no mivel beszeljukmac-en nem kapok semmi választ (biztos túl nehéz kérdés) ezért inkább itt.
filemegosztással próbálkozok...
nálam a vistás gépem simán látja a macbookot, be tud lépni, lehet átmásolni… mindenféle authentikáció nélkül (azt nem tudom, hogy mac látja-e a vistát)
barátnőmnél szintén hasonló hálózat (wifi router), és a vistás gép szintén látja a notebookot, de jelszót kér, amikor belépnék rá. hiába írom be a usert+passt nem fogadja el.
mi lehet a gond?
SZERK: félig müxik. hihetetlen.
a másik vistás gépről is sikerült végre belépni a macbookra. (bár a macbook még nem látja a vistas megosztást egyik gépen sem)
megoldás: macbook első bekapcsoláskor be lett írva egy username, ékezettel, csajosan

viszont nem volt jelszó hozzá
miután nem ment nyomtatómegosztás átírtam másik, ékezetmentes username-re és egy jelszót is beállítottam hozzá. a mac azóta az átírt username-et írja ki és hozzá tartozó jelszót kéri, és használja mindenhol. vista alatt viszont a régi, ékezetes username-et kellett beírni, és az "új" jelszót. :confused:
na ezt magyarázza meg valaki...
ja és az még mindig érdekel, hogy mac-en mit kell tenni, hogy látni lehessen a pistás gépet...
még valami:
ma esett egy kicsit a macbook, úgy tűnt, hogy minden müxik, és semmi baja, 1 apró horzsoláson kívül.
most akartam dvd-t írni. megírja, ellenőrzés. hibás.
no még1x. ismét hibás.
kipróbáltam másik 2 lemezt, ismét hiba. cd-t, ez is hibás.
kezdett nyugtalanítani a dolog, hogy odd-nek annyi. (olvasni olvasott, szóval fura volt)
mindig 0x80020063 hibát írt. egyértelműnek tűnt hogy szarul ír, hisz más gépben se voltak jók a lemezek. én már szervízbe vittam volna. barátnőm javaslatára rákerestem hibakódra. ezer találat, mindenki arra panaszkodik, hogy ilyen-olyan tiger, leopard update után jött elő a hiba, és ha nem a "beépített"-finder -es íróprogit használják, akkor működik tökéletesen.
pénteken jött ki ugyebár 10.5.3, update meg is volt. no mondom akkor itt lehet a hiba, hisz update volt.
kipróbáltam másik író progit (disco) és láss csodát tökéletes lett minden lemez.
nagy kő esett le a barátnőm szívéről...
számomra meg felfoghatatlan egy ilyen hiba, főleg hogy mint olvastam tiger óta fennáll...
Szerkesztette: WiZARD 2008. 06. 02. 02:11 -kor
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.