HWSW Informatikai Kerekasztal: Filmkészítés rejtelmei, videó szerkesztés. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (33 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Filmkészítés rejtelmei, videó szerkesztés. Mit, hogyan a vágó pulton. Értékeld a témát: -----

#401 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 10. 03. 19:46

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. okt. 3., szombat - 20:25

:D
Nem kutakodom, de akármi is az, ami eszi a sok RAM-ot, anélkül teszi, hogy a proci szabad kapacitását terhelje? (Amit az Xvid nem hajlandó / tud használni)

15 oraja megy, minden amt megnyitottam ott van a memoriaban, amig van hely neki nem uriti ki a windows... ellenben ha reggel megnyitottam egy word doksit akkor most megnyitva egy word-ot nem kell a lemezzel szottyognie, rogton indul. Ha nyomok egy sfv keszitest egy 1GB-os fajlta es rogton ellenorzom is hogy az sfv fajl jol sikerult-e nem kell ujra vegigolvasnia az 1 GB-os fajlt a lemezrol, memoriabol tolja vegig par masodperc alatt. Es igy tovabb... hihetetlenul finom, gordulekeny erzest ad a sok memoria a munka soran.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#402 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 04. 07:36

Idézet: Dextrose - Dátum: 2009. okt. 3., szombat - 19:35

Ezeket nem használja senki tömörítéshez?

Sony Vegas
IMTOO video encoder

:up:

Sony Vegas videoszerkesztő, sokak számára bonyolult, de mindenképpen elmondható, hogy "nagy".
Kis allegorizálással:
Ahhoz, hogy egy képből kivágj egy részletet, korrigálj a gammáján, a színein, feliratozd, más formátumban, tömörítési aránnyal mentsd, elegendő egy IrfanView is, annak ellenére, hogy a fenti dolgokat Photoshop CS-el is el lehet végezni.
Kb. így aránylik a Sony Vegas az Avidemuxhoz pl. A Sony Vegas nagy, sokat tud, és drága (tudom, van warez verzió "ingyen"), Avidemux kicsi, ingyenes, kevesebbet tud, de a legtöbb esetben ez a kevés is sok.

De konkrétan csak tömörítéshez még ennyi sem kell, több kis free cucc létezik...
(vannak olyan kézikamerák, amiket csak Sony Vegassal lehet kezelni,
IMTOO -t nem ismerem)

#403 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 04. 07:38

Idézet: Samott - Dátum: 2009. okt. 3., szombat - 19:46

Es igy tovabb... hihetetlenul finom, gordulekeny erzest ad a sok memoria a munka soran.

Samott

Ezt én is tudom, de ezt csak képek tömeges szkennelésénél éreztem külön jó dolognak, az összes többire nekem bőven sok a 3 GB is...

#404 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 04. 09:26

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. okt. 4., vasárnap - 7:36

Sony Vegas videoszerkesztő, sokak számára bonyolult, de mindenképpen elmondható, hogy "nagy".
Kis allegorizálással:
Ahhoz, hogy egy képből kivágj egy részletet, korrigálj a gammáján, a színein, feliratozd, más formátumban, tömörítési aránnyal mentsd, elegendő egy IrfanView is, annak ellenére, hogy a fenti dolgokat Photoshop CS-el is el lehet végezni.
Kb. így aránylik a Sony Vegas az Avidemuxhoz pl. A Sony Vegas nagy, sokat tud, és drága (tudom, van warez verzió "ingyen"), Avidemux kicsi, ingyenes, kevesebbet tud, de a legtöbb esetben ez a kevés is sok.

De konkrétan csak tömörítéshez még ennyi sem kell, több kis free cucc létezik...
(vannak olyan kézikamerák, amiket csak Sony Vegassal lehet kezelni,
IMTOO -t nem ismerem)

Szerintem a Vegas semmivel sem bonyolultabb pl egy Pinnacle Studio-nál. Persze a UI másabb, de sokkal intuitívabb. Persze nem egy FinalCut vagy egy AVID Express  :o

Persze csak tömörítésre használni kb olyan mintha ágyúval akarna az ember szunyogra lőni :D
Konvertáláshoz, tömörítéshez én anno a SUPER-t használtam. kicsi, ingyenes, könnyen használható és gyors.

