HWSW Informatikai Kerekasztal: Pantel lakossági internetszolgáltatása II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (45 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pantel lakossági internetszolgáltatása II Értékeld a témát: -----

#481 Felhasználó inaktív   gyena 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 21. 20:14

Pantel 4 Mbit/768 Kbit-es csomag.
Ma a legjobb méréseim a Pantel teszt szerverén:
1643/588
1567/636
1544/636
1376/636
1011/479
848/566

#482 Felhasználó inaktív   [Iron] 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 22. 20:01

Heh, nagybátyám azt mesélte, hogy a napokban járt itt vmi emberke, aki azt állította, hogyha nem mondjuk le a pantelt, akkor a t-comnak is kell továbbra is fizetni. WTF LOL? :D
Persze tudom, hogy ez oltári nagy baromság, de ez mi már? :D Faszi azt állította, hogy nem a t-com-tól van, nevét meg nem kérdezte nagybátyám. Kár hogy nem voltam otthon, tuti lerendeztem volna az ürgét.
Alig bírom elhinni, hogy ilyen létezhet (mármint hogy vki ilyen baromságokat állít, és képes ezért házhoz menni).

#483 Felhasználó inaktív   gyena 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 23. 10:10

Idézet: gyena - Dátum: 2007. jún. 21., csütörtök - 21:14

1643/588
1567/636
1544/636
1376/636
1011/479
848/566

Ma már (remélem sokáig) ismét többnyire 4000/570 felettit mérek a Pantel szerverén. Jó lenne tudni, hogy mitől lett jobb, mert akkor azt is lehetne tudni, hogy multkor miért volt rossz. Az biztos, hogy nem a routeremen és a gépemen múlott.

#484 Felhasználó inaktív   i-boy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 06. 24. 06:56

Pár hónap Pantelezés után a tapasztalatok:

Nekem az 5 Mbit-es sebességem már csak 3 Mega, pedig amikor elindult simán tudta az 5-öt, hiába jelentem be semmi sem történik.
Napi többszöri szakadás
A beígért egy havi díjmentes online kedvezményből még semmit sem láttam:( Jó fogás, csak betartani nem akarják
Levelekre 30-60 nap alatt sem kapok választ, gyakorlatilag felesleges levelet írni nekik!
Fogalmuk sincs bizonyos szolgáltatásaikról (hívástartás, várakoztatás, 90-es számok korlátozása)
Ha felhívod az ügyfélszolgálatot, bárkinek bármilyen adatát megmondják. Adatvédelem?????????
a beígért panteles számok ingyen hívása csak trükk, ugyanúgy fizetsz érte!
Hívásrészlezést még egyszer sem kaptam automatikusan.

Remélem itt legalább elolvassa valami Panteles! Lenne min javítani! Bár lehet, hogy néhány ponttal közvetlenül az NHH-hoz fordulok majd.

Szerkesztette: i-boy 2007. 06. 24. 07:05 -kor

#485 Felhasználó inaktív   gyena 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 24. 15:01

Idézet: i-boy - Dátum: 2007. jún. 24., vasárnap - 7:56

Pár hónap Pantelezés után a tapasztalatok:

Nekem az 5 Mbit-es sebességem már csak 3 Mega, pedig amikor elindult simán tudta az 5-öt, hiába jelentem be semmi sem történik.
Napi többszöri szakadás
A beígért egy havi díjmentes online kedvezményből még semmit sem láttam:( Jó fogás, csak betartani nem akarják
Levelekre 30-60 nap alatt sem kapok választ, gyakorlatilag felesleges levelet írni nekik!
Fogalmuk sincs bizonyos szolgáltatásaikról (hívástartás, várakoztatás, 90-es számok korlátozása)
Ha felhívod az ügyfélszolgálatot, bárkinek bármilyen adatát megmondják. Adatvédelem?????????
a beígért panteles számok ingyen hívása csak trükk, ugyanúgy fizetsz érte!
Hívásrészlezést még egyszer sem kaptam automatikusan.

Remélem itt legalább elolvassa valami Panteles! Lenne min javítani! Bár lehet, hogy néhány ponttal közvetlenül az NHH-hoz fordulok majd.

Biztos 5 Mbitesre szólt a rendelésed? Én 4 Mbit/768Kbitest rendeltem, arra is van a szerződésem, pedig már elindult a sávszélesség emelés. Az egy hónapos ingyen csak azoknak jár, akik azután rendelték meg, mint meghirdették. (Ha jól emlékszem április 1 után.)

A sebesség sajnos gyakran lecsökken, azután sok hőbörgés vagy más miatt pár nap után visszaáll a megrendeltre. Erről többször írtam itt a fórumon is.

Azt előre tudni lehetett, hogy a telefon fapados, a kényelmi szolgáltatások nem működnek.

