HWSW Informatikai Kerekasztal: Filmkészítés rejtelmei, videó szerkesztés. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (33 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Filmkészítés rejtelmei, videó szerkesztés. Mit, hogyan a vágó pulton. Értékeld a témát: -----

#361 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 09. 27. 14:37

Fekete -fehér film miért ugyanakkora XviD-el összenyomva, mintha színes lenne?

#362 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 27. 15:11

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. szept. 27., vasárnap - 15:37

szerintem azért, mert nem 8 bites hanem 24 ugyanúgy, a képkezelésbőlindultam ki..

#363 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 27. 15:14

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. szept. 27., vasárnap - 15:21

Az mitől van, ha videó tömörítéskor (XviD pl.) a proci csak 65-70%-ig van leterhelve? (mármint nincs kihasználva a teljes ereje)

Kép

Oda egy kettes kell ha ketmagos, es gondolom 4-es ha negymagos a procid...

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. szept. 27., vasárnap - 15:37

Kép

En igy tomoritem a fekete-feher filmeket... szerk: ja, hogy ugyan akkora? A bitratat de dontod el...

Samott

Szerkesztette: Samott 2009. 09. 27. 15:17 -kor

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#364 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 27. 18:43

Idézet: Samott - Dátum: 2009. szept. 27., vasárnap - 15:14

Kép

Oda egy kettes kell ha ketmagos, es gondolom 4-es ha negymagos a procid...

Kép

En igy tomoritem a fekete-feher filmeket... szerk: ja, hogy ugyan akkora? A bitratat de dontod el...

Samott

Az XviD beállításoknál a szálak rendesen be vannak lőve, és mégis. (amúgy ha 0 van beleírva, akkor elvileg automatikusan belövi).

A FF film méretével kicsit elkalkuláltam magam, mert teljesen nem figyeltem arra, hogy majd 3 órás anyag.
De akkor is viszonyítva, hogy egyetlen színcsatornával dolgozik, elég tekintélyes a mérete, Grayscale beállítástól függetlenül  ;)  most levettem 1000-re a video bitrátát, és 1,3 Gb lett a videó mérete.

#365 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 27. 18:54

Lehet, nem itt kellene kérdeznem, de:
Adott egy Leadtek Winfast TV USB II Deluxe külső USB-s eszköz, amolyan combo USB HUB/TV Tuner /Video digitalizáló. Egy XP SP3-at használó notihoz kapcsolódik, és hát, az a helyzet, hogy állandó a szívás vele. Összevissza kavarja a hangbeállításokat, magára irányítja a hangkimenetet, ha a gép hangkártyája van belőve, és fordítva. Skype-val összeakad, nincs hangja ha be van kapcsolva. Kikapcsolás esetén a gépet újra kell indítani (ám ekkor magától soha nem kapcsol ki, erőszakot kell bevetni,) ha gép úgy bootol, hogy TV kütyü nincs bekapcsolva, akkor működik a Skype is. (Skypehoz hasonlóan több más szoftvert is képes lemerevíteni, pl. Firefoxot is)
A helyzet az, hogy XP frissítés, driverek és a Leadtek cucca is naprakész, de a Leadtek cucc szoftverkupaca 2004-es, azóta nincs frissebb.

Más is szív a TV kütyüjével?

#366 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 27. 19:06

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. szept. 27., vasárnap - 15:17

Virtaldub, virtualdubMod, Nandub...Avidemux... Én VirtaldubMod-ot vetnék be, de Avidemux is jó volt egyes esetekben. Arra szoktam figyelni, hogy keyframe-tól keyframe-ig töröljek, ilyenkor nem kell újrakódolni.

VirtualDub-ot próbáltam, nagy rakás fos szegényke XviD terén, meg sem nyitja.

Avidemuxal csinálom most, és működik is. Ennek ellenére elég instabil egy szerkesztő, több transport stream editálásánál is megfeküdt már, igaz akkor nem XviD-del dolgoztam.

virtualdubMod miben különbözik a VirtualDub-tól? Nandub jó progi?

Samott: melyik progiból vannak a képek?
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#367 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 27. 19:27

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. szept. 27., vasárnap - 20:06

Xvid Encoder beallitasok, ezt speciel a GordianKnot-bol inditotam el.

Ha vbr mp3 hang van a videod mellett, akkor Nandub-al tudod vagni, de csak kulcskockaknal.

hkpk: XviD-bol SMP build-et hasznalsz?

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#368 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 28. 08:22

Idézet: Samott - Dátum: 2009. szept. 27., vasárnap - 19:27

Xvid Encoder beallitasok, ezt speciel a GordianKnot-bol inditotam el.

Ha vbr mp3 hang van a videod mellett, akkor Nandub-al tudod vagni, de csak kulcskockaknal.

