HWSW Informatikai Kerekasztal: Pantel lakossági internetszolgáltatása II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (45 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pantel lakossági internetszolgáltatása II Értékeld a témát: -----

#601 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 08. 23. 14:09

Idézet: iNTi - Dátum: 2007. aug. 21., kedd - 22:04

...

Én ugyanezt 1 éve végigjátszottam velük, aztán 2 hónapnyi nemtudjuk után elküldtem mindenkit mindenhova. Azóta sincs Pantelem, és a fórumos bejegyzésekből ítélve így jobb is.

#602 Felhasználó inaktív   iNTi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 23. 14:50

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2007. aug. 23., csütörtök - 15:09

Én ugyanezt 1 éve végigjátszottam velük, aztán 2 hónapnyi nemtudjuk után elküldtem mindenkit mindenhova. Azóta sincs Pantelem, és a fórumos bejegyzésekből ítélve így jobb is.

Már lassan én is kezdek kételkedni, hogy jó döntés-e nekem az, hogy ide jövök, ahol ennyire nem tudják maguk sem, hogy most mi hogyan áll. :( Később akkor mi lesz ?

Mindegy, a szerződés szerint 45 nap van az átállásra, utána elállhatok a szerződéstől... Nem szeretnék, de ha ennyire nem képesek megoldani, akkor lehet jobb lesz. :(
Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem hogy alacsony a kerítés.

#603 Felhasználó inaktív   whg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 26. 06:25

Írtam a gyökér tré-comnak, hogy gyorsítsák fel magukat! Én biztos, hogy soha nem fogok hurkot hordozni! :D :rolleyes:

#604 Felhasználó inaktív   durumdara 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 28. 12:39

Sziasztok!

Az én históriám, ami még nem ért véget, efféle:

A cégen keresztül, ahol dolgoztam, a PanTel adott egy ingyenes 1 M-ás ADSL-t. Telefon T-COM.

Mivel onnan kiléptem, ezért szükségessé vált valamiféle új phone-net konstrukció kialakítása.

A rózsaszíntől féltem, a PanTel-el eddig gondom nem volt, sőt, üzleti (és nem lakossági) oldalról nagyon rendesek voltak.
A UPC helyett így a kékhez szerződtem egy light-ra.

A szerződés után talán 1-1,5 hónappal elhordoztak minket. Már ez is vicces volt, mert 10-ét írták hordozásra. Ekkor kaptam is egy gyorspostamodemet.
10-én mindenki úgy látta, hogy aktív a rendszer, de a webfelület (Ügyfélszolgálat) és egy kisasszony is mást mondott. Akkor később azt mondták, hogy 14, csak az SMS szerver elrontja a dátumokat.
Később meg azt mondták, hogy 13-án már elhordozták. Eközben az operátorok már mind aktívnak látták.
Funny, it isn't? (6 ember mondott 6-félét egyébiránt. Mikor erre később rákérdeztem, nem tudtak választ adni az anomáliára).

No, telefon végre volt, lássuk a netet. Hát az nincs. 15-én felvetettem egy hibajegyet.
A jelenség: az ADSL LED kicsikét villog rendesen, aztán hosszan villog, majd kihuny.
Vagyis: 10- 20 mp-ig, 1 percig van net, aztán 1-3 percig semmi. Jól lehet látni a diagramokon, amiket csináltam. Vastag tüskék, de nincs folyamatos net.

Először mindent átnéztem, hogy jól van összekötve. A régi ADSL ugyanezen a kábelezésen keresztül ment és jól ment. Szóval maradt a modem és a vonal.

Azóta írtam vagy 18 mailt, 2 db faxot és telefonáltam hozzájuk 15-ször. Ma (08.28) 13 napja volt, hogy a hibajegyet felvetettem. És semmi foganatja!
Két reagálás volt összesen.
Egyszer egy morc hangú úriember kérdezte, hogy most jó? Mondtam, hogy nem. Letette.
Tegnap telefonált egy másik, melyben azt mondta, hogy szerinte T-COM, vagy modem hiba és várjak még.

Kezit csókolom, meddig??? Szép, hogy állítólag most még akciós ez a csomag és így nem kell fizetni érte 1 hónapig. De ez milyen szemétség már! Ingyenes és ezért nincs is??? Ezért nem is szolgáltatnak?
Informatikus-féle vónék, szóval megbombáztam őket rendesen reportokkal, netes grafikonokkal, minden információval... Kipróbáltam mindenfélét. És nihil - nem reagálnak.

