HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és volt korlátozások IX. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és volt korlátozások IX. Értékeld a témát: -----

#141 Felhasználó inaktív   Simon Templar 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 09. 14:57

Idézet: Peetie - Dátum: 2007. febr. 9., péntek - 13:40

Aha, és a minden másnap feltett HD filmeket legálisan lehet tölteni ? :)

Kétfelé választanám. Egyrészről a méretről beszéltem. Ma már sok HD anyag van ami nagyon nagy méretű. Egy HD-DVD film 20GB, egy full HD sorozatrész (45 perc) 4.3Gb. Sokan a sporteseményeket is HD-ben nézik ezek is többtíz Gb-ot foglalnak.

A másik a legalitás. Ugye, ha nem file-cserélőről töltöd, tehát nem osztod vissza akkor magánfelhasználásra legális. De alapvetően nem erről akartam vitát nyitni csak a méretekről.

#142 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 15:04

Nékem 23Giga eddig a mérő alapján.
Igaz nem nagyon töltögettem még ebben a hónapban.
De a 250G felével is elmüködöm.
-- UNIX/Linux System Administrator
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik

#143 Felhasználó inaktív   WhiteRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 15:12

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2007. febr. 9., péntek - 12:35

Ez csak olyan érdekesség-féle. Úgyis márciustól lép életbe az új, FUP-os ÁSzF.

Csak azt tudnám, miért emlegetitek megszállottan azt a FUP rövdítést?
Ilyesmi sehol sem szerepel az ÁSZF-ben.
Forgalmi korlátozás szerepel, szinte ugyanazzal a szöveggel, mint eddig.
Miért kell itt vetíteni? Ha forgalmi korlát, akkor nevezzük annak!

Szerk:
Egyáltalán: miért van az, hogy amihez az UPC-nek köze van, az mindig hamis?

Szerkesztette: WhiteRaven 2007. 02. 09. 15:19 -kor

#144 Felhasználó inaktív   alibabusic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 15:14

Érdekes nekem mindig pontosan mér a számláló -vagy ez csak a kicsikre igaz ?
Jelenleg 1.500 MB-nál tartok.

Sokkal jobban izgat az,hogy minden mérés után a mérő beállít 1 cookies-t adverserve.txt néven és az Ad-Aware mindig kritikusnak találja és lepiszkálja onnan.

Ez a cookies veszélyes lehet számomra ?

#145 Felhasználó inaktív   LesiaLovag 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 15:19

Rossz hírem van a közalkalmazottisoknak: MEDIUM és ez már bizonyság, én mindenesetre váltok extrémre......feel the speed
" az élet egy ritka szar játék, de a grafikája nagyon ott van!"

#146 Felhasználó inaktív   WhiteRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 15:20

Idézet: alibabusic - Dátum: 2007. febr. 9., péntek - 15:14

Érdekes nekem mindig pontosan mér a számláló -vagy ez csak a kicsikre igaz ?
Jelenleg 1.500 MB-nál tartok.

Sokkal jobban izgat az,hogy minden mérés után a mérő beállít 1 cookies-t adverserve.txt néven és az Ad-Aware mindig kritikusnak találja és lepiszkálja onnan.

Ez a cookies veszélyes lehet számomra ?

Tiltsd le!

#147 Felhasználó inaktív   LesiaLovag 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 15:21

Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2007. febr. 9., péntek - 15:12

Csak azt tudnám, miért emlegetitek megszállottan azt a FUP rövdítést?
Ilyesmi sehol sem szerepel az ÁSZF-ben.
Forgalmi korlátozás szerepel, szinte ugyanazzal a szöveggel, mint eddig.
Miért kell itt vetíteni? Ha forgalmi korlát, akkor nevezzük annak!

A fair use ez esetben a kissé dinamikusabb problémakezelést jelenti szerintem, gondolok itt a három havi figyelés utáni büntire. Meg azért a 250 gigára szökkenést is elég fairnek gondolom.

Mindig csak az a fránya csomókeresés azon a bizonyos kákán.

Szerkesztette: LesiaLovag 2007. 02. 09. 15:22 -kor

#148 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 15:26

Idézet: Simon Templar - Dátum: 2007. febr. 9., péntek - 14:57

Kétfelé választanám. Egyrészről a méretről beszéltem. Ma már sok HD anyag van ami nagyon nagy méretű. Egy HD-DVD film 20GB, egy full HD sorozatrész (45 perc) 4.3Gb. Sokan a sporteseményeket is HD-ben nézik ezek is többtíz Gb-ot foglalnak.

