HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (109 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 107
  • 108
  • 109
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X VI. Értékeld a témát: -----

#2161 Felhasználó inaktív   dareal 

• Senior tag
  • Csoport: GK moderátor

Elküldve: 2011. 05. 11. 14:19

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2011. 05. 11. 13:54

Aha, Carbon Copy Cloner kell neked. Az én rendszerem már a harmadik vinyót koptatja a telepítése óta. :-)

némely ssd vinyókat nem szereti, workaround van, de mán' a tököm tudja, hogy mi.
www.darjani.org - Ingyenes Star Wars Galaxies szerver (nem warez!) www.darjani.org/jgrn- Juggernauts klán (MMORPG, MMOFPS, Airsoft)
My gaming rig: Gigabyte EP45-DQ6 | Intel Core2Quad Q9550 | 2 x 2 giga Kingston HyperX DDR2-1066 | Asus 9800GX2 Extreme 1GB | 4x winyó raid 0+1-ben 1,2TB | SB Audigy 2 ZS Platinum + Yamaha házimozi | OS: Windows 7 SP1 64-bit / LOS / Haiku for fun
Mobile devices:Galaxy Note 3

#2162 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 06. 24. 06:35

7 hónapos macbookon megjelent az első repedés...

apple minőség.

Kép
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#2163 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 24. 08:25

Üzenet megtekintéseIdézet: WiZARD - Dátum: 2011. 06. 24. 07:35

Lejárt a kép linkje, de ennyit arról, hogy az új műanyag (gondolom, a gömbölyű fehér MAcbookról van szó) nem reped. ezek is csak ígérgetni tudnak, de azt marhajól.

Felraktam a Lion DP4-et, eddig marhajó, érzetre jóval gyorsabb, mint a Snow Leopard. Eddig két apróság tűnt fel:
- Megfordították a görgetés irányát. A görgetés irányát látszólag külön be lehet állítani az egér és a touchpad beállításainál is, valójában ha az egyiket megkattintod, az a másikat is átkattintja. Bugreportot akartam leadni, viszont a normál felületen nem lehet.
- A Google Chrome-ból nem lehet kilépni, csak ha Activity Monitorban kilövöd a fő processzt.

#2164 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 06. 19:54

Csak en szopok azzal Lionban, hogy nem latom Finderben a 10.7 rendszerparticio tartalmat (ertsd ures az ablak)?

#2165 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 06. 20:54

Üzenet megtekintéseIdézet: FakeJack - Dátum: 2011. 07. 06. 20:54

Csak en szopok azzal Lionban, hogy nem latom Finderben a 10.7 rendszerparticio tartalmat (ertsd ures az ablak)?

Konzolba:
chflags nohidden /
chflags nohidden ~/Library

Asszem, több újonnan elrejtett könyvtár nincs, de ha találsz, ezzel a logikával már könnyű lesz. Visszacsinálni chflags hidden paranccsal lehet.

#2166 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 07. 21:35

Koszi, nem ez volt a gaz. Kiderult, hogy a Devices-ban bal oldalt nem is listazta a particiot. Az ures ablak jogos volt, mert egy ures particiora hittem azt, hogy az a rendszere. Sikerult vegul bevarazsolni a Devices ala a rendszerparticiot. Mondjuk nem ertem, hogy alapbol pont az miert nincs ott.

#2167 Felhasználó inaktív   Panczy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 07. 08. 18:05

Halihó!

Azt szeretném megkérdezni ,hogy hogyan lehet Mac-re letölteni egy Windowsos programot (pl WMVare Fusion) ,csakmert az meg van ,de nemtudom hogy hogyan kell újat csinálni. SOS.!!

#2168 Felhasználó inaktív   indipendent 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 31. 14:59

Tudna nekem segíteni valaki,hogy mac os x lion-nél hogy lehet rendszergazdai jogosultsággal megnyitni a rendszerbeállításokat úgy,hogy azt módosítani is lehessen? Igazándiból csak a tűzfalat szeretném bekapcsolni rajta,de valamiért (gondolom mert le lett rajta tiltva a nem rendszergazdai jogokkal rendelkező személy számára ez a funkció) halványan jelenik meg az az opció, tehát nem lehet így bekapcsolni se.

#2169 Felhasználó inaktív   unix 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 31. 16:24

üdv jövőre is szívesen segitek minden kedves ügyfélnek 8275Ft óradíjjal.
-- UNIX/Linux System Administrator
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik

#2170 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 31. 16:52

Üzenet megtekintéseIdézet: unix - Dátum: 2011. 12. 31. 16:24

üdv jövőre is szívesen segitek minden kedves ügyfélnek 8275Ft óradíjjal.

