HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (109 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X VI. Értékeld a témát: -----

#2101 Felhasználó inaktív   AiRLAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 11. 25. 22:20

Idézet: Capri - Dátum: 2009. nov. 25., szerda - 14:43

egy elég buta problémával fordulok hozzátok, de hátha tudtok segíteni :)

Van egy Logitech MX-620 egerem. Valamilyen agymenésem alkalmával feltelepítettem a hozzá tartozó szoftvert (Logitech Control Center) de mivel nem igazán volt alkalmas arra amit szerettem volna ezért le is szedtem, hogy minden inkább maradjon a régiben.
Viszont azóta a görgő használhatatlanul gyors lett. Most a system preferences-ben beállítottam a leglassabbra de még így is nagyon gyors. Ez böngészés/excel alatt is nagyon zavaró de más programoknál sem túl jó..
Tudtok erre valami megoldást? Esetleg valamilyen fájlt amiben át lehet írni ezt az értéket?

LCC feltelepít, görgő sebesség beállít, LCC leszed? ;)
Sose vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal.

#2102 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 26. 14:47

Idézet: AiRLAC - Dátum: 2009. nov. 25., szerda - 21:20

LCC feltelepít, görgő sebesség beállít, LCC leszed? ;)

Sajnos nem segített :(  Pedig jó ötlet volt  :cool:

#2103 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 05. 10:03

Segítsetek már. Azt hogy lehetne megoldani, hogy a Safari ne olvassa már el helyettem a Hwsw fórum hozzászólásokat :)

Következő a dolog. Bekapcsolom a gépet pl ma, fél tízkor délelőtt, megnézem a leveleimet, pár weboldalt, és fél óra múlva ránézek a hwsw fórumra. Erreföl a kedvencek között egy olyan topik, aminek ma éjjel 2:35-kor volt az utolsó hsz-e (egyébként akkor értelemszerűen alukáltam :) ), az már olvasott. Sejtem, hogy ez Top Sites képernyő updatelése miatt lehet talán. De előtte olyan jól működött, amik még olvasatlanok voltak, azokat egy pillanat alatt át tudtam tekinteni, most meg a böngésző olvasottá teszi nekem...

#2104 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 05. 10:49

Idézet: lugosi - Dátum: 2009. dec. 5., szombat - 11:03

Segítsetek már. Azt hogy lehetne megoldani, hogy a Safari ne olvassa már el helyettem a Hwsw fórum hozzászólásokat :)

Következő a dolog. Bekapcsolom a gépet pl ma, fél tízkor délelőtt, megnézem a leveleimet, pár weboldalt, és fél óra múlva ránézek a hwsw fórumra. Erreföl a kedvencek között egy olyan topik, aminek ma éjjel 2:35-kor volt az utolsó hsz-e (egyébként akkor értelemszerűen alukáltam :) ), az már olvasott. Sejtem, hogy ez Top Sites képernyő updatelése miatt lehet talán. De előtte olyan jól működött, amik még olvasatlanok voltak, azokat egy pillanat alatt át tudtam tekinteni, most meg a böngésző olvasottá teszi nekem...

ne használd  a top sites fícsört, vagy a safarit egyáltalán
..és a nyolcadik napon isten megteremté a TV-t!
egyszerű internet tesztelő
Panorámák

#2105 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 05. 11:34

Idézet: sityak - Dátum: 2009. dec. 5., szombat - 11:49

ne használd  a top sites fícsört, vagy a safarit egyáltalán

A safarit mindenképp használom, végső soron a top sites-ről le tudok mondani.
Más megoldás nincs?  :think:

#2106 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 27. 19:12

Kép

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#2107 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 27. 19:25

Kanálon a mélyedés :)

#2108 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 27. 21:12

Idézet: Samott - Dátum: 2010. jan. 27., szerda - 20:12

Kép

Samott

kellett mint egy falat kenyér
LOL
Panorámák

#2109 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 27. 22:10

Nagyon gyenge lett szvsz. :) Meg mi a facért kellett kihagyni a multitaskingot?! :confused:
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#2110 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 28. 00:16

Számomra semmit nem nyújtana. :rolleyes:

#2111 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 28. 08:12

Idézet: Csokis - Dátum: 2010. jan. 27., szerda - 22:10

Meg mi a facért kellett kihagyni a multitaskingot?! :confused:

Mert nincs Option-Tab :)

Szerkesztette: Gyulavitéz 2010. 01. 28. 08:14 -kor

<a href='http://notik.hu' target='_blank'>bontott notebook alkatrészek</a>

#2112 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 28. 08:19

Tenyleg eleg sovanyka, en azt hittem a masik iranybol kozelitenek a ket terulet koze (iphone < ipad < macbook)... egy 10"-os, 16:9-es, intel atom alapon felepitett billenytuzet nelkuli netbookot vartam. Ez meg csak egy felfujt iphone. De hat apple, nem tudom miert vagyok ezen meglepodve, ezen nyilvanvaloan nagyobbat lehet keresni, es meg igy is meg fogjak venni.