A másik a legalitás. Ugye, ha nem file-cserélőről töltöd, tehát nem osztod vissza akkor magánfelhasználásra legális. De alapvetően nem erről akartam vitát nyitni csak a méretekről.

Én jobban örültem volna ha csak korlátot dupláznak és minden HD filmet legálisan letöltő sorozat és sportesemény néző átmegy másik szolgáltatóhoz. Tegnap este kaptunk némi ízelítőt abból hogy akár ez is várhat majd ránk az emelés után. És nem volt szép :(
ASUS A8N-E|3000+ A64@9*290|MSI 6600GT|2x512 Twinmos-2,5-3-3-8-1T@220MHz|Maxtor+Samsung 80 GB 7200|LG 1730B TFT|FSP Blue Storm 400W

"Minden probléma megoldására több módszer létezik. Van amelyik elegáns, és van amelyik működik - ha nem is tökéletesen."

#149 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 15:27

Idézet: stark100 - Dátum: 2007. febr. 9., péntek - 15:17

Ki beszél fake adatokról? Lefordítom magyarra a kérdésemet. A jelenlegi mérő szolgáltatja-e nekik is az adatokat (és ebben az esetben biztos van sokkal több hc downloader, mivel a mérő abszolút pontatlan), vagy  más módszerrel is mérnek-e, ami persze nem publikus?

Gondolom az új mérőt próbálgatják.
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#150 Felhasználó inaktív   WhiteRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 15:31

Idézet: LesiaLovag - Dátum: 2007. febr. 9., péntek - 15:21

A fair use ez esetben a kissé dinamikusabb problémakezelést jelenti szerintem, gondolok itt a három havi figyelés utáni büntire. Meg azért a 250 gigára szökkenés is elég fair szerintem.

Mindig csak az a fránya csomókeresés azon a bizonyos kákán.

Nincs itt sehol dinamikusabb problémakezelés!
A 250 giga sem egy akkora emelés, ha figyelembe vesszük, hogy a chellón belüli forgalmat is mérik.
Egyébként is, hol lehet fair dologról beszélni akkor, amikor a közleményben a korlát eltörlését írták, ugyankkor elfelejtették megemlíteni az új (alig nagyobb) korlát bevezetését.
Az alig nagyobbat úgy értem, hogy a Plus korlátja mindössze 4 szeresére emelkedett. Ez pedig azért nem olyan hatalmas.
Szerintem fair az, ha a korlátozást korlátozásnak nevezik.
Egyébként az ÁSZF-ben ezt is teszik.
A három havi átlag pedig arra jó, hogy akár 3 hónapra is lekorlátozhatnak egy havi tevékenységed után.
Gondolj bele, ha most (február 9-én) már van aki túllépte a 250 gigát (amit nem tudom, hogyan tud ellenőrízni), akkor a hónap végére akár a 750-et is túllépheti. Az ÁSZF-ben az szerepel, hogy három hónap átlaga nem lehet több, mint 250, tehát, akár március 1-én le is korlátozhatják. Ugyanis az nem szerepel az ÁSZF-ben, hogy mikortól számolják azt a három hónapot. Visszamenőleg ugyan nem lehet korlátozni, viszont semmi nem tiltja, hogy a megelőző forgalmi adatokat is figyelembe vegyék.
Természetesen ugyanígy korlátoznak április elsején is, hiszen az átlagba még mindig beleszámít a február (február - március - április = három hónap).
Aztán, korlátozva is el tudod azt érni (főleg Professionalllal), hogy május elsején ismét meglegyen a 750 gigádhiszen van rá két hónapod. Ekkor már akár ki is rúghatnak, de mindenképpen korlátoznak. És ezt akármeddig ismételhetik. Nos erre is jó az az általad emlegetett három havi átlag. Biztos vagy benne, hogy ez előnyös változás? Eddig ugyanis minden hónapban tiszta lappal kezdtél.

Szerkesztette: WhiteRaven 2007. 02. 09. 15:42 -kor

#151 Felhasználó inaktív   WhiteRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 15:35

Idézet: BoGab - Dátum: 2007. febr. 9., péntek - 15:27

Gondolom az új mérőt próbálgatják.