Szerkesztette: lordrolee 2009. 10. 04. 09:27 -kor

Kép

Xfire profil

LordRolee

#405 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 04. 10:41

Idézet: lordrolee - Dátum: 2009. okt. 4., vasárnap - 10:26

Szerintem a Vegas semmivel sem bonyolultabb pl egy Pinnacle Studio-nál. Persze a UI másabb, de sokkal intuitívabb. Persze nem egy FinalCut vagy egy AVID Express  :o

Persze csak tömörítésre használni kb olyan mintha ágyúval akarna az ember szunyogra lőni :D
Konvertáláshoz, tömörítéshez én anno a SUPER-t használtam. kicsi, ingyenes, könnyen használható és gyors.

Az Avid Expresshez sose tudtam hozzászokni. Egyszerűen nem tudom kezelni. Valahogy olyan rideg, barátságtalan az egész. Meg nagyon szar az encoder modulja. Belső, egyedi fájlokat használ (omg formátum) de azokat többnyire hibásan vagy rosszul tömörtíti ki. Számtalanszor előfordult.
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#406 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 04. 11:36

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. szept. 29., kedd - 16:21

Először az egész hibás TS-t XviD-be konvertálom, egy magon, jó sok időbe telik. Aztán vágom meg az egészet (ráhúzás, reklámok), így csak 45% marad, 55%-ot kivágok. Az 55%-ra eső munka viszont 2x időpocsékolás: 1) egy maggal való konvertálás, 2) feleslegesen, mert kidobom ezeket a részeket.

Probléma megoldva. A ProjectX segített. Nagyon faja kis program! Demuxolom vele a TS fájlt normál Mpeg2 videóra és .mp2 hangsávra. Közben kijavítja a hibákat, amelyek, mint közben kiderült, műholdvevő sw-e miatti konténerhibák, és ennél jobb sw-t nem tudok szerezni. Az .mp2 hangsávot konvertálom .wav formátumra, mert a VirtualDubMpeg2 így hajlandó megenni. VirtualDubMpeg2-vel megvágom az egészet, a hangkésleltetés automatikusan jó. Majd a megmaradt 45%-ot konvertálom XviD-del, immáron 2 magon, majdnem 2x-es sebességgel.

Az eredeti művelet idejének ~25%-ból megvan a végeredmény.
AviDemux meg egy hulladék. Tele van buggal, főleg a hangsáv időzítését rontja el. Meg ha megvágom a videót, akkor az importált hangsávot nem vágja vele együtt. Kár, mert vágni kényelmesen lehet(ne) vele.

Szerkesztette: N0zer0 2009. 10. 04. 12:29 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#407 Felhasználó inaktív   cHeat001 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 10. 05. 11:08

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem felétek, hogy dvd-t szeretnék átkódolni xvid-be gknottal, csak az a bajom vele hogy mindig elcsúszik a kép a hangtól. DVD2avi szerint intelaced-es a film. Pontosan mit kell beállítani hogy ne csússzon el a kép a hangtól? Köszönöm a válaszokat.
MSI MS-7050 alaplap,AMD Athlon64 3000+, Inno3d 6600 GT, 4x512 MB DDR 400-ram, 2*80gb WDC HDD, 40 GB WDC HDD, SAMSUNG DVD Író

#408 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 05. 19:31

Idézet: cHeat001 - Dátum: 2009. okt. 5., hétfő - 11:08

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem felétek, hogy dvd-t szeretnék átkódolni xvid-be gknottal, csak az a bajom vele hogy mindig elcsúszik a kép a hangtól. DVD2avi szerint intelaced-es a film. Pontosan mit kell beállítani hogy ne csússzon el a kép a hangtól? Köszönöm a válaszokat.

Használd a AutoGordianKnot-ot.
Google...

#409 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 05. 19:35

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. okt. 4., vasárnap - 11:36

AviDemux meg egy hulladék. Tele van buggal, főleg a hangsáv időzítését rontja el. Meg ha megvágom a videót, akkor az importált hangsávot nem vágja vele együtt. Kár, mert vágni kényelmesen lehet(ne) vele.

Jaja!

Még mindig kutakodom a régebbi verzió után. Az tuti vágta a hangot is, ha kivágtál a képfolyamból.
(Az aktuálissal ezt még nem próbáltam). A hangelcsúszás tipikus a VBR hangoknál, sőt, a fájlok vége felé teljesen elvész az index, azaz a lejáccás elnémul. Ez a régebbi verziónál is így volt. Ebben az esetben a hangot demuxolva, CBR-re konvertálva, és visszamuxolva már rendbejött az egész...

