Apple Mac OS X VI.
Elküldve: 2007. 06. 12. 10:10
Elküldve: 2007. 06. 12. 10:11
Idézet: BoGyesz - Dátum: 2007. jún. 12., kedd - 8:51
Én is felraktam, tényleg nem jók az oldalak, de nem csak a magyarok, hanem pl a CNN sem... Gondolom az a baja, hogy magyar a Windows...
Elküldve: 2007. 06. 12. 10:17
Idézet: ion - Dátum: 2007. jún. 12., kedd - 11:10
Éppen arról böngészgetek. A mac-es verzió magában és webkit motorral is kiváló, bár webkittel vannak benne hibák. Viszont ha nem webkitezel érdemes felrakni!
Elküldve: 2007. 06. 12. 10:44
Elküldve: 2007. 06. 12. 11:09
Idézet: H.Andras - Dátum: 2007. jún. 12., kedd - 11:44
Használtál volna webkitet
Amugy tényleg piszok gyors és eddig a kb 16 órás teszt alatt stabilnak is mondható. Nálam nyert.
Elküldve: 2007. 06. 12. 21:04

Na hát ezen még tényleg van mit csinálni.
Bírom ezt az Apple update servicet. Letöltöttem a Safarit és telepítettem (vele együtt a servicet is). Gondoltam jó lesz, ha kijön valami frissítés szól, felrakom és akkor végre majd használni is lehet. Első dolga volt az update-nek, hogy feldob egy ablakot: iTunes és Quicktime update available.
Szerkesztette: Brianm74 2007. 06. 12. 21:06 -kor
ThinkPad T41 Pentium-M 1.6GHz, 1024MB, 14.1, ATI 7500
ThinkPad T23 PIII-M 1.0GHz, 512MB, 14.1, SuperSavage
Thinkpad 360PE 486DX2 50MHz, 9.5"touchscreen, 4MB, 540MB
Workpad 20X Dragonball 16 MHz, 2MB
Elküldve: 2007. 06. 12. 21:12
Idézet: Brianm74 - Dátum: 2007. jún. 12., kedd - 22:04

Na hát ezen még tényleg van mit csinálni.
Bírom ezt az Apple update servicet. Letöltöttem a Safarit és telepítettem (vele együtt a servicet is). Gondoltam jó lesz, ha kijön valami frissítés szól, felrakom és akkor végre majd használni is lehet. Első dolga volt az update-nek, hogy feldob egy ablakot: iTunes és Quicktime update available.
Juj ez vad

[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Szerkesztette: Xero 2007. 06. 12. 21:15 -kor
Elküldve: 2007. 06. 13. 09:41
Idézet: hybris - Dátum: 2007. jún. 12., kedd - 8:51
Az. Kár hogy a felfedezett hibák a Mac -es Safariban is benne vannak...
Elküldve: 2007. 06. 13. 22:10

