HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (109 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X VI. Értékeld a témát: -----

#1461 Felhasználó inaktív   Zivatar 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 28. 13:04

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 10:44

te, ha ez neked kritikus akkor lehet hogy nem machintosh-t kene venni?  :Đ

Hát biztos, hogy jó neked, hogy rengeteg időd van böngészgetni az internet bugyrait, de én inkább értelmesebben tölteném az időt, ha lehet. Ha valóban olyan egyszerű lenne, hogy csak rákeresünk a gugliban, akkor nem lenne értelme ennek a fórumnak, nem gondolod, cimbora? A tapasztalatokat csak fórumokból lehet összeszedni, és elvileg azért van a fórum, hogy ne szenvedje mindenki végig ugyanazt az utat, hanem összefogva gyorsabb legyen a fejlődés. Én egész más témákban vagyok járatos, így én azokban tudok másoknak segíteni... Így megy ez.
Mellesleg Köszönöm az előtted szólónak, hogy utat mutatott, mert eszembe nem jutott volna arra rákeresni például, hogy boot camp.

Z

"Felfelé haladva légy velük nagyon udvarias, mert lefelé bukdácsolva találkozni fogsz velük."

#1462 Felhasználó inaktív   Zivatar 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 28. 13:07

Idézet: Xero - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 13:02

még hozzátenném hogy crossover

Amúgy most jött meg a Time Capsule-öm végre. Éppen probalok egy félhalott winyót archiválni azt zero out data. :) Eddig nagyon kellemes a cucc. Éppen 11 megával másolok wifin rá. :)

Hmm, köszönöm, fincsi adalék ez is!

#1463 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 28. 13:11

Idézet: Zivatar - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 14:04

...

Szerintem nem kioktatnod kellene SFIJ-t, hanem elgondolkozni azon amit irt. Ha neked tenyleg fontosak a windowsos szoftverek nem biztos hogy mac-et kene venned...

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1464 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 13:29

Dolgoztam a homokoramegjelenito alkalmazassal (Sanduhr Anzeige Programm) eleget. Nagyon hasonlit a helyzetuk a microsoftera. Ok a legnagyobb megoldasszallitok, de a szoftveruk rettenetesen rossz minosegu, ha nem talalnak ki vmit az abap lecserelesere es nem valtoztatnak a fejlesztesen, akkor bajban lesznek (vannak) ok is.
Amugy a trainingek alatt a waldorfi rendszereikbol tobbet is hasznaltunk (w2k3, aix, sles), de csak a windowsos kornyezet hasalt el.. 2x. Harmadszorra bejelentkezett a mokus egy aixos gepre inkabb es megmutatta ott a ficsort.

Hja, es lehet, hogy sok nagy cegnel latod, hogy a frontpage iis, de mogotte azert altalaban stabilabb megoldasokat talalsz:

http://uptime.netcra...puters.ebay.com
http://www.sun.com/c...ervers/ebay.xml
I don't believe it.
Prove it to me and I still won't believe it.
-- DNA

#1465 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 30. 12:47

OSX alatt szándékosan annyira béna/herélt/nulla a nyomtatótámogatás és beállítás, amilyen?
(windows-hoz képest)

4 féle nyomtatót próbáltunk eddig. (Canon Selphy cp 510, HP laserjet 1020, HP color laserjet 2600, HP color laserjet 2700. ezek közül a 1020-on kívül mindegyik hivatalosan is támogatja a mac-et és driver is van hozzá) de mindegyiknél jóformán nulla a beállítási lehetőségek száma, se kétoldalas nyomtatás, se minőség, se papírtípus, se semmi :(
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1466 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 30. 14:28

Idézet: WiZARD - Dátum: 2008. máj. 30., péntek - 12:47

OSX alatt szándékosan annyira béna/herélt/nulla a nyomtatótámogatás és beállítás, amilyen?
(windows-hoz képest)

Nem hanem olvasd el a HCL-t mielott bevasarolsz egy rakat LC nyomtatot. Btw CUPS-ot hasznal, mint a legtobb unix/unix szeru rendszer, raadasul ez a sajat tulajdona, tehat feltetelezhetoleg a windowson kivuli vilagban az os x rendelkezik a legjobb nyomtatotamogatassal.
I don't believe it.
-- DNA

