Idézet: B.Arpad - Dátum: 2007. ápr. 26., csütörtök - 15:16
Ez történt február közepén, akkor Pantel_adsl még arról is írt, hogy elkezdték tesztelni a routert.
Én kb. 2 hete tépem a hajam "félmeztelenül", szintén szolgáltatóváltás után. Kérlek benneteket, akinek ugyanez a konfigurációja van (D-Link380 + SMCWBR14G2) és valahogy megoldotta a problémát (akár router cserével) írjon valamit. Hajlok a cserére, de a típus kiválasztásánál segítene, ha tudnám, hogy az SMC-ről váltóknál mely tipus vált be.
Egyébként az összes fórum összes okosságát végigpróbáltam, új a firmware a modemen, a routeren, stb. Éppen ezért már csak a Pantel+D-link+SMC hármasra bevált módszerek érdekelnek, utána szépen lassan lecserélek mindent. Először a routert, majd ha kell, a szolgáltatót is.
Még egy dolog.
Valaki bedobta a korábbiakban, hogy ADSL2+ esetén a modem amikor hibás csomagokat talál, leveszi a sávszélességet, ezért előfordul, hogy lelassul, majd lassan magához tér a kapcsolat.
Ez igaz? Ha igen, lehetséges az, hogy a többek által is említett, kikapcsolt állapotban is szaladgáló csomagok elhitetik a modemmel, hogy gond van, ami erre csigává teszi a kapcsolatot? Mi pedig halálra szidjuk a routereket? (Na azért a routerrel is kell, hogy legyen gond, mert a saját kezelőfelületét is cammogva töltögeti ilyenkor.)
Előre is köszi!
Erre én csak annyit tudok mondani, hogy még nem Panteles, hanem T-s adslnél volt nálam SMC router, és nem voltam vele megelégedve semmilyen téren. Olvastam fórumokat, de ott is szidta mindenki. Ezért elővettem a jól bevált Repotec IP 3014-es routeremet, és a Pantel netet már arról használom. Eleinte voltak gondok (nem router hiba), de január eleje óta panaszmentes az egész szolgáltatás nálam.
Szerkesztette: murex 2007. 04. 26. 14:27 -kor

Súgó
A téma zárva.