HWSW Informatikai Kerekasztal: Pantel lakossági internetszolgáltatása II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (45 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pantel lakossági internetszolgáltatása II Értékeld a témát: -----

#421 Felhasználó inaktív   Exlepra 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 30. 21:38

A dlink modemmel egyik dmt sem megy mert az más chipset, a linkelt képek a netgear modem+routerrel készültek.

#422 Felhasználó inaktív   gyena 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 31. 05:53

Talán nem álmodom. Három hét óta először 4 Mb/768-ból a 4 Mb újra megvan (a 768 akkor sem volt meg), ismét töltök le a régi közelében: 560 - 580 KB/sec-cel.

#423 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 31. 08:12

ZPalee: a modemen felesleges firmware-t frissiteni, mivel a legujabb van rajta, termeszetesen lecsekkoltam, mielott betettem a helyere. Ehhez eleg volt megnezni az aljan a matrinyat. :D

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#424 Felhasználó inaktív   gyena 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 31. 10:04

Aki teljes vonalhordós alaposan nézze meg a telefonszámláját, mert már a második olyan számlát kapom, ahol a Panteles hívásaim ( áthordottak) nem ingyenesek. Már az első számlakor is reklamáltam és azóta ezt a hibát nem  hárították el.

#425 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 31. 11:38

ezt most nem egeszen ertem... ok lennenek az elso ceg, akiknel minden irany ingyenes, kiveve a halozaton beluli hivasokat?? :D

(egyebkent szamlat meg nem kaptam, csak interbeten neztem, de a UPC ugyfelszolgalatat valami miatt ugyancsak kiszamlaztak. az nem lenne belfoldi vezetekes szam?)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#426 Felhasználó inaktív   Zpalee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 31. 11:51

Idézet: Krinyo

ZPalee: a modemen felesleges firmware-t frissiteni, mivel a legujabb van rajta...

OK, amit nem egész egy hónapja ismerőseim kaptak, 2006. januári volt még csak.

Idézet: bogdan

ezt most nem egeszen ertem... ok lennenek az elso ceg, akiknel minden irany ingyenes, kiveve a halozaton beluli hivasokat?? :D

Nem, szerintem ők a félmeztelent rendelték. Nekünk "rendes", Pantel vonallal együtt van, és minden vezetékes hívás 0 Ft, pantelen belül és kívül is, vidékre is.

#427 Felhasználó inaktív   gyena 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 31. 13:51

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. máj. 31., csütörtök - 12:38

Nekem Pantel Vonal light van, aminél minden hívásért kell fizetni (nemcsak 100 óra felett), csak a hálozaton belüli (azaz Pantel telszolgáltatós) számok hívásáért nem.  Nekem meg azok hívását is számlázták (de nem 0 Ft-tal).  Valószinű gyenge userek vannak ott, vagy nem tudják, hogy ki is az ügyfelük. (Azt nem tételezem fel, hogy átverni akarnának.)

#428 Felhasználó inaktív   tommiking 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 01. 07:44

Idézet: Exlepra - Dátum: 2007. máj. 30., szerda - 21:07

Az én vonalam sajnos kb. két hete elég borzalmas minőségű ( gondolom nem a Pantel hibájából) , néha rövid időre azért még összejön a 10-11Mbit de aztán elkezdenek kipotyogni a csatornák és alig marad használható freki.

Ilyen amikor jó:

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

És ehhez hasonló amikor rossz:

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Az operátorok szerint a matáv leszarja a (na jó lehet nem pont így fogalmazott, de nekem ez jött át :) ) a kábelre leadott hibákat, nálam sem voltak még kint mérni semmit.

A d-link modemmel még ennyi sem jön össze.

belekottyantok kicsit..akkora dslam hiba van ott mint ide a patak a TP értéket nézd.amikor jó a vonalad 14-s TP amikor rossz akkor 1,2-s Tp ...

Szerkesztette: tommiking 2007. 06. 01. 07:44 -kor

#429 Felhasználó inaktív   woody1 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 01. 15:20

Segítséget szeretnék kérni. :think:

Jövő szerdán lesz a szolgáltatóváltás Pantelre. Ma megkaptam a modemet. D-Link DSL-380T típusú. Az angol nyelvű könyvében leírják, hogy installálni kell és be kell állítani a modemet. Ebbe kérek segítséget.

Azért most, mert szerdán ha gondom lesz már nem tudok senkitől kérni mert nem lesz netem.....

Szóval a könyv 6. oldalán ki kell választani a PPPoE/PPPoA-t. - eddig zsuga....
A 7. oldalon user vév és psw. - gondolom amit sms-ben elküldtek.  DE
azt írja, hogy változtassam meg a VPI és VCI értékét, ami a képen 8, illetve 35. - Igazából nem tudom, hogy mi az és azt sem tudom, hogy mire változtassam......
8. oldal: megint ez a VPI és VCI........... + még IP Adress, ARP Server Adress, ami a képen 0.0.0.0 és még hozzájön a Primary DNS Adress, ami a képen 168.95.1.1. - Szóval nem tudom, hogy ide miket írjak majd....
Alu a Connection Type-ot gondolom simán ki tudom választani a 1483 Routed IP LLC-re.....
9. oldal megint a régi jó barátaim... a VPI, VCI...

Szóval tényleg bocs, de most ezeket meg kell tudnom, mert szerintem szerdán már késő

Köszi annak, aki időt szán rám. :respect:  :respect:  :respect:

Üdv :respect:

#430 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 01. 15:27

Felejtsd el. Csak ossze kell dugni, PC-n vagy a routeredben meg DHCP-n kersz IP-t es mar megy is. Felhasznaloi nev es jelszo csak az emailezeshez kell, netezeshez nem.

Krinyo

#431 Felhasználó inaktív   woody1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 01. 15:32

Idézet: Krinyo - Dátum: 2007. jún. 1., péntek - 15:27

Felejtsd el. Csak ossze kell dugni, PC-n vagy a routeredben meg DHCP-n kersz IP-t es mar megy is. Felhasznaloi nev es jelszo csak az emailezeshez kell, netezeshez nem.

Krinyo

Krinyo

Bocs...Kicsit laikus vagyok....  addig értettem, hogy router, mert az egyébként sincs nekem.

Azt viszont nem, hogy mi a DHCP és hogy lehet azon IP-t kérni és kitől. Szóval ha ezt egy kicsit nagyon részleteznéd, hogy ilyen mezei csóka mint én is megértsem  megköszönném.

Üdv

#432 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 01. 15:51

A hálózati beállításoknál annál a hálózati kártya illesztőre vonatkozó beállításoknál amire röcsatlakoztatod a modemet a TCP/IP protocolra vonaltkozó beállítások legyenek automatikusra állítva. Alapesetben úgy vannak. Szóval ha nem változtattál rajta akkor semmit nem kell tenned, csak rádugni a modemet és menni fog bármilyen beállítás nélkül. Pont úgy mint egy LAN hálózat esetén.

#433 Felhasználó inaktív   woody1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 01. 17:57

Idézet: shabba - Dátum: 2007. jún. 1., péntek - 15:51

A hálózati beállításoknál annál a hálózati kártya illesztőre vonatkozó beállításoknál amire röcsatlakoztatod a modemet a TCP/IP protocolra vonaltkozó beállítások legyenek automatikusra állítva. Alapesetben úgy vannak. Szóval ha nem változtattál rajta akkor semmit nem kell tenned, csak rádugni a modemet és menni fog bármilyen beállítás nélkül. Pont úgy mint egy LAN hálózat esetén.

Köszönöm. Ha tényleg csak ennyi az egész, akkor menni fog.

#434 Felhasználó inaktív   Exlepra 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 01. 20:29

Idézet: tommiking - Dátum: 2007. jún. 1., péntek - 8:44

belekottyantok kicsit..akkora dslam hiba van ott mint ide a patak a TP értéket nézd.amikor jó a vonalad 14-s TP amikor rossz akkor 1,2-s Tp ...

tommiking, lehet benne valami bár én csak a power mode (L0-L1-L2-L3) változásra gondoltam de mivel mindkét képen látszik hogy L0 full power mode és a rossz vonalnál mégis 0 a tx pwr, így azt hiszem neked lesz igazad. Akkor már csak a rá kellene venni vhogy a a Pantelt, hogy rakjon át egy másik portra.

#435 Felhasználó inaktív   neutrinoo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 02. 12:43

van itt a fórumon valaki illetékes a Panteltől? Mikor lesz a 12 kerben félmeztelen adsl? másfél hónapja várok:(

#436 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 02. 13:35

45 nap a vallalt hatarido. en is kb. annyi ido alatt kaptam. igen, XII. ker.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#437 Felhasználó inaktív   woody1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 03. 10:54

Idézet: shabba - Dátum: 2007. jún. 1., péntek - 15:51

A szolgáltatóváltást úgy fogom észrevenni, hogy a jelenlegi modememmel a mostani szolgáltatót már nem tudom elérni?

Ekkor kell a Panteles modemet rádugni és hajrá?

#438 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 03. 14:26

Igen, valahogy ugy...

#439 Felhasználó inaktív   woody1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 03. 17:27

Idézet: Krinyo - Dátum: 2007. jún. 3., vasárnap - 14:26

Igen, valahogy ugy...

...várom már nagyon, ugyanis most 1 megás, szerdától már elvileg 5 megás lesz....

#440 Felhasználó inaktív   Zpalee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 06. 19:42

Idézet: woody1 - Dátum: 2007. jún. 3., vasárnap - 18:27

...várom már nagyon, ugyanis most 1 megás, szerdától már elvileg 5 megás lesz....

No mire jutottál? :) ma van szerda..

Téma megosztása:

• (45 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.