HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (109 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X VI. Értékeld a témát: -----

#1961 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 03. 10. 08:25

Idézet: Xero - Dátum: 2009. márc. 10., kedd - 4:46

Miert? Teljesen jo laptop, vagy most mar az apple perelhet mindenkit aki vekony laptopot csinal? ;) Az tenyleg deszar kategoria... Meg csak nem is ezust szinu mint az air... a cikk talalasa a hulyeseg, mas kategoriaban versenyeznek (hiszen ez netbook), egyedul a vekonysagban hasonlitanak egymasra.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1962 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 10. 11:53

Idézet: Samott - Dátum: 2009. márc. 10., kedd - 9:25

Miert? Teljesen jo laptop, vagy most mar az apple perelhet mindenkit aki vekony laptopot csinal? ;) Az tenyleg deszar kategoria... Meg csak nem is ezust szinu mint az air... a cikk talalasa a hulyeseg, mas kategoriaban versenyeznek (hiszen ez netbook), egyedul a vekonysagban hasonlitanak egymasra.

Samott

Annyira egyértelműen Air koppintás hogy ihaj. Ez így ebben a formában olcsójános air-je.

#1963 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 10. 12:21

Idézet: Xero - Dátum: 2009. márc. 10., kedd - 11:53

Annyira egyértelműen Air koppintás hogy ihaj. Ez így ebben a formában olcsójános air-je.

Tenyleg? Ezen is OSX fut? Ha ez a vekony laptopok olcsojanosa akkor mi az Air? A sznob idiotak vekony laptopja? :Đ Szvsz tok jo otlet volt ez az msi-tol... a netbookokban mar van eleg teljesitmeny, ennek meg mar megfelelo meretu kijelzoje es billentyuzete is van. Ha valami jol nez ki az mar csak apple koppintas lehet, mi? ;) :legyint:

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1964 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 10. 12:48

Idézet: Xero - Dátum: 2009. márc. 10., kedd - 11:53

Annyira egyértelműen Air koppintás hogy ihaj.

Szerintem ez nem koppintás. Igény van a minél vékonyabb, minél kisebb és könnyebb gépekre, és erre az Air által bemutatott megoldás az egyetlen ésszerűen járható út. Sarkokról, szélekről, ahol nincs semmi létfontosságú, leszedni az anyagot, ahol van is valami, ott meghagyni, az áthidaló részeket lekerekíteni, hogy nézzen is ki valahogy. Minden más lehetőség (vékonyabb alkatrészek) fölösleges pluszköltségként jelentkezne, és rengeteg plusz hibaforrást adna a meglevőkhöz.

A Mercedesek sem Audi koppintások, holott egyértelmű a hasonlóság: elöl van a motor, mindenfelé kilátni, négy ajtó, mind előre nyílnak, elöl ül a vezető, hátul ülnek az utasok, kormányt tekergetsz és pedálokat nyomkodsz az irányításhoz, hátulra meg a tetőre kerülnek a csomagok. Lehetne máshogy is, de minek, ha ez az elrendezés okozza a legkevesebb kényelmetlenséget azonos funkció mellett, miközben a kötelező szabványokat és előírásokat is kielégíti.

Szerkesztette: debaj 2009. 03. 10. 12:48 -kor

#1965 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 10. 13:02

Minden Air-koppintas, amiota van Air. Pedig nincs is uj a Nap alatt.
http://www.viddler.c...get/videos/321/

Szerkesztette: ion 2009. 03. 10. 13:02 -kor

#1966 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 10. 13:16

Idézet: ion - Dátum: 2009. márc. 10., kedd - 13:02

Minden Air-koppintas, amiota van Air. Pedig nincs is uj a Nap alatt.
http://www.viddler.c...get/videos/321/

Ez itt offtopic, de ez a Dell az eleivel szebb mint a szetlapitott szappan formaju Air... es persze van ilyen vekony gepe a HP-nak meg a Lenovonak is...

