Idézet: LesiaLovag - Dátum: 2007. febr. 9., péntek - 15:21
A fair use ez esetben a kissé dinamikusabb problémakezelést jelenti szerintem, gondolok itt a három havi figyelés utáni büntire. Meg azért a 250 gigára szökkenés is elég fair szerintem.
Mindig csak az a fránya csomókeresés azon a bizonyos kákán.
Nincs itt sehol dinamikusabb problémakezelés!
A 250 giga sem egy akkora emelés, ha figyelembe vesszük, hogy a chellón belüli forgalmat is mérik.
Egyébként is, hol lehet fair dologról beszélni akkor, amikor a közleményben a korlát eltörlését írták, ugyankkor elfelejtették megemlíteni az új (alig nagyobb) korlát bevezetését.
Az alig nagyobbat úgy értem, hogy a Plus korlátja mindössze 4 szeresére emelkedett. Ez pedig azért nem olyan hatalmas.
Szerintem fair az, ha a korlátozást korlátozásnak nevezik.
Egyébként az ÁSZF-ben ezt is teszik.
A három havi átlag pedig arra jó, hogy akár 3 hónapra is lekorlátozhatnak egy havi tevékenységed után.
Gondolj bele, ha most (február 9-én) már van aki túllépte a 250 gigát (amit nem tudom, hogyan tud ellenőrízni), akkor a hónap végére akár a 750-et is túllépheti. Az ÁSZF-ben az szerepel, hogy három hónap átlaga nem lehet több, mint 250, tehát, akár március 1-én le is korlátozhatják. Ugyanis az nem szerepel az ÁSZF-ben, hogy mikortól számolják azt a három hónapot. Visszamenőleg ugyan nem lehet korlátozni, viszont semmi nem tiltja, hogy a megelőző forgalmi adatokat is figyelembe vegyék.
Természetesen ugyanígy korlátoznak április elsején is, hiszen az átlagba még mindig beleszámít a február (február - március - április = három hónap).
Aztán, korlátozva is el tudod azt érni (főleg Professionalllal), hogy május elsején ismét meglegyen a 750 gigádhiszen van rá két hónapod. Ekkor már akár ki is rúghatnak, de mindenképpen korlátoznak. És ezt akármeddig ismételhetik. Nos erre is jó az az általad emlegetett három havi átlag. Biztos vagy benne, hogy ez előnyös változás? Eddig ugyanis minden hónapban tiszta lappal kezdtél.
Szerkesztette: WhiteRaven 2007. 02. 09. 15:42 -kor