokban is mindig az apple standoknal allnak sorban az emberek, az meg, hogy hype miatt (ami lassan evtizedes szerintetek :D ), vagy mert tenyleg jobb a mac toknyolc a mutatokkal kapcsolatban :)
I don't believe it.
Prove it to me and I still won't believe it.
-- DNA

#1325 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 21. 14:29

Idézet: evone - Dátum: 2008. máj. 21., szerda - 14:16

macbookot nem ajanlom, repedezes mindenkeppen kijon, es vannak egyeb gondjai is a dolognak. olvasgass utanna, nagyon durva gyermekbetegsegek. es ez magyarorszagi szar szerviz...

aztan osszekarcolodik a kijelzo a gomboktol mikor lehajtod stb, vegyel inkabb lenovo t61et :)))

Ugyanmár.. én használtam nem csak olvastam róla, sőt barátnőm is használja.
Nekem 1 repedés volt a topcasen, az új gazdájának már cserélték gariban azóta semmi hiba. Barátnőm gépe fél éves a világon semmi baja. Pedig hetente utazik 200km alsó hangon és kap a pofájára az egyetemen/koliban is.

Nem kell azért messzemenő következtetéseket levonni a forumok alapján. Akinek nincs baja a géppel az nyilván nem írja le.

Mostanság nyugodtan lehet venni gépet mert ami használt az ugyis javítva volt vagy nem is jön elő a hiba, az újaknak meg már semmi baja.
Pont.

szerk:
A G4-es témához. A G4-esek még nagyon nagyon sok mindenre jók. Én is használok egyet itthon igen nagy megelégedéssel (web,ftp,mail server - töltögető gép).
Az egyetlen markáns pontja a problémának az, hogy egy g4-es pb árán már lehet kapni egy alig használt core2-es MB-ot ami valszeg már túl van a hibáin. Használtam én ezt is azt is bőven és bátran állítom, hogy a Macbook egy kiváló kis gép ha nem a Pro vonalat villantok mert az menő dolog elérése a cél.
Én ma már 100e fölött nem vennék G4-es terméket.

Szerkesztette: Xero 2008. 05. 21. 14:34 -kor

#1326 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 21. 14:40

gagyi glossy kijelzo, szar inverter.

megkerdeztem egy par embert akinek van, ok csak siman nagy nyugodtsaggal mondtak hogy majd kicsereltetik a burkolatot, akinek kerdeztem mindenkinek megvolt repedve vagy elkezdett repedezni sajna. ezt a kijelzo inverter hibat meg sokan mar inkabb nem is mennek gariba vele mert tudjak mien hosszu ido mire megjon a csere alkatresz.

sajnos annyira kiabrandultam hogy nem birok 300kt kiadni ha tudom hogy ugyis megreped. vagy ugy hogy, talan nekem nem fog mert ez uj :P raadasul mindezek mellet a hibak mellet, es a rossz szerviz mellet 1 darab ev garanciat adnak, ami lofasz, persze meglehet hosszabitani de kurva dragan. van akinek a magsafe is szeteg, ismerek egy par ilyen hasznalt macbookot amit elakarnak adni, innen onnan megrendelik bele a kijelzot mert pl azt mar nem csereltek nekik ki gariba, aztan ugy adjak el. ez csak egy pelda :)) nagyon bizonytalan a macbook vetel.

Szerkesztette: evone 2008. 05. 21. 14:46 -kor

macbook air 2014

#1327 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 21. 14:47

Idézet: Xero - Dátum: 2008. máj. 21., szerda - 15:29

Én ma már 100e fölött nem vennék G4-es terméket.

és az iBookokkal mi a helyzet?

