HWSW Informatikai Kerekasztal: Filmkészítés rejtelmei, videó szerkesztés. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (33 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Filmkészítés rejtelmei, videó szerkesztés. Mit, hogyan a vágó pulton. Értékeld a témát: -----

#121 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 08. 14:24

Köszi szépen, kristálygömböt szorongató jegesmaci  :respect: Műxik! De:
- hogy lehet az eredményt elmenteni más formátumba? Mert ehhez kell minden futásnál az avisynth jelenléte.
- a SFIJ "Supposed Former Infatuation Junkie" vagy "South Florida Improv Jam" rövidítése?
- mik lesznek a jövő heti nyerőszámok az ötösön?  :Đ

Rlaci: kösz neked is, tartalék megoldásnak jól jött  :up:
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#122 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 08. 14:36

SFIJ? ha az ember eleg regi topicocat olvasgat, akkor tudja a megfejtest.. ;)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#123 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 08. 14:51

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2008. jan. 8., kedd - 14:24

Köszi szépen, kristálygömböt szorongató jegesmaci  :respect: Műxik! De:
- hogy lehet az eredményt elmenteni más formátumba? Mert ehhez kell minden futásnál az avisynth jelenléte.
- a SFIJ "Supposed Former Infatuation Junkie" vagy "South Florida Improv Jam" rövidítése?
- mik lesznek a jövő heti nyerőszámok az ötösön?  :Đ

Rlaci: kösz neked is, tartalék megoldásnak jól jött  :up:

háát ebben pont az a jó, hogy ott az avisynth. ha ki akarod menteni akkor vdub-bal kimentheted avi-ba huffyuv kodekkel pl, de készülj lélekben 40+GByte-os file méretre 2 óra esetére. de odaadhatod a procodernek, HCenc-nek, meGUI-nak stb...

tehát ott a blank cliped, meg audio dubolod, avisynthben meg subolod, majd az avs file-t odaadod az enkódernek - vagyha úgy jobban tetszik akkor a nero segítségével DVD-re vésheted.

Szerkesztette: SFIJ 2008. 01. 08. 15:01 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#124 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 08. 15:12

Kár. Nekem teljesen szabadon hordozható formátumban kell a kicsi fájlméret. Nem kell pár KB-os apróságnak lennie, két óra megér nekem "akár" 20 MB-ot is. A többi kérdésben nem nyilatkoztál  :D

Időközben megpróbáltam még BlankVob-bal is, de az max 99 másodpernyi ürességet tud.

Szerkesztette: N0zer0 2008. 01. 08. 15:19 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#125 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 08. 15:24

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2008. jan. 8., kedd - 15:12

Kár. Nekem teljesen szabadon hordozható formátumban kell a kicsi fájlméret. Nem kell pár KB-os apróságnak lennie, két óra megér nekem "akár" 20 MB-ot is. A többi kérdésben nem nyilatkoztál  :D

Időközben megpróbáltam még BlankVob-bal is, de az max 99 másodpernyi ürességet tud.

mit akarsz? gépen menjen? dvdn?
ha 20 MByte akkor megteheted még azt is, hogy csinálsz egy powerpoint slideshow-t és aláteszel zenét.

Szerkesztette: SFIJ 2008. 01. 08. 15:25 -kor

#126 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 08. 15:39

Olyan médiaformátumot akarok, amit bármelyik közönséges médialejátszó program lejátszik. DVD vagy DivX vagy bármi más is jó. DVD lenne a legjobb, de nem kikötés.

Hordozhatóság miatt Ppoint nem játszik.

Azóta megpróltam máshogy is. Muxman tud .bmp-t forrásként kezelni remuxoláskor. Csak hiába adok meg neki szabvány felbontású (PAL, NTSC) 24 bites fekete .bmp-t, érvénytelennek mutatja.

Szerkesztette: N0zer0 2008. 01. 08. 15:56 -kor

#127 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 08. 15:42

told be xvidbe, azzal is fekete lesz :D
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#128 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 08. 16:10

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2008. jan. 8., kedd - 15:39

Olyan médiaformátumot akarok, amit bármelyik közönséges médialejátszó program lejátszik. DVD vagy DivX vagy bármi más is jó. DVD lenne a legjobb, de nem kikötés.

Hordozhatóság miatt Ppoint nem játszik.

Azóta megpróltam máshogy is. Muxman tud .bmp-t forrásként kezelni remuxoláskor. Csak hiába adok meg neki szabvány felbontású (PAL, NTSC) 24 bites fekete .bmp-t, érvénytelennek mutatja.

Nem igazán értem ezt a szenvedést  :think:
Mit kell ezen annyit tökölni. Fogsz egy videoszerkesztő programot (amit akár a netről is letölthetsz hiszen ezek 30 napos verziói ingyenesek) aztán beraksz az idővonal egy blank video objektumot melynek módosítod az időtartamát 2 órára aztán az egészet kiexportálod pld. MPEG2-be és kiírod DVD-re mint DVD-VIDEO és az eredmény egy 2 órás feketeség.
Mi ezen a bonyolult?

