HWSW Informatikai Kerekasztal: Pantel lakossági internetszolgáltatása II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (45 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pantel lakossági internetszolgáltatása II Értékeld a témát: -----

#621 Felhasználó inaktív   gyena 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 30. 15:52

Idézet: murex - Dátum: 2007. aug. 30., csütörtök - 14:37

Nekem is ugyan ilyen készülékem van, és az elejétől fogva megy a telefon. Annyi baj van vele, hogy késöbb kezd csöngeni, mint ahogy kellene. Azt mondta egy hölgy ügyintéző, hogy ez a hordozhatós készülékek hibája.

A hölgy ügyintéző jól mondta: Akármilyen DECT (vezetéknélküli) telefont is használsz az később fog csengeni, mint a vezetékes. (A másik szobába tedd a vezetékest. De ne dobd ki, mert jó lesz ha áramszünet van.)
Ez a később csengés állítólag nem hiba, hanem tudatosan így megalkotva. (Az okát nem tudom. Lehet, hogy azért, hogy így nagyobb eséllyel érsz oda időben a DECT-hez. :) )

#622 Felhasználó inaktív   --== SzaboZE ==-- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 31. 10:44

Idézet: gyena - Dátum: 2007. aug. 30., csütörtök - 15:52

Ez a később csengés állítólag nem hiba, hanem tudatosan így megalkotva. (Az okát nem tudom. Lehet, hogy azért, hogy így nagyobb eséllyel érsz oda időben a DECT-hez. :) )

A DECT telefon szerintem azért cseng később, mert az első csengetés előtt feldolgozza a beérkező adatokat. Ilyen pl a hívó fél száma. Én megfigyeltem, csörrenés előtt előbb megjelenik a szám a kijelzőn és utána csörren.

SzaboZE

#623 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 31. 10:54

Ez szerintem egyertelmuen a keszulekgyarto sara. :D A jelet ugyanakkor kapja meg az a telefon is.

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#624 Felhasználó inaktív   murex 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 31. 14:31

A mai napra megint van hiba! A www.pantel.hu illetve az emailok nem elérhetőek, nem tudom őket lekérdezni.  A telefon szolgáltatás megint rossz, se kimenő, se bejövő. Én már nem tudom mit gondoljak ezek után. Idén ez már a hatodik hibajegyem, amit felvetetek.

#625 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 31. 15:05

Ma nalunk is haldoklas van, egy oraja hol van, hol nincs. Telefon megy, tehat valami kozponti hiba van.

Krinyo

#626 Felhasználó inaktív   buga 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 31. 15:08

http://www.bix.hu/index.php3?lang=en&page=...-1&portid=Te7/3

Kb. 14:51 óta durva csomagvesztés, aztán csend, aztán javulás, de kis kiesések előfordulnak. A hibabejelentőjük elérhetetlen.

Szerkesztette: buga 2007. 08. 31. 15:10 -kor

#627 Felhasználó inaktív   kelly73 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 31. 18:14

Na újra itt vagyok. Itt Egerben tönkre ment a netet kiszolgáló központjuk, azért nem ment rendesen. Most már legalább netem van. 30-án megszűnt az is teljesen. Most jött vissza kb 10 perce. Szóval nálam a helyzet változatlan, a telefonom tök süket mikor felveszem, engem tudnak hívni, kijelzi a számot is, de ha felveszem akkor csak iszonyatos zajt lehet hallani benne, beszédet semmit. Rámértem a telefonvonalra is amiben ugye kellene lenni vonali feszültségnek, 0 voltot mértem rajta!
A net sebessége továbbra is 1Mbit az 5Mbit helyett. Szóval még mindig szomorkodom, de azért már ez is haladás hogy legalább van net. Elvileg 72 óra alatt ki kell javítaniuk a hibát. Hát kíváncsi leszek rá sikerül-e nekik.

A szűrőre én is gyanakodtam, ki is cseréltem először a siemensére, majd egy Enternetes csomagban lévőre (amit D-link 360R-es modemhez osztogatnak). Próbáltam hagyományos készülékkel is a telefont, de azzal is ugyanaz a jelenség. A hordozható tehát jó :D

A firmwaret mindjárt megfrissítem.

Köszi a segítséget mindenkinek!

Szerkesztette: kelly73 2007. 08. 31. 18:18 -kor

#628 Felhasználó inaktív   info 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 31. 20:06

Sajnos a céget teljesen tönkreteszi az invitel, illetve már jórészt tönkre is tette. Sokat már nem kell várni tőle. Még néhány hónap és teljesen "bedarálják" az egészet. Utána pedig a minőséget remélem nem kell részleteznem. Majd veheti mindenki a hulladék pinvitel adsl -t. Ahhoz képest a Tré bátyóék egy elit csapat. Szóval mindenki gondolja meg, hogy mikor és mire vált.

ex info

#629 Felhasználó inaktív   kelly73 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 31. 21:24

Torrentet korlátozzák 30k-ra letöltési irányban? Volt ilyen előzőleg is?

#630 Felhasználó inaktív   kelly73 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 31. 22:11

megvan közben a titok nyitja, user error :D az előzőt és ezt is kérném törölni. köszi

#631 Felhasználó inaktív   -=ZiCHiE=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 01. 17:01

Ma reggeltől nekem a telefon lett kívülről elérhetetlen. Kifelé lehet hívni, de hívást fogadni nem tudok. Ha megpróbálom hívni a panteles számom, akkor csak ezt hallom: "A hívott szám pillanatnyilag nem kapcsolható, kérjük ismételje meg hívását később." Már jeleztem a hibabejelentőnek.