Most még a PanTel oldal sem megy, hogy megnézzem az ÁSZF-et, pedig meg akarnám, mert a hírközlési felügyelettől végre megjött a levelem és ott kötbérről írtak, mint jogorvoslatról.

Szerintetek mit tudnék csinálni azon kívül, hogy mindennap hívom őket + küldöm a reportokat?
Sajnos az ismerős arcok vagy elmentek a cégtől (kék), vagy már nem tudnak ráhatni az operátorokra, vagy spamlistára tettek sok panaszlevél miatt.

De akkor is felháborító! Én a kékről azt hittem, hogy jobb, mint a rózsaszín; de most nagyot csalódtam.

Sőt, tovább megyek: a szomszédom nem 1 hónapja, hanem 2 hete T-Online szereld magad ADSL-t rendelt. Előző héten már netezett.

Én meg itt sz*ok, és tehetetlen vagyok, mert nincs olyan ügyintéző, akibe bele lehetne kapaszkodni ez ügyben, aki vinné tovább a szekeret a másik oldalon. Multi-kulti a javából...

Ti mit javasoltok?

Köszi minden infot:
    dd

Csatolt fájl:

#605 Felhasználó inaktív   durumdara 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 28. 13:14

Idézet: durumdara - Dátum: 2007. aug. 28., kedd - 12:39

Tegnap telefonált egy másik, melyben azt mondta, hogy szerinte T-COM, vagy modem hiba és várjak még.

Ja, és még valami:

Nincs valakinek szintén D-LINK modeme + 3 M-ás vonala?

A modem DSL 380T.

Nem tudná elküldeni nekem a screenshotokat, hogy hogyan kéne beállítva legyen a modem?
A webes screenshot-okra gondoltam.

Vagy ha úgy jó, akkor én is szívesen elküldöm az enyémet és vesse össze őket legyen szíves.

Az email címem: "a nevem itt" "kukac" és "gmail"-es.

Köszi szépen:
dd

#606 Felhasználó inaktív   gyena 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 28. 13:48

Idézet: durumdara - Dátum: 2007. aug. 28., kedd - 14:14

A modem DSL 380T.

Nem tudná elküldeni nekem a screenshotokat, hogy hogyan kéne beállítva legyen a modem?
A webes screenshot-okra gondoltam.

Talán segít az alábbi, ebben benne van, hogy RESET után mit mire kell beállítani!

Kérjük ne nyomja meg a modem hátoldalán lév "Reset" gombot. Ennek benyomására
a modem alaphelyzetbe tér vissza, és a PanTel hálózatában történ m2ködéshez
szükséges beállítások elvesznek. Amennyiben a "Reset" gomb mégis megnyomásra
került, úgy kérjük, a következk szerint állítsa vissza a modem eredeti konfigurációját: A
saját számítógépének az IP címét állítsa "192.168.1.2"-re, átjárónak (gateway) pedig a
"192.168.1.1" IP címet állítsa be. Ezt követen a web böngész címsorába írva a
"192.168.1.1" IP címet, elérhetvé válik az ADSL modem konfigurációs felülete. Itt a
bejelentkezéshez a "User name:" és a "Password:" sorokban egyaránt írja be azt, hogy
"admin", és az "Enter" leütésével eljut a beállításokhoz. A WAN beállításoknál az alábbi
paramétereket adja meg: "bridge mode" / "VCI: 35" / "VPI: 8" / "no DHCP", majd
kattintson a "SAVE"-re és a "Restart"-ra! A beállítások mentése után, állítsa vissza a
számítógép IP címét és átjáróját automatikusra.

5. Számítógép vagy hálózati kártya csere, illetve router telepítés esetén mi a
teend5?
Az IP cím a korábbi gép fizikai címéhez (MAC address) van rendelve, és amig az
idkorlát le nem jár (max 12 óra) addig nem kaphat új címet az új gép sem.
Teendk ilyen esetben:
- dugja vissza a régi gépet, és adjon ki rajta parancssorban egy ipconfig /release
parancsot. Ezzel felszabadítja a kapcsolatát.
- ezek után dugja rá az új gépet és adja ki rajta az ipconfig /renew parancsot.
- egyes routereknél lehetség van a számítógép fizikai címének átvételére (clone
MAC address), ezzel a módszerrel az Internet kapcsolat azonnal m2ködképes.

#607 Felhasználó inaktív   Stanlee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 28. 16:05

Hello Durumdara!