Samott

Majd este otthon megnézem, hirtelen fejből nem tudom, csak annyit, hogy ez a legutolsó, amit kiadtak anno. Nem azt használom, amit az autogk telepít, és nem azt, amit avidemux használ (annak külön saját XviD kodekje van a saját mappájában).

ja, és a grayscale -ből nem lesz semmi, mert az az asztali lejáccó, amiben ennek a filmnek mennie kellene, nem játssza le a grayscale opcióval készült AVI-t... :(

#369 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 28. 08:27

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. szept. 27., vasárnap - 19:06

VirtualDub-ot próbáltam, nagy rakás fos szegényke XviD terén, meg sem nyitja.

Avidemuxal csinálom most, és működik is. Ennek ellenére elég instabil egy szerkesztő, több transport stream editálásánál is megfeküdt már, igaz akkor nem XviD-del dolgoztam.

virtualdubMod miben különbözik a VirtualDub-tól? Nandub jó progi?

Virtualdubmod az kicsit stabilabb, VBR hangsávval készült AVI-t is megnyit, ha képes rá, ha nem akkor is, de jelzi, hogy a hangot szerinte csomagold, ki, és tömörítst újra CBR-el, és ami a legfontosabb,  a SAVE AS panelen  lehetőséget ad, hogy belődd a Direct Stream Copy-t, a sima Virtualdubnál ezt külön be kell lőni, mielőtt mentenél. Nandub is boldolgul VBR hangsávos AVI-kal, de nincs a SAVE AS paneljén beállítási lehetőség, ezért hanyagolom.

#370 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 28. 08:32

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. szept. 27., vasárnap - 19:06

Ha felraktad az XviD kodeket, annak mappájában a START menüben ott vannak a kionfiguráló linkek, onnan is lehet a konfigurátort indítani.
egyébként:
Enkóder beállítások: C:\WINDOWS\system32\rundll32.exe xvidvfw.dll,Configure
Dekóder beállítások: C:\WINDOWS\system32\rundll32.exe xvid.ax,Configure
//Márha a Windows nem máshova van telepítve//

#371 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 28. 19:39

Idézet: Samott - Dátum: 2009. szept. 27., vasárnap - 19:27

Samott

Na, ennyit sikerült kiderítenem a telepítőjéről:
XviD-1.1.3-28062007.exe, tulajdonságlapja szerint: Xvid 1.1.3 final-installer, úgy tudom, ez a legutolsó kiadott változat.

#372 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 28. 21:02

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. szept. 28., hétfő - 20:39

Na, ennyit sikerült kiderítenem a telepítőjéről:
XviD-1.1.3-28062007.exe, tulajdonságlapja szerint: Xvid 1.1.3 final-installer, úgy tudom, ez a legutolsó kiadott változat.

Xvid-1.2.2-07062009.exe - nem talaltam kulon SMP verziot, lehet hogy mar default modon benne van a frissebb bulidekben. Ki kell probalni.

Samott

#373 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 29. 07:08

Idézet: Samott - Dátum: 2009. szept. 28., hétfő - 21:02

Xvid-1.2.2-07062009.exe - nem talaltam kulon SMP verziot, lehet hogy mar default modon benne van a frissebb bulidekben. Ki kell probalni.

Samott

Köszi, megsasolom, de, ez miféle feljesztés? Az XviD team hivatalosan sértődés miatt befejezte a működést vmkor 2007-ben, ha jól emlékszem. Vagy talán újraindultak, csak éppen lemaradtam a hírről?

#374 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 29. 07:21

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. szept. 29., kedd - 8:08

Köszi, megsasolom, de, ez miféle feljesztés? Az XviD team hivatalosan sértődés miatt befejezte a működést vmkor 2007-ben, ha jól emlékszem. Vagy talán újraindultak, csak éppen lemaradtam a hírről?

Nem kovetem ilyen szinten az esemenyeket, ez a koepi fiu (meg meg egy masik srac) folyamatosan frissiti... mondjuk ez az egesz alternativ eszkozos (tehat nem Adobe meg egyeb hivatalos cuccok) video tomoritos dolog alloviznek tunik: sok eves eszkozoket talalok, hasznalok, nem nagyon van frissites. (pl. GordianKnot-ot mar csak en hasznalok?)

Samott

#375 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 29. 07:35

Idézet: Samott - Dátum: 2009. szept. 29., kedd - 7:21

Nem kovetem ilyen szinten az esemenyeket, ez a koepi fiu (meg meg egy masik srac) folyamatosan frissiti... mondjuk ez az egesz alternativ eszkozos (tehat nem Adobe meg egyeb hivatalos cuccok) video tomoritos dolog alloviznek tunik: sok eves eszkozoket talalok, hasznalok, nem nagyon van frissites. (pl. GordianKnot-ot mar csak en hasznalok?)

Samott

Még páran talán használnak GordianKnot-ot, de nagy úr a kényelem, amikor egyre fogasztkozott az időm, ráfanyalódtam az AutoGordianKnot-re, oszt azóta a sima el lett felejtve. Persze, ehhez is ritkán nyúlok. Úgy évente 2-3 alkalommal, és ekkor néha bevetem az Avidemux-ot, és ilyenkor letöltöm a frissebb változatát.... (Azaz kb. 1-2 alkalommal használok egy verziót ebből).