#1467 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 30. 15:24

értem. szóval nem az osx szar hanem körülötte minden, és az osx a tökéletes. hát így is lehet nézni  :Đ
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1468 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 30. 15:59

Idézet: WiZARD - Dátum: 2008. máj. 30., péntek - 16:24

értem. szóval nem az osx szar hanem körülötte minden, és az osx a tökéletes. hát így is lehet nézni  :Đ

Valóban a te gépeddel lehet valami gebasz, a nyomtató beállításainál gyönyörűen meg lehet adni mindent. (kétoldalas, szegélynélküli nyomtatás, papírtípus, ami szem-szájnak ingere.)

#1469 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 30. 16:25

Idézet: WiZARD - Dátum: 2008. máj. 30., péntek - 14:24

Ez a default Apple világkép, miért csodálkozol? :)

#1470 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 30. 16:35

Idézet: HaZeX - Dátum: 2008. máj. 30., péntek - 17:25

Ez a default Apple világkép, miért csodálkozol? :)

A "nekem nem sikerül" meg az "ez a szar nem tudja" az két külön kategória :)

#1471 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 30. 19:50

Idézet: WiZARD - Dátum: 2008. máj. 30., péntek - 16:24

Egy DTP-ben main frame márka szerinted így kezelné a végtermékek produkálóját? Erősen kétlem. Én csak pár nyomtatóval és kombi géppel probaltam (hp, canon), de eddig semmivel nem volt gondom. Én is azon az állásponton vagyok, hogy ott valami nem kerek a géppel. Ne kérdezd mi. :D

#1472 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 30. 20:46

Idézet: Xero - Dátum: 2008. máj. 30., péntek - 20:50

Egy DTP-ben main frame márka ...

a mainframe nem keverendő a mainstream-el.
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#1473 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 30. 21:29

Idézet: Xero - Dátum: 2008. máj. 30., péntek - 20:50

Ne kérdezd mi. :D

hol kérdezzem, ha nem itt? :)

no de mind1, vegyük úgy hogy nem szóltam, és -1 osx fika :D
meglett többé kevésbé minden. csak barátnőm nem találta. (najó multkor én se, de most meglett)

úgyhogy mégis lehet normálisan nyomtatni osx alól (a nyomtató megosztás az más kérdés)

Szerkesztette: WiZARD 2008. 05. 30. 21:54 -kor

#1474 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 31. 09:29

Idézet: kAy - Dátum: 2008. máj. 30., péntek - 21:46

Ez de így van  :up:  :smoker:
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#1475 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 31. 10:37

Idézet: WiZARD - Dátum: 2008. máj. 30., péntek - 22:29

hol kérdezzem, ha nem itt? :)

Bátran ajánlom a www.beszeljukmac.hu oldalt, általában segítőkész társaság. A fórum mellett van egy wiki is, ott a kezdéshez sok jó tipp és howto van, bár szerintem még egy kicsit hiányos.

Szerkesztette: debaj 2008. 05. 31. 10:37 -kor

#1476 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 31. 17:33

Idézet: kAy - Dátum: 2008. máj. 30., péntek - 21:46

jogos :omg:

#1477 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 31. 20:34

Idézet: debaj - Dátum: 2008. máj. 31., szombat - 11:37

Bátran ajánlom a www.beszeljukmac.hu oldalt, általában segítőkész társaság. A fórum mellett van egy wiki is, ott a kezdéshez sok jó tipp és howto van, bár szerintem még egy kicsit hiányos.

thx, próbálkoztam már ott, de itt több segítséget kaptam eddig.

#1478 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 01. 23:52

no mivel beszeljukmac-en nem kapok semmi választ (biztos túl nehéz kérdés) ezért inkább itt.

filemegosztással próbálkozok...
nálam a vistás gépem simán látja a macbookot, be tud lépni, lehet átmásolni… mindenféle authentikáció nélkül (azt nem tudom, hogy mac látja-e a vistát)
barátnőmnél szintén hasonló hálózat (wifi router), és a vistás gép szintén látja a notebookot, de jelszót kér, amikor belépnék rá. hiába írom be a usert+passt nem fogadja el.

mi lehet a gond?