Az első másfél hónapra nekem is számlázták a Panteles számok hívását, reklamáltam, nem fizettem a telefon részt, helyesbítő számlát kértem (még nem kaptam meg), de már a májusit is korrigálták és ingyenesnek jeleníti meg a Panteles számok hívását.

Ha nem nézted meg az interneten elérhető hívásrészletezőt, akkor honnan tudod, hogy mit számláznak? A szerződésben az Extra szolgáltatások között kellett megrendelni az írásos hívásrészletezést, így annak külön díja van. Nekem elég a megnézhető és letölthető hívásrészletező, igaz, hogy két-három napos késéssel nézhető meg, de már a számla előtt ismerem.

#486 Felhasználó inaktív   Zpalee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 26. 19:50

Akinek sebességgondjai vannak, bátran ajánlom továbbra is a műszaki hibabajelentőt, nagyon kézségesek voltak, és másnapra énis visszakaptam a hivatalos sebességemet.

Amúgy az elég LOL, hogy felhívott ma egy panteles, és szolgáltatóváltást ajánlott (pantelre), mikor már majd' fél éve náluk vagyunk előfizetők?  :D Nem túl nagy az összhang a telemarketingeseik és az Üfsz.között...

#487 Felhasználó inaktív   i-boy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 26. 19:55

Idézet: gyena - Dátum: 2007. jún. 24., vasárnap - 15:01

Biztos 5 Mbitesre szólt a rendelésed? Én 4 Mbit/768Kbitest rendeltem, arra is van a szerződésem, pedig már elindult a sávszélesség emelés. Az egy hónapos ingyen csak azoknak jár, akik azután rendelték meg, mint meghirdették. (Ha jól emlékszem április 1 után.)

A sebesség sajnos gyakran lecsökken, azután sok hőbörgés vagy más miatt pár nap után visszaáll a megrendeltre. Erről többször írtam itt a fórumon is.

Azt előre tudni lehetett, hogy a telefon fapados, a kényelmi szolgáltatások nem működnek.

Az első másfél hónapra nekem is számlázták a Panteles számok hívását, reklamáltam, nem fizettem a telefon részt, helyesbítő számlát kértem (még nem kaptam meg), de már a májusit is korrigálták és ingyenesnek jeleníti meg a Panteles számok hívását.

Ha nem nézted meg az interneten elérhető hívásrészletezőt, akkor honnan tudod, hogy mit számláznak? A szerződésben az Extra szolgáltatások között kellett megrendelni az írásos hívásrészletezést, így annak külön díja van. Nekem elég a megnézhető és letölthető hívásrészletező, igaz, hogy két-három napos késéssel nézhető meg, de már a számla előtt ismerem.

Tuti, hogy 5 megabites, ma végre sikerült olyan emberrel beszélnem a hibabejelentőn, aki helyreállította a szerződéses állapotot. Sőt ma megjött az egy hónappal jóváírt számla is. :cool:
A telefon tényleg fapados, de működik.
Egyébként a szerződésben megrendeltem a hívásrészletezőt. Az EHT alapján lakossági előfizetőknek díjmentesen kell biztosítani, (ezt egyébként adja is a Pantel ingyen) csak sajnos nem jön automatikusan. Egyébként az online felület tényleg használható

#488 Felhasználó inaktív   r0hamkuka 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 27. 08:28

Sziasztok!

Hamarosan az V. ker Havas u. 2 szamba koltozok es erdekelne, h lakik-e valaki a kozelben jooo nagy(min. 8Mbit, de inkabb 12 v. felette) ADSL csomaggal es ha igen, akkor hogy hasit a nete?

Azert kerdezem, mert tetszik a Pantel 24Max csomagja es elvileg a lakas kb 1-1,3km tavolsagra van a DSLAM kozponttol. Ezek alapjan elvileg van ertelme erre a csomagra elofizetni, de jo lenne tudni, h masnak milyen valodi tapasztalata van. Nem fontos, h Panteles legyel, csak h a kozelben lakj es h min. 8Mbites de inkabb 12v. feletti csomagod legyen. Hiszen a kozpontig tok mind1, h milyen ADSL szolgaltatod van ugyis ugyanazon a vezeteken fog menni a cucc. (termeszetesen tisztaba vagyok vele, h ettol meg az en esetembe lehet, h eppen tok szar a kabel v. mas problema van)

Koszi szepen, r0hamkuka

#489 Felhasználó inaktív   FifiTheReal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 28. 07:28

Idézet: i-boy - Dátum: 2007. jún. 26., kedd - 20:55

Egyébként a szerződésben megrendeltem a hívásrészletezőt. Az EHT alapján lakossági előfizetőknek díjmentesen kell biztosítani, (ezt egyébként adja is a Pantel ingyen) csak sajnos nem jön automatikusan. Egyébként az online felület tényleg használható

Ezzel én is küzdök  :(

A számla mellé megkapom a papíron kinyomtatott hívásrészletezőt, de e-mailben mindig elmarad. Minden számla után hívnom kell őket, hogy megint nem jött e-mail ...

2006. szeptembere óta, minden áldott hónapban telefonálok, megnézik, hogy megadtam-e az e-mail címem. Konstatáljuk, hogy igen ez az e-mail címem és 2 percen belül megkapom a hívásrészletezőt.

Legutóbb azt mondta az ügyintéző, hogy mindenkinek megy, csak azoknak nem akiknek az e-mail címében a domain ugyanaz, mint nekem. Mondom neki, akkor sok elégedett ügyfelük lehet és én vagyok az egyetlen, aki nem kapja meg az e-mail-t, mert saját domainem van és nem tudok róla, hogy bárkinek is delegáltam volna e-mail címet a családtagjaimon kívül. Erre már nem tudott mit mondani  :Đ

Insider!
Ha itt vagy még: Ez tényleg akkora bonyolult feladat, hogy aki megrendelte, az e-mailben automatikusan megkapja a hívásrészletezőt? Ha én ilyen "hatalmas" feladatot nem tudnék megoldani a munkahelyemen, akkor már rég nem dolgozhatnék itt, pedig nem informatikus, hanem közgazdász vagyok ...

Bye, Fifi

#490 Felhasználó inaktív   snefi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 28. 07:43

Hello

Esetleg valaki hasznalja gazdagreten a szolgaltatasukat?

Udv:Snefi

#491 Felhasználó inaktív   peti2004 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 28. 18:53

Sziasztok!

A routerem logjában vettem észre az alábbi 2 bejegyzést, amelyek pontosan 3 óránként ismétlődnek

Jun/28/2007 15:54:50 DHCP Request success
Jun/28/2007 15:54:50 DHCP Request

A Pantel helpdesk szerint 6 óránként osztanak dhcp-vel, nekem viszont mindig 3 óránként van ez a sor.

A lease time a routerben 1 hétre van állítva. Mire utalhat a log?

#492 Felhasználó inaktív   murex 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 29. 18:47

Nem tudom, hogy csak nálam fordul elő havi egyszer, de általában havonta, hogy se net, se telefon, és ez már egyre sűrűbben, és mindig este 17 és 22 óra között! Már nagyon idegesítő kezd lenni. Lassan egy éve használom, de ez már a negyedik eset!

#493 Felhasználó inaktív   gyereEde 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 29. 21:54

Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni. Sajna az össz. hsz.t nincs kapacitásom visszaolvasni, amit meg olvastam azok között volt ilyen is, olyan is. Na az a helyzet, hogy most majdnem egyszerre települt be a Pantel és a Datanet a központunkban.
Gondoltam váltok, hamár van rá lehetőség, ne rabolja a T csoport tovább a pénzemet, mert bár jók a szolgáltatásai annyit nem érnek.
Érdekelne, hogy ti mennyire vagytok megelégedve a szolgáltatással, milyen a minősége, mennyi gond, kiesés van? Ügyfélszolgálatra mennyire lehet számítani?
Mennyi idő mire beszerelik, mennyi idő múlva jön az első számla, a hónap melyik felében kell fizetni, mennyire korrekt a számlázásuk, stb.?
Vagy inkább felejtsem el és a magasabb ár ellenére maradjak a T nél? Jó az csak drága.
Köszi szépen a segítségeteket!

#494 Felhasználó inaktív   nimfas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 30. 14:44

Nekem csütörtökön lett aktív... 9-10 Mbit lett a sebesség... ami nem rossz nekem :D
Azzal kezdett ,hogy nem vot telefon.... felhívtam őket és egy srác aki értett hozzá 5 perc alatt megcsinálta... majd tegnap este elment a net és a telefon is... vmi optikai kábel égett el, és fél Somogy megyében nem volt net... remélem ez nem lesz napi gyakorlat, mert akkor bedilizem.

Üdv.

#495 Felhasználó inaktív   murex 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 02. 06:41

Idézet: nimfas - Dátum: 2007. jún. 30., szombat - 15:44

Nekem csütörtökön lett aktív... 9-10 Mbit lett a sebesség... ami nem rossz nekem :D
Azzal kezdett ,hogy nem vot telefon.... felhívtam őket és egy srác aki értett hozzá 5 perc alatt megcsinálta... majd tegnap este elment a net és a telefon is... vmi optikai kábel égett el, és fél Somogy megyében nem volt net... remélem ez nem lesz napi gyakorlat, mert akkor bedilizem.

Üdv.

Megnyugtatlak, nálam idén már vagy negyedszer fordult elő, hogy se net, se telefon, és mind optikai kábel miatt. Furcsa hogy mindig késő délután, és kb 6-8 óra hosszat. Egy kicsit már idegesítő!

#496 Felhasználó inaktív   gyena 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 02. 20:31

Megint haldoklik:
1544/647

#497 Felhasználó inaktív   Zpalee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 02. 20:36

Műszakisoknak bejelentetted már? Velem nagyon kézségesek voltak, és ami még fontosabb, másnapra visszakaptam az eredeti sebességemet, amit azóta is tart :) (kop-kop)

#498 Felhasználó inaktív   i-boy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 13. 12:19

Idézet: FifiTheReal - Dátum: 2007. jún. 28., csütörtök - 7:28

Ezzel én is küzdök  :(

A számla mellé megkapom a papíron kinyomtatott hívásrészletezőt, de e-mailben mindig elmarad. Minden számla után hívnom kell őket, hogy megint nem jött e-mail ...

2006. szeptembere óta, minden áldott hónapban telefonálok, megnézik, hogy megadtam-e az e-mail címem. Konstatáljuk, hogy igen ez az e-mail címem és 2 percen belül megkapom a hívásrészletezőt.

Legutóbb azt mondta az ügyintéző, hogy mindenkinek megy, csak azoknak nem akiknek az e-mail címében a domain ugyanaz, mint nekem. Mondom neki, akkor sok elégedett ügyfelük lehet és én vagyok az egyetlen, aki nem kapja meg az e-mail-t, mert saját domainem van és nem tudok róla, hogy bárkinek is delegáltam volna e-mail címet a családtagjaimon kívül. Erre már nem tudott mit mondani  :Đ

Insider!
Ha itt vagy még: Ez tényleg akkora bonyolult feladat, hogy aki megrendelte, az e-mailben automatikusan megkapja a hívásrészletezőt? Ha én ilyen "hatalmas" feladatot nem tudnék megoldani a munkahelyemen, akkor már rég nem dolgozhatnék itt, pedig nem informatikus, hanem közgazdász vagyok ...

Bye, Fifi

még én sem kaptam soha hívásrészletezőt e-mailben, pedig ez van a szerződésemben is. Ha telefonálok, mindig papíron küldik ki:)
Nekem továbbra is nagyon hiányzik a hívástartás és hívásvárakoztatás.

#499 Felhasználó inaktív   hocsi0 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 19. 09:16

Ahogy olvasgatom a fórumokat, elég sok probléma van az internet körül, és ez nem csak a Pantelre vonatkozik, hanem az összes szolgátatóra. Legtöbb baj abból adódhat,hogy hiába emelték a sávszéleséget, ha az infrastruktúra nem megfelelő mindenhol, és erről a t-com tehet, persze én laikus vagyok. Júl.. 25-re  meglesz talán nálam is a hurkolás. Kérdezném , Zalaegerszegen milyen tapasztalatok vannak a Pantellel kapcsolatba? Vonalbemérésen az egyik rézszál gyengének minősült, ez most mit jelent?  Érdekelt e rajtam kívül,hogy jó vonalam legyen, vagy a t-com meg a pantel beletojik, és lesz amilyen lesz az egész? Amúgy 5Mb-esre fizettem elő és 200 méterre lakom a telközpontól , és mégis gyenge a kábel.

#500 Felhasználó inaktív   gyena 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 19. 10:17

Idézet: hocsi0 - Dátum: 2007. júl. 19., csütörtök - 10:16

Kérdezném , Zalaegerszegen milyen tapasztalatok vannak a Pantellel kapcsolatba? Vonalbemérésen az egyik rézszál gyengének minősült, ez most mit jelent?  Érdekelt e rajtam kívül,hogy jó vonalam legyen, vagy a t-com meg a pantel beletojik, és lesz amilyen lesz az egész? Amúgy 5Mb-esre fizettem elő és 200 méterre lakom a telközpontól , és mégis gyenge a kábel.

Zalaegerszeg, Széchenyi SZKI mellett.
Mácius elején vonalhordásom előtt mindig volt legalább 3500/512. Pantelnél 4 Mb/768 Kb (akkor volt ez) rendelésre először volt 4500/665 körül, ma már szinte soha nincs.
Mai méréseim: fájl letöltés egy megbizható szerverről: 200 KB/sec, ami 1600 Kb/sec-nek felel meg. Pantel tesztszerverén: 741-1971/640, Speedtest.net 2500-3200/650.
Sajnos a Pantelnél szomorú tapasztalataim vannak. Ha gyenenge akkor arra hivatkoznak, hogy a modem megkapja ami megjár (ez igaz is), a hiba nálam van.

A vonal miatt nálam az 5 Mb soha nem is lehetne meg.

Kezdetben a Panteles telefon hívásért is számláztak, ma már rendben van. De még mindig levelezek az első másfél hónapban kiszámlázottak miatt.

Talán nagyobb szerencséd lesz!

Téma megosztása:

• (45 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.