Elég dömpimgáron adod magad, de nem inkább a szaktopicba kéne az ilyesmi?
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#2171 Felhasználó inaktív   indipendent 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 03. 00:52

Üzenet megtekintéseIdézet: indipendent - Dátum: 2011. 12. 31. 14:59

Tudna nekem segíteni valaki,hogy mac os x lion-nél hogy lehet rendszergazdai jogosultsággal megnyitni a rendszerbeállításokat úgy,hogy azt módosítani is lehessen? Igazándiból csak a tűzfalat szeretném bekapcsolni rajta,de valamiért (gondolom mert le lett rajta tiltva a nem rendszergazdai jogokkal rendelkező személy számára ez a funkció) halványan jelenik meg az az opció, tehát nem lehet így bekapcsolni se.

Erre valaki tudna megoldást? Nagyon hálás lennék érte! Elég sürgős lenne,mivel a macbook amin ez az oprendszer van, nincs tűzfal rajta:(

Szerkesztette: indipendent 2012. 01. 03. 00:53 -kor

#2172 Felhasználó inaktív   Gallagher 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 03. 18:02

Üzenet megtekintéseIdézet: indipendent - Dátum: 2012. 01. 03. 00:52

Erre valaki tudna megoldást? Nagyon hálás lennék érte! Elég sürgős lenne,mivel a macbook amin ez az oprendszer van, nincs tűzfal rajta:(

Kép

ott van balra lent egy lakat. arra nyomj rá, add be a rendszergazda nevet+jelszót és akkor tudsz változtatni mindent a rendszerben.
Képand on the sixth day, God created ManchesterMotherboard:Gigabyte GA-H61M-D2-B3 | CPU:Intel i3-2120 3.30Ghz | VGA:VTX3D Radeon HD5670/1GB
RAM:4GB 1333Mhz/DDR3 | Power:Chieftec 400W | Display: Fujitsu Siemens 19" Wide-LCD & LG 42" LED TV
HDD/SSD: Transcend 128GB[SandForce SF-2281VB1] no HDD. Only Cloud-storage
Operating System: Windows 8.1/64 & OSX 10.8.2

#2173 Felhasználó inaktív   indipendent 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 04. 09:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Kurt Cobain - Dátum: 2012. 01. 03. 18:02

Kép

ott van balra lent egy lakat. arra nyomj rá, add be a rendszergazda nevet+jelszót és akkor tudsz változtatni mindent a rendszerben.

Köszi szépen!:)

#2174 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 03. 11:58

és megtörtént a csoda. 10.7.3-ban végre használható lett a windowsos filemegosztás kezelés.
ez ám a fejlődés :)

bár kíváncsi leszek, hogy este is működni fog-e :D

Szerkesztette: WiZARD 2012. 02. 03. 11:59 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#2175 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 13. 16:48

Üzenet megtekintéseIdézet: WiZARD - Dátum: 2011. 06. 24. 06:35

apple minőség.

Kép

Sajna nekem 3 év használat után a péntek délután adta meg magát a 2008-as alu macbook pro-m... alaplap elment zabot hegyezni, iDokinál 40-ért javítják... Kérdeztem, hogy van-e esetleg alternatíva mondták, hogy ja a 180 000 alaplap csere a márkaszervizben.

Mondjuk ettől függetlenül a gép track rekordja tökéletes 3 év alatt 0 ft-t kellett ráköltenem és hibátlan állapotban volt...

Lion óta viszont előjött egy érdekes hiba. App storeban megjelenik updatek között valami X11 akármi, gondoltam megnézem a részleteket, update... jelentkezzek be a xxxxxxxx@gmail.com címmel az update-ért... miért látom más emberek appjait úgy, hogy be vagyok jelentkezve?

Szerkesztette: Nevl 2012. 02. 13. 16:50 -kor

"Komplexen kell vizsgálni a stratégiai kérdéseket" Unknown corporate droid
Battle tag: Nevl#2658

#2176 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 01. 21:07

na újabb problémám van osx+macbook pro párossal.
egyik napról másikra nem tud csatlakozni a wifi routerhez.
másik routerrel müxik, és a router is müxik minden mással. újraindítva is volt mindegyik többször.

5let?

#2177 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 08. 21:15

újratelepítettem ezt a szart, de így se látja.
gyűlölöm ezt a rohadtalmás izét.

#2178 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 08. 22:50

Dobd el jó messzire :D
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#2179 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 19. 19:44

és megint nem megy a hálózati megosztás.
gyűlölöm ezt a fosrakást. :angry:

wifi végül müxik, csak valamiért nem hajlandó a 13as channelen lévő hálózatot megtalálni (előtte fél évig nem volt baja vele)

Téma megosztása:

• (109 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 107
  • 108
  • 109
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó