HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (109 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X VI. Értékeld a témát: -----

#821 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 06. 12:35

szerintem a nano nagyon jol nez ki
macbook air 2014

#822 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 06. 13:18

Idézet: Krinyo - Dátum: 2007. szept. 6., csütörtök - 9:01

Az iPhone arvagasa meg egyertelmuen azt mutatja, hogy nem ugy fogy, ahogy elvarnak tole. Nem veletlenul csokkent a ceg reszvenyeinek arfolyama...

a prada is nagyon rosszul fogy. egy 2.5G-s telefonert egyszeruen nem lehet 100 ezret elkerni magyarorszagon se mar, csak max 60-at...
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#823 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 06. 15:28

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. szept. 6., csütörtök - 12:18

a prada is nagyon rosszul fogy. egy 2.5G-s telefonert egyszeruen nem lehet 100 ezret elkerni magyarorszagon se mar, csak max 60-at...

Ez hulyeseg. Nagyon jol fogy az iPhone, juliusban 1.8-ot szerzett az USA piacon. Az arvagas mar elore be volt tervezve.

En arra leszek kivancsi, hogy europaban majd mar 16 gigasat hoznak e forgalomba, illetve milyen aron. 300 vagy 500 euroval inditanak.

#824 Felhasználó inaktív   Brianm74 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 07. 06:38

Idézet: H.Andras - Dátum: 2007. szept. 6., csütörtök - 16:28

Ez hulyeseg. Nagyon jol fogy az iPhone, juliusban 1.8-ot szerzett az USA piacon. Az arvagas mar elore be volt tervezve.

En arra leszek kivancsi, hogy europaban majd mar 16 gigasat hoznak e forgalomba, illetve milyen aron. 300 vagy 500 euroval inditanak.

Kép

>> Köszi Steve <<  :down:
© 2005-2010. Alfa 75

ThinkPad T41 Pentium-M 1.6GHz, 1024MB,  14.1, ATI 7500
ThinkPad T23 PIII-M 1.0GHz, 512MB,  14.1, SuperSavage
Thinkpad 360PE 486DX2 50MHz, 9.5"touchscreen, 4MB, 540MB
Workpad  20X Dragonball 16 MHz, 2MB

#825 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 07. 07:14

én nem nem értem mit hisztiznek ezen? csökkent az ára, és akkor mi van?
bezzeg mikor a megjelenés után másnap már villoghatott vele az utcán akkor biztos kurvára dagadt a melle, hogy Ö bizony iPhonnal gagyizhat.
Én meg majd most veszem meg és kinnthagyom rajta az árcédulát, hogy ez meg 200 dodóval olcsóbban lett véve :)
..és a nyolcadik napon isten megteremté a TV-t!
egyszerű internet tesztelő
Panorámák

#826 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 07. 08:36

Annyira be volt tervezve, hogy 100 dollaros kupont adnak a korabbi vasarloknak... :lol:
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#827 Felhasználó inaktív   Zoch 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 07. 11:16

http://www.apple.com...eniphoneletter/

#828 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 08. 02:21

no izé nem értem ezt az egész balhét. az idén tavasszal az intel leárazta a core2 processzorait ugyan így 30%-kal és nemvoltak fellázadt processzortulajdonosok emiatt... szt de fekedjük hogy a falsh memória árak az idén 40% körül estek, akollegám bosszankodott is, hogy 20 ezerért vette a 4gigás adata pd7-ét míg énmár 12 körül jutottam hozzá. mára meg 10 alatt van az ár...

#829 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 08. 08:51

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. szept. 8., szombat - 3:21

no izé nem értem ezt az egész balhét. az idén tavasszal az intel leárazta a core2 processzorait ugyan így 30%-kal és nemvoltak fellázadt processzortulajdonosok emiatt... szt de fekedjük hogy a falsh memória árak az idén 40% körül estek, akollegám bosszankodott is, hogy 20 ezerért vette a 4gigás adata pd7-ét míg énmár 12 körül jutottam hozzá. mára meg 10 alatt van az ár...

hát akkor írjunk mi is levelet az intelnek hogy a k**** annyát :D
aztán hátha kapunk mi is 100 dodót vissza
..és a nyolcadik napon isten megteremté a TV-t!
egyszerű internet tesztelő
Panorámák

#830 Felhasználó inaktív   Brianm74 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 08. 12:05

Idézet: Zoch - Dátum: 2007. szept. 7., péntek - 12:16

Igen. Már mindent értek.