#410 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 08. 09:10

Idézet: Dextrose - Dátum: 2009. okt. 4., vasárnap - 10:41

Az Avid Expresshez sose tudtam hozzászokni. Egyszerűen nem tudom kezelni. Valahogy olyan rideg, barátságtalan az egész. Meg nagyon szar az encoder modulja. Belső, egyedi fájlokat használ (omg formátum) de azokat többnyire hibásan vagy rosszul tömörtíti ki. Számtalanszor előfordult.

Avid-et ennyire aktívan nem használtam, inkább csak kipróbáltam egyszer, de maradtam a Vegas/Premiere kombinációnál. Eddig amire szükségem volt Vegas-al meg tudtam csinálni, ügyféltől panasz sem volt :D
Kép

Xfire profil

LordRolee

#411 Felhasználó inaktív   tothkriszti 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 10. 16. 11:37

Sziasztok!

Most forgattunk egy filmet a barátaimmal, egy videópályázatra. Az a baj, hogy csak nyersanyag van, egy egyszerű kézikamerával vettük fel, kb 5 percnyi nyersanyagunk van és max 2-3 perces filmet szeretnénk belőle összehozni, csak sajnos ehhez közülünk senki nem ért, ezért írtam nektek. Nem tudjuk mivel és hogyan lenne érdemes megvágni. Látom itt profik vannak, ezért mindenképp számítok a segítségetekre... fontos lenne, mert eldöntöttük, hogy megnyerjük a fődíjat!

Köszi előre is!

#412 Felhasználó inaktív   batukan 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 10. 16. 12:06

Idézet: tothkriszti - Dátum: 2009. okt. 16., péntek - 11:37

Sziasztok!

Most forgattunk egy filmet a barátaimmal, egy videópályázatra. Az a baj, hogy csak nyersanyag van, egy egyszerű kézikamerával vettük fel, kb 5 percnyi nyersanyagunk van és max 2-3 perces filmet szeretnénk belőle összehozni, csak sajnos ehhez közülünk senki nem ért, ezért írtam nektek. Nem tudjuk mivel és hogyan lenne érdemes megvágni. Látom itt profik vannak, ezért mindenképp számítok a segítségetekre... fontos lenne, mert eldöntöttük, hogy megnyerjük a fődíjat!

Köszi előre is!

Szia

Általában 5 perc nyersanyag kevés szokott lenni 2-3 perces filmhez. Kb. 10 perc nyersanyag kell hozzá.
Ha még nem láttatok videó vágó programot, akkor a beépített Windows Movie Maker-t ajánlom. Ha picit többet szeretnétek, akkor arra ott van az Adobe Premiere Pro, ami egy professzionálisabb felhasználásra szánt program. Az alapokba pár óra alatt bele lehet jönni és találtok egy csomó doksit is a neten erről.
Különben mi az a fődíj, hogy ilyen fontos neveznetek rá? :)

#413 Felhasználó inaktív   tothkriszti 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 10. 16. 13:36

Idézet: batukan - Dátum: 2009. okt. 16., péntek - 12:06

Szia

Általában 5 perc nyersanyag kevés szokott lenni 2-3 perces filmhez. Kb. 10 perc nyersanyag kell hozzá.
Ha még nem láttatok videó vágó programot, akkor a beépített Windows Movie Maker-t ajánlom. Ha picit többet szeretnétek, akkor arra ott van az Adobe Premiere Pro, ami egy professzionálisabb felhasználásra szánt program. Az alapokba pár óra alatt bele lehet jönni és találtok egy csomó doksit is a neten erről.
Különben mi az a fődíj, hogy ilyen fontos neveznetek rá? :)

Akkor nem fontos, hogy 2-3 perc legyen, jó lesz rövidebb is, az sem gond, ha 1-2 perc lesz csak belőle. A Movie Maker-t ismertem már, annál kicsit komolyabbra gondoltam. Premier pro-ban tudsz majd segíteni? Mert egyáltalán nem ismerem...  :(  Egy kamerát lehet vele nyerni, meg ipod shuffle, van mindenféle ajándékcsomag, de nem ez a lényeg, hanem a hírnév és a poén, bár a kamera is célba van véve, ahogy már írtam.