#1328 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 21. 14:54

Idézet: evone - Dátum: 2008. máj. 21., szerda - 14:40

nagyon bizonytalan a macbook vetel.

neked..
I don't believe it.
Prove it to me and I still won't believe it.
-- DNA

#1329 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 21. 14:57

Idézet: ion - Dátum: 2008. máj. 21., szerda - 13:33

Ugyan thinkpadfan es tulaj vagyok, de az sem a kanaan... a lenovo gepeken is van muanyag, ami le tud torni es le is torik, a kijelzojuk sajnos atlagos, es az a franya D-sub... 2008-ban a legtobb laptopon meg mindig analog kimenet van, pedig a digitalist olcsobb analogga alakitani, mint forditva, ha megjelenitesrol van szo.

ezert szeretnek hp 2133-at  :cool:
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1330 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 21. 14:59

2008-ban a legtobb laptopon meg mindig analog kimenet van, pedig a digitalist olcsobb analogga alakitani, mint forditva, ha megjelenitesrol van szo.

ravaszak. hp, dell, lenvo a dokkra teszi a DVI-t, hogy vegyel olyat is :)

#1331 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 21. 15:01

ez zavar picit engem is. macbookon azis zavarna hogy mobil hasznalatra nem menne rajta tul kenyelmesen linux, az egy gombos eger miatt :)
macbook air 2014

#1332 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 21. 15:08

Idézet: debaj - Dátum: 2008. máj. 21., szerda - 14:47

ha kell, eppen tudok egy eladot lehet :D
macbook air 2014

#1333 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 21. 15:09

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. máj. 21., szerda - 15:59

ravaszak. hp, dell, lenvo a dokkra teszi a DVI-t, hogy vegyel olyat is :)

Es veszek is... ;) a noti jo dolog mert halkabb mint barmilyen asztali + keveset fogyaszt es viheted ha menni kell, de a kijelzo merete/felbontasa sovanyka. Ugyhogy noti + dokkolo + 22" tft = Samott boldog. :)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1334 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 21. 15:12

Idézet: hybris - Dátum: 2008. máj. 21., szerda - 14:54

neked..

egyetlen rendesen hasznalhato gepe van applenak, macbook pro.  ( mobil szegmens )

xero sem veletlenul valtotta le

Szerkesztette: evone 2008. 05. 21. 15:12 -kor

macbook air 2014

#1335 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 21. 15:16

Idézet: evone - Dátum: 2008. máj. 21., szerda - 16:08

ha kell, eppen tudok egy eladot lehet :D

Jövő hónap elején lenne aktuális, mesélj róla PM-ben. :)

#1336 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 21. 15:21

Idézet: debaj - Dátum: 2008. máj. 21., szerda - 15:47

iBook pici aranyos kedves de nagyon kevés.
Mondom ha csak lehet akkor minimálisan MacBook. G4 már nagyon felejtős kategória mobil szegmensben.

#1337 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 21. 15:23

Idézet: ion - Dátum: 2008. máj. 21., szerda - 13:49

Igen, az Apple kulonosen szereti ezzel fesziteni a hurt, es pont azert szanalmas, mert csak ezzel a strategiaval probalkoznak. Az egyetlen olcso macintosh a Mac Mini, ami egy vicc, ha figyelembevesszuk, mi minden lehetne kozte es egy iMac kozott.
nem rossz az, az iMac ellenben lehetne olcsobb. szerintem igen jo otlet a kabeltenger minimalizalas.

Notebook fronton is volt uj gep, pl Macbook Air... a legsikeresebb Apple gep lehet belole...
szerintem meg bukos lesz. az az egyetlen sellig pointja, hogy a legvekonyebb gep. ellenben egy dokk kene hozza. abban lenne az ODD, egy nagyobb lemez meg a sok USB port.

Az tok mindegy, hogy mi volt elavult tavaly, egy csomo helyen meg mindig PPC-s gepeket hasznalnak, az elavultsag a macintosh vilagaban csak a konkurenciara alkalmazott fogalomkent letezik.
na aaacsi, abban egy 12 eves processzor van. siman hanyattesik szerintem az ajax-tol a videobannerektol meg ezektol...