Nálam a modem hasonló módon (nem) működött. A pantel a füle botját sem mozdította arra a kijelentésemre, hogy a saját külön vásárolt modemmel megy a netük, az övékével meg semmi. Én ezt az egész nemtörődömséget az Iviteles házasságnak tudom be. Nekem majd 3 hetembe került mire vonalhordozás után ment a net. Most még működik. Igaz néha szakadozik naponta többször is, rendszertelen időközökben. A T-Online-nál atomstabilan ment a netem, napi egy újracsatlakozással. Fel a fejjel!!! Kitartás!

#608 Felhasználó inaktív   Hani 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 28. 23:05

Szerda napközben elment a panteles internet...adsl modem szeretne szinkronizálni, de nem megy neki. Bekagylóztam pantelhez hogy mi a helyzet, aszonták felveszik a hibajegyet, talán másnapra megoldják a kollégák. Megoldották, csütörtök óta nincs telefonvonal se! Minden nap hivogatom őket, hogy legyen már valami, természetesen mindig küldik a szervizeseket, de azok sosem érnek ide.
Hétfőn beszéltem a szerződésekkel foglalkozó hölggyel, mondtam neki hogy 5 napja nincs net, 4 napja telefon, mit lehetne tenni hogy gyorsabban menjen a mutatvány, ugyanis a szerződés szerint lemondhatom és kérhetem az eredeti állapot helyreállítását. Utánanézett, nem tudott semmit mondani, kértem hogy mondja el mi a módja az eredeti állapot visszaállításánák. Azt javasolta küldjek egy e-mail-t, és megadott egy címet. Erre óvatosan emlékeztettem, hogy 5 napja nincs internetünk. Azt mondta: ja, tényleg, akkor küldhetünk faxot, és már diktálta is a számot. Kevésbé óvatosan felhívtam a figyelmét arra a tényre is, hogy telefonunk sincs 4 napja. Akkor marad a posta...2007-ben könyörögni kell a szolgáltatónak, hogy amit vállalt a szerződésben, azt tegye is meg.Kezdem bánni a váltást...a rózsaszin időkben nem volt 10 év alatt annyi gond, mint a pantelnél 1 hónap alatt!

#609 Felhasználó inaktív   whg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 29. 07:09

Idézet: Hani - Dátum: 2007. aug. 28., kedd - 22:05

Szerda napközben elment a panteles internet...adsl modem szeretne szinkronizálni, de nem megy neki. Bekagylóztam pantelhez hogy mi a helyzet, aszonták felveszik a hibajegyet, talán másnapra megoldják a kollégák. Megoldották, csütörtök óta nincs telefonvonal se! Minden nap hivogatom őket, hogy legyen már valami, természetesen mindig küldik a szervizeseket, de azok sosem érnek ide.
Hétfőn beszéltem a szerződésekkel foglalkozó hölggyel, mondtam neki hogy 5 napja nincs net, 4 napja telefon, mit lehetne tenni hogy gyorsabban menjen a mutatvány, ugyanis a szerződés szerint lemondhatom és kérhetem az eredeti állapot helyreállítását. Utánanézett, nem tudott semmit mondani, kértem hogy mondja el mi a módja az eredeti állapot visszaállításánák. Azt javasolta küldjek egy e-mail-t, és megadott egy címet. Erre óvatosan emlékeztettem, hogy 5 napja nincs internetünk. Azt mondta: ja, tényleg, akkor küldhetünk faxot, és már diktálta is a számot. Kevésbé óvatosan felhívtam a figyelmét arra a tényre is, hogy telefonunk sincs 4 napja. Akkor marad a posta...2007-ben könyörögni kell a szolgáltatónak, hogy amit vállalt a szerződésben, azt tegye is meg.Kezdem bánni a váltást...a rózsaszin időkben nem volt 10 év alatt annyi gond, mint a pantelnél 1 hónap alatt!

Kedves barátom!
Jó, hogy szólsz én már ide biztosan nem fogok szerződni. Amúgy mélyen együttérzek Veled! :(
Azért kitartás! Esetleg fogyasztóvédőkkel nem akarod megfenyegetni őket? Biztosan hatna ám!  :D próbáld csak meg! :respect:

Üdv, Forest

#610 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 29. 12:07

Invitel márkanév alatt kínálja szolgáltatásait a HTCC csoport
https://www.hwsw.hu/hirek/34096/htcc_pantel...zolgaltato.html

#611 Felhasználó inaktív   Hani 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 29. 13:13

Idézet: whg - Dátum: 2007. aug. 29., szerda - 8:09

Kedves barátom!
Jó, hogy szólsz én már ide biztosan nem fogok szerződni. Amúgy mélyen együttérzek Veled! :(
Azért kitartás! Esetleg fogyasztóvédőkkel nem akarod megfenyegetni őket? Biztosan hatna ám!  :D próbáld csak meg! :respect:

Üdv, Forest

Nem is javaslom őket :) Hírközlési felügyeletre semmit se léptek, a fogyasztóvédőkkel fenyegetés a holnapi program része :) Ma ismét hívtam őket, mondták hogy a szervizes kollegákat nem tudják elérni, kérdeztem hogy 5 napja, azt mondták igen. Mondtam nekik,hogy akkor nem lenne ideje kirúgni őket?? Erre nem mondtak semmit...hiba továbbra is fennáll.
Bezzeg arról tudtak emailt küldeni a privát (ügyintézéskor megadott) címemre, hogy 30.-án leállás lesz! :)

A házunkban van mégegy panteles akiről tudok,tegnap beszéltem vele, neki juni ota tokeletes minden  :think:

#612 Felhasználó inaktív   [Iron] 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 29. 13:35

Idézet: Hani - Dátum: 2007. aug. 29., szerda - 14:13

Bezzeg arról tudtak emailt küldeni a privát (ügyintézéskor megadott) címemre, hogy 30.-án leállás lesz! :)

Hol, mi, mikor? :)

#613 Felhasználó inaktív   iNTi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 29. 15:18

Idézet: shabba - Dátum: 2007. aug. 29., szerda - 13:07

Invitel márkanév alatt kínálja szolgáltatásait a HTCC csoport
https://www.hwsw.hu/hirek/34096/htcc_pantel...zolgaltato.html

Idézet

A tanulmányok szerint a fogyasztók a következő értékeket kapcsolták az Invitelhez: stabilitás, őszinteség, korrektség, megbízhatóság. A fogyasztók a jó partneri viszonyt és az innovatív ügyfélkapcsolatot is gyakran említették az Invitellel kapcsolatban.

:nevet:
Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem hogy alacsony a kerítés.

#614 Felhasználó inaktív   kelly73 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 29. 21:51

Itt vagyok, megvagyok, immár pantelesen és szomorkásan. Egyik megrendelt szolgáltatás sem működik úgy ahogy kellene. A telefonon csak minket tudnak hívni. Esetleg van valami trükk amivel a t-comtól vásárolt sinus 711M típusú készüléket szóra lehet bírni? Lehet hogy az okozza bajt? A net pedig 5mbit helyet csak 1,2mbit. A garantált sebesség meg asszem 3mbit ennél a csomagnál. Előzőleg 5mbit körül ment a t-com-os vonalon... Nagyon remélem hogy összekapják magukat és rendbe raknak mindent, mert kezdek nagyon szomorú lenni. Örültem hogy rózsaszín mentes lettem végre, erre a kék sem úgy szuperál ahogy kellene. 2 utcával lentebb ismerősnél is a telefonnal voltak gondok, kb tegnap óta. A netje viszont stabilan megy. Kíváncsi vagyok mennyi idő kell a 'hiba' elhárításához. Amint történik valami jelentkezem.

Ilyen értékeket mutat a modem az adsl csatlakozáshoz:

ADSL Status

ADSL status shows the ADSL physical layer status.

ADSL Firmware Version: 5.00.04.00 - 5.00.03.00 - 5.00.03.00 Annex B - 01.07.2b - 0.52 
ADSL Software Version: V3.00B01T02.EU.20060126
Line State Connected
Modulation Multi-mode 
Annex Mode ANNEX_B
Max Tx Power -38 dBm/Hz

Item Downstream Upstream Unit
SNR Margin 10 11 dB
Line Attenuation 48 29 dB
Data Rate 1323 100 kbps

Szerkesztette: kelly73 2007. 08. 29. 21:52 -kor

#615 Felhasználó inaktív   --== SzaboZE ==-- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 29. 22:19

Ahogy elnézem neked is 6 mega körül menne a vonalad jó esetben. A firmware-ed viszont jó régi, már van 20070430-as is (igaz német).

SzaboZE

#616 Felhasználó inaktív   kelly73 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 29. 22:32

Idézet: --== SzaboZE ==-- - Dátum: 2007. aug. 29., szerda - 22:19

Ahogy elnézem neked is 6 mega körül menne a vonalad jó esetben. A firmware-ed viszont jó régi, már van 20070430-as is (igaz német).

SzaboZE

5500/540-et tudott kihozni a régi t-com vonalból a 380t. A mostani sebességem meg gondolom csak egy rossz beállítás a d-slamben.