Az AutoGK szokott frissülni, és a csomagban van minden, ami a működéshez kell, tehát XviD kodek is. Ha véletlenül engedélyezem ezt elepítéskor, hogy felmenjen, akkor eltávolítom, felteszem az 1.1.3-ast, mert az nekem nagyon jól működik, és most látoma Koepi blogján vgy fórumján, vagy miaz, szóval látom, volt pár bug az utóbbi időben....

SMP build  :confused:  Szerintem már elég régóta SMP az összes XviD. Hisz többmagos procik nem nagyon, de többprocis gépek voltak az ezredfordulón is...

@N0Zer0: Az aktuális Avidemux tényleg tele van bug-al. Elkezded belőni a beálíltásokat, amit el lehet menteni, de nem lehet visszatölteni, és , ha bizonyos sorrenben lövöd be a beállításokat, teljsen figyelmen kívül hagyja azokat, szóval a régebbi jobb volt, de hülye fejemmel letöröltem a telepítőjét... Most vadászhatom a régi lemezmellékleteken  :rolleyes:

#376 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 29. 07:51

[quote name='http://forum.doom9.org/showthread.php?t=127472']Xvid 1.1.3 Released
is this xvid build smp enabled?
No. You need a 1.2.x build for that.[/quote]
[quote]Xvid 1.2.1 released

This release is Xvid 1.2.1 bugfix release. It is API compatible with the previous 1.2.0 stable release.
Changes since 1.2.0:
xvidcore library

* Fix for 'nested function' potential compilation error
    * WIN64 fix: Properly treat xmm6/xmm7 registers as non-volatile on WIN64
    * Added test for WIN64 xmm6/xmm7 preservation to xvid_bench

Changes since 1.1.3:
xvidcore library

* Complete AMD64/EM64T 64-bit support
    * Added support for WIN64 platform
    * Multi-threaded encoding support
    * SSE3/SSE4 optimizations
    * Faster and more precise mpeg intra quantization
    * Fixed bug in packed pixel format colorspace conversion
    * Noexec-stack security patch
    * Fix for bad resync marker length
    * Improved decoder robustness for broken streams containing B-frames
    * Fix for potential out-of-bound access to MV bits table
    * Added SSIM quality-metric plugin [/quote]
Samott

Szerkesztette: Samott 2009. 09. 29. 07:54 -kor

#377 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 29. 07:59

Akkor kipróbálom ezeket. Idáig mencoderrel és FFmpeggel XviDeztem sikerrel parancssorosan, de baromi lassúak, csak egy magot használnak. A kiinduló anyag transport stream, amit semmi nem olvas be rendesen. Vagy nem tudják megnyitni az editorok, demuxerek, vagy bekómálnak tőle. Amíg nem tudok rendes dekódoló progit, addig nem tudom mire használni az SMP-s, hivatalos XviD codec-et  :(
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#378 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 29. 08:11

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. szept. 29., kedd - 8:59

Akkor kipróbálom ezeket. Idáig mencoderrel és FFmpeggel XviDeztem sikerrel parancssorosan, de baromi lassúak, csak egy magot használnak. A kiinduló anyag transport stream, amit semmi nem olvas be rendesen. Vagy nem tudják megnyitni az editorok, demuxerek, vagy bekómálnak tőle. Amíg nem tudok rendes dekódoló progit, addig nem tudom mire használni az SMP-s, hivatalos XviD codec-et  :(

Milyen transport stream? DVB-T? Mpeg2, Mpeg4?

Samott

#379 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 29. 08:19

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. szept. 27., vasárnap - 19:54

Más is szív a TV kütyüjével?

Hoppa, ez kimaradt legutobb, nekem egy Avermedia AverTV Hybrid Ultra USB (M039U) kulso, hardveres tomoritesu tunerem van, de kepminosegben az asztali Pio DVD-m kozelebe se tud jutni. Ahogy barmilyen masmilyen szamitogepes tuner se.

Samott

#380 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 29. 08:24

Mpeg2 TS. Digitális műholdvevővel rögzítem pendrive-ra (névleges bitráta 10000kbps, ténylegesen csak 3-4000kbit, hangsáv: 48kHz, 2 csatorna, s16le, 128kbit). Eleve tele van adáshibával (hibás tömörítés, hibás frame-ek, fejléchiba).

Avidemux rosszul kezeli le a hangját, sercegés-recsegés, hibás fejléc miatt mp2-nek azonosítja a hangsávot. DGIndex egyáltalán nem kezeli le a hangot. HDTVtoMpeg2 hibásnak látja, neki se áll demuxolni. MPEG2Repair sem tudja a hibákat megjavítani, annyira hibásnak látja a fájlt, hogy végigszkenneli, de kezdeni semmit nem tud vele.

Mencoder és FFmpeg viszik, a hibákat kijavítják menet közben. Csak hát lassú  :(

Ütném léccel, aki ezt a transport stream-et kitalálta.

Szerkesztette: N0zer0 2009. 09. 29. 08:26 -kor

Téma megosztása:

• (33 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.