Ezt pedig most szedtem össze

Elküldve: 2007. 06. 13. 22:45
Elküldve: 2007. 06. 14. 06:00
Idézet: Xero - Dátum: 2007. jún. 13., szerda - 22:45
Kb annyira hibátlan macen, mint a közpénzek elosztása itthon.. Másrészt nem azért lett kiadva, hogy megegye a tűzrókát, meg az explorert, hanem, mert kell a support az iphone developereknek, ui. az ipod nem lesz mindig aranytojást tojó tyúk és hát az iphone az utódja ezen a poszton leginkább..
Prove it to me and I still won't believe it.
-- DNA
Elküldve: 2007. 06. 14. 11:46
Idézet: hybris - Dátum: 2007. jún. 14., csütörtök - 7:00
Nos én mindig a legújabb webkit motort használom ahoz mérten hibátlan, és gyors.
Elküldve: 2007. 06. 14. 20:20
Ma delutan bementem a hulyevagyok aruhazba a nyugatinal monitorokat vizslatni. Belebambultam a Samsung 244T-be esatobbi. Igaz, rengeteg hely van az aruhazakban, de odaallt mellem egy idosebb ur es a felesege, mert meglattak a monitorokon a "Lacit", es gondoltak, megvarjak, amig megismetlodik az a kepsor
Szoval beleptek a hulye auramba, es a faszi latta, hogy a monitorokat nezem, es ilyet szolt:
- Mekkintost kell venni.
Elkezdtem razni a fejem, es majdnem elrohogtem magam, mert eszembejutott, hogy amikor ma bementem a munkahelyemre azzal fogadtak a kollegak, hogy lefagyott az egyik PowerMac, mert beleraktak egy CD-t. Nem reagalt semmire, Force Quit ablakot sem lehetett elocsalni, szoval a strandlabda mozgatasan kivul semmit sem lehetett vele csinalni.
Na mindegy, a krapek nem tudta, miert razom a fejem, ugyhogy elkezdte nyomni ezt a terito dumat. Nagyon tajekozott volt, mert meg az uj Safari-t is probalta, ugyhogy jol meg is mondta nekem, hogy "az uj Safari ketszer olyan gyors, mint az osszes tobbi bongeszo"...
Mindenaron vegig akarta mondani, hogy a pc-k szarok - gondolom mindezt azert, mert feltunt neki, hogy egy nem-apple monitort nezek, szoval valoszinuleg nem mekkintosom van - es hogy nem kap spam-et, amiota mac-et hasznal (!)
A felesege kedves volt, mondta a ferjenek, hogy hagyd a fiatalembert a hulyesegeiddel, de a ficko leugatta... Egy ido utan meguntam a dolgot, ugyhogy megmondtam neki, hogy szerintem a mac ugyanolyan szar, mint a "pc", de egyebirant totalisan hidegen hagy ez az egesz.
Innentol fogva mar nem hozzambeszelt, csak annyit hallottam, hogy valamilyen gyogyosokrol beszelt, akik nem ertik, hogy mi a jo szamitogep vagy valami ilyesmi...
Nem vagyok sertodos, ugyhogy csak mosolyogtam (persze ideges lettem), de azert kivancsi volnek, hogy mi a fenet keres egy ekkora elvakult birka a hulyevagyok aruhazban. Bar nem meglepo.. vannak akik jobban szeretnek tobb penzt elkolteni, mint amennyit muszaj.. peldaul az a monitor, amit kineztem magamnak 50 rugoval kerul tobbe a hulyevagyok aruhazban, mint barhol mashol. Na koszonom, hogy meghallgattatok.
Elküldve: 2007. 06. 14. 21:36
Idézet: ion - Dátum: 2007. jún. 14., csütörtök - 21:20
Ma delutan bementem a hulyevagyok aruhazba a nyugatinal monitorokat vizslatni. Belebambultam a Samsung 244T-be esatobbi. Igaz, rengeteg hely van az aruhazakban, de odaallt mellem egy idosebb ur es a felesege, mert meglattak a monitorokon a "Lacit", es gondoltak, megvarjak, amig megismetlodik az a kepsor
Szoval beleptek a hulye auramba, es a faszi latta, hogy a monitorokat nezem, es ilyet szolt:
- Mekkintost kell venni.
Elkezdtem razni a fejem, es majdnem elrohogtem magam, mert eszembejutott, hogy amikor ma bementem a munkahelyemre azzal fogadtak a kollegak, hogy lefagyott az egyik PowerMac, mert beleraktak egy CD-t. Nem reagalt semmire, Force Quit ablakot sem lehetett elocsalni, szoval a strandlabda mozgatasan kivul semmit sem lehetett vele csinalni.
Na mindegy, a krapek nem tudta, miert razom a fejem, ugyhogy elkezdte nyomni ezt a terito dumat. Nagyon tajekozott volt, mert meg az uj Safari-t is probalta, ugyhogy jol meg is mondta nekem, hogy "az uj Safari ketszer olyan gyors, mint az osszes tobbi bongeszo"...
Mindenaron vegig akarta mondani, hogy a pc-k szarok - gondolom mindezt azert, mert feltunt neki, hogy egy nem-apple monitort nezek, szoval valoszinuleg nem mekkintosom van - es hogy nem kap spam-et, amiota mac-et hasznal (!)
A felesege kedves volt, mondta a ferjenek, hogy hagyd a fiatalembert a hulyesegeiddel, de a ficko leugatta... Egy ido utan meguntam a dolgot, ugyhogy megmondtam neki, hogy szerintem a mac ugyanolyan szar, mint a "pc", de egyebirant totalisan hidegen hagy ez az egesz.
Innentol fogva mar nem hozzambeszelt, csak annyit hallottam, hogy valamilyen gyogyosokrol beszelt, akik nem ertik, hogy mi a jo szamitogep vagy valami ilyesmi...
Nem vagyok sertodos, ugyhogy csak mosolyogtam (persze ideges lettem), de azert kivancsi volnek, hogy mi a fenet keres egy ekkora elvakult birka a hulyevagyok aruhazban. Bar nem meglepo.. vannak akik jobban szeretnek tobb penzt elkolteni, mint amennyit muszaj.. peldaul az a monitor, amit kineztem magamnak 50 rugoval kerul tobbe a hulyevagyok aruhazban, mint barhol mashol. Na koszonom, hogy meghallgattatok.
Megvan az életcélom
Amúgy azzal a PowerMacival valami nem egészséges. A user error-t a Mac sem tudja kivédeni. Az emberi hülyeség határtalan mint tudjuk és ezt senki nem tudja helyrehozni
Elküldve: 2007. 06. 15. 01:42
Idézet: Xero - Dátum: 2007. jún. 14., csütörtök - 21:36
Amúgy azzal a PowerMacival valami nem egészséges. A user error-t a Mac sem tudja kivédeni. Az emberi hülyeség határtalan mint tudjuk és ezt senki nem tudja helyrehozni
A finder/system optikaimeghajtokezelese nem egeszseges. Egyes szarul irt lemezeken valoban kepes percekig elmolyolni mire kibassza, ugyanis a retry countja jo magasra van allitva. Ilyenkor vagy kivarod, vagy kilovod a picsaba, mire neha elfelejti azt is hogy CD/DVD van a gepben. Neha a Toast eject/close tray helyrehozza, neha nem...
Szerkesztette: feuervogel 2007. 06. 15. 01:47 -kor
Elküldve: 2007. 06. 15. 05:47
Idézet: feuervogel - Dátum: 2007. jún. 15., péntek - 2:42
szeretem látni, amikor a levegőbe beszélős buta fatanizmus találkozik némi ésszerűséggel
(az előző két post párhuzamára gondolok)
Elküldve: 2007. 06. 15. 09:10
Idézet: feuervogel - Dátum: 2007. jún. 15., péntek - 2:42
Az egész mount kezelés nem egészséges, de ez köztudott, ettől függetlenül ki lehet védeni. Elég felcsattintatni egy hálózati merevlemezt, majd hirtelen kikapcsolni azt, Finder drága elszüttyög vele jó ideig mire rájön miujság. Ettől függetlenül ha körültekintő az ember kikerülhető ez a probléma is!

Súgó
A téma zárva.