Samott 
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#2113 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 28. 10:48

Idézet: Gyulavitéz - Dátum: 2010. jan. 28., csütörtök - 8:12

Mert nincs Option-Tab :)

Képernyő alsó sarka csak van?  :Đ

#2114 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 29. 22:53

Hát, én is a fanyalgók táborát erősítem: multitaszk hiánya, kamera hiánya, teljesen zárt OS. A kamera annyira nem érdekelne, de ha egy rendes os x-et rátettek volna, az lett volna a valami (nyilván a multitaszkot is orvosolná). Bár apple felhasználó vagyok, csak annyit üzennék Sztív bácsinak, hogy ha számítógépek között versenyez (ez nyilván nem telefon), akkor nézze meg a naptárat, az os/2 1987-ben multitaszk volt. Ez 23 évvel ezelőtt volt, számítástechnikailag a dínók korában.
Erreföl 2010-ben kijönnek egy táblagéppel (?), ami nem az. 1 ghz proci és ezt nem tudja meghajtani. Szifon os 3.2, kell a büdös francnak. Legalább egy lebutított os x-et rátehettek volna. Ezt szerintem kegyetlenül elrontották.

#2115 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 29. 23:50

Fujitsu: az "iPad" név a miénk :)
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#2116 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 30. 08:29

Idézet: lugosi - Dátum: 2010. jan. 29., péntek - 23:53

Hát, én is a fanyalgók táborát erősítem: multitaszk hiánya, kamera hiánya, teljesen zárt OS. A kamera annyira nem érdekelne, de ha egy rendes os x-et rátettek volna, az lett volna a valami (nyilván a multitaszkot is orvosolná). Bár apple felhasználó vagyok, csak annyit üzennék Sztív bácsinak, hogy ha számítógépek között versenyez (ez nyilván nem telefon), akkor nézze meg a naptárat, az os/2 1987-ben multitaszk volt. Ez 23 évvel ezelőtt volt, számítástechnikailag a dínók korában.
Erreföl 2010-ben kijönnek egy táblagéppel (?), ami nem az. 1 ghz proci és ezt nem tudja meghajtani. Szifon os 3.2, kell a büdös francnak. Legalább egy lebutított os x-et rátehettek volna. Ezt szerintem kegyetlenül elrontották.

én nem értem, hogy mi a ráknak mindenkinek az a k. multitask?
talán PS-ezni akarsz 10"-on és miközben épp valami filterrel erőlködik az a tetves 1GHz-es proci addig még játszanál is egy kicsit, meg olvasgatnád a mail-eket, ugyanazon a lófasz méretű kijelzőn
talán lassan indulnak el rajta az alkalmazások? vagy ha bezárod a mailt, vagy a böngészőt akkor nem ugyanott fog megnyílni?
akkor meg minek?
levelet olvasol, meggondolod magad és játszani szeretnél, akkor kb 2 db kurva gombot kell megnyomni és már csinálhatod is
Panorámák

#2117 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 30. 20:26

Idézet: sityak - Dátum: 2010. jan. 30., szombat - 9:29

én nem értem, hogy mi a ráknak mindenkinek az a k. multitask?
talán PS-ezni akarsz 10"-on és miközben épp valami filterrel erőlködik az a tetves 1GHz-es proci addig még játszanál is egy kicsit, meg olvasgatnád a mail-eket, ugyanazon a lófasz méretű kijelzőn
talán lassan indulnak el rajta az alkalmazások? vagy ha bezárod a mailt, vagy a böngészőt akkor nem ugyanott fog megnyílni?
akkor meg minek?
levelet olvasol, meggondolod magad és játszani szeretnél, akkor kb 2 db kurva gombot kell megnyomni és már csinálhatod is

Te is tudod hogy ez nem így van, vagy rá kell hogy vezesselek? :)

Pl alap probléma iphone esetében, egy navigáció közben bejövő hívás, és a beszélgetés befejezése után a program újraindulásáig nincs navi. Egyéni probléma, oké, és mondhatod is, hogy ez nem játszik, mert az ipaddal nem lehet telefonálni, ami jogos.

