HWSW Informatikai Kerekasztal: Pantel lakossági internetszolgáltatása II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (45 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pantel lakossági internetszolgáltatása II Értékeld a témát: -----

#301 Felhasználó inaktív   murex 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 26. 14:26

Idézet: B.Arpad - Dátum: 2007. ápr. 26., csütörtök - 15:16

Egy google-s keresésnél bukkantam a fórumra, azon belül a már lezárt szakaszra. Felmerült az SMCWBR14G2 problémája, ha jól emlékszem P2OS írásában. (Had ne nézzem át újra, hol van a cikk...)
Ez történt február közepén, akkor Pantel_adsl még arról is írt, hogy elkezdték tesztelni a routert.

Én kb. 2 hete tépem a hajam "félmeztelenül", szintén szolgáltatóváltás után. Kérlek benneteket, akinek ugyanez a konfigurációja van (D-Link380 + SMCWBR14G2) és valahogy megoldotta a problémát (akár router cserével) írjon valamit. Hajlok a cserére, de a típus kiválasztásánál segítene, ha tudnám, hogy az SMC-ről váltóknál mely tipus vált be.

Egyébként az összes fórum összes okosságát végigpróbáltam, új a firmware a modemen, a routeren, stb. Éppen ezért már csak a Pantel+D-link+SMC hármasra bevált módszerek érdekelnek, utána szépen lassan lecserélek mindent. Először a routert, majd ha kell, a szolgáltatót is.

Még egy dolog.
Valaki bedobta a korábbiakban, hogy ADSL2+ esetén a modem amikor hibás csomagokat talál, leveszi a sávszélességet, ezért előfordul, hogy lelassul, majd lassan magához tér a kapcsolat.
Ez igaz? Ha igen, lehetséges az, hogy a többek által is említett, kikapcsolt állapotban is szaladgáló csomagok elhitetik a modemmel, hogy gond van, ami erre csigává teszi a kapcsolatot? Mi pedig halálra szidjuk a routereket? (Na azért a routerrel is kell, hogy legyen gond, mert a saját kezelőfelületét is cammogva töltögeti ilyenkor.)

Előre is köszi!

Erre én csak annyit tudok mondani, hogy még nem Panteles, hanem T-s adslnél volt nálam SMC router, és nem voltam vele megelégedve semmilyen téren. Olvastam fórumokat, de ott is szidta mindenki. Ezért elővettem a jól bevált Repotec IP 3014-es routeremet, és a Pantel netet már arról használom. Eleinte voltak gondok (nem router hiba), de január eleje óta panaszmentes az egész szolgáltatás nálam.

Szerkesztette: murex 2007. 04. 26. 14:27 -kor

#302 Felhasználó inaktív   Munyi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 26. 18:57

Linksys WRT54GS(GL) és Zyxel P334WT router müxik tökéletesen pantellel. (5Mbit/768Kbit csomagom van.)
............ Nem kicsit, nagyon!

#303 Felhasználó inaktív   aty87 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 26. 21:52

Idézet: Krinyo - Dátum: 2007. ápr. 26., csütörtök - 12:22

Reverse DNS-t csinal neked a support, ha kered...

Krinyo

Kösz:)

#304 Felhasználó inaktív   vargalex 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 27. 08:32

Hi!

Nálam egy SMC7004VBR (igaz ez nem vezeték nélküli), tökéletesen megy PanTel-el. Persze előtte ment T-Com-os ADSL-el is.

Alex

#305 Felhasználó inaktív   Zpalee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 27. 08:49

Idézet: vargalex - Dátum: 2007. ápr. 27., péntek - 9:32

Nálam egy SMC7004VBR (igaz ez nem vezeték nélküli), tökéletesen megy PanTel-el.

Nálam viszont ilyen döglött be, illetve szakadozott meg szörnyű lassú lett a net vele (habár még a t-comos adsl-el). Másfél éve egy D-Link DI604-el semmi gondom :) Ha a wifi is fontos, akkor meg a a DI-524, amivel szintén jó tapasztalataim vannak. Amugy amit a Pantel ad modemet, a 380T-t szerintem nem érdemes lecserélni, mert nemigazán van attól jobb, ahogy azt visszaolvasva megtudhatjuk..viszont a firmwarejét frissíteni, azt igen!

#306 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 27. 20:53

Idézet: aty87 - Dátum: 2007. ápr. 26., csütörtök - 9:32

Reverse dns nem lesz?

nekem van.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#307 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 29. 16:47

Most látom Pantel végre beizzított magának egy 10 gigás BIX portot. Az Invitel 10GE portjával így a HTCC-nek most már lesz kettő is.

http://www.bix.hu/index.php3?lang=en&op=fu...stat&nodefilt=1

Utóbbi időben egyre több cég vált át 10GE portra, legutóbb Enternetnél meg Deninetnél láttam váltást. De egyre több a 2GE porttal rendelkező cég akik idővel szintén tovább fognak lépni 10GE felé.

#308 Felhasználó inaktív   -=ZiCHiE=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 01. 09:05

Úgy tűnik nem működik a Pantel ügyfélcentrum, mert mindíg sikertelen bejelentkezést kapok válaszul. Arra is gondoltam, hogy talán rosszul emlékszem a jelszavamra, de az elveszett jelszó pótlása sem működik. A http://www.pantelweb.hu oldalra sem lehet bejelentkezni a korábban sms-ben kapott névvel és jelszóval, mert Internal Server Error üzenetet kapok.

Másoknál is jelentkezik ez a probléma, vagy csak az én accountjaim nem mennek?
Az e-mail, ftp és a mobil VoIp megy.

#309 Felhasználó inaktív   -=ZiCHiE=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 01. 09:08

Idézet: Zpalee - Dátum: 2007. ápr. 21., szombat - 8:35

Hát a fix Ip-ben igazad van, nekem január 30 óta változatlan  :)

Nekem a hurokhordozás időpontja (december eleje) óta ugyan az.  :p

#310 Felhasználó inaktív   -=ZiCHiE=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 01. 09:14

Használja valaki a Pantel mobil VoIp-t? Mitől lehet az, hogy kimenő hívást csak itthonról és a Wiera hotspotjairól enged, más ingyenes hotspotokról nem? PDA-val és SJphone progival használom.

#311 Felhasználó inaktív   gyena 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 01. 09:26

Idézet: -=ZiCHiE=- - Dátum: 2007. máj. 1., kedd - 10:05

Úgy tűnik nem működik a Pantel ügyfélcentrum, mert mindíg sikertelen bejelentkezést kapok válaszul. Arra is gondoltam, hogy talán rosszul emlékszem a jelszavamra, de az elveszett jelszó pótlása sem működik. A http://www.pantelweb.hu oldalra sem lehet bejelentkezni a korábban sms-ben kapott névvel és jelszóval, mert Internal Server Error üzenetet kapok.

Másoknál is jelentkezik ez a probléma, vagy csak az én accountjaim nem mennek?
Az e-mail, ftp és a mobil VoIp megy.

Szerintem mindenkinél ez van most.(Kb egy hete is ez volt.) Időnként előfordul, azt hiszem karbantartás, frissítés van. (Bár ezt tudomásunkra hozhatnák inteligensebb módon is.) Késő estére, vagy reggelre minden rendben lesz.  Egyébként hiába írsz emailt az ügyfélnek. Én is megtettem, de egy hét óta nem válaszoltak.

#312 Felhasználó inaktív   B.Arpad 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 02. 08:13

Idézet: B.Arpad - Dátum: 2007. ápr. 26., csütörtök - 14:16

Egy google-s keresésnél bukkantam a fórumra, azon belül a már lezárt szakaszra. Felmerült az SMCWBR14G2 problémája, ha jól emlékszem P2OS írásában. (Had ne nézzem át újra, hol van a cikk...)
Ez történt február közepén, akkor Pantel_adsl még arról is írt, hogy elkezdték tesztelni a routert.

