HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (109 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X VI. Értékeld a témát: -----

#621 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 10. 11:20

epp itt ulok xmsbe :) eleg gyors ez a mac pro :) nagyon nagy elmeny, csak rohadtul elesz nagyon a ramot ez az osx :)
macbook air 2014

#622 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 10. 12:17

Hat a melohelyemen G5-rol inteles gepekre valtottunk, de vicces, hogy egyik gepen sem erzek gyorsulast :) Ez a rohadek OS X total visszafogja a hardvereket. 2 GB memoria nem eleg neki vagy most mi van? Eskuszom a Pista jobban megy az otthoni P4-es 1GB-os gepemen.

#623 Felhasználó inaktív   Naranek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 10. 13:26

"Hat a melohelyemen G5-rol inteles gepekre valtottunk, de vicces, hogy egyik gepen sem erzek gyorsulast :) "

Ugye nem csak hardvert váltottatok, hanem a használt programokat is cseréltétek Unibin verzióra?
Mert ha nem, akkor ne csodálkozz..

#624 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 10. 13:43

Az Office-t kiveve nincs regi program ezeken a gepeken, de en szemelyszerint azt nem is hasznalom. Egyebirant 100%-osan vadonatuj rendszerek vannak feltelepitve, nincs 4 napos az egesz felszereles.
Nincs itt semmi kulonlegesseg egyebkent, csak akadozik az egesz gui munka kozben (bar ez az elozo gepeken sem volt kulonb). A strandlabdat tobbet latom, mint egesz eletemben nyaralas kozben.

#625 Felhasználó inaktív   Naranek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 10. 14:36

"akadozik az egesz gui munka kozben (bar ez az elozo gepeken sem volt kulonb). A strandlabdat tobbet latom, mint egesz eletemben nyaralas kozben."

Ezt már írtad régebben is és tényleg kíváncsi vagyok (már ha nem titok), hogy milyen alkalmazásokat használsz és mit dolgozol a gépekkel, mert nem tudom elképzelni mitöl lehet ez nálad..
Nálam egy iMac CoreDuo 2 GHz-es 2 GB rammal és egy 2 GHz-es Mac Pro szintén 2 GB rammal ducog, de strandlabdát nem igazán szoktam látni, pedig akár több száz megás képekkel, dokumentumokkal dolgozom, amiken egy hasonló PC XP-vel behal..

#626 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 10. 15:20

Nem a FUD miatt csinalom, nekem tenyleg szokatlan ez a "lassusag", pedig mar egy eve dolgozom mac-en.
Photoshopot, html szerkesztot, Virtual PC-t / Parallels-t, Safari-t, Firefox-ot hasznalok rendszeresen.

#627 Felhasználó inaktív   doszy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 07. 10. 16:16

Megjött az iMac-em, meg rögtön egy csalódás. Nem adnak hozzá billentyűzetet.

Már nem azért, de milyen hülyeség az, hogy az apple.hu-n jár billentyűzet (akár az online shop-ot, akár a specifikációt nézem), ha felhívom a HDSys-t, és megrendelem, akkor meg ugyanazon a cikkszámon kihagyják belőle?! :reklamacio:
"1 db francia II. VH-s karabély eladó, megkímélt állapotban, kis esztétikai hibával. Még sosem lőttek vele, egyszer leejtették."

#628 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 10. 16:24

doszy, a mac-ekhez nem kell billentyuzet, egerrel kell hasznalni :)

Legalabbis ugy vettem eszre, hogy tok feleslegesen szenvedek a billentyuzettel, mert egy csomo mindent csak egerrel lehet vezerelni.

#629 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 10. 16:32

Ez sajnos magyar mentalitás... kint nem igy mukodik.
szerk: mármint hogy nem jár hozzá bill

Szerkesztette: Xero 2007. 07. 10. 16:32 -kor

#630 Felhasználó inaktív   ANTIpc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 10. 17:10

Idézet: doszy - Dátum: 2007. júl. 10., kedd - 15:16

Megjött az iMac-em, meg rögtön egy csalódás. Nem adnak hozzá billentyűzetet.

Már nem azért, de milyen hülyeség az, hogy az apple.hu-n jár billentyűzet (akár az online shop-ot, akár a specifikációt nézem), ha felhívom a HDSys-t, és megrendelem, akkor meg ugyanazon a cikkszámon kihagyják belőle?! :reklamacio:

Naluk derult ki, vagy otthon?
Atvetted igy is?
(amugy ugy tudom, hogy boltfuggo hogy hol adnak hozza billt, es hol nem....applecornerben pl. nem adnak hozza, iJoe meg ad - a franc sem erti ezt)

#631 Felhasználó inaktív   doszy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 10. 17:14

Idézet: ion - Dátum: 2007. júl. 10., kedd - 16:24

doszy, a mac-ekhez nem kell billentyuzet, egerrel kell hasznalni :)

Legalabbis ugy vettem eszre, hogy tok feleslegesen szenvedek a billentyuzettel, mert egy csomo mindent csak egerrel lehet vezerelni.

Megpróbáltam úgy bekapcsolni, de hiányolja, és nem hajlandó továbbmenni.
Lehet, hogy holnap melóhelyről felhívom a kinti ügyfélszolgálatot - egy próbát megér.

Szerkesztette: doszy 2007. 07. 10. 17:16 -kor

"1 db francia II. VH-s karabély eladó, megkímélt állapotban, kis esztétikai hibával. Még sosem lőttek vele, egyszer leejtették."

