HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (109 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X VI. Értékeld a témát: -----

#701 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 13. 18:28

:offtopic:

Van itt egy G3 Pismo PowerBook 10.4-el. Szeretnek vele wifizni. Tud valaki olyan PCMCIA (esetleg USB) wifi adaptert, ami tamogatott 10.4 alatt?

#702 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 13. 19:08

Idézet: ion - Dátum: 2007. júl. 13., péntek - 10:26

De az egeszben pont ez a rohejes, hogy nem is tudod, hogy hova akarod masolni, megis a spring-loaded feature-rel baszakszol, amikor csak annyit kene tenni, hogy alma+c, utana beirod spotlightba a target nevet, megnyitod a targetet, es alma+v...

De lehet, hogy vegul a sidebarra akarom mondjuk siman a document folderbe vegul, akkor meg nem gyorsabb vagolapozni. :)

Mind1, szerintem nem baj, hogy tudja ezt az OS X, es nem ettol lesz jobb vagy rosszabb a windowsnal, kar ebbe belemennunk szazadszor is :)

iPhone OS X egyebkent szerintem siman megveri az asztali Leopardot is, felelmetesen ki van dolgozva, persze kozel sem olyan komplex rendszer mint egy asztali, ezert konnyebb dolguk volt.

#703 Felhasználó inaktív   Gdfath3r 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 07. 15. 04:37

Idézet: H.Andras - Dátum: 2007. febr. 5., hétfő - 20:04

Ide is felteszem a kerdest, hatha van akinek lesz otlete, mert rohadt idegesit a dolog :)

Aki megoldja kap egy uveg Jim Beam-et:

Adott egy Mac Pro Airportal egy Apple Airport Extremmel, egy OS X-el, es egy Vistaval.

Vista alatt 680- 700 K/sec a letoltes (g, vagy b/g alatt mindegy neki)
OS X alatt 500 K/sec (g only most a router. ha b/g compatible volt akkor 222 K/sec volt)

Mar minden szart probaltam allitani OS X en, es semmi valtozas. Megneztem ugyanezen a gepen szuz Leopard alatt is, ott is detto ugyanez a helyzet.

A Mac Pro tetejen levo Macbook Prom, 680-690 K/sec-el huzza ugyanazt a file-t OS X alol.

Otlet?

Nem tudom hogy mar megtalaltad a megoldast vagy sem, de a LAN kartyadnak a beallitasait kellene optimalizalnod. Ezt lehet kulombozo progikkal, mint a Cocktail vagy IPNetTunerX. A lenyeg, hogy a TCP send es receive window avagy RWIN 65536 legyen. Mac-ban default beallitas 32768 ami miatt a gyors net is neha lassu lehet.

#704 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 15. 09:24

Idézet: Gdfath3r - Dátum: 2007. júl. 15., vasárnap - 3:37

Nem tudom hogy mar megtalaltad a megoldast vagy sem, de a LAN kartyadnak a beallitasait kellene optimalizalnod. Ezt lehet kulombozo progikkal, mint a Cocktail vagy IPNetTunerX. A lenyeg, hogy a TCP send es receive window avagy RWIN 65536 legyen. Mac-ban default beallitas 32768 ami miatt a gyors net is neha lassu lehet.

Koszi, kozben mar megoldodott, a kovetkezo software update helyre tette a dolgokat, most mar szakit a wifi :)

#705 Felhasználó inaktív   Gdfath3r 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 07. 15. 16:23

Idézet: FakeJack - Dátum: 2007. júl. 13., péntek - 18:28

:offtopic:

Van itt egy G3 Pismo PowerBook 10.4-el. Szeretnek vele wifizni. Tud valaki olyan PCMCIA (esetleg USB) wifi adaptert, ami tamogatott 10.4 alatt?

Igen, Linksys WPC54GS ver.2 . Broadcom chipsettes, es full airport extreme-nek latja a MacOS.