És mi hol tudjuk megnézni a mért adatokat?
Azért kiváncsi lennék rá.
Vagy semmi közünk hozzá. Majd észrevesszük, ha korlátoztak.

Szerkesztette: WhiteRaven 2007. 02. 09. 15:36 -kor

#152 Felhasználó inaktív   LesiaLovag 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 15:39

Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2007. febr. 9., péntek - 15:31

1: "Nincs itt sehol dinamikusabb problémakezelés!
A 250 giga sem egy akkora emelés, ha figyelembe vesszük, hogy a chellón belüli forgalmat is mérik.
Egyébként is, hol lehet fair dologról beszélni akkor, amikor a közleményben a korlát eltörlését írták, ugyankkor elfelejtették megemlíteni az új (alig nagyobb) korlát bevezetését.Az alig nagyobbat úgy értem, hogy a Plus korlátja mindössze 4 szeresére emelkedett. Ez pedig azért nem olyan hatalmas."

2: "Szerintem fair az, ha a korlátozást korlátozásnak nevezik.
Egyébként az ÁSZF-ben ezt is teszik."

3: "Gondolj bele, ha most (február 9-én) már van aki túllépte a 250 gigát (amit nem tudom, hogyan tud ellenőrízni), akkor a hónap végére akár a 750-et is túllépheti. Az ÁSZF-ben az szerepel, hogy három hónap átlaga nem lehet több, mint 250, tehát, akár március 1-én le is korlátozhatják. Ugyanis az nem szerepel az ÁSZF-ben, hogy mikortól számolják azt a három hónapot. Visszamenőleg ugyan nem lehet korlátozni, viszont semmi nem tiltja, hogy a megelőző forgalmi adatokat is figyelembe vegyék."

1: alig nagyobb korlát?  inkább nem reagálok erre az egyébként igen kíváló viccre. Mindenesetre kisujj kontra kar effekt.

2: Meg a világbéke is jól jönne. Ne akarj bankhitelt felvenni mert megőrülsz a sok félremagyarázó írástól.

3: márciustól él az ÁFSZ ergo márciustól élnek a szabályai is. Tudod, törvények meg ilyesmik. És az új (állítólag) pontos mérő is márciustól publikus. Egy multi nem olyan hülye, hogy ekkora jogi támadási felületet hagyna magán egy ilyen lépéssel. Plusz belőlünk él, nem érdeke fölöslegesen kib*szni velünk (csak ha nagyon-nagyon megéri neki) Nem az a célja, hogy irgum-burgum akkor is lekorlátozzon mert jó poén, hanem, hogy értelmes szabályok között tartsa a felhasználást. Magyarán az az épphogy picit megemelt korlát is a te érdekedet szolgálja.

Szerkesztette: LesiaLovag 2007. 02. 09. 15:41 -kor

#153 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 15:41

Egyébként is, hol lehet fair dologról beszélni akkor, amikor a közleményben a korlát eltörlését írták

http://www.upc.hu/in...5&&R=8148#upc51
A megújult választék valamennyi csomagjában a UPC immár eltörli az eddigi adatforgalmi szabályokat.

#154 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 15:41

Idézet: LesiaLovag - Dátum: 2007. febr. 9., péntek - 15:39

1: alig nagyobb korlát?  inkább nem reagálok erre az egyébként igen kíváló viccre. Mindenesetre kisujj kontra kar effekt.

Ez már nem is kisujj és kar, hanem ..... [inkább törölve].

Szerkesztette: llamada 2007. 02. 09. 15:47 -kor

#155 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 15:42

Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2007. febr. 9., péntek - 15:35

A régi (általad is látható) adatokat néztem.

#156 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 15:44

Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2007. febr. 9., péntek - 16:31

