HWSW Informatikai Kerekasztal: Pantel lakossági internetszolgáltatása II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (45 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pantel lakossági internetszolgáltatása II Értékeld a témát: -----

#341 Felhasználó inaktív   addictive 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 08. 10:09

Idézet: Tiga - Dátum: 2007. máj. 8., kedd - 10:41

Esetleg valaki tud erre szólni valamit?

Ha a barátod a T-Com helytartó, én egyelőre nem mozognék semmerre sem... ;) (Főleg hogy a Pantel - vagy más alternatív - nem fogja kicserélni a T-Com drótját, ami hozzád megy.) Ez az üzletkötögetős hozzáállás "Márpedig mi akkoris garantáljuk..." ez annyira gagyi. Az üzletkötő miért nem ért ahhoz, amit eladni próbál?

#342 Felhasználó inaktív   [Iron] 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 08. 10:10

Idézet: Tiga - Dátum: 2007. máj. 8., kedd - 10:41

Már az Actel topicban írtam egy hasonló sztorit, de egy azon héten két szolgáltató is ajánlatot tett nekem köztük a Pantel is. A story (hasonlóan, mint az Actelnél)

A minap felhívott egy ügyintéző a Panteltől és nagyon jó ajánlatot intézett felém..Miután már majdnem elfogadtam az ajánlatot felhoztam neki a nálunk lévő bökkenőt. Most T-Online-os vagyok és azért van csak 2mbitem a 4-ből, mert 3,6km-re van a hozzánk legközelebbi DSLAM szekrény illetve a kábelek is nagyon szarok felénk. Na most ha ők is ezen a vonalon akarnak nekem szolgáltatni, mivel tudják garantálni a sávszélességet? Ugyanis az ügyintéző váltig állította, hogy ők márpedig garantálni fogják. Miután kértem a felettesét és elmagyaráztam neki is a helyzetet, ő már azt mondta nem biztos, hogy tudják garantálni max ha fejleszt a T-Com felénk....na ez ami az elkövetkezendő 2-3évben nem lesz (ugyanis barátom a helyi T-Com helytartó és még ő sem tudta elintézni). Kézséges volt az illető, mert azt mondta utána néz nekem és felhív. Azóta sem hívott...

Egyenlőre maradok T-Online-os az atombiztos 2mbitemmel ami immáron 5éve szakadásmentesen megy. (najó 1x volt 3óra netkimaradás amikor is sűrű elnézések közepette közölték, hogy valami fejlesztgetnek, azért nincs netem)

Esetleg valaki tud erre szólni valamit?

Igen, ez elég érdekes, nálunk is ez volt a helyzet, mint már fentebb elmondtam, én is t-comos hálózaton voltam adsl-es természetesen, és mikor t-com februárban megemelte 1mbitről 4mbitre, szakadozott folyamatosan, szerelő aszonta hogy nem bírja a vonal a sebességet, így vissza lett véve 1mbitre. Aztán jött nagybátyám azzal (övé a vonal), hogy váltani kéne pantelre, a 4mbitesre (ami mostmár 5, vagymi). Aggódtam én is, hogy mi lesz így a sebességgel, kérdezgettük is ügyintézőt, persze mondogatta, hogy ez teljesen más, átveszi a pantel a hurkot, szóval csak nyomta az általános szöveget. Múlt héten szerdán kötötték át a vonalat, és azt kell hogy mondjam, hogy elég jól viszi az 4,5-5 megabitet, és a 600kbit upot. Mivel pantel adott új modemet, ebben már meg tudtam nézni a vonalam értékeit (régi adsl-emnél egy régi siemens kocka modemünk volt, mivel még elég régen, 2002-ben köttettük be adsl-t), és tényleg elég gány, visszaolvasol kicsit akkor láthatod, de ennek ellenére úgy néz ki, hogy bírja valahogy mégis. Persze nyilván ez sem garancia arra, hogy akkor mindenki másnak aki hasonló cipőben van, menni fog.

#343 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 08. 10:30

Pozitívnak pozitív, de nem tudom megérje-e nekem kifizetnem a T-Online-al a szerződésbontás díjat, ugyanis nemrég köteleztem el magam megint 1évre csomagmódosítás miatt. Sok volt már az a 11.400Ft a 2mbitért :rolleyes: Most 7300 a 4mbit (amiből csak 2 jön el hozzám) :think: De még ezen is lehetne faragni, meg ugye a sebességen tolni, csakhát izé...bele a vakvilágba? Ki fogja nekem garantálni? Egyenlőre kérdéses...

#344 Felhasználó inaktív   woody1 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 08. 10:40

Idézet: gyena - Dátum: 2007. máj. 8., kedd - 10:07

Isten mentsen attól, hogy Zpalee-t, s bárkit a fórumon bántsak. Elnézést, ha úgy lehetett felfogni. A routerrel való tesztelés miatt én is rengeteget görcsöltem, huztam, dugtam (persze kábelt), míg végre valaki felvilágosított. Csak ezt foglaltam tömören össze.
Mégegyszer elnézést ha bántásnak lehetett érteni.

...nem lecseszés volt... Csak olyan félpoen jellegű...

#345 Felhasználó inaktív   [Iron] 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 08. 11:14

Idézet: Tiga - Dátum: 2007. máj. 8., kedd - 11:30

Pozitívnak pozitív, de nem tudom megérje-e nekem kifizetnem a T-Online-al a szerződésbontás díjat, ugyanis nemrég köteleztem el magam megint 1évre csomagmódosítás miatt. Sok volt már az a 11.400Ft a 2mbitért :rolleyes: Most 7300 a 4mbit (amiből csak 2 jön el hozzám) :think: De még ezen is lehetne faragni, meg ugye a sebességen tolni, csakhát izé...bele a vakvilágba? Ki fogja nekem garantálni? Egyenlőre kérdéses...

Hát ja, ez ilyen sajna, senki nem tudja neked ezt garantálni. Mondom, én is emiatt paráztam, halogattam nagybátyámmal a döntést, mondván, hogy ez atomstabil már 5 éve, ki tudja mi lesz, de mondhatjuk úgy, hogy kész tények elé lettem állítva, mert egyszer csak szólt, hogy aláírta a szerződést, folyamatban van az ügy. Ha csak rajtam múlik, könnyen lehet hogy maradtam volna.
Most meg tesztelem a netet, hogy milyen. Egyelőre még nem mondok semmit, majd a hétvégén összefoglalom a tapasztalatokat.

#346 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 08. 11:28

hat garantalni lehet. csak egy dolog az, hogy telefonba mit mondanak, es mas az, ami a szerzodesbe le van irva. egy olyan szerzodest, ahol konkretan szerepel a garancia, es a garancia megsertesenek kotberei en nyugodtan alairnek! ;) mas kerdes az, hogy az ugyfelek tobbsege elhiszi azt, amit a telefonba mondanak, de azutan nem nezi meg, hogy azt irja-e ala!
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#347 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 08. 11:32

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. máj. 8., kedd - 11:28

hat garantalni lehet. csak egy dolog az, hogy telefonba mit mondanak, es mas az, ami a szerzodesbe le van irva. egy olyan szerzodest, ahol konkretan szerepel a garancia, es a garancia megsertesenek kotberei en nyugodtan alairnek! ;) mas kerdes az, hogy az ugyfelek tobbsege elhiszi azt, amit a telefonba mondanak, de azutan nem nezi meg, hogy azt irja-e ala!

Az imént megint hívott a Panteles ügyfélmenedzser....azt mondta a netet hagyjuk egy kcisit míg kideríti a tényleges bajom. (ez nagyon pozitív, hogy foglalkoznak vele, hogy megnyerjenek - remélem ez tényleg így van)

A másik a telefonomat átvittem hozzájuk. ~3000Ft T-Com díj + ~2000Ft Pantel díj és éjjel-nappal MO-n bármilyen hálózatba ingyen telefonálhatok 100óra keretében (ez talán elég :Đ )

Jól döntöttem? Mindegy a ~30,000Ft körüli T-Com számlámnál remélem csak kevesebb lesz :think:

Szerkesztette: Tiga 2007. 05. 08. 11:33 -kor

#348 Felhasználó inaktív   Munyi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 08. 15:21

Idézet: [Iron

,2007. máj. 8., kedd - 9:10] Igen, ez elég érdekes, nálunk is ez volt a helyzet, mint már fentebb elmondtam, én is t-comos hálózaton voltam adsl-es természetesen, és mikor t-com februárban megemelte 1mbitről 4mbitre, szakadozott folyamatosan, szerelő aszonta hogy nem bírja a vonal a sebességet, így vissza lett véve 1mbitre. Aztán jött nagybátyám azzal (övé a vonal), hogy váltani kéne pantelre, a 4mbitesre (ami mostmár 5, vagymi). Aggódtam én is, hogy mi lesz így a sebességgel, kérdezgettük is ügyintézőt, persze mondogatta, hogy ez teljesen más, átveszi a pantel a hurkot, szóval csak nyomta az általános szöveget. Múlt héten szerdán kötötték át a vonalat, és azt kell hogy mondjam, hogy elég jól viszi az 4,5-5 megabitet, és a 600kbit upot. Mivel pantel adott új modemet, ebben már meg tudtam nézni a vonalam értékeit (régi adsl-emnél egy régi siemens kocka modemünk volt, mivel még elég régen, 2002-ben köttettük be adsl-t), és tényleg elég gány, visszaolvasol kicsit akkor láthatod, de ennek ellenére úgy néz ki, hogy bírja valahogy mégis. Persze nyilván ez sem garancia arra, hogy akkor mindenki másnak aki hasonló cipőben van, menni fog.