#414 Felhasználó inaktív   mari88 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 10. 16. 14:25

Idézet: tothkriszti - Dátum: 2009. okt. 16., péntek - 13:36

Akkor nem fontos, hogy 2-3 perc legyen, jó lesz rövidebb is, az sem gond, ha 1-2 perc lesz csak belőle. A Movie Maker-t ismertem már, annál kicsit komolyabbra gondoltam. Premier pro-ban tudsz majd segíteni? Mert egyáltalán nem ismerem...  :(  Egy kamerát lehet vele nyerni, meg ipod shuffle, van mindenféle ajándékcsomag, de nem ez a lényeg, hanem a hírnév és a poén, bár a kamera is célba van véve, ahogy már írtam.

Szia!

Az lenne a kérdésem hamár így említetted ezt a pályázatot, hogy pontosan milyen filmeket is kell készíteni és mi a nyeremény. Én is értek egy kicsit a premie pro-hoz és lenne is kedvem készíteni egy filmet.  :)

#415 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 16. 14:26

hadd ne mondjam, mennyi nyersanyagból raknak össze fél percnyio reklámot :)

premiere-nek a helpjét ajánlom. minden rosszindulat nélkül, mert tényleg elég jól fel van építve, és használható.

arról nem beszélve, hogy ha van valami koncepció meg használható nyersanyag, akkor sima élesvágásokkal, minden egyéb trükk nélkül is lehet remek videót készíteni, akár win movie maker 2-vel is :)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#416 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 16. 14:47

Premiere-hez és egyéb hasonló kaliberű programhoz megannyi tutorial videót is találsz pl youtube-on.
Ajánlom továbbá figyelmedbe a lynda.com gyűjteményeit. Mindenféle témában (sony vegas, premiere, after effects stb.) vannak anyagaik.

Szerkesztette: lordrolee 2009. 10. 16. 14:47 -kor

Kép

Xfire profil

LordRolee

#417 Felhasználó inaktív   yoshi77 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 10. 16. 14:56

Sziasztok!
Problémám a következő:
Egyszerű programot keresnék, ami arra kellene, hogy amit HD kamerával felveszek ( .mov h.264 ), az apró fájl darabokat egy fájlba tudjam illeszteni. Nem kellene csilli-villi szerkesztőfelület, nem kellene millió opció, csak hogy a HD fájlokat össze tudjam ragasztani. Sajnos nem túl erős a gépem (1.5 Ghz 2gb ram).
Tudtok erre megoldást?
Köszi!
:respect:

#418 Felhasználó inaktív   tothkriszti 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 10. 16. 15:37

Idézet: lordrolee - Dátum: 2009. okt. 16., péntek - 14:47

Premiere-hez és egyéb hasonló kaliberű programhoz megannyi tutorial videót is találsz pl youtube-on.
Ajánlom továbbá figyelmedbe a lynda.com gyűjteményeit. Mindenféle témában (sony vegas, premiere, after effects stb.) vannak anyagaik.

Köszi szépen!
Majd ha megnyerem a filmfesztivalt, akkor dobok nektek egy linket a vidiről.. vagy ha elkészültünk vele..

#419 Felhasználó inaktív   batukan 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 10. 16. 16:03

Idézet: mari88 - Dátum: 2009. okt. 16., péntek - 14:25

Szia!

Az lenne a kérdésem hamár így említetted ezt a pályázatot, hogy pontosan milyen filmeket is kell készíteni és mi a nyeremény. Én is értek egy kicsit a premie pro-hoz és lenne is kedvem készíteni egy filmet.  :)

Ez egy ragasztógyártónak a kampánya, annak aki a reklámában felragaszt egy embert a plafonra. Nah és valami ilyesmi videókat várnak a pályázóktól is:) Eddig mondjuk alig van pályamunka, kb. 3, szóval egész nagy a nyerési esélye bárkinek.

#420 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 16. 16:36

Ha elkészült a mű sztem majd linkeld be légyszi :D. Engem személy szerint érdekelnek az ilyen jellegű videók. Már csak azért is, mert legalább merítek belőlük új ötleteket.
Kép

Xfire profil

LordRolee

Téma megosztása:

• (33 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23