#706 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 15. 20:40

Idézet: ion - Dátum: 2007. júl. 10., kedd - 11:17

Hat a melohelyemen G5-rol inteles gepekre valtottunk, de vicces, hogy egyik gepen sem erzek gyorsulast :) Ez a rohadek OS X total visszafogja a hardvereket. 2 GB memoria nem eleg neki vagy most mi van? Eskuszom a Pista jobban megy az otthoni P4-es 1GB-os gepemen.

Ugyanezt mondtam egy hónappal ezelőtt. Az ósdi p4/512Mb notimon a Win GUI fürgébb mint a c2d/2Gb -s iMac -emen az OSX GUI...

#707 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 15. 20:56

az jo, mindenfele elvakultsag nelkul de az osx gui kurvagyors... az osdi 512megas p4emen gf2vel is
macbook air 2014

#708 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 15. 21:22

Hat igen, az osx86 ezen a gepen is jobb valamivel - erzesre - mint a benti iMac-eken.

#709 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 15. 22:28

Ahah, nagyon objektív vélemények. Mire gondoltok, gyorsabban előpattan egy explorer window, mint egy finder window, vagy gyorsabb a kutyusos kereső, mint a spotlight, esetleg dinamikusabban lehet cibálni az ablakokat?
Csak, mert egyiket sem hiszem el.. :D

(aláírás ugye)

Szerkesztette: hybris 2007. 07. 15. 22:32 -kor

I don't believe it.
Prove it to me and I still won't believe it.
-- DNA

#710 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 15. 22:39

Idézet: hybris - Dátum: 2007. júl. 15., vasárnap - 21:28

Ahah, nagyon objektív vélemények. Mire gondoltok, gyorsabban előpattan egy explorer window, mint egy finder window, vagy gyorsabb a kutyusos kereső, mint a spotlight, esetleg dinamikusabban lehet cibálni az ablakokat?
Csak, mert egyiket sem hiszem el.. :D

(aláírás ugye)

Nem tudom, mit tekintessz objektívnek, de itt ülök egy c2d -s iMac előtt, amin néha OSX, néha XP alatt dolgozom, és határozottan az az érzésem, hogy a Win GUI fürgébb, az OS és a használt alkalmazások jobban profitálnak az erős CPU -ból és a sok memóriából... de nem akarok ebből megint hitvitát, szeretem én az Apple -t, csak okosan. Mondjuk nem alszom a cég termékeivel, ugye, András? :)

#711 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 15. 22:50

Idézet: HaZeX - Dátum: 2007. júl. 15., vasárnap - 22:39

Nem tudom, mit tekintessz objektívnek, de itt ülök egy c2d -s iMac előtt, amin néha OSX, néha XP alatt dolgozom, és határozottan az az érzésem, hogy a Win GUI fürgébb, az OS és a használt alkalmazások jobban profitálnak az erős CPU -ból és a sok memóriából... de nem akarok ebből megint hitvitát, szeretem én az Apple -t, csak okosan. Mondjuk nem alszom a cég termékeivel, ugye, András? :)

Nem értem, 6 éves rendszer, obsolate, használjátok sokat, de nem gyorsabb.
I don't believe it.
-- DNA

#712 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 15. 23:51

obsolete?

Ami régi az nem lehet gyors? A linuxos wm-ek pedig aztán igazán villámgyorsak. Szvsz a szoftverek esetében ez pont fordítva igaz.
Természetesen ez alól kivétel az OS X Aqua-ja, mert Apple termék, és a kezdeti verziói a Panther előtt döglassúak voltak, ha jól tudom, úgyhogy csak gyorsulhatott, való igaz :)
Hangsúlyozom, itt csak a felhasználói felületről van szó, és minden vélemény szubjektív, mert nem igazán mérhető, hogy melyik gyorsabb a másiknál.

#713 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 16. 08:49

Idézet: ion - Dátum: 2007. júl. 15., vasárnap - 23:51

Ami régi az nem lehet gyors? A linuxos wm-ek pedig aztán igazán villámgyorsak. Szvsz a szoftverek esetében ez pont fordítva igaz.
Természetesen ez alól kivétel az OS X Aqua-ja, mert Apple termék, és a kezdeti verziói a Panther előtt döglassúak voltak, ha jól tudom, úgyhogy csak gyorsulhatott, való igaz :)

Nem jól tudod, 10.2 is teljesen jó sebességgel futott.

Idézet

Hangsúlyozom, itt csak a felhasználói felületről van szó, és minden vélemény szubjektív, mert nem igazán mérhető, hogy melyik gyorsabb a másiknál.

Igen, túlzottan is szubjektív.
Az elejére visszakanyarodva: ami régi az következésképpen elég gyors az új vasakon.. os 9 pl meglehetősen gyorsan fut egy g4-en, attól még nem feltétlen jobb x-nél.
I don't believe it.
-- DNA

#714 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 16. 09:56

Nem kell, hogy jobb legyen, erről nem is volt szó. Csak arról, hogy milyen gyorsan reagálnak a felhasználói felület összetevői a használó utasításaira. Ebbe természetesen beleszámítanak az időrabló animációk is, meg az is, amikor egy alapvető feladat után elkezd forogni a strandlabda.

#715 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 16. 10:30

Idézet: Gdfath3r - Dátum: 2007. júl. 15., vasárnap - 17:23

Igen, Linksys WPC54GS ver.2 . Broadcom chipsettes, es full airport extreme-nek latja a MacOS.

Koszi! Talaltam is egy helyen, mar csak az a kerdes, hogy v2-e...

#716 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 16. 10:44

Idézet: ion - Dátum: 2007. júl. 16., hétfő - 9:56

Nem kell, hogy jobb legyen, erről nem is volt szó. Csak arról, hogy milyen gyorsan reagálnak a felhasználói felület összetevői a használó utasításaira. Ebbe természetesen beleszámítanak az időrabló animációk is, meg az is, amikor egy alapvető feladat után elkezd forogni a strandlabda.

Időrabló animációk kikapcsolhatóak, csak úgy mint xp alatt a csodaszépen gördülő, halványuló menük :D
A reakcióideje, meg szintén nem rosszabb, sőt.. xp alatt gyakrabban gondolkozok el, hogy tényleg bevittem-e a jobklikket, vagy csak sokat tölt etc..
I don't believe it.
-- DNA

#717 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 16. 10:57

Idézet: hybris - Dátum: 2007. júl. 16., hétfő - 11:44

Időrabló animációk kikapcsolhatóak, csak úgy mint xp alatt a csodaszépen gördülő, halványuló menük :D
A reakcióideje, meg szintén nem rosszabb, sőt.. xp alatt gyakrabban gondolkozok el, hogy tényleg bevittem-e a jobklikket, vagy csak sokat tölt etc..

Hát akkor szerintem nem egy dimenzióban élnek a mac fanek a többiekkel :)

#718 Felhasználó inaktív   Senator 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 16. 13:51

Hat nemtom... Nekem is gyorsabbnak tunik az OSX sokkal mint az XP ugyanazon a configomon. (10.4.9)
My Config: Apple Mac Pro 3.0 GHz, 6GB Ram, 2TB Hdd, Radeon X1900, 2x Dell DE228WFP

#719 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 16. 13:58

Idézet: ion - Dátum: 2007. júl. 16., hétfő - 11:57

Hát akkor szerintem nem egy dimenzióban élnek a mac fanek a többiekkel :)

en nem vagyok mac fan, se windows fan. megsem vettem eszre azt a lassusagot amirol te beszelsz..
macbook air 2014

#720 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 16. 15:16

Hat akkor ezt megbeszeltuk :)

Téma megosztása:

• (109 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34