Egyébként mire kell? Mert ha leírnád, hogy mit szeretnél ezzel a blank videóval talán többet tudnánk segíteni.

#129 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 08. 16:13

Hát most ez következik, ezt írta RLaci is.
Audio book feliratozására kell.

Szerk.: Megvan! A MuxMan megette a 8 bites fekete .bmp-t  :dance:
Örülök, hogy nem kellett milliomodik, többszáz megás, interaktív 30 napos demo szarral kísérletezni.

Szerkesztette: N0zer0 2008. 01. 08. 16:30 -kor

#130 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 08. 20:46

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2008. jan. 8., kedd - 15:39

látom write-only módban vagy még midig:)

leszkripteled avisynth-ben, majd szépen odaadaod az avst tmpegenc dvd authornak vagy a neronak. mindkettő szépen lekódolja neked a DVD-t ésmég megis pörköli ha úgy kéred :)

#131 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 09. 07:39

A TMPGEnc jó progi, meg is van belőle egy régebbi full ver. Megpróbáltam volna ezt is. Eredetileg azért hagytam ki a számításból, mert nem garantált, hogy így a feketeség kis helyet foglal. A Nero szerintem egy rakás interaktív fos. Pörkölésre jó, de mást nem bíznék rá, csak legvégő kétségbeesésemben.

#132 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 09. 07:47

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2008. jan. 9., szerda - 7:39

A TMPGEnc jó progi, meg is van belőle egy régebbi full ver. Megpróbáltam volna ezt is. Eredetileg azért hagytam ki a számításból, mert nem garantált, hogy így a feketeség kis helyet foglal.

Az MPEG2 esetében a file méretet te határozod meg azzal, hogy mekkora bitráta értékeket használsz. Egy blank videó pedig MPEG2 kódolás szempontból nem igényel nagy bitrátát ergo a file méret sem lesz nagy.

#133 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 09. 08:10

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2008. jan. 9., szerda - 7:39

A TMPGEnc jó progi, meg is van belőle egy régebbi full ver. Megpróbáltam volna ezt is. Eredetileg azért hagytam ki a számításból, mert nem garantált, hogy így a feketeség kis helyet foglal.
:
.
A Nero szerintem egy rakás interaktív fos. Pörkölésre jó, de mást nem bíznék rá, csak legvégő kétségbeesésemben.

mivel ugye mint látszik nem értesz hozzá csak gányolsz össze vissza a muxman-nal, a dolog végső működő képessége is kétséges. mert az egy dolog hogy a PCs mm proggik viszik-e, pofára majd akkor esel amikor a DVD lejátszó majd nem, vagy nem mindegyik, vagy nem épp úgy. Neked erre teljesen jó lett volna a nero vagy a tmpegenc dvd author.

ja és megjegyezném, powerpointtal is készíthető önlejátszós pps amihez a lejátszó oldalon kizárólag az ingyenesen letölthető PowerPoint Viewer 2007 kell csupán...

:rolleyes:

#134 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 11. 13:10

Nekem te ne szóljá' be jegesmaci, mert elveszem a kristálygömböd és kizavarlak a globálisan felmelegített sivatagba, ahol ACME dinamitokkal fogok rád vadászni gyalogkakukk helyett  :reklamacio:

A videoszerkesztés területen kicsit le vagyok maradva, de nem annyira, hogy ilyen hülyének nézz. Drágalátos tanácsaid sokat értek. Először ajánlottál egy álmegoldást, ami látszólag kicsi helyet foglal, a sávszélessége viszont abszolút nem pici. Aztán miután világosan leírtam, hogy teljesen hordozható megoldás kell, másodszor nyomod a Ppointos marketingdumát. Úgyhogy ne forgasd itt a szemed :rolleyes: Engedtessék meg, hogy az alternatívákat saját preferenciák alapján próbálgassam végig.

A .bmp háttér meg nem gányolás, teljesen szabványos, minden normális lejátszó viszi. A tervet így is túlteljesítettem, PC-n megy. Annyi a szépséghibája, hogy asztali lejátszóval nem tekerhető az anyag, mivel a videostream nincs indexelve. Majd TMPGEnc DVD Authorral javítom ezt is.