Hát a német nyelvű firmwaret azt nem igazán szeretném, mivel számtech területen tevékenykedő ember lévén angolt tanultam. ez még a gyári firmware ami a modemben van.

#617 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 30. 08:07

http://www.pantelweb.hu/modem/

Itt van a Pantel szerinti legutolso firmware es a frissites menete. Mondjuk nem ertem, hogy a tied hogyan lehet ilyen regi, amit en kaptam honapokkal ezelott, azon mar ez volt... ja, es a dobozban levo szuro rossz volt! Masokehoz hasonloan. A hibakat jelentsd be, es ugye hasznalsz szurot? :D

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#618 Felhasználó inaktív   durumdara 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 30. 08:42

Idézet: gyena - Dátum: 2007. aug. 28., kedd - 13:48

"admin", és az "Enter" leütésével eljut a beállításokhoz. A WAN beállításoknál az alábbi
paramétereket adja meg: "bridge mode" / "VCI: 35" / "VPI: 8" / "no DHCP", majd
kattintson a "SAVE"-re és a "Restart"-ra! A beállítások mentése után, állítsa vissza a
számítógép IP címét és átjáróját automatikusra.

Szia!

Kérdések:

1.)
Hogyan kell beállítani az ADSL mode-ot? (ADSL2+ Multi-n van nálam)?

2.)
Melyik bridge mód legyen kiválasztva?

3.)
Ha leveszem a szűrőt, akkor is mennie kéne az ADSL-nek?
Ki akarom próbálni, lehet, hogy a szűrő a hibás.

Amúgy IP címnél azt szoktam csinálni, ha lejárt, hogy kiadok neki egy fixet, abban a tartományban.

Köszi minden infot!

dd

#619 Felhasználó inaktív   murex 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 30. 13:37

Idézet: kelly73 - Dátum: 2007. aug. 29., szerda - 22:51

Esetleg van valami trükk amivel a t-comtól vásárolt sinus 711M típusú készüléket szóra lehet bírni? Lehet hogy az okozza bajt?

Nekem is ugyan ilyen készülékem van, és az elejétől fogva megy a telefon. Annyi baj van vele, hogy késöbb kezd csöngeni, mint ahogy kellene. Azt mondta egy hölgy ügyintéző, hogy ez a hordozhatós készülékek hibája.
Amugy szerintem amióta az Invitel műszakisok átvették a Panteles dolgokat, azóta nagyon leromlott a problémát bejelentőkhöz a hozzáállás. Állandóan "továbbítottuk, meg nem tudjuk, majd", meg ilyenek a válaszok, és ahány ember, annyi válasz.

#620 Felhasználó inaktív   gyena 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 30. 15:42

Idézet: durumdara - Dátum: 2007. aug. 30., csütörtök - 9:42

Szia!

Kérdések:
Hogyan kell beállítani az ADSL mode-ot? (ADSL2+ Multi-n van nálam)?

Ha leveszem a szűrőt, akkor is mennie kéne az ADSL-nek?
Ki akarom próbálni, lehet, hogy a szűrő a hibás.

Amúgy IP címnél azt szoktam csinálni, ha lejárt, hogy kiadok neki egy fixet, abban a tartományban.

dd

A modemnél  a RESET után CSAK a következőket kell állítani: A WAN beállításoknál az alábbi
paramétereket adja meg: "bridge mode" / "VCI: 35" / "VPI: 8" / "no DHCP", a TÖBBIT úgy kell hagyni ahogy van. Majd el kell menteni, azaz:  (kattintson a "SAVE"-re és a "Restart"-ra! )

Az IP címmel nem tudom mit akarsz a modemnél, hiszen itt no DHCP kell.

Ha közvetlenül (router nélkül csatlakozol a modemhez), akkor a gép (hálókártya) IP címének dinamikusnak kell lenni. Ha routeren keresztül, akkor a router külső oldalán kell dinamikusnak lenni, ekkor a hálókártyai IP címét a routerrel összahangolva adhatod meg, akár lehet állandó is. (Ennek semmi köze az internetszolgáltató által kiosztott IP címhez, azt nem tudod befolyásolni.

Ha a szűrőt kiiktatod, akkor is kell lenni internetnek, feltéve ha az vezet a modemhezi, ami eddig a szűrő LINE-hez vezetett. Így lehet letesztelni, hogy jó e a szűrő. (Ekkor azonban, ha közben telefonálsz szakadozhat, vagyis kizárólag a tesztelés időtartamára érdemes a szűrőt kiiktatni.)

Téma megosztása:

• (45 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.