Köszi Steve.  :down:
© 2005-2010. Alfa 75

#831 Felhasználó inaktív   Brianm74 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 08. 12:09

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. szept. 8., szombat - 3:21

A gáz csak az, hogy amíg a flash memória árak azért estek mert akkora a kereslet, hogy a fix költségek kisebb része esik egy-egy chipre addig az iPhone-t azért kellett leárazni, hogy egyáltalán megvegyék. (Persze ez azért egy kicsit túlzás, de rájöttek, hogy nem mindennel lehet átbaxni az embereket és átléptek egy határt. Most korrigálnak).

Nekem nagyon tetszik a Mac, de amit az iPod-okkal művelnek meg főleg az iPhone-al az sucks.
© 2005-2010. Alfa 75

#832 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 08. 12:40

Idézet: Brianm74 - Dátum: 2007. szept. 8., szombat - 13:09

A gáz csak az, hogy amíg a flash memória árak azért estek mert akkora a kereslet, hogy a fix költségek kisebb része esik egy-egy chipre addig az iPhone-t azért kellett leárazni, hogy egyáltalán megvegyék.
ezt sales figures ismeretének hiányában  nehezen tudod megmondani. iPhone esetén meg a képlet roppant egyszerű: eladtak már belőle annyit, hogy az R&D költségek megtérüljenek és mostanra lehet az árat a termelési önköltség irányába csökkenteni.

(Persze ez azért egy kicsit túlzás, de rájöttek, hogy nem mindennel lehet átbaxni az embereket és átléptek egy határt. Most korrigálnak).
nemtom mit értesz átbaszásnak. adott egy 2.5Gs zenetelefon modern, újszerű kezelői felülettel. semmilyen átbaszás nincs, nem állítottak a termékről valótlant. abban igazad van hogy a cingular képbe kerülése soksk számára nem kedvező, nem akartak a cingular-ral szerződést kötni. ki is jött egy mobiltelefon mentesített verzió.

Nekem nagyon tetszik a Mac, de amit az iPod-okkal művelnek meg főleg az iPhone-al az sucks.
én semmi kivetnivalót nem találok benne csak annyi az álláspontom hogy amíg magyarországon nem lesz iTunes addíg az ipod totálisan érdektelen. lehet, hogy neked nem tetszik az, amit csinálnak de piacvezetők. és ebbe tuti hogy belejátszik az is, ahogy csinálják. Jobs az egyedüli komoly játékos az iparban aki képes volt letörni az elpofátlanodott lemezkiadók szarvait. az összes többi online zeneeladó nevettséges árakon dolgozik mert elfogadták az IFPI diktátumait. Jobs mert szembepisálni, megcsinálta. ezért sikeres a termék.

Szerkesztette: SFIJ 2007. 09. 08. 12:41 -kor

#833 Felhasználó inaktív   Brianm74 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 08. 18:59

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. szept. 8., szombat - 13:40

ezt sales figures ismeretének hiányában  nehezen tudod megmondani. iPhone esetén meg a képlet roppant egyszerű: eladtak már belőle annyit, hogy az R&D költségek megtérüljenek és mostanra lehet az árat a termelési önköltség irányába csökkenteni.

Előfordulhat, hogy megtérültek, de ebben nem vagyok teljesen biztos. Nincs kizárva. Ugyanakkor az Apple nem arról híres, ha megtérülnek ezek a költségek nem fogja továbbra is pofátlan magas áron árulni a cuccait. Erre egymillió példa van.

nemtom mit értesz átbaszásnak. adott egy 2.5Gs zenetelefon modern, újszerű kezelői felülettel. semmilyen átbaszás nincs, nem állítottak a termékről valótlant. abban igazad van hogy a cingular képbe kerülése soksk számára nem kedvező, nem akartak a cingular-ral szerződést kötni. ki is jött egy mobiltelefon mentesített verzió.

Szerintem pofátlanság ilyen tudási telefont ennyiért árulni. Az egy dolog, hogy vannak emberek akik képesek ennyi pénzt adni érte, de mások gyengeségének kihasználása tahóság.