#135 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 13. 19:26

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2008. jan. 11., péntek - 13:10

Nekem te ne szóljá' be jegesmaci, mert elveszem a kristálygömböd és kizavarlak a globálisan felmelegített sivatagba, ahol ACME dinamitokkal fogok rád vadászni gyalogkakukk helyett  :reklamacio:
nem maci vagyok hanem icewasel, hamár mindenképp tegezni akarsz :)

A videoszerkesztés területen kicsit le vagyok maradva, de nem annyira, hogy ilyen hülyének nézz. Drágalátos tanácsaid sokat értek. Először ajánlottál egy álmegoldást, ami látszólag kicsi helyet foglal, a sávszélessége viszont abszolút nem pici. Aztán miután világosan leírtam, hogy teljesen hordozható megoldás kell, másodszor nyomod a Ppointos marketingdumát. Úgyhogy ne forgasd itt a szemed :rolleyes: Engedtessék meg, hogy az alternatívákat saját preferenciák alapján próbálgassam végig.
Idejöttél kérdezni, közben már tudtad hogy leszarod a tanácsokat és gányolni fogsz. kaptál 3 darab jó megoldást.

A .bmp háttér meg nem gányolás, teljesen szabványos, minden normális lejátszó viszi. A tervet így is túlteljesítettem, PC-n megy. Annyi a szépséghibája, hogy asztali lejátszóval nem tekerhető az anyag, mivel a videostream nincs indexelve. Majd TMPGEnc DVD Authorral javítom ezt is.
persze :D több mint valószinű hogy heggesztettél egy blank title menü-t, és abban a csupanullás bmp-d egy transzparens hilite. ezt sosem fogod tudni megcsinálni rendesen tekerhetőre, de jó szórakozást hozzá... Just for the log a szabványos DVD mérete legalább 1 GByte

Szerkesztette: SFIJ 2008. 01. 13. 19:48 -kor

#136 Felhasználó inaktív   gazmacska 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 14. 01:57

Sziasztok, most kezdek ismerkedni a  Premiere Elements 4-el. Simi otthoni DVD-t siman csinaltam menuvel mindennel. Egy bajom van, a Menu ele sehogyan sem tudok ehy intro mpeg-et beszurni. Ez a Pinnacle-ben pofon egyszeru volt. Ezzel ker napja kinlodok. Van valakinek otlete?

Koszi

#137 Felhasználó inaktív   _Zsolti_ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 19. 22:28

Idézet: tesa - Dátum: 2007. okt. 15., hétfő - 8:07

Sziasztok

Új gépet vettem ( GigaByte GA-MA69GM-S2H, Athlon 64 X2 5000+), és elkezdtem rajta a videószerkesztést tanulgatni. Amivel próbálkozom, az most a Pinnacle Studio Plus trial verziója. Próbáltam a Let's Editet, Ulead Video Studiót, PowerDirectort, és nem tudom miért, de a számítási műveletek közben fogják magukat és leállnak, azzal a tipikus "...a program hibát észlelt és leállt..." dumával. Azt szeretném megtudni, hogy miért csinálják ezek a progik ezt? A Let's edit pl akkor csinálja, ha két klip közé egy átmenetet teszek, és azt futtani akarom, hogy lássam, Ekkor megáll néhány másodpercre, és már jön is a fenti üzenet. Amúgy 2GB memória van a gépben.
A Pinnacle (ami eddig bejön nekem), az is néha kilép magából szó nélkül, de amikor újra indítom, akkor legalább felajánlja, hogy ott folytatja, ahol abbahagyta.

Tudtok segíteni? Ugye nem a vadiúj gépnek van hibája?

Szia!

Fenti hozzászólásod kapcsán próbáltam mailt küldeni, de sajan viszajött, hogy nincsilyn cím.

Azt szeretném megkérdezni, hogy mire jutottál végül is, sikerült-e megoldást találni a problémára?

Azért bátorkodom zavarni téged ezzel a kérdéssel, mert egy ugyanilyen alaplap megvásárlását tervezem, és az előálló gép/konfig egyik célja lenne, hogy a házi készítésű miniDV felvételeinket egy kicsit kipofozzuk (tehát alap, tényleg nem profi videoszerkesztés) és nem szeretnék egy olyan gépet venni, ami erre az alapfeladatra nem alkalmas.

Üdv': _Zsolti_

#138 Felhasználó inaktív   pauz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 20. 13:49

HY

van egy dvd camom, 1.4gigas. 30perces asszem, van az elejen egy 5perces sav ami kellene, mivel tudom kivagni? Mert ha felrakom gepre, hiaba kulon vettem fel az 5percet a 30tol, megis egy nagy 1.3gigas vob file van csak

thx

#139 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 21. 19:33

Hali!
Tudna vki nekem segíteni x64-es AVISYNTH keresésben? Prociteszteléshez kéne.
Én csak egy ősrégi 2005-ös verziót találtam, ami nem felel meg a célnak.

#140 Felhasználó inaktív   L.Chris77 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 23. 09:56

Sziasztok, Tudnátok nekem segíteni. Egy olyan programot keresek amivel a 3 kamerával felvett videot össze tudnám vágni 1 felvételé.

Téma megosztása:

• (33 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.