Én az alábbi felhasználási területeknél érezném azonnal hiányát. Instant messenger kliens használata, miközben a netet böngészem, és válaszolok a leveleimre (szoktam ilyet csinálni, biztos tök földöntúli vagyok). Namost egy ipad esetében az instant messaging úgy néz ki, hogy fut az im kliens, és te bámulod, bámulod a kijelzőt pár percig, hátha jön üzenet. Közben semmit nem tudsz csinálni. Az az érved, hogy ha bezárod a böngészőt, akkor ugyanott indul el, nagyon klasszul hangzik, csak ugye szifon felhasználóként tudom, hogy ez azzal jár, míg újratölti az oldalt. Egy portál esetében ez 1-2 perc lehet. Hívhatjuk ezt 1-2 perces taszkváltásnak. Pl kocsikat nézegetek a neten. Ki akarok számolni egy szorzást, ehhez ugye ipad felhasználóként bezárom a böngészőt, elindítom a számológépet, de emlékszek az adatokra, amiket be kell írni a számológépbe, ugye, mert nem futhat egyszerre a két program, vagy leírom cetlire. Futtatok egy iworköt, mert írok valamit, ehhez utána akarok nézni valaminek a wikiben, vagy adatot gyűjtök máshol, pl böngésző. Mentek, bezárom az iwork-öt, megnyitom a böngészőt. Megkeresem, copy (hátha már az alap szoftver tudni fogja a kopipésztet :D), iwork elindít, file megnyit, szerkesztett pozíció megkeres, pésztelek. Ez így tök életszerűen, használhatóan hangzik, ugye? Kapok egy e-mailt, ráérek-e valamire x napon, ennyi óra ennyi perckor. Megjegyzem az időpontot, vagy felírom cetlire :s elindítom az ical-t, megnézem, igen ráérek, vissza a mail-be, basszus rosszul jegyeztem meg, bezár, vissza ical, igen, ráérek, visszaírok hogy megyek, de be is kéne írni az ical-ba - na itt jön be a szerencse ha az előbb felírtam cetlire, mert emlékezni kell rá... mert nem tudom megoldani az átnézek amoda dolgot egy 0.2 mp-ig tartó taszkváltással megoldani.

Most csak írtam pár, a mindennapi életben teljesen normál helyzetben előforduló dolgot, amit az ipaddal nem lehet majd megcsinálni, vagy csak nagyon körülményesen. A leghétköznapibb dolog pl az im kliens - böngészés példa. Egyébként erre tudok máris egy tök jó megoldást, 2 ipad-et kell venni! :D Egyiken futtatod az im klienst, a másikon meg böngészel! :D

Nem értem, mit nem értesz rajta, hogy mi a fullgáz abban, hogy 2010-ben egy korszerű, prémium számtekk cucc (tablet, tábla pc stb stb stb) képtelen multitaszkra. Ehhez nagyon épl fanboynak kell lenni, hogy meg tudjam magyarázni, hogy ez miért is jó!

#2118 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 30. 20:33

Idézet: lugosi - Dátum: 2010. jan. 30., szombat - 20:26

Ehhez nagyon épl fanboynak kell lenni, hogy meg tudjam magyarázni, hogy ez miért is jó!

Ez a nagyon durva, hogy ordito hianyossagokat is kepesek elnezni... mero fanboysagbol. En a Flash hianyan ertetlenkedek, 2010-ben hihetetlen hogy van batorsaguk egy ilyen cuccot kiadni... es amikor felvetem akkor az a valasz, hogy a Flash a szar... szarnak lehet hogy szar, de hozzatartozik az internethez, nem lehet teljes elmeny nelkule.

Samott

#2119 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 30. 22:31

Nekem sem túl szimpi a cucc, főleg a zártsága miatt. Hiába lettem "épl-fan" mai napig utálom az iTunest és még a gondolata sem tetszik, hogy csak azon keresztül tudjak progikat rátenni.

Viszont az ötlet jó és működőképes lesz főleg, hogy például a könyvesbolt/elektronikus újság elérhető rá a megjelenéstől. (Nem csak egy jól hangzó ígéret). A hardver részével pedig ugyanazt eljátszák majd mint az iPhonenal. Akkor is kihoztak egy olyan készüléket amiből hiányzott pár akkor már viszonylag alapvetőnek tűnő funkció viszont volt pár megoldás ami miatt mégis nagyot ütött és kellett mindenkinek. Aztán jött a következő generáció/szoftverfrissítések amikbe belerakták a hiányzó dolgokat miközbe úgy tettek mintha most ezzel világmegváltó dolgokat tettek volna :)

A flash hiányának okára viszont én is nagyon kiváncsi lennék...

#2120 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 31. 07:51

Ezzel én is egyetértek, szerintem is a második-harmadik nagy szoftverfrissítés sok új funkciót behozhat, sokat javulhat a készülék funkcionalitása, sőt akár a legtöbb kifogás eltűnhet. Persze, kamera nem lesz benne a szoftverfrissítéstől, ez világos, de egy új firmware-rel mint a flash támogatást, mind a multitaszkot be tudják hozni. Megkockáztatom, hogy be is fogják, a flasht biztosan, mert ennél a készüléknél már akkora lesz a szaksajtó és a vásárlóközönség nyomása. Aztán persze lehet, hogy tévedek.

Téma megosztása:

• (109 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.