Samott

#1967 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 10. 18:58

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Ez valami vicc? :confused:

Samott

#1968 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 10. 20:08

Idézet: Samott - Dátum: 2009. márc. 10., kedd - 19:58

Ez valami vicc? :confused:

Samott

az
mini géphez mini bill
..és a nyolcadik napon isten megteremté a TV-t!
egyszerű internet tesztelő
Panorámák

#1969 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 10. 21:24

Idézet: sityak - Dátum: 2009. márc. 10., kedd - 21:08

az
mini géphez mini bill

Én is láttam a múltkor egy üzletben. Sikerült a desktop billentyűzetbe beépíteni egy notebook billentyűzet hátrányait! Ehhez biztos hosszú hónapok komoly fejlesztőmunkája kellett! Hiába, az apple is csinál hülyeséget, nem kell tőle vakon elájulni.

#1970 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 10. 21:26

Idézet: Samott - Dátum: 2009. márc. 10., kedd - 13:21

A sznob idiotak vekony laptopja?

Azért szerintem nem kell túllőni a célon. Rétegtermék, nem mindenkinek való, de azért nem feltétlenül idióta aki olyat vesz. Sznobnak lehet hogy sznob.

#1971 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 11. 12:04

Csatlakozom a Mac felhasználók táborához. :cool:  Nem vettem Mac-et, de ebben a szemeszterben Mac alkalmazások fejlesztésével is fogunk foglalkozni, úgyhogy a héten elkezdtem a komolyabb ismerkedést a Mac OS X-el. Tiszta amatőrnek éreztem magam Windows után erre váltva. Minden máshol van, más a billentyűzet, nagyon fura. Nem mondom, hogy nem tetszik, de meg kell szoknom. Ebben a laborban 20"-os iMac-ek vannak. Megnéztem a paramétereiket elég faszák, Mac OS X 10.5.6, 2,4Ghz Core2Duo, 4GB RAM és kétszáz valahány gigás hdd. Csak mivel itthon nincs Mac-em, be kell majd költöznöm néha a laborba, hogy tudjak tanulni. 24 órás bejárásunk van, de mondták, hogy azért ne aludjunk bent.  :D
Cocoa-val most kezdem az ismerkedést.

#1972 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 11. 16:38

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2009. márc. 11., szerda - 13:04

Csatlakozom a Mac felhasználók táborához.   :cool:  Nem vettem Mac-et, de ebben a szemeszterben Mac alkalmazások fejlesztésével is fogunk foglalkozni, úgyhogy a héten elkezdtem a komolyabb ismerkedést a Mac OS X-el. Tiszta amatőrnek éreztem magam Windows után erre váltva. Minden máshol van, más a billentyűzet, nagyon fura. Nem mondom, hogy nem tetszik, de meg kell szoknom. Ebben a laborban 20"-os iMac-ek vannak. Megnéztem a paramétereiket elég faszák, Mac OS X 10.5.6, 2,4Ghz Core2Duo, 4GB RAM és kétszáz valahány gigás hdd. Csak mivel itthon nincs Mac-em, be kell majd költöznöm néha a laborba, hogy tudjak tanulni. 24 órás bejárásunk van, de mondták, hogy azért ne aludjunk bent.  :D
Cocoa-val most kezdem az ismerkedést.

X-code tetszeni fog. Nagy kultúrált kis fejlesztő környezet. :)

#1973 Felhasználó inaktív   AiRLAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 11. 19:07

Idézet: lugosi - Dátum: 2009. márc. 10., kedd - 21:24

Én is láttam a múltkor egy üzletben. Sikerült a desktop billentyűzetbe beépíteni egy notebook billentyűzet hátrányait! Ehhez biztos hosszú hónapok komoly fejlesztőmunkája kellett! Hiába, az apple is csinál hülyeséget, nem kell tőle vakon elájulni.

Nekem meg van ilyen (nem a mini, hanem még a numpados). Nekem nincs gondom vele, jól használható. Numpad se hiányozna nagyon tulajdonképpen (itthon, melóban meg Thinkpadet használok).
Sose vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal.

#1974 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 11. 19:13

Idézet: AiRLAC - Dátum: 2009. márc. 11., szerda - 19:07

Nekem meg van ilyen (nem a mini, hanem még a numpados). Nekem nincs gondom vele, jól használható. Numpad se hiányozna nagyon tulajdonképpen (itthon, melóban meg Thinkpadet használok).

hja numpad csak a penztarosoknak kell..
I don't believe it.
Prove it to me and I still won't believe it.
-- DNA

#1975 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 11. 19:34

Idézet: AiRLAC - Dátum: 2009. márc. 11., szerda - 20:07

Azért a gyík méretű  nyílgombok is adják az ívet...