én semmi kivetnivalót nem találok benne csak annyi az álláspontom hogy amíg magyarországon nem lesz iTunes addíg az ipod totálisan érdektelen. lehet, hogy neked nem tetszik az, amit csinálnak de piacvezetők. és ebbe tuti hogy belejátszik az is, ahogy csinálják. Jobs az egyedüli komoly játékos az iparban aki képes volt letörni az elpofátlanodott lemezkiadók szarvait. az összes többi online zeneeladó nevettséges árakon dolgozik mert elfogadták az IFPI diktátumait. Jobs mert szembepisálni, megcsinálta. ezért sikeres a termék.

Az iPodokkal ugyanaz a helyzet mint az iPhone-al. A technika mai fejlettségének szintjén nevetséges a tudásuk. Ezidáig apró képernyők, rádió külön pénzért. Egy dolog, hogy le tudta törni a zenekiadók szarvát, de ezt már úgy tette, hogy piacvezető volt egy olyan piacon ahol évekig gyakorlatilag egyedül volt mert a többiek frankón elaludtak.
© 2005-2010. Alfa 75

#834 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 08. 19:05

Idézet: Brianm74 - Dátum: 2007. szept. 8., szombat - 19:59

Az iPodokkal ugyanaz a helyzet mint az iPhone-al. A technika mai fejlettségének szintjén nevetséges a tudásuk. Ezidáig apró képernyők, rádió külön pénzért. ...

nem érzem nevetségesnek a nanom tudását csak azért, mert nincs benne fm rádió, vagy hangfelvétel. egyik szolgáltatást sem használnám a kettő közül, így igazából nem is hiányzik, mondhatni zavarna, ha benne lenne. sokkal inkább örülök a jó navigációnak, a hosszú akkuidőnek, meg a tisztességes hangzásnak (a custom EQ se kell, minek).

de példaként a tiedre felhozhatnám a nokia telókat, amik a kijelzőik tekintetében sokáig mérföldekkel el voltak maradva: a konkurencia már rég 240x320x16bit kijelzőkkel nyomta, mig a nokiánál még mindig a 12 bites tompa 128x128 pixeles lcd-k mentek.
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#835 Felhasználó inaktív   Emvy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 09. 05:05

Ne haragudj, de viccelsz? Tahosagnak nevezed, hogy nagy haszonnal adjak a termekuket? Akkor a sarki kocsma tulajdonosa, a Microsoft, az olajtarsasagok es a tobbi is mind egy taho.
Garantalom, hogy ha gyartanal valamit, nem azon alapulna az ar meghatarozasa, hogy mit gondolsz a jofejsegrol, hanem hogy mennyi profitot tudsz termelni.

Ha meg valami onkoltsegi aron is tul draga, akkor meg a vasarlok a tahok, hogy nem akarjak megadni erte a penzt, vagy mi?

El meg a kommunizmus, komolyan. (Ja, ha valaki, akkor en nem vagyok Apple fan...)
while (!sleep) sheep++;

#836 Felhasználó inaktív   Brianm74 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 09. 09:22

Idézet: kAy - Dátum: 2007. szept. 8., szombat - 20:05

nem érzem nevetségesnek a nanom tudását csak azért, mert nincs benne fm rádió, vagy hangfelvétel. egyik szolgáltatást sem használnám a kettő közül, így igazából nem is hiányzik, mondhatni zavarna, ha benne lenne. sokkal inkább örülök a jó navigációnak, a hosszú akkuidőnek, meg a tisztességes hangzásnak (a custom EQ se kell, minek).

Nem a minőségről beszéltem. Ezért a pénzért simán benne lehetne minden és még akkor is TISZTESSÉGES haszonnal rajt.

Idézet: kAy - Dátum: 2007. szept. 8., szombat - 20:05

de példaként a tiedre felhozhatnám a nokia telókat, amik a kijelzőik tekintetében sokáig mérföldekkel el voltak maradva: a konkurencia már rég 240x320x16bit kijelzőkkel nyomta, mig a nokiánál még mindig a 12 bites tompa 128x128 pixeles lcd-k mentek.

Egyezik a véleményünk.
© 2005-2010. Alfa 75

#837 Felhasználó inaktív   Brianm74 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 09. 09:23

Idézet: Emvy - Dátum: 2007. szept. 9., vasárnap - 6:05

Ne haragudj, de viccelsz? Tahosagnak nevezed, hogy nagy haszonnal adjak a termekuket? Akkor a sarki kocsma tulajdonosa, a Microsoft, az olajtarsasagok es a tobbi is mind egy taho.
Garantalom, hogy ha gyartanal valamit, nem azon alapulna az ar meghatarozasa, hogy mit gondolsz a jofejsegrol, hanem hogy mennyi profitot tudsz termelni.

