Apple Mac OS X VI.
Elküldve: 2007. 03. 06. 17:44
Elküldve: 2007. 03. 06. 17:50
Idézet: Hippo - Dátum: 2007. márc. 6., kedd - 17:44
Nah mutass egy Brand gépet amiben ugyan ilyen alkatrészek vannak. Nem összedobált izét. Brand!
Elküldve: 2007. 03. 06. 17:55
evone: csak épp azon akadt meg a szemem, azért írtam azt
szerk.: Amúgy milyen Mac-et ajánlott otthoni felhasználásra? Itt értem ezalatt photshopozást, videószerkesztést stb..
Szerkesztette: Hippo 2007. 03. 06. 17:56 -kor
Elküldve: 2007. 03. 06. 18:03
bar en macbookra hajtok, nezd meg az arat, mit kapsz hozza stb, ugyanilyen pct soha nem allitasz ossze olcsobban, legalis UP TO DATE os-el amibe MINDEN BENNE VAN ( tegyuk fel Vista Ultimate dobozosan pl, meg olyan hardwareval ami tokeletesen viszi...
Elküldve: 2007. 03. 06. 18:16
ja persze ha valami free os-t raksz ra, azis legalis, es lehet h olcsobban kijossz, de tegyuk fel hogy atlagfelhasznalorol beszelunk, es windowst rakunk ra
Szerkesztette: evone 2007. 03. 06. 18:20 -kor
Elküldve: 2007. 03. 06. 18:50
Idézet: Xero - Dátum: 2007. márc. 6., kedd - 17:50
jelezném, hogy azért mert egy gép brand, még nem biztos hogy jobb, alkatrészek vannak benne.
söt ha az almás gépeket szétszedjük, abban is mindenütt a "made in taiwan" felirat díszeleg.
Elküldve: 2007. 03. 06. 19:15
Idézet: evone - Dátum: 2007. márc. 6., kedd - 17:03
Óvakodom attól, hogy ebbe a "melyik az olcsóbb?" vitába kettőezredik alkalommal is belemenjek, de én speciel örömmel fizettem volna kevesebbet a Mac gépemért, ha lehetett volna iLife/Garageband/iTunes-és-társai ótvarok nélkül venni...
Elküldve: 2007. 03. 06. 19:38
Idézet: Hippo - Dátum: 2007. márc. 6., kedd - 17:55
szerk.: Amúgy milyen Mac-et ajánlott otthoni felhasználásra? Itt értem ezalatt photshopozást, videószerkesztést stb..
Az iMacet nem ajanlom ilyesmire. Ha en most vennek gepet, biztos nem macet vennek. Igaz, maskor se vennek
Szerkesztette: ion 2007. 03. 06. 19:38 -kor
Elküldve: 2007. 03. 06. 20:23
Idézet: evone - Dátum: 2007. márc. 6., kedd - 18:16
Az hogy bugos, az hogy bloatware, az hogy csak a Store logikájában hajlandó kezelni a fájlokat és hogy egyébként sem tetszik. Illetve egy komment még a beszeljukmac.com -ról:
Idézet
1. Diktatórikusan marketing szemléletű a könyvtározási rendszere, nem ad módot az egyéni használati törekvésekre. Az, hogy több tucat segédprogram született ezen hiányosságok kiküszöbölésére is mutatja a probléma létezik és megoldásra vár, amit az Apple marketing okokból nem nagyon szándékozik akceptálni.
2. A következő hibát(!) is sorolhatnánk a marketing alapúak közé /mivel az Apple a számonkénti eladást preferálja/, de ez sérti a nagylélegzetű művek kedvelőinek és a láncoltan felépített előadói lemezek eredetiszerű meghallgatásának lehetőségét. Rengeteg nagyon jelentős ilyen munka van forgalomba. Ha pld olyan cd-ét, mint a Metallica, Michael Kamen és a SanFransisco-i szimfónikusok közös cd-jét az iTunes-ból kívánnánk meghallgatni valami szétszabdalt, átértelmezettre vágott torzó lesz az eredmény, mivel nem engedi a cd-ét felmásolva saját egységességében megszólalni. Hogy ez mennyire illuzióromboló lehet meg kell vele hallgatni egy Diana Kroll , vagy bármelyik jazz koncertlemezt.
3. Van egy súlyosabb hibája is: a saját hangképe. Eleinte nem is akartam hinni, /pedig mérések nélkül is nyilvánvaló/de ma már publikus is ez a hiba és megpróbálják különböző korrekciós szoftverekkel korrigálni. Persze ezek eredménye már csak utánszínezés. Ha valakinek alkalma van összehasonlítani az iTunes és a SoundtrackPro-ban ugyanannak az anyagnak a hangzását minden magyarázat szükségtelenné válik, olyan nagy méretű a különbség. Az iTunes egy sajátosan értelmezett pophangzásképre van hangolva.
4. A program “skin"-ja csak nagyon apró külsőségekben módosítható még ShapeShifter-ben is.
Elküldve: 2007. 03. 06. 20:30
Elküldve: 2007. 03. 06. 20:31
Idézet: Hippo - Dátum: 2007. márc. 6., kedd - 17:55
ezek *tipikusan* nem otthoni felhasznalasok, marha csupancsak a photoshop negyedmillios arcedulajara gondolok
What do stars do? They shine.(Yvaine)
Elküldve: 2007. 03. 06. 20:34
Idézet: sityak - Dátum: 2007. márc. 6., kedd - 18:50
meg az IBM/Lenovo thinkpadeken is.
What do stars do? They shine.(Yvaine)
Elküldve: 2007. 03. 06. 21:41
Idézet: Hippo - Dátum: 2007. márc. 6., kedd - 18:55
Ez egy örök probléma, amit feszegetsz, és sztem nem érdem nélkül. A mini és a pro között nincs nem kompakt nem asztali gép, valamiért az Apple üzleti modelljébe nem fér bele. Pedig akinek kevés a mini 1 hdd-je, 2 giga ramja, ugyanakkor nem mozgatja meg a pro dual xeonja, 16 giga ramja, 4 hdd-je, 2 optikai drive-ja, annak jól jönne egy medium gép, mondjuk egy core 2-es procival, 4 giga ram lehetőséggel és 2 hdd hellyel. Még az sem lenne baj, ha a vga nem lenne cserélhető, mindezt mondjuk itthoni áron úgy 3-350 bruttóért. Az Apple-nek persze az a buli, ha a monitort is vele cseréli az ember, és abból is újat vesz, mivel más lehetősége nincs, mégis lehet, hogy lenne rá igény. Nem mindenki szereti, ha a ventillátor ott pörög a feje előtt, valamint szereti, ha pl. van egy második backup hdd és az nem ott fityeg fw vagy usb2-ön a szgéphez kötve, hanem ahogy az "normális", benne csücsül a gépben. Én pl. könnyen meggyőzhető lennék egy ilyen termékkel a palettán
De hogy a kérdése is válaszoljak, pl. a szomszédom egy elég nagy kiadónál dolgozik, 20-as inteles iMac-en és teljesen jól használható, indesign, pshop megy náluk, persze mindez 2 giga rammal megtolva.
Elküldve: 2007. 03. 07. 01:43
Postmodern cultural critique has fried my brain. I have no soul left. I am a sad, cold, evil, twisted person.
Elküldve: 2007. 03. 07. 12:31
Idézet: playback - Dátum: 2007. márc. 7., szerda - 1:43
Ezért van nekem MacBookom.
Itthon szépen ráaggatom a 20-as monitort és legalább on the go is tudom használni.

Súgó
A téma zárva.