Az iPod mar onmagaban huzoerovel rendelkezett az elso nano szeria idejen vagy talan meg elobb, erre millio elemzo is ramutatott... igen, ha divattermekrol van szo, akkor az emberek tobbsege azt a markat fogja keresni mas termekkategoriakban is. Nezd csak meg az rss feedjeidet, es szamold ossze hany bejegyzes cimeben szerepel az iPhone szo csak az utobbi 3 honapban. A kibaszott kerti csapbol is az folyik.
A walkman manapsag nem csabitana vaio noti vasarlasra senkit, de a 80-as evekben rengetegen vettek Sony termekeket (pl televiziot) a walkman hirneve miatt, szerintem.
szerintem semmi ilyesmi nincs, mert az ipod-ok semmifele pluszt nem adnak apple hoszt gep eseten. Az IPhone usakiaban izgalmas. nalunk egyfelol ugye problema az hogy nem tamogatja a 3G-t. Masreszt az egesz ipodologia iTunes nelkul egy felkaru orias - tehat nalunk minimalis az elonye mondjuk a samsung yepp-ekhez kepest.

Az Apple nem novel semmit, nincs benne annyi potencial (vagy a fogyasztokban nincs potencial), mindenesetre ez csak atmeneti allapot.
hogyis mondta orwell? ignorance is strength  :Đ ott a /.-os cikk, olvasd mar el, nem szezonalis hatasrol van benne szo.

Ballmer nem azt mondta, hogy kudarc, hanem ezt "It's a very important piece of work. We did a lot of things right and have a lot of things we need to learn from. You never want to let five years go between releases". Ezt forditotta kudarcnak a bulvarsajto?
Erre most mit mondjak? nem mindenki olyan retorikai zsonglor hogy egy ilyet megengedhessen maganak: We screwed it up. Not a little, a lot. No country in Europe has ever done anything so hulk as we did.  :Đ

#1338 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 21. 15:24

Idézet: evone - Dátum: 2008. máj. 21., szerda - 16:12

xero sem veletlenul valtotta le

xero azért váltotta le mert kevés volt neki
Van akinek bőven elég. Nekem kellett a 4giga ram a komolyabb GPU a nagyobb színhelyesebb kijelző. De az 1.0-ás sőt még a 2.0-ás usereknél ezek az igények fel sem merülnek.
Barátnőm pl olyan vidáman elvan 1 giga rammal hogy ihaj, nekem meg már a 4 is szűkös néha.
MacBook egy igen jó kis gép, csak oda kell figyelni mit vesz az ember. -nem ördöngősség.
Másrészt ha ugyis linuxot futtatsz rajta akkor minek neked mac? Veszel egy tökösebb Lenovot a kiváló faék designel és csókolom. Mondani sem kell Lenovo ugyan az mint az Apple. Ami működik azon nem nagyon változtatnak lásd Lenovo notik vs. Apple Pro notik. Hosszú évek óta szinte mind ugyan olyan.

#1339 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 21. 15:27

Idézet: Xero - Dátum: 2008. máj. 21., szerda - 15:24

Másrészt ha ugyis linuxot futtatsz rajta akkor minek neked mac? Veszel egy tökösebb Lenovot a kiváló faék designel és csókolom. Mondani sem kell Lenovo ugyan az mint az Apple. Ami működik azon nem nagyon változtatnak lásd Lenovo notik vs. Apple Pro notik. Hosszú évek óta szinte mind ugyan olyan.

ez az egyik, nagyon hozzaszoktam mar az opensource progikhoz, osxen meg ertelmesebb programok mind fizetosek. ezvan. lenovo t61 es helloszia, 300kbol kijon az egyik legjobb t61
macbook air 2014

#1340 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 21. 15:56

Idézet: evone - Dátum: 2008. máj. 21., szerda - 15:27

ez az egyik, nagyon hozzaszoktam mar az opensource progikhoz, osxen meg ertelmesebb programok mind fizetosek. ezvan. lenovo t61 es helloszia, 300kbol kijon az egyik legjobb t61

aztan majd jon bean es megin beirja a tuttit: panasonic toughbook y7 :)

Téma megosztása:

• (109 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • Utolsó »