#1976 Felhasználó inaktív   Zoch 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 25. 17:35

sziasztok.

bizonyos munkahelyi/iskolai okokból igen jó lenne itthonra is beszeszerezni egy apple gépet, de kicsit bizonytalan vagyok.

Jelenleg egy Athlon X2 3600+ gépet használok, 4GB memóriával, Radeon X700 videokártyával, 250+640 GB tárhellyel, és egy 24-es LCD-vel.

Mivel tanulok és nincs túl sok pénzem, egy minin gondolkozom, de nem tudom, nem lenne-e lassabb, mint a jelenlegi gép...?
A mostani az 1080p-s HD videókat remekül viszi, a Photoshop is jól hasít rajta (a munkahelyi duál 2.5-ös G5-höz képest némileg lassaban, de bőven használhatóan).

Esetleg van ötletetek, milyen sebességkülönbség várható?
A minit 4G memóriával és 7200-as HDD-vel venném.

#1977 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 25. 18:06

Milyen célokra szeretnéd használni?

#1978 Felhasználó inaktív   Zoch 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 25. 18:20

Idézet: debaj - Dátum: 2009. márc. 25., szerda - 19:06

Milyen célokra szeretnéd használni?

RAW-processing (Aperture)
Retus (Photoshop)
InDesign

többnyire 10-12 Mpixeles képek, de nincs sok layer. A mostani 2GHz-es Athlon X2 elég is a Photoshophoz, a Lightroom viszont elég lassúcska rajta.

Jó lenne, ha HD-filmekkel is elboldogulna.

#1979 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 25. 19:58

Erre nem biztos, hogy a Mini a legjobb választás.

#1980 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 26. 00:30

Idézet: debaj - Dátum: 2009. márc. 25., szerda - 20:58

Erre nem biztos, hogy a Mini a legjobb választás.

Hülye az én számból hallani de hackintosh? A mini mobil winyója nem a legjobb ilyen feladatokra, én is szívok hiába van a lehető leggyorsabb 2.5-ös hdd a gépben. Plusz ott a 24-es monitorod ami pedig kizárja részemről az iMac-et (ilyen melóra csakis 24 lehet képben).

Ha érdekel van 2 konfigom összeállítva listán, amin elvileg hibátlanul fut a dolog. Ha kell megosztom a tudást. :)

szerk: Egy kis saját story máról. Cimborám igazi számítástechnikai anti tálentum. Van neki egy MacBookja amit leginkább a szokásos feladatokra használ, plusz windowson dolgozik gépészként. Szal. Kapott ez a gép már hideget meleget, de most úgy jött hozzám, hogy szinte se kép se hang. Én kis naiv mondom megoldom. Életem első mac-je volt ez amiről még az adatokat sem tudtam rendesen lementeni. Windows indul OSX első karikában login előtt "kékhalálba" fullad. Kapott a pofájára egy Disk Warrior full javítást, mivel DU csak disk repairt engedett. Ezek után csakis kernel panikkal indult az osx. Na mondom ok Archive and install. Na persze nem látta a partíciót. Megint DW ugyan az mint az elején, így fel is mountolta, de kb 100-250 mega után szépen leállt a másolás. Ezután nekifutottam Data Rescue II-vel. Ez is szépen megtalált mindent egy scan után fel is mountolta majd megint leállt 200 mega körül. Ezután megnézegettem mi lesz, ha manuálisan mondjuk egy mappából egyenként kapom le a képeket DR-val. Na ez ment neki, viszont 50 gigát 1-2 megánként menteni cumi. Szal most az lett a vége, hogy közöltem vele a képeket szedje össze mégegyszer és kap 1 erase and installt. Most elvileg semmi baja minden patent. Egyszerűen vicc. Windows utánérzésem volt. Teljesen rapszodikusan mountolt és hasonlók, logokban semmi singel userben el sem indult ahogy verbose-ban sem. Na ennyit mára, függöny.

Szerkesztette: Xero 2009. 03. 26. 00:36 -kor

Téma megosztása:

• (109 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.