Ha meg valami onkoltsegi aron is tul draga, akkor meg a vasarlok a tahok, hogy nem akarjak megadni erte a penzt, vagy mi?

El meg a kommunizmus, komolyan. (Ja, ha valaki, akkor en nem vagyok Apple fan...)

Szintén egyezik a véleményünk. Ők mind tahók. Ha gyártanék valamit én is profitra hajtanék. Tisztességes profitra. Nem az emberek lehúzására.
© 2005-2010. Alfa 75

#838 Felhasználó inaktív   Naranek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 09. 13:05

"Ez hulyeseg. Nagyon jol fogy az iPhone, juliusban 1.8-ot szerzett az USA piacon."

Ez sajna nem igaz..

Ezt maga az Apple ismerte el:

Első héten az Apple szerint eladtak 700.000 db iPhone-t..

Most az árcsökkentéskor Jobs azt mondta, hogy szeptember végére el akarják érni az 1 millió eladott iPhone-t..

Ez kicsit fura.. 7 nap alatt 700 ezer, utána 10 hétig meg alig fogy?

Az meg, hogy 7-800 ezer eladot telefon az USA mobilpiacának 1,8% az még viccnek is rossz..

#839 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 09. 13:31

Előfordulhat, hogy megtérültek, de ebben nem vagyok teljesen biztos. Nincs kizárva. Ugyanakkor az Apple nem arról híres, ha megtérülnek ezek a költségek nem fogja továbbra is pofátlan magas áron árulni a cuccait. Erre egymillió példa van.
hogy mivolt régebben az egy dolog. kishíján beis csődöltek emiatt '98-ban, azóta megtanulták hogy a piac nagy úr.

Szerintem pofátlanság ilyen tudási telefont ennyiért árulni. Az egy dolog, hogy vannak emberek akik képesek ennyi pénzt adni érte, de mások gyengeségének kihasználása tahóság.
az LG Prada ugyanennyire pofátlanul drága. a 8Gigás IPhone 1 árban volt a prada-val. a Prada kezelői felülete nem olyan kifinomult ráadásul ugyanazért az árért 512megás microSD-vel jött csak. a 4Gigás iPhone meg $200-zal volt olcsóbb a Prada-nál.

Az iPodokkal ugyanaz a helyzet mint az iPhone-al. A technika mai fejlettségének szintjén nevetséges a tudásuk. Ezidáig apró képernyők, rádió külön pénzért. Egy dolog, hogy le tudta törni a zenekiadók szarvát, de ezt már úgy tette, hogy piacvezető volt egy olyan piacon ahol évekig gyakorlatilag egyedül volt mert a többiek frankón elaludtak.
nézd a terméket és a szolgáltatásait az USA-ban. egy teljes infrastruktúra van hozzá, zeneboltokkal, podcastinngal. a kedvenc sorozatod iPodos verziója elérhető, sőt kimondottan a készülék kedvéért adnak ki sorozatokat webizodes. Ez egy jó termék, kvázi ipari szabvány, pont úgy már mint a DVD. semelyik másik gyártó nem volt hajlandó ilyet kiépíteni. Ha belegondolok csak, az M$ meglépte azt az öngyilkosságot, hogy a zenebolt platformja nem kompatibilis a zune lejátszójukkal. és jól látod amikor eljött apillanat akkor nem FM rádiót, currency converter meg ilyen gizmók belehekkelésének irányába mozdultak el, hanem infrastruktúra irányába.
De pont ezért is írtam, hogy az iTunes nélkül az iPod érdektelen termék.

Szerkesztette: SFIJ 2007. 09. 09. 13:32 -kor

#840 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 09. 13:35

Idézet: Emvy - Dátum: 2007. szept. 9., vasárnap - 6:05

ezt próbálom az urakkal megértetni. az iPhone a kategóriájában egyáltalán nem drága. de nézzük csak meg mennyibe kerülne egy SE vagy egy nokia okostelefon 8GByte flash-sel :D a Pradaról már írtam.

Téma megosztása:

• (109 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Utolsó »