Nincs itt sehol dinamikusabb problémakezelés!
Egyébként is, hol lehet fair dologról beszélni akkor, amikor a közleményben a korlát eltörlését írták, ugyankkor elfelejtették megemlíteni az új (alig nagyobb) korlát bevezetését.
Az alig nagyobbat úgy értem, hogy a Plus korlátja mindössze 4 szeresére emelkedett. Ez pedig azért nem olyan hatalmas.
Szerintem fair az, ha a korlátozást korlátozásnak nevezik.
Egyébként az ÁSZF-ben ezt is teszik.
A három havi átlag pedig arra jó, hogy akár 3 hónapra is lekorlátozhatnak egy havi tevékenységed után.
Gondolj bele, ha most (február 9-én) már van aki túllépte a 250 gigát (amit nem tudom, hogyan tud ellenőrízni), akkor a hónap végére akár a 750-et is túllépheti. Az ÁSZF-ben az szerepel, hogy három hónap átlaga nem lehet több, mint 250, tehát, akár március 1-én le is korlátozhatják. Ugyanis az nem szerepel az ÁSZF-ben, hogy mikortól számolják azt a három hónapot. Visszamenőleg ugyan nem lehet korlátozni, viszont semmi nem tiltja, hogy a megelőző forgalmi adatokat is figyelembe vegyék.
Aztán, korlátozva is el tudod azt érni (főleg Professionalllal), hogy április elsején ismét meglegyen a 750 gigád. Ekkor már akár ki is rúghatnak, de mindenképpen korlátoznak. És ezt akármeddig ismételhetik. Nos erre is jó az az általad emlegetett három havi átlag. Biztos vagy benne, hogy ez előnyös változás. Eddig ugyanis minden hónapban tiszta lappal kezdtél.

Akkor olvasd el az ÁSZF-et. Egyértelműen le van benne irva, ha az előző két hónap számit a második visszamenőleges hónap elsejével és átlagot számolnak és az nem lépheti túl a 250gigát, tehát márciusban úgy érheted el a korlátot, ha márciusban átléped a 750 gigát.

Nekem van egy olyan érzésem, hogy te hobbiból olvasgatod az ászfet és minden apró b*ziságba belekötsz, amit nem értesz vagy el lehet kicsit ferditeni. Nézd a szolgáltató hozott egy döntést, ő igy szeretné védeni a hálózatát a folytonos túlterhelésektől.

Az, hogy FUPnak vagy korlátnak nevezzük az rohadtul mindegy nem? Egy elv meghatározása volt a konkrét havi korlátra bontás is ami védett a heay userektől. Mellesleg a korlátos levelek is fair use policy témával érkeztek. Csak a mérési metódus változott.

Egyébként pedig NSD irta, hogy hányan léptek kritikus területre és 200e userből az nem sok.

Rohadtul nem értem... ha van korlát az a baj, ha nincs korlát az a baj, ha 3 hónapra számolt korlát van az a baj... Elég lenne már sztem...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

#157 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 15:44

...

Most nem azert, de amit itt fejtegetsz a jelek szerint kb. 200 ember problemaja a jelenlegi 200 000 elofizeto kozul... senki sem fog konnyet hullatni miattuk.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#158 Felhasználó inaktív   LesiaLovag 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 15:45

Idézet: llamada - Dátum: 2007. febr. 9., péntek - 15:41

Ez nem nem is kisujj és kar, hanem ahogy a klasszikusok mondták:"A kissujjadat nyújtod, és már a húgodat is akarják..." :D

A húgomat? Mennyit fizetsz érte vészmadár???? :D  :D  :D  :D

#159 Felhasználó inaktív   WhiteRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 15:45

Idézet: LesiaLovag - Dátum: 2007. febr. 9., péntek - 15:39

2: Meg a világbéke is jól jönne. Ne akarj bankhitelt felvenni mert megőrülsz a sok félremagyarázó írástól.

3: márciustól él az ÁFSZ ergo márciustól élnek a szabályai is. Tudod, törvények meg ilyesmik. És az új (állítólag) pontos mérő is márciustól publikus. Egy multi nem olyan hülye, hogy ekkora jogi támadási felületet hagyna magán egy ilyen lépéssel. Plusz belőlünk él, nem érdeke fölöslegesen kib*szni velünk (csak ha nagyon-nagyon megéri neki) Nem az a célja, hogy irgum-burgum akkor is lekorlátozzon mert jó poén, hanem, hogy értelmes szabályok között tartsa a felhasználást. Magyarán az az épphogy picit megemelt korlát is a te érdekedet szolgálja.

De sehol nem szerepel az, hogy a forgalmi adatokat is csak március 1-től veszik figyelembe. Csak annyi, hogy bármelyik megelőző három hónap.
Olvassál, és akkor meglátod te is.

Az én érdekemet semmilyen korlát nem szolgálja! Sehol sem!

Szerkesztette: WhiteRaven 2007. 02. 09. 15:47 -kor

#160 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 15:46

Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2007. febr. 9., péntek - 16:35

Ha be vagy szarva tartsd be a szabályok, jelenleg érvényes ÁSZF szerint, szerintem ennyire egyszerű.

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.