Én kb. 2 hete tépem a hajam "félmeztelenül", szintén szolgáltatóváltás után. Kérlek benneteket, akinek ugyanez a konfigurációja van (D-Link380 + SMCWBR14G2) és valahogy megoldotta a problémát (akár router cserével) írjon valamit. Hajlok a cserére, de a típus kiválasztásánál segítene, ha tudnám, hogy az SMC-ről váltóknál mely tipus vált be.

Köszönöm a segítségeteket, végülis repült az SMC, és azóta jól érzem magam egy Linksys-szel.
Azoknak, akik hasonló problémával küzdenek:
Pantel + SMC WBR14G2 =  :down:

#313 Felhasználó inaktív   gyena 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 03. 07:03

Jó lenne nyítni egy topicot külön a PanTel telefonszolgáltatásával kapcsolatban. Nem csupán azért, mert a híváslistákon nem ingyenesnek szerepelnek azok a hívások, amelyek a hálozaton belüliek és ezért ingyenesnek kellene lenni, és ezeket ki is számlázzak. De a reklamációra még annyit se válaszolnak, hogy foglalkoznak majd vele.

#314 Felhasználó inaktív   gyena 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 03. 10:24

Talán nem is lesz szükség új topikra. A második, tegnapi, emailemre bizakodásra okot adó választ kaptam.

#315 Felhasználó inaktív   [Iron] 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 03. 19:41

Üdv, tegnap óta én is panteles vagyok (szfvár). Egyelőre nem tökéletes a kapcsolat, van hogy időnként meg-megáll a net, aztán megy tovább mintha mi sem történt volna. Szeretném megnézni a modemben a vonal értékeit, de sehogyse tudom elérni. Olvastam már itt fórum minden féle megoldást (ip cím 192.168.1.2), de a kézikönyvében is más van (dhcp-re rakni hálókártyát). Ha az előbbi megoldást választom, akkor odáig jutok, hogy amikor beírom a böngészőbe, hogy 192.168.1.1, akkor kér egy user/pass-t, aminek admin/admin-t adok meg, de aztán ennyi, timeout következik. Ebből azt a következtetést vonom le, hogy eléri, de vmi mégse klappol. Ja igen, mintha olyasmit is olvastam volna, hogy direktben kell a modemet rákötni a gépre, most egy hub-on (igen, hub, nem router vagy switch) keresztül csatlakozom, de hát annak elvileg nem szabadna számítania. Tudna vki segíteni hogy hol keressem a hibát?

Szerkesztette: [Iron] 2007. 05. 03. 19:41 -kor

#316 Felhasználó inaktív   [Iron] 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 03. 20:16

Na végülis csak sikerült elérni:

Item    Downstream    Upstream    Unit
SNR Margin    7    10    dB
Line Attenuation    47    28    dB
Data Rate    5665    752    kbps

Jól látom, hogy ezek elég rossz értékek? A "szakadozás" lehet emiatt?

Ha kipróbálnám mondjuk telefont és szűrőt kiiktatva, vagy bármilyen más konfigurációban, akkor kell egy modem áramtalanítás ahhoz hogy változzanak a dolgok ténylegesen (ha egyátalán változnak)?

Szerkesztette: [Iron] 2007. 05. 03. 20:24 -kor

#317 Felhasználó inaktív   Zpalee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 03. 20:35

Idézet: [Iron] - Dátum: 2007. máj. 3., csütörtök - 21:16

Item    Downstream    Upstream    Unit
SNR Margin    7    10    dB
Line Attenuation    47    28    dB
Data Rate    5665    752    kbps

Jól látom, hogy ezek elég rossz értékek? A "szakadozás" lehet emiatt?

...