#632 Felhasználó inaktív   doszy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 10. 17:15

Idézet: ANTIpc - Dátum: 2007. júl. 10., kedd - 17:10

Naluk derult ki, vagy otthon?
Atvetted igy is?
(amugy ugy tudom, hogy boltfuggo hogy hol adnak hozza billt, es hol nem....applecornerben pl. nem adnak hozza, iJoe meg   ad - a franc sem erti ezt)

Munkahelyre rendeltem, elvileg viszonteladók vagyunk, csak nem a fő profilunk. A cég természetesen már átvette.

Szerkesztette: doszy 2007. 07. 10. 17:16 -kor

#633 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 10. 17:35

Idézet: doszy - Dátum: 2007. júl. 10., kedd - 16:15

Munkahelyre rendeltem, elvileg viszonteladók vagyunk, csak nem a fő profilunk. A cég természetesen már átvette.

Ott van vilagosan az arlistaban, hogy NO KB. Az Apple.hu arai meg pont a billentyuzet araval dragabbak.

#634 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 10. 17:35

Idézet: ion - Dátum: 2007. júl. 10., kedd - 14:20

Nem a FUD miatt csinalom, nekem tenyleg szokatlan ez a "lassusag", pedig mar egy eve dolgozom mac-en.
Photoshopot, html szerkesztot, Virtual PC-t / Parallels-t, Safari-t, Firefox-ot hasznalok rendszeresen.

Ha VPC meg Parallels fut akkor nem ertem mit csodalkozol. Magaban a Parallels megeszik 7-800 mega ramot.

#635 Felhasználó inaktív   doszy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 10. 17:52

Idézet: H.Andras - Dátum: 2007. júl. 10., kedd - 17:35

Ott van vilagosan az arlistaban, hogy NO KB. Az Apple.hu arai meg pont a billentyuzet araval dragabbak.

Ha úgy gondolod, hogy azonos cikkszámon más darabjegyzék szerepelhet, akkor rendelj tőlem is ezt-azt... :D

Komolyra fordítva: Nem a HDSys árlistát néztem, hanem az apple.hu-t. Aztán felhívtam őket, és megrendeltem. Egy rohadt szót nem szólnék, ha más cikkszámon lenne!

Amúgy meg nem az a plusz pár ezer Ft zavar, és még csak nem is az, hogy péntekig várnom kell, hanem hogy ilyen apró szarakodással bosszantják az embert. Mennyiből állna egy billentyűzetet hozzátenni, vagy - horrible dictu! - felhívni a felhsználó figyelmét, hogy "elnézést, billentyűzetet elfelejtett rendelni"?

#636 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 10. 17:58

Idézet: doszy - Dátum: 2007. júl. 10., kedd - 16:52

Ha úgy gondolod, hogy azonos cikkszámon más darabjegyzék szerepelhet, akkor rendelj tőlem is ezt-azt... :D

Komolyra fordítva: Nem a HDSys árlistát néztem, hanem az apple.hu-t. Aztán felhívtam őket, és megrendeltem. Egy rohadt szót nem szólnék, ha más cikkszámon lenne!

Amúgy meg nem az a plusz pár ezer Ft zavar, és még csak nem is az, hogy péntekig várnom kell, hanem hogy ilyen apró szarakodással bosszantják az embert. Mennyiből állna egy billentyűzetet hozzátenni, vagy - horrible dictu! - felhívni a felhsználó figyelmét, hogy "elnézést, billentyűzetet elfelejtett rendelni"?

Egy hivatalos Apple viszontelado tisztaban van vele, hogy mit rendel, es mennyiert. A viszonteladok eleve nem az Apple.hu-rol rendelnek, hanem a webshopbol, es ott fel van tuntetve, hogy nincs keyboard, raadasul ez mar 10 eve igy van. A HDSYS-nel meg leszarjak az 1 darab imacedet, nem fognak filozgatni, hogy neked van e otthon keyboardod, vagy nincsen, van egyeb nagyobb gondjuk is.

#637 Felhasználó inaktív   doszy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 10. 18:30

Idézet: H.Andras - Dátum: 2007. júl. 10., kedd - 17:58

[...]A HDSYS-nel meg leszarjak az 1 darab imacedet[...]

Pontosan ez a probléma. Hálózatos rendszermérnökként nekem is lenne jobb dolgom, mint beeső embereknek 24 portos layer 2 switchekre árat, konfigurációt adni, mégis megteszem, mert akkor is vevő, ha a forgalmunkban szinte meg se jelenik.

#638 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 10. 19:32

off: hehe, andras, nori azt mondta hogy osztondijabol beruhaz egy fekete macbookba, meg uzeni h nagyon edi a macska :)
macbook air 2014

#639 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 10. 22:32

Idézet: H.Andras - Dátum: 2007. júl. 10., kedd - 18:35

Ha VPC meg Parallels fut akkor nem ertem mit csodalkozol. Magaban a Parallels megeszik 7-800 mega ramot.

Nem fut a Parallels egyfolytaban, szoval megsem vagyok boldogabb, amikor olyan sok szabad memoria marad a rendszernek :)

#640 Felhasználó inaktív   bundas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 10. 22:48

OSX alatt hogy működik a TAB?

Windóz stb alatt szépen lépked a böngészőben a login/pass között, itt meg nem megy.

Téma megosztása:

• (109 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.