Érdekes, hogy a nettel nem szokott gondom lenni, de a telefonnal két hónapon belül ez már a második probléma.

#632 Felhasználó inaktív   czombacs2 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 09. 03. 17:10

Sziasztok. Már lassan 1 éve van 24MAX-om, viszont mostanában ilyen üzenetet kapok:

"IP-címütközés van a hálózaton működő másik rendszerrel"

Mit jelenthet ez? :confused:

Előre is köszi a segítséget! :respect:

#633 Felhasználó inaktív   Nezelodo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 03. 17:20

Szemre arrol van szo, hogy a neked kiosztott IP-t, mar korabban megkapta mas, igyaztan utkoztok (hiszen ket azonos IP-ju gep nem lehet egyszerre online, mert akkor eltevednek a csomagok). Ha tudsz, kerj uj IP-t, alkalmasint csatlakozz le, varj vagy 5 percet, aztan ismet fel...

Ha viszont NATolt a pantel (ezt nem tudom), akkor az ugyfelszolgak fognak segiteni...
Udv: Nezelodo

#634 Felhasználó inaktív   kelly73 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 03. 17:22

A telefon még mindig nem működik, se befelé, se kifelé, a net pedig most jött vissza 10 perce szombat óta és még mindig 1Mbit 5 helyett... Ha szerdáig nem csinálják meg rendesen az egészet, felmondom a szerződést velük... Kezd nagyon elegem lenni...

Javítson ki valaki ha tévedek, de ugye 98%-os rendelkezésre állást vállaltak (ami ugye évi 7 nap maximum) és ha ezt nem teljesítik akkor fel lehet mondani a szerződést?

#635 Felhasználó inaktív   czombacs2 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 09. 03. 17:33

Idézet: Nezelodo - Dátum: 2007. szept. 3., hétfő - 17:20

Szemre arrol van szo, hogy a neked kiosztott IP-t, mar korabban megkapta mas, igyaztan utkoztok (hiszen ket azonos IP-ju gep nem lehet egyszerre online, mert akkor eltevednek a csomagok). Ha tudsz, kerj uj IP-t, alkalmasint csatlakozz le, varj vagy 5 percet, aztan ismet fel...

Ha viszont NATolt a pantel (ezt nem tudom), akkor az ugyfelszolgak fognak segiteni...

ok, de akkor az nem lehet, hogy valaki lopja netalán a netet?

#636 Felhasználó inaktív   kelly73 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 03. 17:42

Idézet: czombacs2 - Dátum: 2007. szept. 3., hétfő - 17:33

ok, de akkor az nem lehet, hogy valaki lopja netalán a netet?

2 eset lehetséges:
- vagy a Pantel servere osztotta ki 2 embernek ugyanazt az ip címet, amit a mostani zűrzavaros működésből elképzelhetőnek tartok
- vagy wifin keresztül használod a netet nem megfelelő titoksítás mellet és rádakaszkodott valaki.

Első körben az üfsz-t hívnám hogy nézzenek utána.

#637 Felhasználó inaktív   iNTi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 03. 20:37

Idézet: kelly73 - Dátum: 2007. szept. 3., hétfő - 18:22

A telefon még mindig nem működik, se befelé, se kifelé, a net pedig most jött vissza 10 perce szombat óta és még mindig 1Mbit 5 helyett... Ha szerdáig nem csinálják meg rendesen az egészet, felmondom a szerződést velük... Kezd nagyon elegem lenni...

Javítson ki valaki ha tévedek, de ugye 98%-os rendelkezésre állást vállaltak (ami ugye évi 7 nap maximum) és ha ezt nem teljesítik akkor fel lehet mondani a szerződést?

Igen, a szerződésben 98%-os éves rendelkezésre állás van megjelölve.

Én meg most azon filózom, hogy még a web oldaluk szerinti dátum alapján is szombaton jár le a 45 nap váltási idő. Asszem ha ennyire nem képesek megoldani a váltást (mai napig T-Com technikai ellenőrzés van megjelölve), akkor inkább megyek máshova...
Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem hogy alacsony a kerítés.

#638 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 04. 08:03

Komolyan nem ertem hogy nem lehet felfogni, hogy ez kozel sem rajtuk mulik, hanem a dragalatos t-comon, aki valszeg minden letezo hataridot az utolso percig kihasznal...

Krinyo

#639 Felhasználó inaktív   whg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 04. 08:42

re

#640 Felhasználó inaktív   iNTi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 04. 12:16

Idézet: Krinyo - Dátum: 2007. szept. 4., kedd - 9:03

Komolyan nem ertem hogy nem lehet felfogni, hogy ez kozel sem rajtuk mulik, hanem a dragalatos t-comon, aki valszeg minden letezo hataridot az utolso percig kihasznal...

Krinyo

Én elhiszem, és megértem, de szerinted ez most engem megnyugtat, hogy gyakorlatilag 2 hónapja semmi nem történik, és ezért nincs ADSL-em, mert betart a T-Com az ügynek ? Miért a megrendelő gondja kell legyen az, ha két óriás cég nem bír egymással ? :(
Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem hogy alacsony a kerítés.

Téma megosztása:

• (45 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.