Gondolom 5 mbitet rendeltél, amiből 4,5-öt el is érsz. Ha még nem tetted meg, frissítsd a firmwarejét a modemnek, segíteni fog. A szakadozás nálam is megvan, egy fokkal jobb vonallal, de nem olyan gyakran, azzal még együtt lehet élni.

Item          Downstream Upstream Unit
SNR Margin    11          8        dB
Line Attenuation 41      23    dB
Data Rate        6234    831      kbps

Látszik, hogy az 5 mega éppenhogy megy nálam, a feltöltés már nem éri el a maxot. De frissítés előtt még sz@rabb volt...
Ja, modem áramtalanítás nem kell, sőt nálam néha még rosszabb értéken szinkronizált utána. Telefont kiiktatva, szűrő nélkül csak a modemet dugva közvetlenül a telefoncsatlakozóra sem sikerült jobb eredményt elérni nálam, viszont ha ezelőtt volt t-comos szűrőd, cseréld ki a mellékelt D-linkre, nálam átlag 4 kbájt pluszt hozott feltöltésben...

#318 Felhasználó inaktív   [Iron] 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 03. 20:57

Kösz a választ. Firmware ügyben viszont megint nem boldogulok, magyar oldalon azt írja hogy firmware nem elérhető, németen ugyan van egy "3.00B01T02.DE.20070211", de ez feltételezem német nyelvűvé tenné a modemet (ha egyátalán felmegy), ami gondolom nem jó, legalábbis én nem örülnék neki, csak ha nincs más megoldás, uk-be meg úgy fest nem forgalmazzák ezt a modemet, mert nincs is a választható termékek között.

Ja igen, telefon és szűrő nélkül se jobb, szűrőt meg panteleset használok. Vagyis annyi, hogy 5600 helyett 5800-ra állt be, de a down SNR margin 4 is volt :eek: aztán felment 7-8-ra, és ezzel egyidőben visszaállt 5600-ra, tehát lényegében így is olyan mint telefonnal. :(

Szerkesztette: [Iron] 2007. 05. 03. 21:06 -kor

#319 Felhasználó inaktív   Zpalee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 03. 21:14

Idézet: [Iron] - Dátum: 2007. máj. 3., csütörtök - 21:57

Kösz a választ. Firmware ügyben viszont megint nem boldogulok...

a down SNR margin 4 is volt :eek: aztán felment 7-8-ra, és ezzel egyidőben visszaállt 5600-ra, tehát lényegében így is olyan mint telefonnal. :(

Firmware+leírás Ezt mindenképpen tedd meg, utána nézd meg az értékeidet, javulni fog, szinte mindenkinek jobb lett utána.

Igen, mondom h nemigen változik. A 4-es Margin viszont már igen szutyok, azzal már tényleg szakadhat, tedd vissza a szűrőt! Az a plusz 200 kbit nem ér annyit.

#320 Felhasználó inaktív   [Iron] 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 03. 21:31

Ah, köszi, csak ott nem néztem ahol kellett volna. :)
Felraktam, meg a szűrőt telefont is vissza, de egyelőre nem mutatott javulást, majd megnézem holnap, most azt hiszem elteszem magam mára, még egyszer kösz a segítséget.

Szakadozás azért elég idegesítő tud lenni, főleg mivel én sokat játszom, és ott ez elég nyilvánvaló hátránnyal jár... ha más megoldás nem lesz, inkább visszábbvetetem a sebességet, csak jó legyen (ha az segít rajta). Őszintén szólva azt eddig is tudtuk, hogy szar a vonal, mikor t-com februárban emelt 1mbit-ről 4-re, folyamatosan elvesztette a szinkront a modem, kijött szerelő, és visszavetette 1mbitre, oszt csá... Én meg már nem is foglalkoztam vele, nagybátyám (övé a telefonvonal) váltani akart úgyis, pantel olcsóbb, mind az adsl mind a telefon.

Téma megosztása:

• (45 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.