SZERK: félig müxik. hihetetlen.
a másik vistás gépről is sikerült végre belépni a macbookra. (bár a macbook még nem látja a vistas megosztást egyik gépen sem)
megoldás: macbook első bekapcsoláskor be lett írva egy username, ékezettel, csajosan :) viszont nem volt jelszó hozzá
miután nem ment nyomtatómegosztás átírtam másik, ékezetmentes username-re és egy jelszót is beállítottam hozzá. a mac azóta az átírt username-et írja ki és hozzá tartozó jelszót kéri, és használja mindenhol. vista alatt viszont a régi, ékezetes username-et kellett beírni, és az "új" jelszót. :confused:
na ezt magyarázza meg valaki...

ja és az még mindig érdekel, hogy mac-en mit kell tenni, hogy látni lehessen a pistás gépet...

még valami:
ma esett egy kicsit a macbook, úgy tűnt, hogy minden müxik, és semmi baja, 1 apró horzsoláson kívül.
most akartam dvd-t írni. megírja, ellenőrzés. hibás.
no még1x. ismét hibás.
kipróbáltam másik 2 lemezt, ismét hiba. cd-t, ez is hibás.
kezdett nyugtalanítani a dolog, hogy odd-nek annyi. (olvasni olvasott, szóval fura volt)
mindig 0x80020063 hibát írt. egyértelműnek tűnt hogy szarul ír, hisz más gépben se voltak jók a lemezek. én már szervízbe vittam volna. barátnőm javaslatára rákerestem hibakódra. ezer találat, mindenki arra panaszkodik, hogy ilyen-olyan tiger, leopard update után jött elő a hiba, és ha nem a "beépített"-finder -es íróprogit használják, akkor működik tökéletesen.
pénteken jött ki ugyebár 10.5.3, update meg is volt. no mondom akkor itt lehet a hiba, hisz update volt.
kipróbáltam másik író progit (disco) és láss csodát tökéletes lett minden lemez.
nagy kő esett le a barátnőm szívéről...
számomra meg felfoghatatlan egy ilyen hiba, főleg hogy mint olvastam tiger óta fennáll...

Szerkesztette: WiZARD 2008. 06. 02. 02:11 -kor

#1479 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 02. 03:56

Idézet: WiZARD - Dátum: 2008. jún. 1., vasárnap - 23:52

SZERK: félig müxik. hihetetlen.
a másik vistás gépről is sikerült végre belépni a macbookra. (bár a macbook még nem látja a vistas megosztást egyik gépen sem)
megoldás: macbook első bekapcsoláskor be lett írva egy username, ékezettel, csajosan :) viszont nem volt jelszó hozzá
miután nem ment nyomtatómegosztás átírtam másik, ékezetmentes username-re és egy jelszót is beállítottam hozzá. a mac azóta az átírt username-et írja ki és hozzá tartozó jelszót kéri, és használja mindenhol. vista alatt viszont a régi, ékezetes username-et kellett beírni, és az "új" jelszót. :confused:
na ezt magyarázza meg valaki...

Hasznald a rovid felhasznalonevet (short username) es rtfm.
I don't believe it.
-- DNA

#1480 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 02. 05:53

Idézet: WiZARD - Dátum: 2008. jún. 2., hétfő - 0:52

ide sok gond volt írva

Első körben Finderben nyomj egy cmd k-t. Vagy Go menu connect to server. Oda szépen smb://ip cím
Így ha ténylegesen ott a megosztás simán csattani fog.
Ahogy hybris is írta short username kell.
A másik ötletem kapj le próbaképpen egy forkliftet. TC szerű két paneles bit tologató app. Jó magyar termék szóval ha tetszik nem szégyen megvenni. Azzal is könnyedén tudsz csatlakozni és talán windows közelibb az érzés. (azzal is alma k alapvetően a csatlakozás, de össze vissza lehet állítani akár full TC stílusúra is).
Egyébként ha gond van adatlapomon ott vannak a contactok nyugodtan fel lehet venni szívesen segítek, nehogy már ne menjen az a fránya mac. :)

Téma megosztása:

• (109 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.