A T-com sima ADSL, a Pantel pedig ADSL2+ szabvánnyal szolgáltat. Ugyan azon a dróton nagyobb sebességet tud az ADSL2+.

Szerkesztette: Munyi 2007. 05. 08. 15:22 -kor

............ Nem kicsit, nagyon!

#349 Felhasználó inaktív   Zpalee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 08. 18:30

Idézet: Munyi - Dátum: 2007. máj. 8., kedd - 16:21

A T-com sima ADSL, a Pantel pedig ADSL2+ szabvánnyal szolgáltat. Ugyan azon a dróton nagyobb sebességet tud az ADSL2+.

És nem mellékesen a (talán) legjobb modemet adja hozzá...

#350 Felhasználó inaktív   woody1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 09. 10:53

...nos megrendeltem én is a csomagot. 5 megásat telefonnal. Remélem jól választottam...

#351 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 09. 11:54

Idézet: Munyi - Dátum: 2007. máj. 8., kedd - 16:21

De csak korlatozott vonalhosszig, csillapitas-ertekig. Ezt azert tegyuk hozza...

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#352 Felhasználó inaktív   gyena 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 10. 22:49

ADSL-em (Panteles), eddigi paraméterei:
  10-11 ill. 11
  51 ill.27-28
5200-6200 ill. 740-800  voltak.

Most: 10 ill. 11
    52 ill. 28
  3842 ill. 823

A letöltési sebesség ilyen nagy változása mivel magyarázható? Magyarázható csupán azzal hogy 15 méterrel (vezetékkel) eltávolodtam a modemtől?

#353 Felhasználó inaktív   Zpalee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 10. 23:29

Idézet: gyena - Dátum: 2007. máj. 10., csütörtök - 23:49

...
A letöltési sebesség ilyen nagy változása mivel magyarázható? ...

hm, most hogy mondod, nekem is 550 a max letöltésem, holott eddig mindig ment maxon az 5 mbites...mit csinálnak a pantelnél??  :reklamacio:

#354 Felhasználó inaktív   teszt345 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 11. 03:55

Idézet: gyena - Dátum: 2007. máj. 10., csütörtök - 21:49

ADSL-em (Panteles), eddigi paraméterei:
  10-11 ill. 11
  51 ill.27-28
5200-6200 ill. 740-800  voltak.

Most: 10 ill. 11
       52 ill. 28
  3842 ill. 823

A letöltési sebesség ilyen nagy változása mivel magyarázható? Magyarázható csupán azzal hogy 15 méterrel (vezetékkel) eltávolodtam a modemtől?

Szerinted? Mi lenne, ha megpróbálnád visszaállítani az eredeti állapotot és akkor nyilatkoznál?

#355 Felhasználó inaktív   gyena 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 11. 05:54

Idézet: teszt345 - Dátum: 2007. máj. 11., péntek - 4:55

Szerinted? Mi lenne, ha megpróbálnád visszaállítani az eredeti állapotot és akkor nyilatkoznál?

Kösz a tanácsot, de erre magam is rájöttem, és kb. három hét mulva amikor a feldúlt szobába visszavihetem a gépet ki is próbálom. Akkor nyilatkozom.

#356 Felhasználó inaktív   [Iron] 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 11. 08:53

Na de ha, ahogy írod, a modem maradt a helyén, akkor az ugyebár azt jelenti, hogy nem a telefonvezetéket hosszabbítottad meg, hanem az utp-t. Az meg nem szólhat bele.

#357 Felhasználó inaktív   gyena 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 11. 13:15

Idézet: [Iron] - Dátum: 2007. máj. 11., péntek - 9:53

Na de ha, ahogy írod, a modem maradt a helyén, akkor az ugyebár azt jelenti, hogy nem a telefonvezetéket hosszabbítottad meg, hanem az utp-t. Az meg nem szólhat bele.

Bocs, ha nem volt egyértelmű: az UTP kábel lett 1,5 méter helyett 15 méter, s a 15 m is egy toldóval két darabból van összerakva.

#358 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 11. 13:27

Akkor az is lehet szuk keresztmetszet...

Krinyo

#359 Felhasználó inaktív   [Iron] 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 11. 14:42

Igen? Bár nincs nagy tapasztalatom ebben, de nálam pl. 15 méter koax van a modemtől/routertől (egy hub-on keresztül, mert azon van koax csati), ami ugyebár csak 10mbit-et tud az utp 100mbit-jével szemben (elméleti maxok), ráadásul ez se egy darabban, hanem van egy toldó, de nálam átviszi a teljes sebességet (5 mbit).

#360 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 11. 15:27

A toldas mindig lehet hibapont, igy ertettem...

Krinyo

Téma megosztása:

• (45 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »