HWSW Informatikai Kerekasztal: Pantel lakossági internetszolgáltatása II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (45 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pantel lakossági internetszolgáltatása II Értékeld a témát: -----

#461 Felhasználó inaktív   woody1 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 11. 16:23

Idézet: Krinyo - Dátum: 2007. jún. 11., hétfő - 14:33

Akkor telefon a supportnak...

Krinyo

Egyébként a letöltéseknél a rar file-ok is sérülnek. Nem lehet összetömöríteni, hanem újra és újra le kell tölteni csomó rar file-t, hogy az avi file-t a gépre lehessen tenni. Egy TV sorozatot szerettem volna letölteni, de volt olyan rész (25 rar file), hogy abból csak 1 !!!!! 15 MB-os rar file volt jó!!!

Ennek a hibának mi az oka?

#462 Felhasználó inaktív   woody1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 11. 20:24

Idézet: woody1 - Dátum: 2007. jún. 11., hétfő - 16:23

Egyébként a letöltéseknél a rar file-ok is sérülnek. Nem lehet összetömöríteni, hanem újra és újra le kell tölteni csomó rar file-t, hogy az avi file-t a gépre lehessen tenni. Egy TV sorozatot szerettem volna letölteni, de volt olyan rész (25 rar file), hogy abból csak 1 !!!!! 15 MB-os rar file volt jó!!!

Ennek a hibának mi az oka?

Bocs, hogy fárasztalak Titeket, de ma most eddig egy ideje hiba nélkül jönnek le a file-ok, viszont a bekapcsolás után pont 6 órával megszakad minden, még a letöltés is. A helyi hálózatot letiltottam, ahogy valaki javasolta, erre magától újraindult az egész számítógép és azután ismét volt kapcsolat. Ma még töltök, de holnap délután hívom a Pantelt, hogy mi a hiba. Mert ez így nem jó... - Szerintem. :eek:  :eek:  :eek:

#463 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 11. 20:31

Nem lehet, hogy a gepeddel nem stimmel valami? mi az hogy magatol ujraindult?
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#464 Felhasználó inaktív   woody1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 11. 20:47

Idézet: Krinyo - Dátum: 2007. jún. 11., hétfő - 20:31

Nem lehet, hogy a gepeddel nem stimmel valami? mi az hogy magatol ujraindult?

Vezérlőpult-Hálózati kapcsolatok-helyi hálózat - és itt a helyi kapcsolat, ahol van a Pantel kapcsolatom. Na  itt a csatlakoztatva állapotot jobb egér gombbal letiltottam. Abban a pillanatban indult újra a gép, de utána megint ment minden.....

#465 Felhasználó inaktív   [Iron] 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 14. 17:05

Nekem most olyan volt, hogy packetlossos volt a net, de olyan szinten hogy semmilyen oldal nem jött be. Modemreset segített. Pedig villogott a Status led-je, tehát elvileg volt szinkron... Ja és nem ez az első eset, de nem is túl gyakori.
Ami sokkal jobban zavar az az, hogy viszonylag gyakran fogja magát a net, és megáll. Van hogy csak az upload, vagy csak a download, vagy mindkettő, de olyankor 1 bit nem sok, annyi se megy át. 10-20 másodpercekre "szakad" így meg, aztán megy tovább, de van hogy pár percenként ezt többször újra eljátssza. Játék közben marha jó mondhatom, disconnect a vége minden egyes alkalommal. Az a "baj", hogy mivel ez ugye már nem ppoe dial-in cuccal megy, így nem tudom, hogy ilyenkor tényleg megszakad a net, vagy mi van. A modem sajna a géptől távol van, hogy esetleg a pilácsain bármit is lássak, ha egyátalán mutatna vmit.
Na meg a name serverek szoktak néha baromira belassulni, bár lehet az is csak ennek a következménye, még pontosan nem figyeltem meg.
Más is tapasztalt ilyeneket?

#466 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 14. 19:16

Ilyen nalunk is van megint az elmult napokban, 10-20 masodpercre megall, timeoutolnak a bongeszok, aztan megint megy ujra. Es mindez van amikor gyakrabban, van amikor ritkabban...

Krinyo

#467 Felhasználó inaktív   nimfas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 15. 17:28

Sziasztok...
Nálam a vonalhordozás van még folyamatban... de már jó régen... kérdeztem a Pantel-t, hogy most ilyenkor mi van, azt mondták, hogy a T-comnál van az ügy... felhívtam őket, feltették a sürgetési listára.
Március 26-án adtam be a papírokat... azóta a 45 nap jócskán letellt asszem. Mit lehet csinálni ilyenkor, kivel kéne beszélnem???? Lassan kezd a hócipőm tele lenni.... ezzel az egésszel.

Üdv.
Nimfas

#468 Felhasználó inaktív   woody1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 15. 18:38

Sziasztok!

Beszéltem a Panteles ügyfélszolgálattal, ott egy hölgy vette, aranyos volt, de most nem tudott segíteni. Azt mondta, hogy továbbítja a gondomat az illetékeseknek, de csak hétfőn vannak bent a szakik. Akkor újra hívom és megpróbál segíteni.

...a gondom az, hogy pontosan 6 óránként megszakad a kapcsolatom, csak újraindításkor lehet ismét kapcsolatot létesíteni....

#469 Felhasználó inaktív   Zpalee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 15. 19:09

Idézet: woody1 - Dátum: 2007. jún. 15., péntek - 19:38

...a gondom az, hogy pontosan 6 óránként megszakad a kapcsolatom, csak újraindításkor lehet ismét kapcsolatot létesíteni....

Bocsa ha már kérdeztük, mikori firmware van a modemen? Mert a régin voltak ilyen gondok, a 2006.11.30-i amit a pantel rakott ki a weboldalukra, azzal már megszűnik az ilyesmi..amúgy 6 óránkánt sem szakad meg, csak akkor kéri újra az IP-t, mert annyi időre osztja ki a klienseknek a szerverük..legalábbis azt hiszem  :)

Szerkesztette: Zpalee 2007. 06. 15. 19:10 -kor

#470 Felhasználó inaktív   woody1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 15. 21:45

Idézet: Zpalee - Dátum: 2007. jún. 15., péntek - 19:09

Bocsa ha már kérdeztük, mikori firmware van a modemen? Mert a régin voltak ilyen gondok, a 2006.11.30-i amit a pantel rakott ki a weboldalukra, azzal már megszűnik az ilyesmi..amúgy 6 óránkánt sem szakad meg, csak akkor kéri újra az IP-t, mert annyi időre osztja ki a klienseknek a szerverük..legalábbis azt hiszem  :)

Én már új modemet kaptam, mármint ez a legfrisebb van rajta. Viszont nekem megszakad, még a letöltés is.  Tudom, hogy akkor ad új IP-t, de az csak akkor érdekes, ha abban a 6 órában új egységet raktál a géphez(pl. router) vagy új számítógépet tettél be...

#471 Felhasználó inaktív   neutrinoo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 16. 16:59

Idézet: nimfas - Dátum: 2007. jún. 15., péntek - 17:28

Sziasztok...
Nálam a vonalhordozás van még folyamatban... de már jó régen... kérdeztem a Pantel-t, hogy most ilyenkor mi van, azt mondták, hogy a T-comnál van az ügy... felhívtam őket, feltették a sürgetési listára.
Március 26-án adtam be a papírokat... azóta a 45 nap jócskán letellt asszem. Mit lehet csinálni ilyenkor, kivel kéne beszélnem???? Lassan kezd a hócipőm tele lenni.... ezzel az egésszel.

Üdv.
Nimfas

nálam is késnek,de nem a t-com miatt,hanem kitudja mi miatt.még válaszra sem méltattak.
hétfőn felmondom,és megyek máshová.

csak tippem van hol kell reklamálni.talán a hírközlési felügyelet,meg a fogyasztóvédelem az illetékes.

írtam a hf -nek de nem válaszoltak a levelemre.

#472 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 17. 09:32

Ez azert eleg valoszinutlen. Mit mondott az ugyfelszolgalat? Minket piti dolgok miatt is tobbszor visszahivtak...

#473 Felhasználó inaktív   neutrinoo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 18. 09:43

Idézet: Krinyo - Dátum: 2007. jún. 17., vasárnap - 9:32

Ez azert eleg valoszinutlen. Mit mondott az ugyfelszolgalat? Minket piti dolgok miatt is tobbszor visszahivtak...

máj 15 óta levelezek és telefonálgatok neki,tehát nem most kezdődött.
Azóta biztos,hogy már náluk van a labda.
Először kapacításhiányra hivatkoztak hetekig,aztán nemrég a telefonomra az volt a válasz,hogy műszaki hiba van és felhívnak 1-2 napon belül.Azóta hívnak...
Szóval semmi konkrétum csak maszlag.

#474 Felhasználó inaktív   zugnet 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 18. 11:35

Sziasztok!
Most költözöm Zuglóba, van tkomos vonalam (amit majd átviszek pár nap erejéig  :D ) és a jelenlegi netelőfizetésem is le lesz mondva.
Az új lakásban Pantel és a chello között vacillálok.
Nagyon nem értek hozzá, de úgy tudom, hogy az ADSL-nél számít, hogy milyen messze van a cím a központtól vagy a DSLAM-tól vagy micsoda.

Valaki tudja, hogy ez Zuglóban, konkrétabban a Gizella út Thököly úthoz eső részétől milyen messze esik?

Az is érdekelne, hogy más zuglói pantelesnek milyen tapasztalata van a szolgáltatást illetően.

A válaszokat (remélem lesznek) előre is köszönöm

#475 Felhasználó inaktív   vargalex 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 19. 16:10

Idézet: zugnet - Dátum: 2007. jún. 18., hétfő - 10:35

Sziasztok!
Most költözöm Zuglóba, van tkomos vonalam (amit majd átviszek pár nap erejéig  :D ) és a jelenlegi netelőfizetésem is le lesz mondva.
Az új lakásban Pantel és a chello között vacillálok.
Nagyon nem értek hozzá, de úgy tudom, hogy az ADSL-nél számít, hogy milyen messze van a cím a központtól vagy a DSLAM-tól vagy micsoda.

Valaki tudja, hogy ez Zuglóban, konkrétabban a Gizella út Thököly úthoz eső részétől milyen messze esik?

Az is érdekelne, hogy más zuglói pantelesnek milyen tapasztalata van a szolgáltatást illetően.

A válaszokat (remélem lesznek) előre is köszönöm

Hi!

Én a Gizella-Egressy úti kereszteződésnél lakom. 5M/512-es Pantel vonalam van, minden gond nélkül teljesíti is. A legjobb az egészben, hogy itt nem úgy van, mint a T-Com-nál, hogy a kapcsolódás ennyi, hanem a tényleges le, illetve feltöltés. (Kivétel a 24Max.) Április 18 óta elégedetten használom a szolgáltatást. Szóval én eddig csak ajánlani tudom. (Ja, és mivel netent történt a megrendelés, az első hónapról tényleg nem is jött számla.)

Alex

Szerkesztette: vargalex 2007. 06. 19. 16:20 -kor

#476 Felhasználó inaktív   neutrinoo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 19. 16:48

Idézet: neutrinoo - Dátum: 2007. jún. 18., hétfő - 9:43

máj 15 óta levelezek és telefonálgatok neki,tehát nem most kezdődött.
Azóta biztos,hogy már náluk van a labda.
Először kapacításhiányra hivatkoztak hetekig,aztán nemrég a telefonomra az volt a válasz,hogy műszaki hiba van és felhívnak 1-2 napon belül.Azóta hívnak...
Szóval semmi konkrétum csak maszlag.

Ma kaptam egy smst,hogy a t-com a vonalhordozási igényemet elutasította,és kaptam egy levelet a Panteltől,hogy elfogadták a felmondásomat. Tehát a reklamációkra nem válaszoltak,de  a felmondást rögtön elfogadták.

#477 Felhasználó inaktív   Zpalee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 21. 06:55

Hihetetlen, fél év után új IP-t kaptam  :D de valószínűleg azért, mert a routerben is uj MAC címet klonoztam :)
Amúgy az utóbbi néhány hétben nagyon lecsökkent a sebesség, kb felére az 5 megásnak, aztán beszóltam, h nézzenek utána, és másnapra azonnal visszaállt, még a feltöltés is javult pár kbájtot :) Persze azt nem tudtam meg mi volt a hiba, mert telefonon nem szóltak vissza, de végülis mindegy :)

#478 Felhasználó inaktív   gyena 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 21. 07:33

Idézet: Zpalee - Dátum: 2007. jún. 21., csütörtök - 7:55

Amúgy az utóbbi néhány hétben nagyon lecsökkent a sebesség, kb felére az 5 megásnak, aztán beszóltam, h nézzenek utána, és másnapra azonnal visszaállt, még a feltöltés is javult pár kbájtot :) Persze azt nem tudtam meg mi volt a hiba, mert telefonon nem szóltak vissza, de végülis mindegy :)

Május utolsó napjára újból visszaállt az a sebesség, ami a 4Mbit/768Kbit alapján elvárható. Nekem is aztán az utolsó napokra felére lecsökkent, sőt most már gyakran nem éri el a másfél Mbitet sem. Pante ügyfélszolgálat azt mondja szerintük minden rendben ők ezt látják, az én gépemmel van valami. Iktassam ki a routert, indítsam újra a modemet, stb.(Azelőtt is ez a szöveg ment, s lám anélkül, hogy bármi változott a gépemen megjavult. Megint a csodában kell reménykednem, hogy "megjavuljon a gépem" ?)
1 . Már azt sem értem, hogy miért kell újraindítanom a modemet, ha ők azt látják, hogy a modemhez minden eljut. (egyébként naponta újraindítom, ugyanis lekapcsolom.)
2. Nem értem, hogy miért nem kinálják fel, hogy küldenek egy Laptop-os emberüket, aki megmutatja, hogy az én gépemmel van csak probléma.
3. Panaszt kellene tenni vagy a Fogyasztásvédelemnél, vagy a Versenyhivatalnál, hogy nevezhető egy szolgáltatás 4 Mbit/768Kbit-esnek, amikor a végfogyasztó sohasem kapja meg ezeket ténylegesen.  A régi szolgáltatómnál az elnevezésnek megfelelőt az idő több mint 90 %-ban éreztem, sőt 15-20 %-nál jobbat is.

#479 Felhasználó inaktív   Zpalee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 21. 07:58

Én a műszaki hibabejelentőnek adtam le (hozzáteszem a munkaidő utolsó perceiben este 3/4 8-kor), nagyon kézséges volt. Azt mondta, hogy mára már nem ígéri, de másnapra mindenképpen utánanéz, és így is lett! :)

Szerkesztette: Zpalee 2007. 06. 21. 07:58 -kor

#480 Felhasználó inaktív   zugnet 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 21. 15:24

Idézet: vargalex - Dátum: 2007. jún. 19., kedd - 16:10

Hi!

Én a Gizella-Egressy úti kereszteződésnél lakom. 5M/512-es Pantel vonalam van, minden gond nélkül teljesíti is. A legjobb az egészben, hogy itt nem úgy van, mint a T-Com-nál, hogy a kapcsolódás ennyi, hanem a tényleges le, illetve feltöltés. (Kivétel a 24Max.) Április 18 óta elégedetten használom a szolgáltatást. Szóval én eddig csak ajánlani tudom. (Ja, és mivel netent történt a megrendelés, az első hónapról tényleg nem is jött számla.)

Alex

Most elbizonytalanítottál.
Ugyanis van egy ismerős a Tkomnál, és megkértem, hogy a Gizella másik részén nézze már meg, hogy miként üzemelne az ADSL, és azt mondta, hogy a legközelebbi DSLAM több mint 2 és fél km-re van a háztól, így nem biztos, hogy az adsl a legjobban működne.  :confused:

Téma megosztása:

• (45 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.